Új hozzászólás Aktív témák
-
MichaelSD
őstag
Én Titanium Greyt vettem és nem bántam meg. Szerintem egy nagyon kellemes ház. Nem tökéletes, de nagyon jó. És nekem nagyon bejön a design. Annyira, hogy azonnal vettem egy Define Minit NASnak.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Egy GTX 480 lehűtése miatt váltanék házat, és a define R3-mal szemezek. Kérdésem az lenne azoktól, akiknek ilyen kecójuk van:
- Jól látom, hogy a HDD tartó keretet nem lehet az XL-ben megoldott módon kiszerelni?
- 4 rendszerventit szeretnék beépíteni a házba (swif2 120p). Ezekkel mennyire lehetne hatékonyan szellőssé, ugyanakkor halkká tenni a gépet?Igazság szerint az XL lenne a legideálisabb számomra, viszont hiányzik hozzá +10k...
-
DEJVID
őstag
A jól megszokott PH! féle kábelezés. [hányós szmájli]
-
RAW
csendes tag
Vettem egy ilyen házat, és átköltöztettem a lányom gépét az 5 éves noname házból ebbe. A ház kidolgozottsága kiváló, sehol egy sorja, a festés kívül-belül tökéletes. Az oldalsó lemezek jó nehezek a hangszigetelő anyagtól. A kinézete nekem nagyon tetszik.
Az átvezetőkben a gumik tényleg könnyen kijönnek, és nehéz visszarakni őket, de legalább van mivel pepecselni. Nálam a processzorhűtő szerelőablak körülötti gumi hosszabb volt a kelleténél, ezért a gyárban nem is tudták a helyére rakni, nekem kellett megjavítani.
Az én példányomban sajnos az első ventilátor besúrolt valahol a motor környékén, hangosan 'kattogott', azonnal cserélni kellett. A szállító (mobilx) csak az egész házat hajlandó cserélni, ami képtelenség, mivel már benne van a gép, ezért vettem egy új ventilátort (SWIF2 800-as). Nagyon nem tetszik, hogy egy ilyen drága cucc helyből rossz, és a szállító így áll hozzá.
Az eredeti ventilátor egyébként elég hangos (az is, amelyik nem súrol be), legalábbis teljes fordulatszámon. A dobozhoz adott fordulatszám-szabályozóval szépen vissza lehet venni a fordulatszámot és a hangot, ezzel csak az a probléma, hogy ilyenkor a ventilátor nem az alaplapra van dugva, ezért a fordulatszámát nem tudom ellenőrizni.
A gép egy FSP Aurum 400-as tápot kapott, ami teljesen halk, még a ventilátorhoz hajolva sem hallani semmit, csak a légáramlatot érezni. A táp festése gyönyörű, kár, hogy senki nem fogja látni.
A winchesterek (2 db) hangja viszont tényleg egyáltalán nem hallatszik ki. Alapjáraton a videokártya (Gainward 8800GT G92) és a processzor (E7300, hűtő: AC Alpine Pro 11 Rev 2) is szinte hangtalan, de ehhez a processzor ventilátorszabályzását a BIOS-ban Silent-re kellett állítani.
Végül is sikerült elérni, hogy az íróasztal mellett elhelyezett gép hangját az íróasztalnál ülve még éjszaka sem lehet hallani, ami a régi traktorhoz képest egy megváltás. -
Dasuud
csendes tag
Nagyon szép kis ház, eltudnám viselni az én régi házam helyett
(Y)
-
Koley
tag
Tetszetős házacska, de egyet kell értenem azokkal, akik sokallták az árát, valóban egy kicsivel lehetne olcsóbb
-
dabadab
titán
A személyeskedő vitának semmi értelme, nem kell.
-
5@$
aktív tag
oppá, készleten
-
hommeros
őstag
Nagyjabol ugyanezt tudja egy gigabyte haz felaron
-
hoffman_
nagyúr
Végre magyar teszt
Köszönet érte. A kábelmenedzsmentet jobban is meg lehet oldani, mint ahogy nektek sikerült, de ez legyen a legnagyobb baj. Csak azért nem vettem még ilyen házat, mert az Arc Midi-re várok. Az egyik legszebb ház a piacon az R3, az Arc mellett. Köszi még egyszer a tesztet, kellemes volt.
Ezt rudi-nak címzem. Ahogy nézem az anyacég dobta asztalra Nektek a házat. Esetleg, ha már beszélőviszonyban vagytok velük, az Arc Midi nem került szóba? Esetleg várható róla egy PH! teszt? Az maga lenne a megvalósult álom. (illetve nem lett elejtve semmi info-morzsa a magyarországi forgalmazóról, ugye jól gondolom)
És csak hogy megköveztessem magam: Szerintem jobban sikerült mint a P180. Néhol kompromisszumokkal, néhol ügyesebben. Összességében nekem jobban bejön, amióta csak ismerem a két házat.
-
veector
senior tag
válasz
#16939776 #62 üzenetére
Mi a baja a famíliának a ház méretével?
Asztalon van a gép? Mert akkor megértem.
Mondjuk szerintem az XL nálam sem férne el (perpill messze van a mérőszalag, én meg lusta vagyok).
Define Mini? Egy ilyen doboz szerintem bármilyen szobába beleillik -
törölt tag
igazad van a lég nyilasokkal kapcsolatban, nekem is sem a szívem közepe, de mATX-ben a P180 mini az nagyon nagyon
Egyre inkább vonzódok a kicsi és kompakt dolgokhoz, Építettem már magamnak egy pár konfigurációt, és mindig a méret volt az a dolog amibe bele kötött a család... egészen eddig
A véleményedet tiszteletben tartom
, nekem nincs lehetőségem "nagyban" gondolkodni
-
veector
senior tag
Jó házikó, jó teszt!
szvsz megéri a 30 (27) kiló pénzet.(#59) HookR Szerintem hazai viszonylatban új.
(#60) Duracellm... nekem személyszerint az Antec légnyílásai nem tetszenek, az amúgy minimalista házból kicsit vásáribbat csinálnak, de még mindig jobb egy HAF-nál (minimalista, letisztult stílus szempontjából, amit én szeretek, nem kérek trollkodós hozzászólásokat senkitől)
A belső tényleg kicsit fapad, de az XL-nél ez már nem így van -
törölt tag
hogy ez Antec-nek mennyivel jobban sikerült
azért látszik rajta az igyekezetek, itt ott azért elég "fapados"
a dokkoló tetszik
-
HookR
addikt
"...egy teljesen új, semmiből jött európai márkát mutathatunk be kedves olvasóinknak."
"Fractal Design was founded in Sweden in the year 2007 by a Mr. Hannes Wallin! They first entered the Scandinavian Market in 2007 and two years later they had explored additional markets in Europe; namely Germany, France, Switzerland and the United Kingdom. They also have recently signed a contract with their new distributor in Australia. In addition, during the second Quarter of 2010 they will enter the North American market!"
Hogy házat mikor kezdtek el gyártani, azt nem tudom, de az első generációs Array (Pl. azon még csak egy hátlapi nyílás volt a VGA-nak) több, mint egy éve jelent meg.
-
Pepe_K
csendes tag
Itt érdemes körülnézni annak aki nem tud/akar várni, 80 euró (+szállítás) körüli áron rendelhető, ez kb 25-27e Ft.
Én az egyik német cégtől szereztem be, DHL-el 2 nap alatt ittvan. -
mdb
csendes tag
Nagyjából 1 hónapja vásároltam egy ilyet, de az ARTIC WHITE verziót és nagyon megvagyok elégedve vele. Egy ilyet nem csak látni kell, meg kell tapizni, szaglászni és rájön az ember, miről van szó. A hangszigetelés miatt rendkívűl halk és az oldallapok se hajlonganak össze-vissza. Pár negatívum azért van: elég súlyos darab és az előlap mögötti rész, tényleg elég "olcsóra" sikerült. Egyébként ennek a háznak van egy korábbi verziója is, az R2, azt is lehetett itthon kapni,
Ja és a vezetékek számára kialakított jukak körüli gumi-leesés probléma, már az R2-nél is volt, nem igazán értem ezt miért nem tudták orvosolni....
-
szumo
senior tag
Az én kezeimben elég sok olcsó és drága ház megfordul. Van ami tetszik, van ami nem, de mindig is az ilyen letisztult formákért rajongtam.
Nem villog, nem csicsás, viszont egyszerű, halk és nem kell szényenkezni, ha jönnek vendégek, mert egy jól megtervezett bútor része is lehet.Ha azt nézzük, mennyi egy chieftec, vay egy bármilyen normálisabb ház, ami az első átszerelésnél nem deformálódik el örökre szerelhetlenné válva, akkor nem is olyan drága.
A minőségnek ára van. Egy idő után meg a névnek, ami nem biztos, hogy hozza a megfelelő minőséget, csak a nevet.
-
Zinho
aktív tag
Ezt a felső kategóriás dolgot én sem értem... itt tényleg majdnem mindenki leragadt a CM-nél. Még ha a P183-ra vonatkoztatnák a felső kategóriát, de az meg ennél is drágább...
Amúgy tőlünk nyugatabbra 100 euró körül megy, ami most az erős forint miatt mindjárt barátságosabb, és persze a tengerentúlon 100 dolcsi...
-
Warpig
aktív tag
Drágállom én is. Vannak benne jó ötletek az biztos.
Azonban egy 30k-s házban ne jöjjön már ki a gumibigyó. Meg full műanyag belső előlap.
Az alsó venti rögzítés viszont kellemes. -
kerelo
aktív tag
Jó ez a ház.nem értem hogy az emberek 90%-ban a CM-nél ragadnak le.Ez a ház is felső kategória,és pl mitől jobb egy 912plus ettől?Abban kb hetenként porszívózni kell,mert annyira gyűjti a port.Csatlakozom az előttem szólóhoz.A P180-nál is jobban be jön, nekem is.
Az a ház a kábelelrendezésben elvérzik.És alaplapi kivágás sincs a CPU hűtőnél. A Fractal Design Define R3 jól átgondolt.minőségi ház.Mondjuk a 30 egy kicsit szerintem is sok.
-
Kassadin
addikt
30 ezer? Abból már felső kategóriás cm házat veszek. Sokkalom az árát.
Köszönöm szépen a tesztet.
-
csuki00
tag
Nekem egy Antec mini p180-asom van. És imádom. Nem értek egyet azzal, hogy ez a ház igényesebb lenne. Az antec eleve izlésesebb belülről is. A müanyag pöckök a ház oldallapján elég masszívak nekem soha nem volt vele gondom és ugy cuppannak a helyükre, gond nélkül mint az álom. És adnak hozzá csavarhúzó nélküli rögzítőket.
Ez a Fractal ház nekem olyan olcsó kínai vacaknak tűnik ránézésre. Nyilván nem az, de az Antec-kel ellentétben ezen nem érezni a minőséget. (ránézésre) Ez az én véleményem. -
Recon666
Közösségépítő
Egy kis javítás a cikben az van írva, hogy egy GTX580 nem fér be a házba, pedig belefér, a GTX 590 nem.
-
szki
őstag
Jók ezek a Fractal házak! Az ára sem olyan vészes!
-
Michell
tag
Üdv!
Nekem tetszik. Igaz én eleve a csicsák nélküli designt kedvelem.
Egyáltalán nem könnyű valamit szépre és egyszerűre megtervezni.
Azért a tetején felálló csatlakozók helyett el bírnék képzelni mást.Mindenesetre szívesen cserélném ilyenre az eladósorban lévő Cooler Master Mystique 631 aluminium házam.
-
zH.
senior tag
Ennyiért HAF, vagy 690 II. Kívülről szép, belülről viszont túl egyszerű, kicsi.
-
Kashim
őstag
A legelső kiadásnál nem volt megoldva. A 2-esnél frissült a belső: [kép] (azt hiszem igazából ez volt a P182 újítása) Ebben azért már el lehet rendezgetni a dolgokat. Az oldallapok szerintem baromi masszívak, nálam egy mm-t sem lötyögnek. Mondjuk csak pár lan partin jártam vele, megélt néhány költözést, de nem szoktam sűrűn le-fel rakosgatni, szóval valószínű felhasználás függvénye. Anyagfelhasználás és esztétika szempontjából még mindig tartom magam a korábbi állításomhoz, de ez csak szigorúan az én véleményem. Szellőzésben viszont egyetértek, az R3-on több a rés, meg úgy belsőleg is nyitottabb az összkép.
-
Recon666
Közösségépítő
Köszönöm a tesztet, végre a szerkesztőség is kapott egy Fractal házat.
-
naszvalo
tag
"Antec belül jóval igényesebb." Nem.Én nemrég váltam meg az Antec P180-tól.Annál éppen az a gond,hogy belül nincs megoldva a kábel elrendezés.Ebből a szempontból az nulla.No meg az oldal lapok,műanyag fülekkel rögzülnek a vázra,és elég könnyen törnek.Ez a ház belül az igényesebb.Arról nem is beszélve,hogy megvan adva a halk ház,vagy az extrém szellőzés lehetősége is,ha eltávolítjuk a takaró elemeket.Ebben egyedül álló ez a ház.Nekem nagyon bejön
-
DEJVID
őstag
Ó, a jól megszokott ph féle kupleráj.
-
Robixxx
csendes tag
válasz
Flash Gordon #35 üzenetére
Azért szivesen elfogadnám ezt a házat
-
2o1i
senior tag
Végre egy egyszerű kinézetű, mégis nagyon szép ház. Az ilyenek sokkal inkább tetszenek, mint amilyeneket mostanában kapni.
Ha most vennék házat, sztem ezt venném. Viszont a BX-500-asomat tuti nem cserélem le. -
Probber
őstag
Átgondolt, egyszerű vonalak, semmi csicsa és mindemellett a "rakteret" is ügyesen alakították ki a tervezők. Szépek a Fractal Design házai.
-
haky
senior tag
Basszus ez szinte teljesen Antec P182 jólárasított változata. Szép koppintás.
-
Móci
addikt
Nagyon tetszik ez a ház, bár nem biztos, pont erre fogom majd lecserélni a mostanit, de nincs kizárva.
-
szőröscica
addikt
Rendesen állnak hozzá egyelőre a dologhoz.
Tegnapelőtt visszavittem, akkor azt mondták, hogy a bal lencse közelebb van a szememhez, mint a jobb, az bezavarhat. Átállították, nem változott semmi. Most felküldik Budapestre a Zeisshoz.Biztos ki tudunk találni valamit, ami nekem megfelelő, hiszen én fél óra alatt több tízezer emberhez eljuttathatom az információ, ha inkorrektül kezelnék a helyzetet, és az nem épp jó reklám. De egyelőre maximálisan kedvesen állnak hozzám, és ha lezárult az ügy, akkor majd a nagy szemüveges témába leírom végig, valamint elmondom melyik optikáról van szó.
Bocsi az offért, én befejeztem.
-
Akos96
senior tag
Szerintem jól néz ki, annak ellenére, hogy nem túl összetett a külseje (doboz).
-
Nagyon szép egyszerű letisztul forma,semmi csicsa hál istennek,ez szeretem.Picit olcsóbb lenne az sokat segítene a népszerűségén.
-
válasz
DeltaPower #10 üzenetére
én két pendrive-t rúgtam már szét
.
számomra igen hasznos -
banhammer
veterán
válasz
DeltaPower #10 üzenetére
Szerintem van értelme.
Egy irodában elég nagy az esély arra, hogy egy kétballábas kollega kitépje a lábával az USB kaput és a bedugott eszközt amikor elcsámpázik a gép mellett.
És minden irodában van legalább egy kétballábas kollega, ha nincs akkor ebben a pillanatban lép be a céghez melózni. -
orbano
félisten
tiszta P180
-
dabadab
titán
válasz
DeltaPower #10 üzenetére
A céges gépemen is ilyenek vannak. Ha a földön van a gép (márpedig ott szokott lenni), akkor jóval praktikusabb, mint az előlapra tett csatlakozók, mert látszanak, nem kell nagyon hajoldozni miattuk, a kábel meg az eszközzel együtt mehet a gép tetejére, ahol senkit sem zavar.
-
szőröscica
addikt
Nekem egy CM Sileo 500-am van, meglehetősen halk.
Viszont ez a Define R3 komolyabb szerkezet, nagyon tetszik, hogy a cpu hűtő könnyen, az alaplap kivétele nélkül szerelhető benne, és a kábeleket is jobban el lehet rejteni. Külsőre viszont nem bejövős. -
Dany007
veterán
Nem akarok trollkodni de valaki mondja már meg nekem, hogy ebben mi a "design".
Egy fekete téglatest. "4 sima fekete oldal" és ennyi. Tétjén oldalán szellőzőkkel.
Én elhiszem, hogy manapság ez a nagyon letisztult stílus a "menő", de ehhez nem kellett sok kreativitás.//csak azért jött ez most ki belőlem, mert manapság gyakran látom a címekben ilyen-olyan extra megnevezésű design házakat, aztán amikor megnézem a képeket mindegyik u.a. semmilyen kinézet =/ //
-
DeltaPower
addikt
sose értettem, mi visz rá valakit, hogy a ház tetejére, függőlegesen álló csatlakozókat tervezzen. hangnál még csak-csak, de usb-nél vagy esatánál én nem láttam 90 fokos dugókat, tehát a kábel egy ocsmány hurkot fog képezni, még földre tett gépnél is.
-
superecneB
őstag
Szerintem baromi jól néz ki, de szerintem 20-hoz közelebb kéne legyen árban mint 30-hoz...
-
banhammer
veterán
Cooler Master Real Power 550 wattos tápegység a képen meg egy Silent Pro 600 wattos van.
Akkor most melyikkel lett letesztelve a ház? -
Jim-Y
veterán
Csak jönnének már meg a mini házaik:S Sokan közülünk a Define mini-re, és az Arc mini-re várnak ..
-
sp@rtan
senior tag
"A gyártó hónapok óta ígéri, hogy hamarosan megtalálja forgalmazó partnerét Magyarországon, reméljük, nemsokára tényleg kaphatók lesznek házaik idehaza."
Reméljük! -
mghltm
addikt
válasz
bekes.andras #2 üzenetére
nagyon tuti kis kucko, 20k korul meg beleferne a penztarcamba, de a 30k-t en szemely szerint sokallom erte. bar lehet, ez a valodi piaci ara egy hasonlo minosegu es tudasu hazikonak
-
CsiguszMaxim
senior tag
Nekem most egy CM 690 II Adv. van viszont ez a ház már egy jó ideje mozgatja a fantáziám. Még nem olvastam el a tesztet de amint lesz időm elfogom. Köszönet érte
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
bekes.andras #2 üzenetére
"Örülök, hogy lassan ide is elér ez a ház."
Hónapok óta megvásárolható itthon. Már a Logoutot is volt egy teszt, csak ott a Define XL volt terítéken. -
bekes.andras
tag
Örülök, hogy lassan ide is elér ez a ház. Szép igényes termék, az ár meg relatív... Ez még megfizethető.
-
LackoMester
addikt
Nemrossz, de szerintem drága, ezért a pénzért inkább már a CM 690 Adv. II vagy HAF 912- 922.
Jó írás, köszi a tesztet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Építő/felújító topik
- Androidos tablet topic
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest