Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Byu

aktív tag

válasz MartOOn #147 üzenetére

Magát az érzést meg tudom érteni, mert pl. asztali operációs rendszereknél én meg abszolút Ubuntu (linux disztribúció) fan vagyok, különösen a windowssal szemben, de bizonyos dolgokban épp az általad említett szabadság miatt akár az OSX-el szemben is.

Egy zsebbe dugható mobil eszköznél viszont nekem mások a prioritásaim, és bizonyos dolgokat viszonylag könnyű szívvel el tudok fogadni, ha cserébe egy rakás más előnyt kapok.

Ugyanez a logika nyilván másokat az android irányába vezet, de tényleg ne menjünk bele, mert mint említettem, a gondolkodást meg tudom érteni. Hogy a klasszikus elferdített mondással éljek: "ízlések és rokonok". :)

• Mr. Byu

aktív tag

Mi ez a hozzáállás, hogy ha egy topik androidos telóról szól, akkor az "almások takarodjanak"?

Vásárlásnál érvek és ellenérvek állnak szemben, és elég szomorú, ha valaki annyira elvakult, hogy nem is akarja más véleményét hallani, hanem elvből gyűlöli az Apple-t. Tudjátok, nem csak begyöpösödött android imádók olvasnak egy ilyen topikot, hanem olyanok is, akik valós érvek alapján akarják kialakítani a véleményét, és kíváncsiak mindenki pro és kontra véleményére is.

Azon kívül sok almás is azért olvassa ezeket a témákat, mert kíváncsiak, hogy na végre sikerült-e összehozni egy olyan mobilt, ami esetleg megfontolást érdemel egy iPhone helyett.

• Mr. Byu

aktív tag

válasz eldiablo #55 üzenetére

A fanatizmus nem feltétlenül rossz dolog. :) Csak akkor, ha elvakultsággal párosul. Ilyen is van sajnos, azt én se szeretem.

• Mr. Byu

aktív tag

válasz keIdor #2 üzenetére

Keldor papa: ráéreztél a lényegre. :) De ez olyan dolog, hogy addig nem tudod igazán átérezni, amíg nem próbáltad ki. Én évekig utáltam az iPhone tulajdonosokat. Nyilván az irigység is beszélt belőlem, de én is ugyanolyan voltam, mint ma bármelyik Android fan. Csak akkor még nem volt Android. :)

De ugyanez volt a helyzet, mint manapság. Mindenki fikázta az iPhone-t, hogy bezzeg X telefonnak jobb a kamerája, bezzeg Y telefonon nincs korlátozva a bluetooth fájlküldés, stb. Ugyanilyen elvakult voltam én is. De mindettől függetlenül éreztem, hogy valami olyan kisugárzása van ennek a telefonnak, annyira más érzés használni, hogy az egy egész más dimenziót jelenthet.

És jött a Nexus One. Akkoriban kezdtem el hallani először az "iphone killer" kifejezést, és azóta is ezt hallom állandóan. Akármelyik telefonról nézek tesztet, fórumozást, youtube videót, mindig valahol felbukkan egy "... beats the crap out of iphone 4", vagy hasonló hozzászólás. Érdekes, hogy már ennyi ideje minden telefon iphone killer, mindent az iPhone-hoz mérnek még a legnagyobb Apple utálók is. Tudod miért van ez? Mert belül mindenki érzi, tudja, vagy csak simán tart tőle, hogy még mindig az iPhone a legjobb. Nos, igazuk van.

Ha már egy hónapig használtál iOS-t, akkor akármilyen más telefon felhasználói felületét gagyinak fogod találni (na jó, a WP7 talán kivétel, az elég szexi lett, még nekem is tetszik).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés