- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
juliabrilke #15 üzenetére
igen, ugy mar er valamit, de a kollega csak ennyit irt:
3: SSID broadcast OFF
ha csak siman elrejted, azt szerintem barmelyik 'normalisabb' wifi scanner program latja, de ha az altalad leirt muveletet is vegre hajtja, ugy mar van ertelme. -
Rengeteg hozzád hasonló router köröz felénk is, nem bántás vagy izélés, nagyon hasznos ha kel la net de amúy nincs. Meg van tanítva a telóm a környékre és nem ilyen alap neveket tud mint NETGEAR meg SMC, hanem borospince, xxxx sütöde.
Sőőőőt, az a nagy amatőr aki a router loginját is a gyárin hagyja. Üzentem egy ilyennek, átírtam a wifi nevét, de nem tanult belőle. Lehettem volna rossz indulatú és levédem, hogy csak hardver resettel tud csak belépni. Lehetőség adva van egyszer biztos jön aki ki is használja mert jó buli.Igen írták már, de a log fájl ott van sőt látni is ha éppen fent van. Én naponta többször is csekkolom.
-
juliabrilke
veterán
válasz
freshtests #18 üzenetére
Ez annyira szánalmas szerintem.
Mondjuk mindenki beállíthatná rendesen a routert, hogy ilyenek ne fordulhassanak elő.
-
freshtests
csendes tag
válasz
lsebestyen #17 üzenetére
haveroméknál 2 wifi-ről lopja mindenki
-
lsebestyen
addikt
csak ezért az egy dologért költöznék panelba, mert ott sokan nem tiltják a wifit
-
darál0w
Jómunkásember
nem volt beállítva jelszo a wifire?
-
juliabrilke
veterán
válasz
freshtests #11 üzenetére
A ping elég brutális!
Beállítottál mindent, amit leírtak? (titkosítás, SID brodcast, stb.)
-
Jim-Y
veterán
válasz
freshtests #6 üzenetére
Ha pedig sniffelni szeretnéd, hogy ki van a hálózaton akkor WireShark, egyszerű rendszerdiagnosztika, de megvalósítható vele a men-in-the-middle is, vagy EtterCap. De ha nincs titkosítva a hálózatod akkor nem lopják a neted, hanem rácsatlakoznak és használják, mert miért ne tennék ha open?! üdv
-
huntermati
aktív tag
Szerintem elég lenne a WPA2 és egy olyan jelszó ami nincs benne a szótárban.
Gondolom most a router WEP-re van állítva, azt meg ma már a hülye is feltöri
-
DeFranco
nagyúr
válasz
freshtests #6 üzenetére
Akkor majd most megtanulod...
-
válasz
freshtests #2 üzenetére
De a titkosítás is be van kapcsolva? Nem vagyok egy nagy szakértő, és más routerom van, de nálam a status/ wireless / dhcl table alatt vannak az éppen kiosztott ip címek.
-
freshtests
csendes tag
én nem értek ehez az egész rúter dologhoz..
-
DeFranco
nagyúr
Van a routeren belül statisztika arról, hogy hány gép csatlakozik hozzád, és milyen MAC címmel. Ebből ki tudod szűrni, hogy ki az illetéktelen.
Intézkedések:
1: WPA2 titkosítás
2: router admin jelszó
3: SSID broadcast OFF
4: DHCP OFF - adj mindenkinek kézzel IP címet, és/vagy:
5: IP and MAC binding - nem vagyok benne biztos, hogy ez az a menüpont, de ha nem itt, akkor valahol máshol, de be tudod állítani a routeren azt is, hogy csak bizonyos MAC címek kaphassanak IP-t a routertől. A többieknek coki.Ennyi elég lesz, ha nem, akkor valami gond van.
-
huntermati
aktív tag
A Wireless Settingsbe át kell állítani "Security Type:"-ot WPA2-re. És új jelszót adni.
-
veector
senior tag
válasz
freshtests #2 üzenetére
Csak a routeren van jelszó, vagy a wifi hálózaton is? Ha csak a routeren van, az annyit ér, hogy nem fog a lopó kizárni téged a saját hálózatodból.
-
Állítsd be a WPA2 titkosítást és változtasd meg az admin jelszót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest