- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
X-Master
tag
Ugye
Amúgy az előttem szólóknak üzenem (lehet hogy rosszul fogalmaztam): de nem az FPS számot emeli meg jelentősen a dual channel és a CL9, (múltkor valami miatt visszaállt CL11-re és egyből feltűnt), hanem simább futást eredményez, jobb átlaggal és kevesebb minimum FPS-el. Gyakorlatilag semmivel sem fut több FPS-t viszont érezhetően simább a kétcsatornás, gyors ídőzítésű RAM-pár.
-
trufa12
addikt
Akkor hajrá, ahogy néztem lehet 40 k körül lapot kapni, proci most 78 ezer .
ddr4 ramból is 20 k 2x4 es kit .Én meg rendeltem előbb egy hyperx 3k ssd-t az öreg samu 840 helyére. 10 tb körül jár már
3.5 éves szépen húzza .
majd veszek valami gtx 960 v amd 280x -380-at olcsón aztán el leszek vele. Skylake mehet a levesbe , kihagyom , majd ha nagyot durrantanak nem csak rókabőr akkor váltok .
-
MK VII
veterán
Persze, persze... A VGA-m már nem mai csirke és igazából a jelenlegi konfigom egy erősebbet is kihajt, de nekem egyre inkább nincs szükségem erős VGA-ra. Igazából szeretném elhagyni és max egy viszonylag jobban teljesítő IGP felé hajlok.. A skylake-ben pedig ott a jó IGP és az új szag..
-
trufa12
addikt
-
HeadKnife
csendes tag
Hát nem tudom, anno, meg még manapság is elég sok teszt volt/van így a régebbi meg új generáció összehasonlításáról. A gyorsabb memóriákból a játékok nem sokat profitálnak, még a betöltési idő sem feleződik DDR2-3-4 között, max pár másodperc difi van. Az fps meg...1-2 meg szerintem nem oszt nem szoroz, pláne hogy azt is csak komolyabb konfignál lehet kimérni. Nem is tudom hol láttam, talán a Linus Tech Tips csinált egy DDR3 vs 4 tesztet amit néztem. Memória olvasás/írás vmi brutál lett, de nem sok mindent hatott meg, kb semmi különbség sehol. Anno ugyan ez volt a DDR2 vs DDR3-nál. Legyen meg a 2 modul legalább és nem lesz gond a DDR3-al sem jó darabig (ahogy már trufa12 is írta).
-
Charx
senior tag
Én is most szórakoztam a memóriákkal, 2*4GB vagy 1*8GB és én is a gtaV-nél tapasztaltam, hogy 1 modullal akadt, dualba meg megy rendesen, és itt a memória mennyisége nem változott. Szóval én is inkább a dual mellett döntöttem
-
MK VII
veterán
A lényeg, hogy neked bevált a dual-chanel..
Amúgy pont játékoknál nem számít kb semmit, hogy dual vagy single chanel, de még az sem, hogy 1600 vagy 2400mhz sőt tovább megyek a késleltetés sem számít semmit játékoknál, ha van dVGA a gépben..
Dual és quad-chanel közt sincs óriási különbség.. Kb elhanyagolható..1 dolog van amit észreveszel, hogy jótékonyan hatott a játék futtathatóságára az pedig a ram mennyisége!
-
trufa12
addikt
A ram annyit nem számít játékba. A mennyiség meg legyen. Aztàn meg hogy most pàr secel v par fps el tobb kevesebb már mind1.ddr3 elég lesz még egy darabig. Majd ha már lazán 5000mhz en ketyegnek váltok
Meg akkor már egy quad channel lenne az igazi.. -
X-Master
tag
Nekem HyperX Savage ramjaim vannak (DDR3 1600 MHz CL9) 2x8 GB. Nem akartam elhinni, de annyit számít a memória, hogy amíg csak egy modulom volt ilyenből, akadt a GTA 5, míg most teljesen simán fut. Nem mellesleg 1 gigás a videokártyám, a GTA V beállításánál pedig 2,3 GB-ot mutat a mérő, és dual channelben annyira gyorsak ezek a ramok, hogy olyan, mintha a videokártyámra pakoltak volna még GDDR3 ramokat. Rengeteget számít. Stalker Clear Sky-nál ugyanez csak régebbi DDR3-al.
4 csatornás X99-esek üthetnek rendesen!! Sebesség meg késleltetés is számít, de játszani kell a Dual Channel, Single- vel nem az igazi.
-
kurta9999
tag
Ilyen időzítésekkel ekkora frekvencia mellett még a DDR3 áráért se venném meg
-
Chp
őstag
Én arra vagyok kíváncsi, hogy vajon mikor jön el az az idő, mikor ténylegesen megérik a DDR3 váltása. Vajon ki lehet húzni még 3 évet DDR3-mal anélkül, hogy hátrány származzon belőle a teljesítmény miatt?
-
blattida
nagyúr
Rossz az utolsó kép, mert nem a specifikációkat tartalmazó táblázat látható ott, hanem az utolsó előtti kép újból!
-
Mikiller
aktív tag
Meg van az új varázsszó a gamer helyett
"Fury"
-
MK VII
veterán
Jó alternatíva annak aki jelenleg még Haswell, FX vagy korábbi ddr3-as konfigba tervez memóriákat vásárolni, de nem veti el az újabb generációra való váltást sem. Jó kis memóriák ezek platform váltás előtt és után.
Aki nem maximalista azoknak tökéletes választás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- Milyen légkondit a lakásba?
- Óra topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby rádiós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged