Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• erdoke

titán

válasz SLYM #133 üzenetére

Írtam is, hogy van még mit javítani a technológián. A lényeg az elméleti háttéren és a trendeken van, amik próbálják közelíteni a gyakorlatot az elmélethez.

Írták itt többször, milyen őrült ötlet érintős asztali monitorban gondolkodni. Én nem hiszem, hogy ezt bárki komolyan gondolja folyamatos használatra, fölösleges riogatni ilyesmivel. Egyébként se kötelező megvenni, ha egy gyártó mégis bedobja.

• Dunbar

senior tag

válasz SLYM #133 üzenetére

Pl. amikor nagypapámnak tanítottam az internet kezelését, és először mondtam, hogy kattintson ide, akkor kijelzőt érintette meg (pedig soha nem volt érintős eszköz a kezében). Ilyen szempontból természetes, amit látsz, oda kattintasz.
    Másrészt egy kavics mennyiben fejt ki több ellenállást, ha megnyomod? Nem igazán értem ezt a részét. Az érzést, ahogy belenyúlsz az UI-ba szerintem elég jól visszaadják az animációk (főleg WP+Amoled esetében, androidon de sokszor iPad-en is érzem, hogy egy üveglapot nyomkodok, mert sokszor nincs rögtön visszajelzés animációkkal, AMOLED meg ugye egybe van építve az érintő a kijelzővel, ez is biztos egy lapáttal). Majd biztos lesz megfelelő technológia az érintés visszaadása is, de ez is teljesen rendben van.

Játékra tényleg sokszor rohadt idegesítő, döntögetős cuccokra jó, vagy casual/tower defense játékokra, de FPS, vagy pl. focis játékokra szenvedés néha.

A Metro UI szerintem sem kellett volna ilyen formában PC-re. Az ikonok helyett jöhettek volna a minimalista live tile-ok, és megmarad a start menü, asztal és minden és tökéletes lenne. A Windows 7 már tökéletes a legtöbb felhasználónak minden szempontból, a Microsoft elég bátran belenyúlt és szerintem túlságosan drasztikus döntést hozott. Érintésvezérlésre szerintem a legjobb, de egérre szívás.

Új hozzászólás Aktív témák