- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaveForce
veterán
a csúcsspecifikáció eladta az akadozó s1et is anno amikor kijött, most toltak még rá egy kis kakaót, nem meglepő ez
-
Ricardo
titán
Arról hogy a sima Galaxy S -ből mennyi fogyott eddig összesen nem tudni semmit
-
AMD Power
titán
Nagyon durva eladási számok ezek. Főleg ilyen felső kategóriában. De én is látom milyen jól és aránylag sok fogy ebből a típusból.
-
7
addikt
Azt hiszem, épp eléggé körbejártátok a fém hátlap gyártásának folyamatait, illetve a fém kontra műanyag vitát. Akkor itt ebből elég is lesz, térjetek vissza a cikk témájához!
-
Depression
veterán
Te írtad, hogy ha a leggagyibb anyagot választaná a gyártó, akkor sem jönne ki csak többezres többletköltséggel. Én meg pont hidegsajtolással/préseléssel foglalkozom, régebben pedig műanyaggyárban tevénykedtem, hidegen hagy a véleményed, mert teljesen tisztában vagyok a magyar árakkal. Nos ennek töredéke már nyugaton, és gondolom Dél-Koreában sem több annál.
Te sem gondolhatod, hogy a fémek préselésénél csupán egyetlen darabot gyártanak ütemenként, tehát ilyeneket felhozni előnyként badarság.Továbbra is tartom, hogy 1-2 €-val lehet csupán több a fémes ház, de még a 10millió darabnál sem az anyagi szempontból választották a műanyagot, hanem annak egyéb tulajdonságai miatt.
Ha a minőség hamis érzete a fém felé borítja a bilit, a samu meg fogja lépni, hogy fémből gyártja a készülékeit.
-
Nem hit kérdésre, nézd meg alaposan. A pöttyös mintás sötétkék műanyag felett van egy kb 0.3mm vastag átlátszó réteg. Erre van nyomva a Samsung és a Google felirat. Nagyon jól látszik, ha félig oldalról nézel rá a feliratra, és figyeled alatta a pöttyöket. Ahogy mozgatod oldalra a telefont, látszik hogy máshogy takarja a pöttyöket a felirat, mert más síkban vannak.
-
-
Cyberpunk
félisten
Ez mind szép és jó lenne. Csak én abszolút nem konkrét számokkal dobálóztam, hanem mondtam egy példát, hogy szemléltessem.
fél év alatt korrodál, dögnehéz, esztétikailag egy hányás
Ne haragudj de ezen a hármason én besírtam. Mégis hogy a fenébe korrodálna? Gondolhatnád hogy ezek már korrózió álló anyagok, vagy van rajtuk valami bevonat, festék. Nem a nyers fémet fogod a készüléken látni.
A "dögnehéz" az megint csak szubjektív, neked lehet nehéz nekem meg az ilyen tepsi méret + pehely súly kombinációja nem jön be. Jó ha érez valamit az ember a kezében.
az "esztétikailag egy hányás"-ra meg nem tudok mit mondani. Csak annyit hogy nincs ízlésed, és/vagy egy fanboy vagy. -
debrejo
senior tag
válasz
Pete55555 #163 üzenetére
Igen, pontosan ez van, bármit jobban megéri műanyagból gyártani mint fémből, feltéve ha lehet választani. Nem véletlen hogy terjed mint az ebola. Nem is fogom tovább ragozni. Azt sem, hogy a legnagyobb nevű megrendelőink a legspúrabbak, azok spórolnak legjobban akiknek messzemenőkig beleférne hogy ne tegyék...
-
debrejo
senior tag
válasz
Depression #157 üzenetére
Többfészkes formacsészéről hallottál már? Viszont a hátlapokat/házakat nem fröccsöntik (ezt én néztem be)hanem extrudálják/nyomják. Semmivel sem gyorsabb ugyanezt fémmel csinálni, sőt, maga a szerszám sem kopik annyira. Műanyagot vagy anyagában, vagy utána szinezik, ennek a költsége elenyésző magához a hátlap/ház gyártásához vagy a fémburkolatéhoz képest.
Az árképzésemhez annyit, hogy ennyi a PVC/PP piaci ára. Ezen én nem képzek semmit. Hogy mennyiért van utána eladva, annak semmi köze a gyártási költséghez. Az egyetlen ami meglepett az az ötvözött, felületkezelt alu alacsony ára, régen kellett vele dolgoznom, korábbi munkahelyemen.#158: PP-t gyártástechnológiai szempontból nézve ugyanúgy lehet fröccsönteni, persze más gép, más csészekialakítás (más hőmérséklet, stb.) de maga az eljárás ugyanaz.
Igen, láttam sgs hátlapot, olyan telefonom van...El ne hidd hogy többrétegű. SGS2 lehet, azt még nem láttam, de az 1-é tuti nem. Abban sem vagyok biztos hogy PP, inkább PE,ABS vagy polikarbonát, esetleg ezek valamilyen keveréke. -
Pete55555
addikt
Így van.
Tanultam gyártástechnológiát 3 féléven keresztül, most tanulok gyártástervezést. Az alkatrészek legyártásának idejét például tizedmásodperc pontosan kell kiszámítani, mert 10-100 ezer, vagy ne adj isten 10 millió darabnál az már nagyonsokat számít, és rengeteg pénzt lehet rajta nyerni. Ehhez képest a fém, vs műanyag hátlapon nagyságrendekkel többet tudnak spórolni. Ezt el kell fogadni, ilyen a modern, profitorientált ipari termelés. Ha teszem fel, 1 euróval többe kerül a fém hátlap minden SGS2-re (ami egyébként biztos, hogy jóval több lenne, de számoljunk ennyivel) az 10 m darabnál ugye 10m eurót jelent, amit azért a nagy Samsung is megérezne. Ok, hogy beépíthetné az árba, de akkor tehetne még kicsit nagyobb procit meg ezt, meg azt, és mindjárt 200e Ft lenne a telefon. Arról nem beszélve, hogy a tervezési költség is jóval magasabb fém hátlap esetén, mivel azt nem tudod csak úgy rápattintani a telefonra, kell rá valamilyen záró mechanika, és annak el kell férnie a készülékben, tehát hely kell neki, ezáltal valamilyen irányba nagyobb lesz a telefon, stb stb.
Nekem is jobban tetszene a fém hátlap SGS-en, vagy legalább lenne matt a felület, mert ez a műanyag tényleg elég tré, csúszós, de ez van, hálistennek SGS2-n ezt már jóval normálisabban oldották meg.Egy leendő gépészmérnök.
-
Dr.Anonymus
addikt
kb. 150 hszel korábban benéztem a fórumba, és arról volt szó, hogy miért műanyag a gs2 hátlapja, illetve, hogy az jó -e vagy rossz
most benézek, még mindig erről szól a hszek jó része..
azt hiszem nem maradtam le semmiről, hogy a köztes 150 hszt nem olvastam el.. -
David75
őstag
1. Nem csak tényeket közlök hanem saját meglátásokat.
2.Te biztos úgy érvelsz hogy a piac semmilyen más ajánlatát nem hasonlítod az adott termékhez.( mondjuk ez látszik is 2 hozzászólás, 0 ész érv, 2 na majd én meg mondom hogy kinek van itt igaza típusú bullshit...)
3. 1000x leírtam kedves szelektíven olvasó zöld napszemüveges fórumtárs, hogy nem azzal van a baj hogy az sgs 2-nek műanyag hátlapja van, hanem hogy a fémház előállítását remusz911 méregdrága űrtechnológiának állította be.
4. A te 2 hozzászólásodnak több köze volt a flamewar-hoz mint az egész topic-nak. Hiszen alapvetően egy normális hangvételű vita van. (Nem tudom mit vársz, itt kéne szét 0pni egymás f@szát hogy mekkora király az sgs2?)
5. Míg meg nem jelentél egy troll se volt a fórumban, és nulla moderálással lehetett vitatkozni egy sokaknak érdekes témában mindenféle személyeskedés nélkül, te viszont ide jössz hatalmas megmondó emberként személíeskedni.WTF?
-
Ricardo
titán
Szerintem a műanyaggal nincs probléma, csak minőségi legyen. Az elődnél jogos volt a kritika, mert nem volt túl jó. Itt viszont javult. A tesztben is "csak a vékonyságát, és emiatt a súlyát" érte kritika, de ott is leírták, hogy jól illeszkedik, és nehéz leszedni. Tehát a helyén van. Nem csúszkál/ lötyög, nem recseg. Így szerintem nincs gond vele. megfogja az ember a telefont, és érzi hogy egyben van.
szerk:
Gagyinak nevezni vicces, de tudjuk ki írta az ominózus minősítést, nem meglepő -
Az SGS hátlapját láttad már? Ez egy pl egy kétrétegű valószínűleg polipropilén hátlap, sima fröccsöntéssel szerintem nem gyártható, bár nem értek a műanyagokhoz.
Ha a te áraidból indulunk ki, akkor egy olcsó egyszerű műanyag hátlap kb 0.2 euróra jön ki. Feltételezem, hogy az SGS hátlapja kb kétszer ennyi (0.4 euró) lehet. Ez összesen 0.7 euró árkülönbözet készülékenként. Tehát kb 200 forint.
-
Depression
veterán
Ha 'kölcség'-ekről akarsz beszélni, akkor azt is tudhatnád, hogy a fém alkatrészek préselése jóval gyorsabb, ami a gépek üzemidejének költségeit figyelembe véve simán behozza az anyagköltségeket. A műanyag színezése sem olcsó mulatság.
Persze, lehet, hogy valamennyivel drágább a fém burkolat, viszont a te árképzésed röhejes, ami eléggé kétségessé teszi a szakmai hozzáértésedet. -
debrejo
senior tag
Műanyag házakhoz használt PVC granulátum ára per pillanat 802 ajró/1000 kg (ez változhat PVC tulajdonságaitól, viszont a legdrágább, általunk használt, speciálisan vevői kérésre, vestamid nevű sem több 3 ajrónál/kg). Fröccsszerszám árakat nem tudok mondani mert saját magunk tervezzük/gyártjuk, a formacsészét is hozzá, de nem sokkal olcsóbb mint amit írtál. Viszont itt új terméknél csak a formacsészét tervezzük és gyártjuk újra, ami lényegesen kisebb tétel. Azért van különbség. Azt hogy mi ezt mennyiért adjuk tovább, egyrészt nem az én asztalom, árakat viszont tudok, nem részletezném, a lényege hogy itt sok múlik az üzletkötőkön.
Érdekes dolog ez, erről szívesen beszélgetnék, de nem itt -
Onnan, hogy egy csomó ilyen szirszart gyártattunk.
Gondolod, hogy bárkitől is kapsz erre értelmes választ? Ha bárhol ráböksz egy ilyen jellegű termékre, és megkérdezed, hogy mennyibe fáj, elhajtanak a bús fenébe, bármelyik cég.
Ha árat akarsz megtudni, akkor a gyártót keresd meg. Mo-n pl a fehérvári Alcoát. Aztán oszd el kettővel, mert az Alcoa rohadt drága a nyugat-európai gyártókkal szemben, majd megint oszd el kettővel, mert akármilyen mennyiséget hazudsz be, úgyse hiszik el, hiszen ismeretlen "senki" vagy a piacon.
-
-
B+ komolyan nem olvasok okostelefonos hírekhez fórumot... Ennyit rúgózni hülyeségeken.
Műanyag, nagy, túlszaturáltak a színei.
'szt? Viszik mint a cukrot. Get over it. -
debrejo
senior tag
válasz
Cyberpunk #83 üzenetére
Ha neked a magnézium ötvözött "fém" (hogy a te szavajárásoddal éljek) egyszerű, akkor valszeg bölcsész lehetsz, HA tanultál felsőoktatásban. Pár ezer forint többletkölcséggel dobálóztok. Bullshit. Ha egyszerű, legolcsóbb, öntöttvas hátlapot gyártanál, ami fél év alatt korrodál, dögnehéz, esztétikailag egy hányás, akkor sem jönnél ki pár ezer többletkölcséggel. Szálcsiszolt alumínium meg magnéziumötvözött acélokról nem is beszélve. A műanyag ház/hátlap alapanyagának 1 tonnányi ára pi.afüst még a fentebb említett öntöttvas árához is. Tudom, mert ezzel foglalkozom. Nem beszélve a technológiai megmunkálásról, míg egy műanyag hátlapot fröccsöntenek, amihez egy fröccsgép meg egy forma kell, addig egy ötvözött vagy alu hátlapot jóval nehezebb előállítani. Azért olvass kicsit utána mielőtt számokkal dobálózol.
Legnagyobb haszon a műanyag házzal ellátott telefonokon van, méghozzá jócskán. Akinek nem tetszik hogy ilyen vesz rá egy case-mate tokot, csókolom. -
Depression
veterán
A műanyag a legellenállóbb. És mivel a legtöbb embernél a mobil egy használati tárgy, ezért célszerű azt műanyagból készíteni.
Aki meg óvni szeretné a készülékét, az úgyis rak rá valami tokot, tehát ott is mindegy, hogy miből van a hátlap.
A fém/üveg csak a minőség érzetét kelti, viszont sokkal kényesebbek külső behatásokkal szemben, mint egy rugalmas műanyag.
Konkrét példát is tudok: az autók lökhárítói. De pl. az autóknál sem hallottam még olyat, hogy a kormányt fémből készítik, mert az úgy minőségi lenne. Vagy aki nem hisz nekem, vegyen egy fém kulcstartót, és nézze meg egy fél év múlva, hogy néz ki! -
danigaga
csendes tag
Lehet velem van a baj, de most oszinten ki az aki leveszi ( egy ilyen kaliberu telefonnal ami 160 ezer korul mozog ) a telefon hatuljat es elkezdni elemezni?
Mit csinaltok vele ? de tenyleg,
Origamiztok?
Legyezitek magatokat?
Esetleg frizbi?
Vágtok vele valamit?Uj telefonnal leveszem berakom a simet,sdcard,aksi oszt' szevasz.
Egy telefonnak en a kepernyojet nezem, nem a hatuljat.
Felolem platinabol is lehet meg aranybol, az a lenyeg, hogy illeszkedik rendesen es nem recseg. Marpedig a galaxy s2 ilyen.Legalabb 2 ervet mondjatok mar miert lenne jo a fem hatlap!
no offense
-
Misi1979
őstag
Szep szam, gratula az eredmenyhez! (Gyorsan fogyjon, nemsokara ugyis betiltjak
/vicc)
Remusz911 irasainak olvasasa kozben kb ugy ereztem, betamadott az agyrago bogar, reg olvastam ennyi suletlenseget ilyen tudalekos-muveletlen stilusban eloadva.
-
Ricardo
titán
Szép szám. Én is kíváncsi vagyok, hol tarthat az első változat eladási számlálója.
-
xlife11
senior tag
Szerintem meg felesleges a fejlesztési költséget idevenni, a materiális rész nem lesz attól olcsóbb.Szerintem nem lenne drága rá a fémhátlap, az összeállítási költség meg marad annyi, mert szerintem pont nem érdekli a gyárakat hogy milyen anyagból van, valószínüleg azt is ugyanúgy rakják rá a telefonra
.Ettől függetlenül ez beleférhetett volna, de akik megvették, azok bőven el vannak vele.
Na holnap megyek cnczek nektek hátlapot drágáért
-
nicu71
addikt
válasz
qpwoeiruty #137 üzenetére
én ugy vagyok vele,ha már kifizettem akkor legyen jó erőss sziness!!
de amugy nekem még az amoled plus szaturáltsága még éppen belefér,szvsz szeretem a színorgiát
omnia 7 van nekem de az sgsII-t is el tudnám képzelni,vagy a másik szerelmem a SE Arc
-
válasz
qpwoeiruty #137 üzenetére
Tudom, de azért én is használok voodoo colort
Nem vagyok a "szikrázó színek" (by Babits Bihály) barátja.
-
Peethy
őstag
válasz
Remus389 #128 üzenetére
akkor ez miért van?
Ezt megválaszoltam.
a többiek miért nem követték le? miért nyomatták kifelé a műanyag telefonokat?
Mert a műanyag egyetlen hátránya, hogy az olyanokat, mint te, nem nyűgöz le annyira, mint a fémborítás. Azt hiszed, hogy valami extravagáns cuccot kaptál, pedig nem.
Remélem elég kielégítő volt a válaszom.
Szerk: természetesen nem ez a műanyag egyetlen hátránya, de jelen esetben erről van szó.
-
válasz
Remus389 #129 üzenetére
Ne csináld, a régi rém olcsó Moto L6-om teljes alu vázas volt szálcsiszolt elő és hátlappal. 5k volt újonnan...
A HTC is azért vált műanyag házra, mert a műanyagnak, mint a anyagnak az alumíniummal szemben rengeteg jó tulajdonsága van, és az SGS/SGSII sikere is mutatja, hogy már elmúlt az eszetlen "vasmánia".
Ez pont olyan, mint a bőrmánia az autónál. Csúszós, forró/hideg, kemény, kopik, nehéz, és maga a bőr anyag nem kerül számottevően többe egy jobb szövet kárpitnál. Mégis jelentős felárral el lehet adni azoknak, akik még nem próbálták
-
Peethy
őstag
válasz
Remus389 #128 üzenetére
a következő mondatban van a válasz, de lehet a gyártási költségek leszorítása/egyszerűsítése
Most likely, this decision is related with the company’s interest in Nano Molding Technology that helps to make phones using fewer connective components.
Hol látsz te ebben a mondatban költséget?
Szó nincs erről az okok között. Ne nézz már madárnak, nem egy angol szakcikket fordítottam és publikáltam már.
Nem, továbbra sincs jelentősége pénzügyileg, sőt. A műanyag sok szempontból jobb megoldás lehet, de nem lesz olcsóbb. Vagy mit gondolsz, ez ugyanaz a műanyag, amit a százforintos kínai kisautón találsz? A műanyagiparban nagyon komoly árak vannak, óriási technológiai potenciállal, amit kifizettetnek a megrendelővel.
#129: nem vagyok telefon guru, de szerintem azért nincs, mert sokkal nehezebb megoldani egy telefon hűtését, valamint megakadályozni, hogy a fémház leárnyékolja az antennát. Azt továbbra sem értem, hogy hogy gondolhatod, hogy egy fémház legyártása 10-15%-al dobná meg egy okostelefon gyártási költségeit.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #128 üzenetére
és különben is az olcsó kategóriában nincs is fémes telefon, oda tán már nem telik? dehát ugyanannyi legyártani? nem?
pláne ha egyárban van mint állítod, akkor a legolcsóbb kategóriában miért nincs egyáltalán? még feltörekvő kínaiba se(pl ZTE, Huawei)
valahogy nem logikus hogy legyártani egyárban van
#130:Hol látsz te ebben a mondatban költséget? a cikkíró is csak találgat
"Most likely"
-
Remus389
veterán
jó ha szerinted nincs jelentősége, akkor ez miért van?
HTC is going to halve the number of metal smartphones from 60 percent to 30 percent in 2012, which means that about 70 percent of all HTC smartphones will be made from plastic.
több megfontolás is lehet lehet a következő mondatban van a válasz, de lehet a gyártási költségek leszorítása/egyszerűsítése
pedig a HTC egyik védjegye hogy fémes telefonokat előszeretettel gyárt, ezzel tűnt ki a Samu, LG, SE mellett, akik plastikoltak
és amikor a HTC népszerűbb lett, részben a fémes kialakításnak a többiek miért nem követték le? miért nyomatták kifelé a műanyag telefonokat? megvan annak az ára amit mi annyira nem látunk át
-
fairi
őstag
-
Peethy
őstag
válasz
Remus389 #121 üzenetére
Nem vagyok HTC mérnök, de annyit biztosan elárulhatok neked, hogy nem az ár miatt döntenek a műanyag, vagy a fém hátlapról, hanem egyéb megfontolások alapján. Még azt is ki merném jelenteni neked, hogy a fém hátlap gyakorlatilag semmivel sem drágább.
a fémet festeni és szárítani is kell, ne felejtsük
Te milyen festegetésre gondolsz? A legmodernebb technológiák mellett szó nincs az olyan festegetésről, amire te gondolsz. Ilyen szériáknál gyakorlatilag szinte minimális az eltérés az összegészhez képest.
#124: nem volt vicces.
-
Remus389
veterán
Elég fura dolgokat írsz... mit gondolsz, hol számít egy hátlap, ha milliárd dollárokat kóstál a fejlesztés? Ezek olyan dolgok, amiket a magyar ember úgy mondana: csepp a tengerben. én inkább azt mondom hogy ezek olyan dolgok amibe nem látunk bele, biztos vagyok benne hogy (főleg az Unibody kialakításúak) fémes telót legyártani valamivel bonyolultabb és valamivel drágább is, ez kétségtelen, kérdés hogy mennyivel
legyen 10%-15%-al drágább és 10-15%-al vesse vissza a kapacitást(műanyaghoz képest), az már érzékeny veszteség, ebben a felfokozott versenyben
a fémet festeni és szárítani is kell, ne felejtsük
de mivel olyan információink sosem lesznek hogy mennyivel lenne olcsóbb egy műanyag desire vagy egy fémes sgs2, ezért holt vita
#122: fejezd be, nem vagy te sem HTC gyártási folyamat mérnök vagy technikus
nekem személy szerint azért hiszem hogy praktikusabb és olcsóbb a műanyag, mert sokkal népszerűbb a gyártóknál, immár a HTC-nél is
-
-
Ad1: Egy alumínium hátlap gyártási költsége jelentéktelen mértékben különbözik egy többrétegű műanyag hátlap (ami az SGS/SGSII-n van) gyártási költségétől.
Ad2: Azért nem készül rá fém hátlap, mert műanyag hátlaphoz tervezték a teljes felépítést, és a fém hátlappal egy szép Faraday kalitkába zárnák az antennákat, aminek rossz vétel lenne az eredménye.
Ad3: Nekem azért lett SGS-m, MERT műanyag a hátlapja. Ennek rengeteg előnye van: könnyű, vékony, nem hevül fel az alatta fűtő CPU-tól, hidegben nem fázik a kezem. Nyilván vannak, akiknek ezek nem számítanak, hanem pl a Desire (ilyenem is van, de én nem annyira szeretem) vaskosabb tartása fontosabb nekik. Ezt is megértem. De egyik sem hiba, nem spórolás, hanem tulajdonság. -
Remus389
veterán
közbe eszembe jutott ennek az lehet az oka(különben én is kerestem)
1. zavarná/rontaná a telefon vételi képességeit(wifi, mobilhálózat esetleg), mert úgy van behangolva hogy műanyag ugye
2. a pöckök olyan kialakításúak/tervezésűek hogy a műanyag hátlapot fogadja(tehát annak a rugalmasságát használja ki), esetleg kárt tehet bennük a fém hátlap
3. szerintem a Samsung tiltja ezt, ezek miatt
-
=Mentor=
őstag
Én is fém párti vagyok, bár egy Nokia N9-t ettől még nyugodt szívvel elfogadnék
-
Peethy
őstag
The Iphone 4 costs just $187.51 to make
Ebben nincsenek benne a fejlesztési költségek.Since then Isuppli thinks that the materials costs for that model have fallen to $134
Ez pedig a különféle részegységek ára, összeszerelés nélkül.Elég fura dolgokat írsz... mit gondolsz, hol számít egy hátlap, ha milliárd dollárokat kóstál a fejlesztés? Ezek olyan dolgok, amiket a magyar ember úgy mondana: csepp a tengerben.
-
feliks
senior tag
válasz
Remus389 #107 üzenetére
Ez amit mondasz egy kifejezetten értelmes gondolat lenne, tényleg lenne rá eléggé nagymennyiségű kereslet, főleg ha külön kiegészítőként lehetne kapni, hogy a user dönthesse el, kell-e neki. Kapásból rá is kerestem, de sajna nem találtam utángyártott fém hátlapot sem sgs2-höz. (Bár én még egy szolid fém keretnek örülnék a telefon körül leesések ellen)
-
Remus389
veterán
mert a motor+kasztni+négy kerék=teljes termelési költség a te logikáddal élve, másra tehát nincs szükség a kész termékhez. miért? a személyi költség az szerinted mi? olvass vissza
a support meg ezek az egyéb költség
ne köss bele
The Iphone 4 costs just $187.51 to make
úgyhogy beégtél
-
Peat;)
veterán
válasz
Remus389 #110 üzenetére
Csak kérdeztem nem állítottam. Azért kérdeztem mert az jön le az írásodból. Pl.: "ez nem anyagár, ez a teljes termelés költsége" Akkor én most adok neked egy v6-os motort, egy kasztnit, négy kereket, berendelek elektronikát odaadom neked és holnapra legyen itt a sportautóm a parkolóban, mert a motor+kasztni+négy kerék=teljes termelési költség a te logikáddal élve, másra tehát nincs szükség a kész termékhez.
A fém hátlapnál van részigazságod, csak a számokat el kell osztani minimum 10-el, majd ezt a számot megszorozzuk az értékesített darabszámmal akkor mégsem kevés. De ettől függetlenül a többi eléggé félreérthető írás lett ez meg szimplán túlzó. Egy innovatív terméknél az anyagárat legtöbb esetben meghaladja a szellemi munka ára, a telefonoknál ha beszállítókkal dolgozik egy adott gyár még úgy is tetemes része lesz a szellemi ráfordítás aránya a készülék végső árában.
-
Remus389
veterán
Piaci ár - Termelési költség = Profit nálad?
ezt meg hol olvastad fiam? nem tudom szerintem nem értedjaj ne fárassz, ha eddig értetted meg, akkor ezek után se fogod
a termelési költség alatt a gyártási költséget értettem, az angol material cost az gyanítom nem az 20 deka réz, 25 deka műanyga, 30 deka akksi, hanem az angol a material costs alatt érti a teljes gyártási költséget, munkások bérével, gépek üzemeltetésével együtt
Meg hogy mennyi volt a fejlesztési költség, a további support költség, ezt az egyéb költségekben letudtam fiam, azt hittem erre magadtól is rájössz, van még pl áramköltség biztosítási költség,..stb ezeket egy kalap alá vettem
Amit te linkeltél az nem más mint a saját vagy beszállítótól berendelt hardware elemek szimpla költsége. Semmi más nincs benne.javaslom tanulj egy kis aklapfokú angolt: The Iphone 4 costs just $187.51 to make
ennyire rosszul állsz angolból, tudtam hogy mi magyarok rosszul állunk, de ennyire
-
Peat;)
veterán
válasz
Remus389 #100 üzenetére
Piaci ár - Termelési költség = Profit nálad? Érdekes megközelítés. De a termelési költség megint más. Te az anyagárról beszélsz.
"Since then Isuppli thinks that the materials costs for that model have fallen to $134"
A material a te szótáradban mégis mit jelent kedves Remusz? Az hogy mennyiért gyártja le a foxconn az már megint egy másik kérdés. Meg hogy mennyi volt a fejlesztési költség, a további support költség, mennyi ment el az alkalmazottak fizetésére, vagy ezek szerinted csak úgy vannak a nagy világban? Amit te linkeltél az nem más mint a saját vagy beszállítótól berendelt hardware elemek szimpla költsége. Semmi más nincs benne. -
David75
őstag
válasz
Remus389 #104 üzenetére
Mi magyarázza hogy van amikor több, van amikor kevesebb fém telefont gyárt a samsung/Nokia/htc? Ez nem tendencia hanem hanem sokszor bevetik a fémet ha prémium telefont illetve minőségi házat akarnak. Az sgs enélkül is fogy ezt tudja a samsung is ezért kereshetnek ezen is mert megkockáztatom hogy ugyan ennyit kérnének érte fémházzal és akkor is szarrá keresnék magukat.
Az iphone áráról meg ne találd ki hogy mi alapján nézzem amikor alapvetően nem a kártya független értékesítése van az apple irányából preferálva a telefonnak. Nem tudom hány éve vettem utoljára független telefont. Tehát engem a független ár egyetlen telefonnál se érdekel. Ha veszek akkor 69k fog hiányozni a pénztárcámból nem 180k.
-
Remus389
veterán
azt nem értem egyébként miért nem képesek akár a galaxy S1-re vagy a S2-re valami utángyártott fém hátlapot gyártani
biztos sikere lenne.., csak rápattintod és kész
David: ert megkockáztatom hogy ugyan ennyit kérnének érte fémházzal és akkor is szarrá keresnék magukat. lehet, de profitmaximálizálás a cél, vagyis minnél többet minnél nagyobb profittal eladni
ha fémházás telót 10%-kal drágább legyártani(minden nyűgjével együtt) és 10%-al kevesebbet tudnának gyártani(mindennel együtt), mert nincs több kapacitásuk, akkor...?
-
Jadro
veterán
Nice! Még jobb lesz a júzer támogatottság. A hátlap anyagát meg tojom le, úgyis az ilyen telefonokra megy fel valamilyen bugyi.
-
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #101 üzenetére
azt kapod hogy már rég állítható a színe(az sgs1en is voodoo colorrel, sgs2-n gyári színprofilok vannak)
tehát ha zavar, tekersz lejjebb a színén ennyi, és akkor élethűbb lesz
David75: a költségeket nem ismerjük igaz ha az sgs2 fém lenne, de akkor mivel magyarázod hogy a fémes gyártó, a htc lejjebb adja, és műanyagokkal kezd el újra foglalkozni? ennek megvan ám az oka, és mi más lenne mint a költség
bezony, és ez a bizonyíték, erre nem tudtok semmit se mondani, és nem is fogtok tudni mondani (kitalálom új divat persze
)
ez a 67 ezerért iphone meg felejtsd már el, az előfizetéses ár az teljesen más dolog, az apple meg kapja a pénzét a szolgáltatótól, az hogy az hogy trükközik vele az az ő dolga, tehát a 180 ezer kártyás árat kell nézni vagy a függetlent ezesetben
-
David75
őstag
1. Nem veszem meg az i4-et sőt az i5-öt se 180k-ért, hanem az én jelenlegi csomagommal 69k-ért vihetném de így se kell.
2. Olyan statisztikát semmiképpen nem tudsz mutatni hogy mennyivel lenne drágább az sgs2 fémházzal ha ugyan annyi profitot akar elérni vele a samsung mint a műanyag házzal tehát minden más számháború. Viszont itt mindenki nevet azon hogy a fémház gyártását annyira macerásnak meg drágának állítod be mintha kb folyékony aranyból akarnánk telefont. Ezer cég megcsinálta már volt hogy akár 40k árszinten is pl: 6300 tehát ezt a túlzó hülyeséget szerintem senki nem hiszi el neked. Nem ma kezdtünk el hobbiként foglalkozni a telefonokkal legalábbis én biztosan nem.
-
Remus389
veterán
ez nem anyagár, ez a teljes termelés költsége, ha nem tűnt volna fel
és a termelékenységről is volt szó
a fémes telefon nem amiatt drága mert 1 kg fém alig drágább mint egy kiló műanyag(ne légy ilyen szimpla kérlek), hanem azért mert bonyolultabb megmunkálni és hiába az a sok robot, ha felszorzod telefononként a különbséget, csinos kis összeg jön ki
vágod már
ezért műanyag az sgs/2, mert valamivel többet tudnak termelni és valamivel olcsóbban, több a profit
azt állítjátok minimális költség, aha a prémium gyártó HTC valószínűleg jókedvében vált műanyagra[link]
-
Peat;)
veterán
Anyagárakról beszélsz, az csak egy része egy termék költségeinek, ráfordításának, te meg direkt, vagy nem direkt de nem térsz ki erre. Szerintem nem csak nekem fog feltűnni
Persze mindenki nyer rajta, de gőzöd nincs mennyit, valószínű nincs tudomásod arról mennyi a fejlesztési (hardware+software) költség, a szerződések, licensz díjak, a személyi ráfordítások, a support hálózat.
-
Cyberpunk
félisten
Mind1 egyik tábor sem tudja meggyőzni a másikat a maga igazáról. Én a prémium termék, prémium minőség híve vagyok. Más meg azt nézi hogy mi van a készülékében. Amíg van kereslet addig gyártani is fogják így. Sokan sírnak ez miatt, nem én találtam ki. És hiába jobb összességében a SGS2 ha most akarnák telefont venni, akkor a Sensation lenne. És ezt márka szimpátián kívül mondom. Mielőtt még le fanboyoznátok.
#96: De az iPhone4 annak erősebb a hardver, jobb kijelző + a fém és üveg ház. Ezt is vedd figyelembe. Persze hogy drágább az előállítása.
-
Remus389
veterán
de tessék kerestem egy kis adatot:
The Iphone 4 costs just $187.51 to make vagyis egy szifon legyártása olyan 40.000 Ft mikor kigördül a gyárból, te meg megveszed 180-ért a trébe(csak érzékeltettem hogy mennyien nyernek rajta, az Apple, az Állam, a kereskedők)
Since then Isuppli thinks that the materials costs for that model have fallen to $134
ellenben a fröccsöntött 3GS modellé csupán 134 dollár, vagyis 28000 Ftcsak a miheztartás végett, az SGS2 előállítási költsége inkább olyasmi vagy alatta lehet a 3GS-nek egyrészt a Samu sokmindent maga gyárt, kijelző, proci(nem beszállítóktól mint Apple és HTC), és másrészben hogy egyszerű fröccsöntött burkolata van(ez is számít ám, nem találok adatot mennyire, de bizonyára számít egy gyárnak
a legjobb bizonyíték erre amit Keldor Papundekli linkelt
-
Remus389
veterán
Így van és a wave meg a omnia 7 több millió euró veszteséget hozott a samsungnak mert veszteséggel árulják mint ahogy a nokia az n8-at vagy a htc a sensation-t
miért kell lemenni egyből kutyába? nem árulta veszteséggel, csupán kisebb profittal(mintha az n8 is fröccsöntött lenne, az más kérdés hogy akkor ki vette volna)
az a legnyerőbb amit az Apple is csinált illetve a Samsung is csinál hogy fröccsöntött telókat ad el jó pénzért, azért mert egyéb tulajdonságaikban kompenzálják
, magasabb a profit, illetve ha gáz van lejjebb tudnak menni árban(nem a 150 ezer végfelhasználói árat kell nézni hanem azt a 60 ezret amennyiért maga a gyár eladja, ebből levonni legalább 30-40 ezer gyártási költséget, és a gyár profitja lehet hogy csak 20 ezer, na itt nem mindegy hogy 15 vagy 20 ezer telefononként a tiszta profit)
az Apple termékek árába meg bőven belefér a fém
csak arra akartam neki rávilágítani hogy nem azt nézi egy gyár hogy zug gsm-be mennyi, hanem hogy ő mennyi profitot termel
erre már a HTC is rájött, ha több profitot akar, vagy hogy árrugalmasabb legyen, akkor több műanyagtelót kell kidobni
jaj a Karbon, tudtommal az még a fémnél is jóval drágább
-
Blyan
félisten
Szép szám, gratulálok.
-
Cyberpunk
félisten
Lehet hogy igazad van, de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy minimálisan kerül csak többe egy fémházas cucc mint műanyag.
És hogy attól lesz prémium egy prémium kategóriás készülék. Nem csak a belsőség számít. A csúcskategóriában meg kifejezetten égő (függetlenül attól hogy most HTC, vagy Samsungról beszélünk). Egy szintig elmennek mert üsse kavics annyi pénzért még belefér.De akkor tegyük túl magunkat a fémen, vannak prémium minőségű műanyagok is. Vagy amivel a Nokia próbálkozik az N9-nél (karbon szálas műanyag). Akkor tessék olyat használni. És akkor talán én is befogom a szám.
-
Xaels
félisten
válasz
qpwoeiruty #87 üzenetére
Ha meg magáról az OS-ről beszélsz akkor megint csak tévedésben élsz. Már nem csak 1 készülék van a 2.3.4-es verzióval, sőt 2.3.6-os verzió jelent meg nemrég Nexus One-ra. Innentől kezdve nem tudom miről beszélsz...
-
Remus389
veterán
válasz
Cyberpunk #78 üzenetére
na tehát:
ez a 150K nem reális miért? mert lejön a kisker árrés, a nagyker árrés, az áfa, a vám, a szállítási költség, a Dél Kóreai adó és a gyár haszna(és még ki tudja mi)
ha ezeket mind-mind levonod kijön hogy magát az SGS2-t a gyár lehet hogy csupán 35 ezerért gyártja le(anyag költség, személyi költség, a termeléssel összefüggő költségek, összeszerelési költség, fejlesztési költség, egyéb költség)
nos 35 ezer legyen akkor a Sensation 40 ezer(nem reális persze/inkább 50 ezer ha az sgs2 35/, mert a HTC pl a processort a kijelzőt se magga gyártja, tehát ennek a profitját meg kell neki fizetni, meg a kifejlesztési költség is kevésbé oszlik meg mert kevesebbet gyártanak), de tegyük fel a fém miatt csak 5 ezer
mind2 gyár ha azt akarja hogy a másiknak a végfelhasználói ára(ugye fentebb látható mindenki leszedi a sápját, főleg a kereskedők) ne legyen magasbb, mindkettő gyár mondjuk 60-ért adja el a nagykernek
a samsung keres 25 ezret, a HTC csak huszat, ezt felszorozva milliós darabszámmal azért...
ráadásul mivel egyszerűbb a termelése a fröccsöntött műanyagoknak többet tudnak gyártani, tehát a kifejlesztési költség is jobban oszlik el
érted már hogy a gyár miért is akar műanyagot gyártani inkább(mármint a HTC), magasabb lesz a profitja, javul a termelékenység, csökken a gyártási komplexitása(fémet beszerezni, megmunkálni(prés-->ennek költsége karbantartása), letisztítani, porfesteni, szárítani, onnan odaszállítani, szorosabb minőségellenőrzés esetleg, könnyebben megkarcolódik--> abból egyből selejt)
tehát a lényeg az az 5K különbség felszorzódik
te meg olyan egyszerűen fogod fel és a végfelhasználói árat veszed alapul, nem azt kell magát a gyár költségét kell nézni(levonva minden ***t), és annak a profitját ott már jobban fáj az az 5K, nem is beszélve az alacsonyabb termelékenységről illetve a gyártás bonyolításáról
-
-
Cyberpunk
félisten
Nem nem tanultam. De azért az az 5k is erősen túlzó volt. Elvégre csak egy egyszerű fémről (általában valamilyen magnézium ötvözet) van szó ez nem platina, arany, vagy titánium ami indokolná az általad vizionált drasztikus árat.
Az kétségtelen hogy drágább mint az olcsó műanyag. De nem érted a lényeget, de leírom még egyszer. Ebben az árkategóriában kb. a kutyát nem érdekli hogy 152.332 Ft helyett 154.249 Ft. Az adott készülék a fémház miatt. Beleépítve az árba, persze a selejtet meg a anyag/tervezés/gyártás költségeit is. -
Xaels
félisten
válasz
qpwoeiruty #80 üzenetére
Hát azért nem estem hasra a TW-től...
Amúgy a burkolathoz hozzászólva. Igenis kell a prémium anyag. A Desire-ben a kijelző körüli keret volt csak fém, de a hátlap 1. osztályú plasztik volt finom bevonattal. Az SGS2 hátlapja bár a mintázat miatt nem annyira rossz, de szerintem messze elmarad attól. Nem kell, hogy csupa alumínium legyen erről szó sincs, de amit mai napig irigyelek 1-2 BB készüléktől az a bőr borítású hátlap. Na azt el tudnám képzelni egy fém kerettel egy felső kategóriás készüléken.
(#81) a_n_d_r_e_w: a Sensation sem grillezi meg az ujjaimat.
-
Cathulhu
addikt
Az emlitett wave-ek es az omnia 1 magosak, az s2 ketmagos es vekony. Sokkal hajlamosabb a melegedesre es kozelebb is van a hatlaphoz. Lehet par embernek megeri a femlap, hogy megegesse a kezet, nekem nem
-
Cyberpunk
félisten
Tételezzük fel, hogy 5k lenne egy fém oldal és hátlap az SGS2-re. Mennyi is a SGS2 jelenlegi független ára 150-160k nem zúg gsm boltos. 30-ad része ennek az összegnek ez az 5k. A te érveid alapján max akkor lenne gond ez, ha mondjuk a 30-40k-s kategóriában menne ez a készülék.
-
feliks
senior tag
Egyefene.. Akkor megfogalmazom kicsit érthetőbben: nem baj, hogy műanyag, de mivel ilyenem van, tapasztalatbol mondom, hogy rossz a sulyeloszlasa, es felek, ha leesne, nem élné tul.. Szerintem ennyiert lehetne masszivabb, akarmibol is van (miheztartaskent az elodje, az iphone3g a moszkvateri mozgolepcson esett ki a kezembol, es olyqn jo 20lepcsofokon valo pattogas utan semmi baja nem lett)
-
zsomger
csendes tag
Hát nem tudom, én tapintásra is jobban szeretem a plasztikot szerintem sokkal jobb. És a sérülékenység? Hát nem tudom, szerintem egy plasztik is csak akkor törik ha rálépsz vagy földhöz vágod. Elég sok müanyagos telóm volt és egy sem tört... Mindenkinek a más tetszik... Ez így van rendben. Szerintem egyik sem jobb mint a másik, csak egyes tulajdonságokban lehet dönteni.
-
Picco
addikt
az hogy mennyire ment le az ara miert mervado?ez keszulek sikeressegetol/konkurecia arpolitikajatol stb fugg.
a kezdoarban valsz eppencsak a keszulek van benne, meg a reklam egy resze max...a bada os fejlesztese csak akkor fog megterulni ha eloszor ismertte valik es onnantol mar nem kell ugyanazon hw arat olcsobbra venni, csak azert mert nem android hanem bada. (sgs1 vs wave2) -
Dunbar
senior tag
Mostani ára 45k, miért írod ide a kezdőárat?
Egyébként ja, a Samsung fel akarta/akarja futtatni a bada-t, olcsóbban kell adniuk a készülékeket. Ebben az árban viszont benne van az oprendszer elkészítése + alkalmazásbolt beindítása, szóval nem sok nyereség lehet rajta. De érdekel bárkit a Samu nyeresége? -
Picco
addikt
eleg szep szamok, annak ellenere hogy draga, nem is kulonosen szep es meg jo nagy is...kivancsi vagyok h ezen felhasznalokbol mennyi volt az aki ert is hozza/minimalisan kihasznalja a kepessegeit. amerikaba nagy szolgaltatoknal levo bevezetes utan, kivancsi vagyok mennyire lendul meg.
(#63) Dunbar: abba azert benne van hogy eppen felfuttatni akarta a bada OS-t, szerintem nem sok profit volt rajta. Nameg Tesztalanyunk kártyafüggetlenül 98 900 magyar forintért hazavihető ez mobilarena idezet volt.
(#56) David75: mostmar csak megkerdezem hogy miert miert kezdesz flamewar-t minden android/samsung topicban? jellemzoen leszarozol minden keszuleket, lefanboy-ozol mindenkit, egyszoval csinalod a cirkuszt, de azt nem tudjuk hogy miert?
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem te misztifikálod túl. Minimális előállítási költséget jelentene ez csak, amit gyönyörű szépen be építhetnének az árba egy ilyen árkategóriás készülék esetében.
Robertoq: Engem speciel azért zavar. Mert ha már egy csomó pénzt kiadok, akkor alap elvárás az is hogy prémium érzése legyen az embernek tőle, ha kézbe veszem. Ezt egy műanyag készüléktől nem kapom meg.
SGS2 volt már a kezemben valószínűleg rég az lenne már nekem is, ha nem plasztikus lenne. -
David75
őstag
Engem semmilyen szinten nem zavar csak az nem tetszik hogy sejthető az hogy 10 emberből aki most azt mondja hogy "a műanyag a jó mert könnyű" kb csak négy gondolja így a másik 6 fanboy meg azért mondja mert a galaxy s 1/2 is abból van. Ráadásul remusz911 még megfejeli ezt azzal hogy úgy próbálja beállítani a dolgot mintha a fém telefon gyártás kb űr technológia lenne és az arany kilónkénti árának a háromszorosa lenne egy fémhátlap előállítása...
-
Remus389
veterán
miért gyártás technológus vagy?
én sem, de nem az anyagár, inkább a kipréselés, illesztések, festés, ezek ...
azonkívűl a fém kényesebb, precízebb ellenőrzést igényel, és ugye a selejt is többe kerül illetve még az anyagköltség is(a legkisebb mértékben)
lassítják a termelést
józan paraszti ésszel is kitalálható hogy a fröccsöntött műanyag jobban alkalmas a tömegtermelésre, nem véletlenül állt erre rá az Apple is(3G-nél) a magasabb profit miatt, meg a Samsung is
a HTC is ráállna csak nekik ez a védjegyük és meg is kérik az árát
egyébként a galaxy S előtt volt, Nokia 5000-esem ill Samu E-350-esem is mind2 tartalmazott fémet, de most műanyag telóm van, és ha nem mondjátok észre sem veszem
nem kell ezt túlmisztifikálni
-
Cyrin
addikt
elismerésem.
Egyébként számomra nagyon kényelmetlen a fogása (ebben vetekszik az iPhone4-el), inkább lenne egy kicsit vastagabb, ebben jobb a HTC. Ide vezet a vékonyság majmolása. -
David75
őstag
Duma az egész, nagyon jól tudja a samsung hogy ócska műanyagból is megveszik 10 millióan és igy telefononként megtudják sporólni azt az 5dkg fémet amiből ekkora mennyiségben van vagy 500ft legyártani a fémházat... Ez a kisebb nevetséges a szememben nem aranyról van szó lássuk már be...
-
Robertoq
őstag
Amennyiben igazak az SGSII-ról szóló specik , akkor fémházas lesz és talán a series 9es laptopoknál alkalmazott duralumínium lesz az.
-
Pete55555
addikt
"A mindössze 8,49 milliméter vastag, Samsung Exynos processzor köré épülő jövevény 4,3 hüvelykes, 480x800 képpontos Super AMOLED Plus kijelzőt, 1080p felbontású videók rögzítésére alkalmas 8 megapixeles fő és 2 megapixeles másodlagos kamerát, GPS, WLAN és Bluetooth 3.0+HS modult, digitális iránytűt, 1,2 GHz-es ARM Cortex-A9 processzort és ARM Mali-400 grafikus gyorsítót, 1 GB RAM-ot, 16 vagy 32 GB belső tárhelyet és 1650 mAh kapacitású akkumulátort kapott."
Ezt muszáj minden cikkbe beleírni, ráadásul pontosan ugyanolyan megfogalmazásban?
Én nem vagyok ujságíró, de legalább a felsorolás megfogalmazásán kicsit változtathatnátok, mert elég unalmas mindig azt olvasni, hogy "a xy jövevény ezt, meg ezt, meg..... kapott."
Pl.: A telefon rendelkezik a-GPS-el, 8mpixeles kamerával.....és FullHD kijelzővel. Vagy: A készülék a-GPS-el, 12mpixeles kamerával.....és 720p flbntású kijelzővel érkezik.
No offense -
feliks
senior tag
válasz
DeathAdder #7 üzenetére
Attól hogy sokan megvették, még tarthatják túl nagynak. Én is megvettem, szerintem is túl nagy. De mit lehet tenni, ha egyszer ez jelenleg a LEGJOBB Androidos telefon..? Inkább vesz az ember picit túlméretezettet, és nagyonjót, mint kisebbet, ami nem olyan jó. Amik a top kategória teljesítményben (Sensation, SGS2, Optimus 2X) azok méretre egyformák kb, és hiába kisebb az Optimus 2x kijelzője, csak széltében kisebb, úgy sem sokkal.
Am. nem lep meg a hírben szereplő eredmény, iOS-párti voltam sokáig,(no persze nem fan, csak daily-use jellegű használatra azt tartottam leggördülékenyebben használhatónak, főleg a tempója miatt) mert az Andoid még SGS1-en sem mindig volt elég gyors és stabil, SGS2-n viszont nem találok olyat, ami ne lenne teljesen tökéletes (kivéve azt, hogy fémváznak és kicsit vastagabb háznak én jobban örültem volna, de ez nem elsődleges szempont)
-
Remus389
veterán
én arra lennék kiváncsi hogy a sima Galaxy S-ből hol tartanak, a 10 millió megvolt fél év alatt, de már lassan közelít a másfél évébe a sima galaxy s, van erről info? mert tudtommal még gyártják a simát is, legalábbis a galaxy s plust
-
sippet
senior tag
válasz
Real Ghoost #23 üzenetére
ez az infó már a hírben is helytelenül szerepel, a készülék megjelent az usa-ban is az egyik szolgáltatónál, és napokon/heteken belül jön mindenhol, a verizont leszámítva.
-
PR0JECTNR56
addikt
Szép eredmény, csak így tovább.
-
Real Ghoost
aktív tag
Nagyon szép, csak így tovább Samsung! Tudja valaki az indokát annak, hogy miért késik ilyen sokat az USA premier? Kihagyott ziccernek tűnik, hogyha a Samu bevárja az i5öt az S2 piacra dobásával...
-
Idiofil
aktív tag
Hát ha tévedek, javítsatok, de a hátszél nem igazán számít. A hypolás/reklám/letolni az emberek torkán benne van az árban....
Amúgy meg pazar telefon
A terméket el kell adni...Ők meg eladják, mi meg megvesszük... -
fffeco
tag
még egy ember kezében sem láttam s II-t, galaxy minit viszont már rengeteget
-
lmisi
senior tag
10 millió nem kevés, talán csak iTelfonokból adnak el többet.
-
Ádám16
addikt
szerintem a SGSII HD LTE jobban érdekelné a népet, esetleg az Omnia W, mint egy ilyen adat..
-
keIdor
titán
Nem csoda, hogy ilyen hamar 10 milliót eladtak belőle. Jó telefon, meg persze D-Koreában agyon van hypolva.
#11: Az önmagában tök mindegy, az első Galaxy S szaggatott rendesen és annó abban volt a legjobb...
-
Dr.Anonymus
addikt
Robertoq:
pl. ilyen hátszél
[szerk.]nagyon szép szám, gratulálok a Samsungnak
bár én személy szerint a Samsungtól már nem vennék telefont, ... volt egy két odab..os csalódásom...igazából nyilván az eladásokban óriásit nyom a latban, hogy a szolgáltatóknál nagyon futtatják
bemegyek egy T-Mobile-ba, a következő arány látni:
ki van téve kb. 3-4 SE telefon, 3-4 nokia, 1 motorola, 0 HTC, és vagy 10 Samsung, az S2-nek meg külön szinte már oltárt építettek..a fő móka egyébként az, hogy amikor múltkor beugrottam a t-be akkor láttam hogy ott volt egy 3 tagú ferdeszemű küldöttség, akiknek semmi más feladatuk nem volt, mint sem ellenőrizték a ki helyett készülékeket, megnézték azok állapotát, hogy be vannak -e kapcsolva, stb..
1 szó mint 100 azért utaztak el idáig (beszéltem velük, és magyarul nem tudtak) hogy ellenőrizzék, hogy kellően reprezentálva van-e a Samsungés az eladások jó részt ezen múlnak
(a legtöbb ember nem fórumozik, tesztet olvas, hanem be megy a szolgáltatóhoz, ami ki van téve azt megnyomkodja, és abból választ) -
joey04
titán
ugyan szerintem van jobb droidos gép meg pár jobb készülék, de valóban jó készülék. van ugyan hátszele, de szép számok
-
adrianv
tag
Hoppá. Androidtól szeretettel egyenesen Dél-Koreából.
-
DeathAdder
veterán
Másrészt ez a szám arra mer következtetni, hogy az "ekkora" kijelző mégsem annyira kritikus mint azt szinte mindenki elejétől fogva feltételezte, ugyanis a Samsung hazai pályán eladási rekordot döntött vele.
Ennyit arról ,hogy ez "túl nagy". Mégsem rettentette meg több, mint 10 milló embert, és még a lapátkezű amerikaiaknál nincs is forgalmazva a készülék, bár ott szerintem ilyen árszegmensben inkább az IPhone fog dominálni. -
DeathAdder
veterán
"A dél-koreai gyártó közleménye szerint az áprilisi premier óta több mint 10 millió példányban talált gazdára a Samsung i9000 Galaxy S II.."
Pontosan i9100.
-
Cyberpunk
félisten
Szép teljesítmény. De nem sokára jön az iPhone 5 az majd megdönt minden eladási rekordot.
Csak lenne "anyagból" a következő SGS már tenném is félre rá a pénzt. -
lmisi
senior tag
Mennyi volt ilyenkor az előd S?
-
törölt tag
Szép szám,de nem csodálkozom hisz nagyon jó telefon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest