- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
sohajda90
tag
Egyébként én az alumíniumot jobban pártolom mint az acélt. Masszívabb az utóbbi, viszont cserébe jobban karcolódik. Még sosem volt olyan telefonom amit olyan karcosan adtam volna tovább/el, mint az iPhone X-et, ami első perctől tokban volt tartva. Egyszerűen az apró porszemcsék a tokba is beférkőznek és ezeket a csodálatos acélkereteket olyan durván megkarcolják, amilyet én alumínium telónál, amiből előtte volt jó pár még sosem láttam. Normal használatlnál meg azért az alumínium is van olyan masszív hogy kisebb eséseket, esetleg 1-2 kanapén való ráülést kibírjon sérülés nélkül, komolyabb eséseknél meg az acél is tud sérülni...
-
samu74
addikt
válasz PedroPascal #46 üzenetére
[link] A techradar szerint alumínum keretes. Szó volt róla hogy acél lesz ,de nem az.
[ Szerkesztve ]
-----------
-
jacis
nagyúr
-
jacis
nagyúr
válasz PedroPascal #44 üzenetére
Mind a három rozsdamentes.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
PedroPascal
őstag
Igaz, hogy az Ultra oldalsó kerete nem alumínium mint asz S20 és S20+ hanem rozsdamentes acél?
-
<Lacy85>
addikt
válasz sohajda90 #41 üzenetére
Szerintem egy kicsit túlpörgeted a dolgot.
Egyrészt az ég világon semmi hátrányod nincs a FHD+ felbontásból (csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy ez az alapértelmezett a samukban), másrészt pl. a Oneplus 7T is FHD+ mellett tudja a 90Hz-et. Ott még a FHD+ 120Hz sincs meg.
Nyilván nem véletlenül van így beállítva."hogy itt ezekből egy kicsit több jutott, mint a felsorolt példák esetében"
Ezt sem nagyon értem. A Note 9 a megjelenés után ~1,5 évvel is kapott új fícsöröket. Meg kb. az életútja során folyamatosan. Most akkor kezdjek el én is asztalt csapkodni, hogy tech demót vettem, mert ezeket nem azonnal kapta meg?
Az S20 család mindenben sokkal jobb, mint az elődje, szóval rosszul nem jár, aki megveszi. Az S8+-nak is voltak anno gyerekbetegségei, aminek a leküzdéséhez kellett pár hónap. Na és? Megcsinálták és azóta is egy tök jó telefon.
[ Szerkesztve ]
-
sohajda90
tag
Te vagy egy ritka nagy tajparaszt, hogy elkezdesz ilyen szinten személyeskedni. Ütköző véleményünk van egy topicban, miért nem lehet ezt értelmesen megvitatni egymás ismeretlenül történő sértegetése nélkül? Ez nem az "e-farok" méregetés helye de képzeld el a mester tézisem pedig a Motorola vállalati értékének elemzéséről írtam a Google és Lenovo akvizíciók kapcsán amit a kettőből az egyik vállalat is bekért...úgyhogy igen, én egy tehetséges ember vagyok, és még a témában, amiről értekezünk is jártas is vagyok, remélem te is élértél már valamit az életedben amire büszke lehetsz azon kívül, hogy idegen emberekkel névnélkül bunkózol online.
Egyébként arról, hogy mi a félkész technológia...szerintem erre annál nagyobb bizonyíték nem kell, hogy bizonyos feature-t lekorlátoznak és még közleményben is kikommunikálják, hogy a jövőben (miután megoldottak bizonyos technikai problémákat) tervezik feloldani ezt a korlátozást. Innentől erről vitatkozni is felesleges. Főleg veled amúgy is olyan lenne, mint Fideszes nénivel megértetni, hogy a Magyar gazdaság teljesítményét nem a választáskor kiosztott Erzsébet utalványokban mérik.
Ezzel alaphangon nem is lenne semmi baj, mutatja, hogy a jövőben is tovább fejleszgetik / supportálják a termékcsaládot. Az Apple is kiadta úgy az iPhone 11 családot, hogy a Deep Fusion még nem volt releasel-ve, és talán a Huawei P20 Pro vagy P30 Pro volt (most hirtelen nem emlékszem) ahol a TOF kamera egy update-ig csak dísz volt (mondjuk arról mint már fentebb írtam vitatkozhatánk hogy amúgy is cask az-e) a hátlapon, mert a szoftver még nem készült el hozzá...az egyedüli probléma, hogy itt ezekből egy kicsit több jutott, mint a felsorolt példák esetében, és a kommunikáció is csak 1 héttel a lauch után jött ki, amikor a tech review-erek ezekre a hiányosságokra/korlátozásokra rámutattak...
-
samu74
addikt
Tuti hogy a 2 cpu miatt van a bizonytalankodás, exynos évek óta gyengébb mint a másik. Ha meg valamelyik verzióban eleve engedélyezve lett volna alapból akkor meg hőbörgés lenne belőle. De így is félkésznek tűnik a dolog ,szóval látszik a sietség az s20-on.
-----------
-
laci_csk
senior tag
elvezet olvasni....
Xperia XZ3
-
sohajda90
tag
Ja mert valakinek véleménye egy telefonról csak úgy lehet, hogy meg is veszi és hónapokig, évekig használja...természetesen a tesztek is így készülnek, a tesztelők heteket eltöltenek a készülékekkel és ténylegesen úgy használják, mint az end userek...
Vagy amikor a Nokia kiadja a középkategiásait 2019/2020-ban 2 GB RAM-mel és elkezd a tömeg háborogni az is azért van mert mindenki használta érdemben azt a készüléket és nem azért mert bizonyos koncepciókról már előre meg lehet mondani hogy életképtelenek...Annyit highlightoltam, hogy a Samsung mostanában minden félkész technológiát kitol a végtermékeiben és hagyja hogy a hülye end user legyen a tesztelő. De hát akit át lehet ******. Remélem te veszel 1 egyet, sőt másodkészüléknek még egy Fold-ot is szerezz be hozzá, nehogy mobil nélkül maradj ha nem húzza ki az aksi nap végéig...
Vitatkozhatnánk ki a troll kettőnk közül
-
jacis
nagyúr
válasz sohajda90 #28 üzenetére
Leírtad, hogy nem lesz elég az akksi mert majd megeszi az 5G meg a 120Hz. Úgy hogy nem is használtad a telefont csak Te előre ezt megjósoltad és még azt is megtudtad előre mondani, hogy egy 3300mAh akksival fog egyenértékű lenni. Próbáld majd ki utána írd le a fél életedet ide. Troll.
-
<Lacy85>
addikt
"Legyen tűéles a kép vagy gördülékeny a menü... "
Ez azért egy kicsit túlzás. Én is FHD+-on használom a Note 9-et, de az ég világon semmi gond a képminőséggel.
Ha valaki 10 centiről keresi a pixeleket, akkor elhiszem, hogy számít, de 30-40 centi távolságból semmi különbség nincs. Pedig nem rossz a szemem.
Nem véletlenül van ekkora felbontás rengeteg flagship-ben. -
törölt tag
válasz sohajda90 #27 üzenetére
Hm, ezek szerint félig tévedtem, megnéztem a videót és tényleg belenagyít kicsit a 8K-nál, de csak kb 1.5x.
Akkor lehet ennyivel mégis szűkebb a látószöge optikailag is a főkamerához képest. De az biztos, hogy a reklámozott 3x "veszteségmentes" zoom-ot ebből croppolva csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
sohajda90
tag
De, te gyakrolatilag tényleg azt írtad, hogy kapcsoljak ki minden olyan funkciót, amit innovációként hirdet a Samsung (5G, 120Hz, 8K video).
Az ok, hogy más téren is van előrelépés (CPU nyers ereje, főkamera fénykép minősége - felbontása már pont nem, mert a Mate 8 16 Mp-es volt, és egyébként én annak nagyon elégedett voltam 2016-2017-ben amikor használtam a camera quality-jével, szoftveres extrák amiket az Android 10 esetleg a Samsung UI ad), de ennyi erővel akkor mondjuk vehetek egy tavaly előtti Pixel 3 XL-t is ennek az összegnek a feléért, ott is fog tudni 1080p-t a kijelző 60 Hz-en (amit egyébként a Mate 8 is tudott BTW), a kamera meg kb. még job minőségű is lesz...szóval ezzel cask azt akartam hangsúlyozni, hogyha disable-öljük ezeket a funkciókat akkor ez tényleg messze a legnagyobb "nesze semmi fog meg jól" update amit az elmúlt években top5 gyártó flagship kategóriájás szériájában láttunk...
-
sohajda90
tag
Köszi, ezt nem tudtam.
Én MKBHD videótesztjét néztem meg és amikor ő 8K-ra állította a videórögzítést ugyanúgy becroppolt a viewfinder, és ezt ő is kiemelte szóbal is. Akkor lehet hogy bár a látószög maga nem kisebb, de nem a teljes 64 MP-es képet skálázza lejebb hanem cask annak is kivágja a közepét?
Én én is egyetértek azzal, hogy ha nem tényleges optikai telefotó lencse van benne, akkor felesleges a plusz kamera. Akkor inkább legyen benne egy 64 MP-es optikailag stabilizált ami croppolással zoom-ol meg egy ultrawide. Így ennek megint ahogy írtam kicsit "marketing" szaga van, mert ugye "a több kamera = job kamera" a népek fejében. Nemrég értekeztünk ennek kapcsán (talán a Xiaomi Mi 10 topicban) a 2 Mp-es dedikált macro kamerák kapcsán: ha van egy manapság standard droidos csúcsmobil szinten 38-64 esetleg 108 MP-es főkamerád, akkor ha normal fókusztávban lősz egy jól fókuszált képet, amin így az amit macrozni akarsz mondjuk cask a kép felét teszi ki, ha lecroppolod a többit és egy jó progival pixel binningel lehúzod a felbontást 5-10-12 Mp-re, kizárt hogy ne kapj jobb eredményt, mint egy dedikált 2 MP-es macro kamerával...valamiért manapság divat lett értelmetlen objektívokkal teletűzdelni a mobilok hátulját...És akkor még a szintén majd' minden flagshippen fellelhető ToF kamerákról még nem beszéltünk, amelyek még "yet to prove" a létjogosultságukat...ezek mind felesleges hardware elemek amik viszont cask tovább növelik a mobilok árát, mert a hardwart 100%-osan tuti kifizetteti a gyártó a végfelhasználóval, a K&F, marketing kötlségek egysége allokálása már más tészta...
-
szenesember
aktív tag
-
hogabesz
aktív tag
válasz aprokaroka87 #20 üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy ha smooth(abb) rendszert akarok de elég a 90Hz mert azt akarom, hogy kevésbé merüljön az akku, akkor elvileg lehetne mert ez szoftveres dolog.
-
aprokaroka87
nagyúr
végülis.
A másik aminek lehet hogy nincs hozzá konkrétan köze, de ugyebár van ez a project butter, ami elvileg Android 4.1 óta 60fps-en rajzolja ki az animációkat.
Nem tudom hogy ez azóta változott-e, bár nem olvastam róla.
De ilyenkor nem lehet hogy eleve többlet cpu terheléssel oldható meg pl az hogy az ui menjen 120hz-en? -
kalimist
aktív tag
válasz aprokaroka87 #20 üzenetére
Ez nem azt jelenti szerintem amire gondolsz. Egy Geforce 1650 is tud 144 Hz-cen hajtani egy monitort. Más kérdés, hogy a GPU is tud-e 144 fps-t.
Inkább arról lehet szó, hogy esetleg az Adreno 650 tudja az UI-t 120 fps-sel hajtani QHD+ felbontáson de a Mali G77 már nem biztos. Ezenkívül még szerepet játszhat a melegedés és ezzel együtt a throttlingolás mindkét GPU esetében. Az sem kedvező, hogy az Android UI-t sajnos még mindig OpenGL hajtja (Vulkan helyett).szerk.: Most olvasom, hogy a 120 Hz-cet FHD+ felbontáson visszaveszi 60 Hz-re, amint az akkumulátor 42 fokos lesz. Ebből kiindulva szerintem nehéz dió lesz ez a QHD+ 120 Hz.
[ Szerkesztve ]
-
szemy94
senior tag
Az asszonynak Mate 8 van, amire én is azt mondom, hogy péklapát, nekem S9 (kb S20 méret). Neki sokkal kisebb a keze, mint nekem, mégis az tetszik neki, én meg jobb szeretem egy kézzel kezelni a telefont.
Szóval ízletesek és pofonok, mindenkinek más a szempont.
Akksi kérdésben meg a technológia nem változott (sajnos) szóval a limitek adottak, és a Mate 8 valóban egy óriás az S20-hoz ;)[ Szerkesztve ]
Mi13T, S9, xBox One S 1TB
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem inkább nincs szoftveresen bele rakva.
De persze ott van a hardveres korlát is
A snapi 865 pl 144hz-et max QHD+3200x1800 felbontáson tud.
Ami viszont 16:9-re értendő.
4k-n meg 60hz a max.Tehát a samsung galaxy s20 esetében 1440x3200 felbontáson a 120hz felbontás nem nagyon kéne gond legyen, sőt még a 144hz-sem, meg még ha akarod akkor mondjuk 146hz-sem ha lenne olyan.
Viszont itt most végig a Snapdragon 865-ről van szó.
-
aprokaroka87
nagyúr
pl a snapdragon 865 esetében az alábbi a helyzet.
Display
Max On-Device Display: 4K @ 60 Hz, QHD+ @ 144 Hz
Max External Display: 4K @ 60 Hz
HDR: HDR10+, HDR10
Color Depth: Up to 10-bit
Color Gamut: Rec2020
144hz max QHD+ ig támogatott.
Az exynos 990-ről nincs infom.
l
De lehet ott meg max 120hz a támogatott.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
S20/S20+-ban nincs. De az Ultrában is "csak" valami 4x körüli az optikai nagyítás, a 10x-hez már ugyanúgy a nagyfelbontású képből vág ki az is (abban 48 MP-es a tele).
Tényleg meg lehetett volna oldani a simában 1 szenzorral is, de ennek a fő kamerának jobb minőségűnek kéne lennie elméletileg.
-
BloodRay
veterán
Amúgy akkor gyakorlatilag nincs is "optikai zoomlencse"??
Mert ebben az esetben nem értem miért nem csak egy nagyfelbontású szenzorral rendelkező főlencsét használt a Samsung a (szuper-)nagylátó mellett?"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
törölt tag
válasz Juhaszatti #9 üzenetére
Nagyjából igen. Ja nem, 100x zoom is van már.
-
MODERÁTOR
Legalább utánanéznél a telefonok méretének.
A Mate 8 egy péklapát az S20- hoz képest, egyenesen bravúr a Samsungtól, hogy utóbbiba ugyanakkora akkut tudott tenni, mint ami a Mate 8-ban van.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
törölt tag
"pl otthon szeretnél videózni beltéren good luck: nem fogsz tudni elég messze állni a subject-től, hogy valamelyik végtagját le ne croppolja a szűk látószög miatt..."
Nem így működik, az a "tele" igazából ugyanolyan látószögű, mint a főkamera, a zoom-oláshoz pedig a nagyfelbontású képből vág ki részletet.
Ez 64 MP egyébként a sima s20-ban, az Ultra meg a főkamerát használja 8K videóra.Mondjuk elég nagy hülyeség ez is szerintem. Inkább lett volna rendes optikai nagyítás a teljesen felesleges, hdr és rendes stabilizálás nélküli 8K helyett.
-
jacis
nagyúr
"-4000mAH akksi: ami nagyszám volt 2017-ben a Mate 8-asomban ami tényleg elment vele 3 napig, cak ez a telefon már 5G-t is támogat ami szintén zabálja az akksit, akárcsak az 1440p VAGY 120Hz, szóval ez simán felsőhangon annyit fog hozni, mint egy tavalyi modell, ami egyiket sem tudja, de 3300mAH-s aksi van benne..."
Kapcsold ki az 5G-t és vedd vissza a kijelzőt 60Hz-re. Megoldódott minden nyűg amit felsoroltál.[ Szerkesztve ]
-
hogabesz
aktív tag
Nem értek hozzá, ezért csak kérdezek.
Technikai akadálya van, hogy esetleg akinek nem kell 120 az mondjuk csak 90Hz-et állítson be?
-
sohajda90
tag
Ok, nem vagyok programozó de nekem ez elég bullshit szagú statement. A hardver vagy elbírja az 1440p-t 120Hz-en vagy nem. Ok, biztos lehet valamennyire optimalizálni a szoftvert, hogy annyira ne szívja le az akkut, de szerintem ezt inkább tudatosan csinálták. Ha 3 hónap múlva tolják ki ezt a frissítést nem fog minden tesztelő visszamenni és kijavítani a tesztjében a SoT-t 3 órára...
Nem szeretek flamelni eyik gyártó topikjában sem, de nekem a sima S20 széria a legnagyobb marketing bullshit széria, amit a "legjobb" kínai gyártók is megirigyelhatnének.
-120 Hz képfrissítés, 1440p felbontás: csak a VAGY / VAGY részt hagyja ki a reklám szlogen
-8K Videófelvétel: mivel a 12 MP-es fő kamera alapból nem lenne erre képes, mert a 8K 33 MP-t takar, így ezt csak a 48 MP-es telefotó kamerával tudja kivitelezni, tehát ha pl otthon szeretnél videózni beltéren good luck: nem fogsz tudni elég messze állni a subject-től, hogy valamelyik végtagját le ne croppolja a szűk látószög miatt...
-4000mAH akksi: ami nagyszám volt 2017-ben a Mate 8-asomban ami tényleg elment vele 3 napig, cak ez a telefon már 5G-t is támogat ami szintén zabálja az akksit, akárcsak az 1440p VAGY 120Hz, szóval ez simán felsőhangon annyit fog hozni, mint egy tavalyi modell, ami egyiket sem tudja, de 3300mAH-s aksi van benne...Azért a Samsungtól ennél többet várnék. Ez most tényleg olyan mintha minden új tech-et demózni akarnának benne cask éppen minden félkész stádiumban van: a 120Hz-es és az 5G-hez a fejlettebb (grafén alapú) akkutechnológia nem áll még készen ezért mindkettőt korlátozzák (120Hz cask 1080p-n, 5G külön kiadást kap, készül belőle 4G verzió only), a 8K videóhoz meg a megfelelő felbontású ÉS látószögű kamera hiányzik mindössze...komolyan mondon ennél magasabb fokú szekunder szégyenérzet cask azoknál a kínai olcsó mobiloknál fogott el amelyeket amikor szétszedtek a tesztelők kiderült hogy a második kamera alatt nincs is lencse
-
atike
nagyúr
Legyen tűéles a kép vagy gördülékeny a menü... Érdekes. Választhatóvá tehetnék, hogy a nagyobb felbontáson is lehessen bekapcsolni, de akkor figyelmeztethetne az akksi gyorsabb merülésére és akkor a felhasználó eldönti, hogy akarja-e vagy nem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch
- Külpolitika
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest