- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én jelenleg a Comodo Dragon-ról tértem vissza FX 6.0.2-re, de nem azért mert a Dragon rossz lett volna, hanem mert a frissítéssel az FX sokkal gyorsabb lett mint volt, bár olykor kilépés után hibaüzenetet ír ki, de nem érdekel. Működik, nem omlik össze és ez a lényeg! Sőt még a sebessége is rendben van. Az idióta verziószámos mizériát én a fing fésülésének tekintem, szóra sem érdemes...
-
duckload
aktív tag
Köszönöm és sry!
-
duckload
aktív tag
válasz
WonderCSabo #114 üzenetére
Mér ez milyen topik?
Firefox nem? -
duckload
aktív tag
Üdv mér van az hogy ha mozillát használok akkor youtube videok nem töltődnek be és beZOOM-olnak???
-
ceia
őstag
Ennek nagyon örülnék, csak legyen is így!
A magam részéről teljesen elvetem azt, hogy bármilyen program az én tudtom nélkül csináljon bármit a gépemen. Kérdezzen meg, és akkor rábólintok - vagy azt mondom majd később, ne most, dvd írás közben.. A lényeg, hogy én dönthessek, és ne a hátsó bejáraton lopakodjanak a gépemre olyan frissítések, ami szerintük jó nekem.
A legújabb pedig sosem volt a legjobb - mindig a legkiforrottabb a legjobb. -
WonderCSabo
félisten
UPDATE:
Nem fog eltűnni a verziószám a Névjegy ablakból.
-
LonGleY
veterán
válasz
LeslieG Jr. #99 üzenetére
Az igen! A másfél sornyi szövegedben 6 helyesírási hiba van.
Amikor baj van még az általános iskolai tanulmányokkal is... -
kovee01
tag
Szerintem ezek az IE-t kergetik...
-
vigyed
tag
Eddig a Firefox-ot használtam én is,de sajnos a vodás mobilnettel vannak problémás oldalak,ezért kezdek áttérni a Chrom-ra.
-
WonderCSabo
félisten
Hihetetlen, hogy mennyire nem tudnak szöveget értelmezni egyesek. A Mozilla úgy tűnik nem a magas verziószámmal akarja eladni magát, hanem éppen ellenkezőleg, nem fogja reklámozni a verziót. Persze ettől függetlenül továbbra is lesz verziószám, hibakereséshez, stb. Pl. az about:support oldalon biztosan továbbra is látható lesz.
-
naxa
csendes tag
Ostobaság. Mérhetetlen ostobaság.
(+, ha chrome-ot akarnék használni, azt használnék... de lassan nem lesz különbség...)
-
netpeti98
addikt
Kiszedni a verzió számost szerintem is butaság bár elméletileg a hibakeresési infóban meglehet majd nézni.
Szerintem az ubuntu szerű dátum alapú verzió számot kellene használni .
Pl: Firefox 6=11.8
Firefox 6.0.1=11.8.1 -
pete_21
addikt
válasz
Nincsmit. És még persze fontos, hogy a legújabb videokártya-illesztők legyenek fent.
Illetve korábban még kiadott a Microsoft néhány frissítést a D2D-hez, amik javítottak kicsit a betűmegjelenésen. Egyik frissítés pl. lecserélt néhány fontot, kicsit vastagabbra, hogy könnyebben olvashatók legyenek. (Bár ez többeknek nem tetszett, és inkább törölték azt a frissítést.) -
ddekany
veterán
válasz
Az eredeti panaszos (PH-User azt hiszem) által mutatott képernyőképeken nem simán a DirectWrite kevésbé agresszív pixelre-igazítása miatt volt homályosabb, hanem mert nem használt sub-pixel antialiasing-ot sem. Utóbbi egyértelműen hibás működés (valami bug, akár driver függő), mivel természetesen azt a DirectWrite is használja.
-
pete_21
addikt
Ez a DirectWrite miatt van, vagyis a hardveresen gyorsított szövegmegjelenítés miatt. Ha kikapcsolod a hardveres gyorsítást a böngészőben, az megoldja a problémád, az oldalak megjelenítése olyan lesz, mint a 3-as Firefoxban. (csak elveszíted a hardveres gyorsítást, ami elég hasznos!).
A legegyszerűbb és legcélravezetőbb az, ha felteszed a Firefox 7 betat innen. Ebben van olyan beállítás alapból, hogy a 15 pixelnél kisebb betűk a régi, 3-as Firefoxban megszokott módon jelenjenek meg, amellett, hogy van hardveres gyorsításod.A nagyobb betűméret meg az új renderelést használja, de nagyobb méretnél szvsz nem is nagyon zavaró (sőt, sokszor szebb is). De ha mégsem tetszik, be lehet állítani, hogy minden szöveg úgy jelenjen meg, ahogy a 3-as Firefox-ban, és közben legyen GPU gyorsításod.
Ezt a hsz-t ajánlom LeslieG Jr. figyelmébe is! Viszont azokat, amiket az about:configban elállítottatok (a betűkre vonatkozóan), állítsátok vissza alapértelmezettre!
-
=Mentor=
őstag
Nem érted a lényeget... Mióta a Firefox átállt a 40 naponkénti új verzió kiadásra, folyamatosan címlapon szerepelnek és erre szükség is van ha további népszerűséget akarnak szerezni. A Chrome esetében ez bevált, persze ott még más tényezők is szerepet játszanak. Másfelől felgyorsulhatnak a fejlesztések is, ami nekünk csak jó. Finoman szólva vicc kategória volt az, hogy a FF 4-re több mint 1 évet kellett várni.
Némelyik kiegészítő inkompatibilitása miatt nem a Mozillát kell szidni, hanem a fejlesztőknek kéne kicsit serényebben dolgozniuk és már a beta fázisban frissíteni, hogy mire kijön a végleges verzió, ne legyen probléma.
Ellenpéldának ott az Opera, hiába jó böngésző, szinte 0 a marketing, sose hallani róla, állítom sokan azt sem tudják, hogy létezik ilyen böngésző... Európában van kb 5% részesedése, de világszinten max 1-2%.
-
fatal`
titán
válasz
remington2 #83 üzenetére
Igen, a w7 kernelének verziószáma 6.1 a kompatibilitás miatt.
-
Miért lenne az? Ezért mert azt írtam, hogy összefossa magát flash alatt? Ez így van. Amúgy meg nem az ie-t hájpolom, mert amit tud, az nekem elég. Persze ezt azért mondom mert használtam ff-t. Az meg nem hájpolás szerintem, hogy egy verzió szám frissítéskor valami nem működik az ff alatt, lásd a képes hsz-nél, az ie-nél meg nem volt ilyen probléma 8-9 között. Azt meg láttam is és mikor visszakerült a régi egyből jó volt.
Az meg hájp lenne mikor tényleg előbb feltörték az ff-t, mint az ie-t? Nem hájp, sima teszt volt ahol elvérzett az ff. Az ilyon olyan tesztekben meg bencsmárkokban mindig az ie az utolsó. Ez van.
Szóval nem hájplom az ie-t, mindenki olyan böngészőt használ amilyet akar, nem nagyon érdekel a dolog. Üdv. -
ddekany
veterán
"Ez a verziószámos dolog egy röhej. A Chrome-os verziószám-hülyeség miatt lépnie kellett a Mozillának"
Nekem soha nem tűnt úgy, hogy a Chrome a felhasználók arcába nyomná a verziószámot... frissítésnél sem dicsekszik vele, észre se lehet venni. A letöltéses oldalukon sincs fenn, csak hogy "Chrome" és kész. Szóval ha már számháború, akkor inkább a IE 9-esétől lemaradás az, ami tényező lehetett.
-
julius666
addikt
Nézd én erre csak azt tudom mondani, a Chrome 4 óta ezt a böngészőt nyúzom, kinézetre (ugye az átlagembernek ez jelentheti a fő problémát), gyakorlatilag nem változott. Nagyon minimálisat kavartak a navigációs gombokon, a beállítás menüt átrendezték (oda mondjuk a user - esetleg nyomtatás, nagyítás miatt max, de azok jól látható helyen vannak - úgysem jár), meg babakék helyett szürke lett a GUI, ennyi változtatás történt kb.
Ha nem követném a release blogot észre sem vettem volna a ~10 fő frissítésből úgy kb. 8-at, pedig amit mondanak a "kritikusok", hogy beletúrnak két sort a kódba aztán új főverzió, nagyon nem igaz. Annyi változás főverziók között simán van mint az utóbbi időben rókáéknál vagy operáéknál, csak ez háttér-funkcionalitásban jelentkezik elsősorban (különböző új API-k beépítése, beépített pdf-reader, flash, meg hasonlók).Szóval lehet ezt értelmesen is csinálni.
-
KMT
addikt
Ezt a szenvedést... Amióta gyorsított ütemben jönnek a frissítések, kénytelen vagyok naponta kinyomni a frissítő ablakot, mert pl foxytunes-ék le vannak maradva. Én meg inkább használom a régi "sz@rt" ezzel, mint az újabbat nélküle...
-
PH-User
addikt
válasz
LeslieG Jr. #84 üzenetére
Szia!
Köszönöm, kipróbáltam, de nálam még így sem jó.
Így olyan, mint régebben XP-n volt, túl vékonyak a betűk és ugyan úgy kicsik.Azért köszönöm.
-
M@cika
őstag
Mióta van Chrome, azóta a Firefox-ot csak letöltésmanagerre használom. De messze a legxarabb az IE, azt csak olyankor nyitom meg, ha kell a 4-5 különböző böngésző, vagy valami idiótaság miatt az oldal IE-t kiván. /Mondjuk ez utóbbi szerencsére már elég ritka/
Valami jelzés mindenképpen kell, hogy az adott progi mikori. -
AtHoS
nagyúr
Látom itt is felütötte a fejét az "újabb jobb" elgondolás tetézve azzal, hogy frissítsen, ha kell ha nem.
Most FF-től függetlenül írnék véleményt az ilyen megvalósításokról.
Ez a "frissítsen némán, a user észre se vegye" dolog mindaddig elfogadható, míg rá nem erőltetnek megváltoztathatatlanul olyan új funkciókat, ami lehet, hogy sok embernek inkább terhes, mint jobbá tenné a programot. Persze ettől még lehet, hogy nagyon sokan örülnek az új funkcióknak, de hát ugye csak nem kellene "szembeköpni" azokat, akiknek az nem tetszik.
Ha a változtatások megvalósítása ebben a formában kerül tálalásra, akkor pl. részemről nincs akadálya a háttérben csendben frissülésnek, legyen az bármilyen program.
julius666 #76
"A böngészők készítői nem szívatásból fejlesztenek."Bizonyára igaz ez az állításod, de a fentieket illene figyelembe venni a fejlesztőknek a változtatások eszközölésénél
-
tibz03
őstag
"Engem pl. az új MSN az őrületbe kerget a sok csilli-villivel, ami miatt baromi nagy és lassú a 7-hez képest, viszont rá vagyok kényszerítve, hogy ezt a szart használjam és nem vagyok boldog. Szimplán erről van szó."
Nem vagy rákényszerítve. Új MSN uninstall, régi feltelepít. Én pl. a 2009-est használom, mert az új szerintem is fos.
-
tibz03
őstag
Kicsit ellentmondásos, amit írtál, nem gondolod? "mikor ilyen ff-ie-chrome-opera hír jön, egyből az lesz, hogy ez a legjobb az a legjobb", utána meg elkezded fikázni az FF-t meg hájpolni az IE-t.
Ez a verziószámos dolog egy röhej. A Chrome-os verziószám-hülyeség miatt lépnie kellett a Mozillának, mert a sok birka user azt hiszi, hogy a verziószámok gyors növekedése milyen jó nekik (holott teljesen irreleváns dolog), ezért sokan átnyergeltek a Chrome-ra. Aztán meg - gondolom - rájöttek a Mozillánál, hogy pár év múlva hülyén fog kinézni a "Megjelent a Firefox 42" felirat, ezért most megint kitalálnak valami másik hülyeséget.
-
LeslieG Jr.
őstag
Szia PH-User!
Látom nálad is ugyan az a helyzet mint nálam is. Olyan elfolytnak tünnek a betűk és csúnyák elég rendesen. Lehet találtam rá megoldást.
Firefox 6.0
A címsorba írd be hogy: about:config
A szűrők címsorba pedig azt hogy gfxEzeket -1-es értékről állítsd át 1-re:
gfx.font_rendering.cleartype_params.cleartype_level
gfx.font_rendering.cleartype_params.pixel_structure
gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_modeNekem most már nem olyan mosott hanem élesek a betűk. Szerintem próbáld ki hátha nálad is megoldja a problémát.
-
remington2
senior tag
Az MS esetében a 95-től kezdve inkább terméknevek vannak, mint verziószámok. Papíron még a 7-es is NT 6 körüli (fal) verziószámot kapott a frissítések miatt, legalábbis volt valami huszáros megoldás, nehogy zavar támadjon, bár erre pontosan nem emlékszem.
Amit a Firefox kapcsán nem értek, az az ,hogy ha be akarták hozni a Chrome verziószámát, miért nem csinálták normálisan. Hülyén, de legalább rendesen hülyén: én egy hónap alatt 14-ig emeltem volna a helyükben 0.01-es korábbi update mintájára, valami kis bagatell frissítéssel. Már régen meglett volna, öröm és bódottá, de hogy falból számolni, és mellé még heteket / hónapokat égni is . . . mintha direkt szivatnák magukat. Átlaguser reakciója úgyis csak a végén lesz érdekes, amikor majd eldönti, hogy a 14-es Firefox nem lehet rosszabb, mint a 14-es Chrome, de legalább a fanokat nem haragították volna magukra.
-
BonFire
veterán
válasz
Brutális eb #80 üzenetére
"Lendűl a láb
Dobban a föld
A firefox harcbahív
Nincs más jövőIndulónak jó lesz?"
Huh! Ez behatott!
• Ilyen szavak nincsenek.
• Nem rímel.
• Nincs mondanivalója.Ezt morzsolgasd még egy darabig. De az se baj, ha nem leszel költő a végén mégse.
-
=Mentor=
őstag
Félre ne érts
Csak mostanában divat lett fikázni és leszólni a Firefoxot, sokszor alaptalan dolgokat állítva...
-
Brutális eb
addikt
"Aki a számozási hercehurca miatt hagyná ott a Firefoxot az ne is tartozzon közénk, viszlát! "
Uram atyám mi a baj?
Háborúba készülsz vagy mi?
Közétek?
És ha valaki rosszat mer mondani azt helyben agyonlövitek?Lendűl a láb
Dobban a föld
A firefox harcbahív
Nincs más jövőIndulónak jó lesz?
"Personas-nak hála sokkal jobban néz ki mint a riválisok,"
Gondolom a relativitás fogalmát ismered?Tök felesleges amúgy egy böngészőn vitázni másikat fikázni mivel mindenkinek mások az igényei.
Én pl operát használok legtöbbet de annak is megvannak a hiányosságai.
Bár a legtöbb sajna a weblapfejlesztők sara.Pl elmű online mérőállás bejelentés stb. -
Apollyon
Korrektor
A kiegészítők a legtöbb esetben nem szoktak inkompatibilisek lenni. A FF-ban van egy védelem ami a bizonyos verziószámú kiegeket nem engedi telepíteni. Ami azért van, hogy ne omoljon össze az egész, meg ne működjön hibásan stb., de én még egyszer nem láttam ilyet, pedig about:configban úgyis kilövöm ezt a dolgot, és most már a 9-es Nightlyval is simán használom azokat amiket a 3-4-es Firefoxszal is használtam már.
-
LonGleY
veterán
Ez az "eddig jól működött, minek frissítsem" és a "hadd döntsem már el, hogy mikor frissítek" szerű hozzáállások a webböngészőnél esztelen nagy baromságok, nem is csodálom, hogy ilyen módon próbálják ezeket az okosokat leszerelni. A weboldalakat nem a régi böngészőkre fejlesztik, egyértelműen mindenki előnye, hogy friss verziókat toljunk. Ha nem lett volna az IE6 annyira uralkodó jelenlétű és nem használná még mindig egy rakás nagyvállalat, akkor a web ma jóval előrébb járna.....
Egyébként én már csak tesztelési szándékkal rendszeresen találkozom az alap böngészőkkel, de az biztos, hogy nem válnék meg az Operától, mint nálam elsődleges böngésztől. Hogy gyorsabb és stabilabb lenne a Firefox? Egy nagy frászkarikát. A Chrome viszont soha nem volt szimpatikus. Lehet jó, lehet gyors, de nekem közel sem nyújt akkora tudást, mint amit az Operában személy szerint ki is használok.
-
julius666
addikt
De fontosnak tartom, hogy én dönthessem el, most frissüljön-e, vagy majd később. Arról már nem is beszélve, hogy jogom van tudni, mi történik a gépemen és befolyásolni azt. Szerintem ez alap.
Az emberek 99%-a ha megpróbálja a kezébe venni a dolgokat csak több kárt fog vele okozni mint sem. A böngészők készítői nem szívatásból fejlesztenek.
És ha hivatkozni akarok rá, hogy tegyem?
A legfrissebb. Ha otthoni gépen valamiért nem a legfrissebb verzió van fent, valahol valami nagyon el van már rég rontva.
-
PH-User
addikt
válasz
Johnny Cage #71 üzenetére
Látom, nálad jó.
Azért köszönöm, hogy próbáltál segíteni, visszateszem a 3.6.20-t.
Üdv. -
ceia
őstag
Nekem a FF máig megfelel, maradok is annál. De fontosnak tartom, hogy én dönthessem el, most frissüljön-e, vagy majd később. Arról már nem is beszélve, hogy jogom van tudni, mi történik a gépemen és befolyásolni azt. Szerintem ez alap.
A verziószám, vagy bármi, ami azonosít egy adott terméket, szintén alapvető. Olyat csak egy idióta találhat ki, hogy ne tudhassam, mim van.. És ha hivatkozni akarok rá, hogy tegyem? -Amit most töltöttem le a múlt hét pénteken? -
=Mentor=
őstag
Igazából az se lenne hülyeség ha a verziókat az aktuális naptári év számával jelölnék, tehát értelem szerűen most 11 utána jelölnék, hogy hányadik kiadás abban az évben. (11.1, 11.2 stb)
-
-
M3Ny3'T
senior tag
A lényege ennek a verziószámozósdinak, hogy egy teljesen új Buildnek van valami új, figyelemre méltó + szolgáltatása. Amennyiben ez a kiegészítés valamely usernek nincs ínyére, vagy szimplán nincs rá szüksége, akkor nem kell telepítgetnie, legalábbis nincs rákényszerítve. Engem pl. az új MSN az őrületbe kerget a sok csilli-villivel, ami miatt baromi nagy és lassú a 7-hez képest, viszont rá vagyok kényszerítve, hogy ezt a szart használjam és nem vagyok boldog. Szimplán erről van szó.
-
-
PH-User
addikt
válasz
Johnny Cage #65 üzenetére
Frissítettem, 6-os van fenn és lassan elfolyik a szemem.
Kiegészítőknél nincs még csak hasonló sem, amit tiltani tudnék.
Akkor WTF? -
PH-User
addikt
válasz
Johnny Cage #61 üzenetére
Köszi, de hogyan tiltsam?
-
M3Ny3'T
senior tag
Úgy, ahogy a Mozilla használja a verziószámozást, úgy tényleg semmi értelme. Jó hogy erre rájöttek, az egyetlen probléma, hogy a megoldást rossz helyen keresik.
-
Johnny Cage
addikt
ezt próbáltad már?
(látom, hogy a 6-osra nincs még felkészítve, de ha vállalkozó szellemű vagy, az install.rdf-et átírhatod kézzel, hátha.)mod: a fejlesztő ajánlása a 6-oshoz: "Firefox6 has own rendering parameters and more exact glyph positioning. So you can get better rendering results with these params. ... I strongly recommend you disable this addon and use native params."
-
PH-User
addikt
1920x1080-as felbontású BenQ V2220Eco monitorom van, Mozilla Firefox 3.6-tal jó a betűméret, nem bántja a szemem, de már az újabb verziók, (4,5,6) mind zavarják a szememet... Próbáltam nagyítani a weblapokon is, de akkor idióta módon torzulnak a betűk és ezt nem bírom megszokni. Szerintem az élsimítással lehet valami. Csak nekem van ilyen problémám az újabb verziókkal?
-
Arpee78
senior tag
válasz
julius666 #57 üzenetére
Na most leteszteltem.
Opera: beágyazott profilokat nem kezeli, nincs semmiféle színkezelés.
Chrome: beágyazott profilokat nem kezeli. Valamit csinál ha az a parancssori izé be van írva, de úgy látszik a fekete pont kompenzációt elhagyja a műveletből.
Firefox: beágyazott profilokat kezeli, ha az addon fel van téve. A Chrome-nál jobb eredményt ad, de ez sem tökéletes.
Szerk: Nem gyakori a nem sRGB tartalom a weben, szóval nem akkora baj a Chrome ezen hiányossága.
-
ddekany
veterán
"Mivel nem vagyok webfejlesztő a többi része nem izgat az az igazság.
"
Attól még lehet hogy te is viseled a következményeket... Az idő, amit erre elvesztegettek a fejlesztők, a végtermék árának vagy tudásának rovására megy. (Vagy legrosszabb esetben, bizonyos funkciót csak azért hagynak ki egy weboldalon, mert nem menne IE-n...)
-
válasz
julius666 #50 üzenetére
Hát az üzletpolitika az más, én maga a böngészőről beszéltem.
Hát mondjuk mi is weblapszerkesztésnél ie + ff párost használtuk, mert hol ez jelenítette meg, hol az.(#52) ddekany:A webfejlesztésnél még aláírom, hogy nem jó, de úgy maga mint böngésző, youtube, ph cikkek olvasásra, egy kis képnézegetés arra jó. Mivel nem vagyok webfejlesztő a többi része nem izgat az az igazság.
-
julius666
addikt
válasz
Johnny Cage #51 üzenetére
Dev chromeban próbáltam, nálam nem.
Mondjuk linuxon lehet működik, múltkor kiderült a dev verzió ott több okosságot kap. -
-
Razim K.
tag
Addig volt jó a FireFox,míg nem volt Chrome...errről ennyit.
-
ddekany
veterán
Hogy is mondjam... Aki weben fejleszt, az valószínűleg statáriális kivégzéssel büntetné azt aki IE-t használatát.
Nagyon megható, hogy MS-ék most küzdenek, hogy a webes ajánlások terén felzárkózzanak (miután állati sokáig vastagon szartak a fejére a fejlesztőknek mer' úgyis nagy a részesedésük), de hát valószínűleg jobb lett volna a fejlesztőknek, ha simán eltűnik az IE örökre. Ezt a zsigeri megérzésemet fényesen igazolta, mikor kiderült, hogy XP-re nem lesz már nagyobb tudású Explorer... ezek után még minimum 5 évig a hajukra kenhetik, hogy az IE9 már sokkal kevesebb dolgot nem támogat. És valahogy az az érzésem, hogy a jövőben még sok más okból is ők lesznek itt a visszahúzó erő... vér nem válik vízzé. Szóval részemről, az IE-t tűzzel vassal irtani kell. Garantált, hogy ahol efölött hatalmam van, eljár a kezem, és seperc alatt Chrome vagy FF lesz helyette. Ennyivel tartozok nekik, miután másodszor is arcon köpték a fajtámat.
-
julius666
addikt
Protip: az IE-be (a 9 óta) nem azért szoktak belekötni mert különösebben rossz lenne, hanem az MS szar üzlet/frissítési politikája miatt, aminek köszönhetően a web tele van a mai napig 3-10 éves, a jelenlegi (és gyakran akkori) szabványokat nem tudó, azokkal inkompatibilis archaikus ősleletekkel, a webfejlesztők meg szopkodhatják mélytorokra a vaskos kékErest.
Mint multimédiaplatform (addig amíg nincs szó 3D-ről) az IE9 bizony no.1, ezt ki merem jelenteni. Alkalmazásplatformnak már nem olyan jó, de amíg nem akar (részben) offline is működő alkalmazásokat gyártani az ember, annak sem annyira gáz.
A 10-es pedig még erre is erősen ráver, az még jobb. -
=Mentor=
őstag
válasz
ErosenZold #34 üzenetére
Vedd le a kendőt a szemedről, úgy tisztábban látsz!
-
30z.Samu
titán
Engem meg hidegen hagy a verziószám, csak menjen normálisan és ne egye meg az egész gépem böngészéskor.
-
Youri
veterán
Helyes lépés a FF-tól. Aki meg emiatt kacsintgat a króm felé, az nem is tudja tán, hogy ott már egy éve így megy?
-
Arpee78
senior tag
válasz
Johnny Cage #26 üzenetére
--enable-monitor-profile parancssori paraméter
-
julius666
addikt
Tudom, én is így gondolom (meg szerintem minden értelmes ember aki valamennyire jártas az informatikában és találkozott már átlagjúzerrel élőben, nem pedig valami PH-fórumos/hupos burokban él). A netfasisztás szöveggel pont az ideológiai alapon hülyéket próbáltam kifigurázni, ahogy látom valaki már bele is kötött, be is szartam rajta.
-
xKacsax
aktív tag
Szvsz én már a FF4 óta tényleg nem érzem hogy még mindig az lenne ami volt. Felesleges ez a verziószámos mizéria is, a névjegyből meg nem kéne kivenni, volt példa rá hogy szükséges volt. De nekem csak az fáj hogy idővel tönkre fogják tenni az egészet.
-
Hát azt kellene, de mikor ilyen ff-ie-chrome-opera hír jön, egyből az lesz, hogy ez a legjobb az a legjobb. Nekem az ie bárki bármit mond. Nekem tökéletes, nem omlik össze flash alatt, nem zabál be 1 giga ramot, gyors, amit tudnia kell számomra elég. (jó, 40-60 oldallal a 1,5 giga ramot bezabálja)
De egyből azzal jönnek, hogy az ff a legjobb gyorsabb biztonságosabb. Hát annó tesztelték az ie 8,9 meg az ff-t és előbb feltörték az ff-t. Tényleg jobb az ff.
Szóval nem kellene ennyire "háypolni" az ff-t. Mindegyiknek van nyűge, mindegyiknek van jó oldala. Mikor ilyen böngészős cikk jön már előre mosolygok, hogy a sok ff párti jön és oda rakja magát, hogy az ff az úristen és sehol sincs.(na jó, így nem igaz, de több gond van vele mint az ie-vel.
)
-
LeslieG Jr.
őstag
Osztom a véleményed. Nincs olyan hogy a legjobb böngésző. Egyedi igényeket kell kielégíteni egy böngésző. Minden rendszer más, másképpen fut az a bizonyos böngésző....ezer és egy oka van annak hogy semmi értelme legjobb böngészőről beszélni.
Mindenki: Én öszintén megvalva már nem is nézem mi a verziószám. Volt már mikor Firefox vonalon Nightly és Aurora-t is használtam kipróbálás céljából. Ugyan ezt eljátszottam a Chrome vonalon a Chromium build-ekkel. Engem nem érdekel ha a verziószám teszem azt 125548456446.4645979.66464894 is csak az igényeimet elégítse ki és kész.
Szerintem ennyi a lényege.
-
Apollyon
Korrektor
Érdekes lesz, mert ahogy kijött a 6-os stabil, azóta a 8-as Nightlyból 9-es lett
Amúgy tök mindegy, múkoggyon azt kész -
válasz
ErosenZold #34 üzenetére
A felsorolt böngészők közül az opera ér valamit, ha már itt vagyunk.
Nagyon kevesen használják, de jobb. A firefoxot istenítik, hogy gyors, stabil meg add-onok vannak hozzá. Ja az igaz, de az hogy gyorsabb, meg stabilabb hát szerintem egyenlő az ie-vel, persze a 9-el. Nálam mondjuk a firefox lassabban indult, mint az ie. Meg sokszor összefosta magát egynéhány kiegészítő pedig a kompatibilitását figyeltem és a hozzávaló volt.
Mondjuk én ie párti vagyok, lehet is belémkötni, meg fújogni, de nem tudom hogy mire ez az ff istenítés. Haver felrakta a legújabb strabill verziót, és egy weboldalon semmilyen képet nem jelenített meg, alap beállítások, addonok nélkül. Az ie nála simám vitte.
Persze van olyan, hogy az ie nem nyitja meg a másik meg igen. Csak mikor updatelte az ff-t, előtte jó volt az oldal.... Ie 8-9 esetén ilyet nem tapasztaltam. Na mindegy, csak saját véleményem volt ez, szóval nálam marad az ie. -
cucka
addikt
válasz
julius666 #22 üzenetére
Egyébként ezért a sutyiban frissülésért kapott is a netfasiszta™ Google a pofájába, hogy megint leigázza a világot a júzerek tudomása nélkül a háttérben, ez így nonszensz meg szemétség, meg bakancs az arcunkban.
Ezt leginkább az ideológiai alapon hülyék szajkózzák.
Valójában mindenkinek elemi érdeke, hogy az emberek a legfrissebb böngészőket használják: fejlesztőknek, üzemeltetőknek és a júzereknek is. Erre a legjobb megoldás, hogy a program magától frissíti magát a háttérben, anélkül, hogy döntési helyzetbe hozná a felhasználót vagy hogy fölösleges kérdésekkel b*sztatná. Ez különösen fontos abban az esetben, ha ennyire felgyorsítják a release ciklust. -
ErosenZold
senior tag
válasz
Johnny Cage #35 üzenetére
Troll lettem?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
ErosenZold #34 üzenetére
-
ErosenZold
senior tag
Ettől még ugyan olyan szar marad a firefox, mint amilyen volt.
Chrome > Opera > Safari > IE9 > Firefox
(#32) =Mentor=:
Gyors?
Stabil?
Jobban néz ki?
Ugye ezeket nem gondoltad komolyan. Kinézetről annyit, hogy Operatól nyúlta le 100%-san. Stabilitásról annyit ha 3 flash oldal van már összeomlik. Gyorsaságról meg annyit, hogy minden komolyabb oldal betöltés 4-5mp (15 megás net melett) míg Chrome al 1-2mp és Operával is.
-
Nekomajin
aktív tag
A Chrome meghülyít mindenkit, de aki hagyja magát az meg is érdemli.
Leginkább a Mozillát.Engem is zavar ez a verziószámozás (a Chrome-nál is), és barátok közt szoktam is vele viccelődni, de így nyíltan sosem hangoztattam, mert tényleg jelentéktelen dolog. Viszont az már nagyon a ló másik oldala, hogy most a névjegyből törölni akarják. Szerintem a névjegy nem egy olyan lap, amit az ember állandóan nézeget. A hozzáértők/netkockák sem, nemhogy az átlagfelhasználók. Viszont tradícionálisan olyan hely, ahol az ember legelőször keresi, ha mégis szüksége van rá valamiért. A kérdés az, hogy a Mozillánál tényleg ennyire hülyék vannak, vagy valami hátsószándékuk van a dologgal.
-
=Mentor=
őstag
Aki a számozási hercehurca miatt hagyná ott a Firefoxot az ne is tartozzon közénk, viszlát! Én leszarom hogy Firefox 320-nak hívják vagy másnak... A legtestreszabhatóbb böngésző, gyors, stabil és Personas-nak hála sokkal jobban néz ki mint a riválisok, ennyi bőven elég.
. A Chrome meghülyít mindenkit, hogy minden új verzió 10x gyorsabb mint az előző, holott egy böszmenagy hazugság, de aki hagyja magát az meg is érdemli.
-
buherton
őstag
válasz
julius666 #22 üzenetére
Inkább netsoviniszta, mint netfasiszta
. És a kettő nagyon nem egyezik meg. A google-ra és az intel-re jobban illik a soviniszta jelző. Talán a netimperialista a legjobb szó rájuk
ON: ez a 6 hetes fejlesztési ütemterv nem rossz, de úgy kéne csináljuk hogy a kiegészítők menjenek az újon. Valahogy azaz érzésem hogy az FF4 óta nem találja a helyét az FF. Előtte nőtt a részesedése stb...
-
ddekany
veterán
válasz
"Chrome-al ellentétben normálisan color managelt böngésző"
Azért gondolom nem csodálkozol, hogy ez nem fajsúlyos. Egyrészt végfelhasználó vak és süket, lapos embereket néz a lapost TV-n, stb, szóval a büdös életbe nem venné észre ezt. A fejlesztő meg... azért a webes fejlesztésnek megvan a maga alap kulturálatlansága (aminek egy fő tradíciója a kókányolós beleszarás), ami a weboldalak komplex alkalmazássá válásával ugyan csökken, de az alap infrastruktúra szánalmassága (kb PHP + MySQL, az is lehetőleg MyISAM-al, csökönyösen buta CSS... ja és IE6-7-(8-9)... ééés Comic Sans
) akkor is bőven a színkorrektség szintje alá viszi az ingerküszöböt, ahol fejlesztőként zavarónak érzel már valamit.
A másik, hogy ha ez gáz, akkor mit lehet ahhoz szólni, hogy az OS nem kezeli ezt... mert hogy annak lenne a dolga. Nyilván minden alkalmazás, ami nem mond magáról semmit sRGB-ben adja meg a színeket, szóval, elvi akadály nincs.
-
Namelesske
addikt
Eddig számomra az Opera volt a legundorítóbb marketing és tettek szempontjából /magát a programot szeretem, ismerem, használom/, de asszem a Firefox megdöntött mindent amit én eddig magamban éreztem a szoftverek fasizmusával kapcsolatban. Utálom ezt a böngészőt, utálom amit műveltek vele, azt is utálom, hogy a böngészési élménye és teljesítménye valahol az IE5 Windows ME szintjére alacsonyítja a gépemet amikor feltelepítem. Semmi létjogosultsága nem marad lassan a piacon /nálam főleg/, csak a vérpistikék ütőkártyája.
Mozziláék voltak az egyetlen idióta társaság aki a lemaradást a többiek majmolásával próbálta behozni, közben feladták azt ami miatt érdemes lett volna használni a programot, a teljesítményt és a minőséget. Bughalmaz, ami még lassú is. Most lehet ujjal mutogatni a többiekre, tudom mindenki lop mindenkitől, de ők veszik a fáradságot, és próbálnak valami egyedit is hozzátenni a trendekhez. A Google Chrome minden hibájával együtt ezerszer jobb böngésző mint a Firefox. A sokat szidott Opera is kevésbé problémás már mint a Firefox.
-
Johnny Cage
addikt
"A színkalibrációnak, color managementnek egyetlen esetben van valódi haszna: ha print-re dolgozol. Minden más ezzel kapcsolatban kb. mókusvakítás."
wide gamut monitoron nem color managelt böngészővel túlszaturált színeket kapsz, ezért szokás sRGB-re kalibrálni. de ha nincs rendes, color managelt böngésződ, akkor cseszheted.
nincs itt semmiféle "mókusvakítás".
-
cucka
addikt
válasz
a Chrome nem képes támogatni egy normális color management-et a mai napig és ha ez egy webfejlesztőnek nem érv, az a szakmaiságáról árulkodik (nem teszteltek color managelt böngészővel?)..
Nem, senki sem tesztel color managelt böngészővel, mert semmi értelme nincs. A színkalibrációnak, color managementnek egyetlen esetben van valódi haszna: ha print-re dolgozol. Minden más ezzel kapcsolatban kb. mókusvakítás. -
Johnny Cage
addikt
válasz
#24737024 #11 üzenetére
nem értelek titeket. a Mozilla eleve a Chrome-tól koppintja a verziószámozás elrejtését meg a gyakori főverzióugrást. tehát ami eleve a Chrome-ban ugyanúgy működik, az miért sarkall téged arra, hogy elhagyj egy alkalmazást annak a kedvéért, amelyikről másolva van az a fejlesztői gyakorlat, amit most kifogásolsz?...
más: egy dolgot soha nem látok emlegetni a FireFox mellett: hogy a Chrome-al ellentétben normálisan color managelt böngésző. a wide gamut monitorommal ez elég érv arra, hogy kitartsak az FF mellett. a Chrome nem képes támogatni egy normális color management-et a mai napig és ha ez egy webfejlesztőnek nem érv, az a szakmaiságáról árulkodik (nem teszteltek color managelt böngészővel?)..
-
julius666
addikt
válasz
Rickazoid #24 üzenetére
a legjobb verziózás a dátumalapú verzióformátum.
Szerintem meg a buildszám, annál nincsen egyértelműbb.
És amellett természetesen az utolsó frissítés (az aktuális buildszám dátumának) kiírása. Valami ilyesmi formátumban:
Dátum (buildszám)Egyébként normálisabb, kisebb ópenszósz alkalmazásoknál ez így is működik.
-
Rickazoid
addikt
Mit szórakoznak ennyit ezekkel. Ahogy előttem is írták, a legjobb verziózás a dátumalapú verzióformátum. Úgy nincs keveredés és teljesen nyilvánvaló a frissessége.
-
ArchElf
addikt
Sőt, októbertől már tizesével fogják növelni a verziószámot, majd januártól átállnak a BuildNumber alapú verziószámra, és végül márciusban az SVN CommitID alapú verziószámra
AE
-
julius666
addikt
Az igazság kedvéért: a beállítások gombon megjelenik egy zöld kis nyilacska jelezvén hogy újra kell indítani, legalábbis devnél nekem így szokott lenni.
Egyébként ezért a sutyiban frissülésért kapott is a netfasiszta™ Google a pofájába, hogy megint leigázza a világot a júzerek tudomása nélkül a háttérben, ez így nonszensz meg szemétség, meg bakancs az arcunkban. Aztán meg lehet nézni a browser statokat, most hirtelen mindenki kezd rákapni (pontosabban már valamennyire rá is kapott).
De ezt már megszokhattuk, így volt ez a minimalizmussal (AKA "fapadossággal") is. -
hack69
aktív tag
"Háttérben frissülésből a Chrome az abszolut bajnok, ahol még csak egy nyomorult infó ablakot sem kapsz, hogy frissült a böngésződ"
Ilyenkor a gép (nem az enyém) lefagy, de legalább fülenként, szóval kapom a fülest a frissítésről.
Ez azért van mert a ram mindig tele és hdd-ről valahogy keservesen oldja meg a frissítést. Feladatkezelőben ha kinyírom a frissítést akkor valamelyest tudom tervezni is.
-
Angel1981
veterán
"Ez a törekvés a felhasználók visszajelzéseivel is összhangban lenne, hiszen sokaknak nem tetszik, hogy a korábban egy-másfél évente változó főverziószámok most másfél havonta ugranak egyet, miközben a funkciók alig bővülnek."
Jó látni, hogy nem csak nekem, meg pár fórumtársamnak szúrt szemet ez a (f*sz)húzás....
Sejthető volt, hogy idővel kihagyják, hiszen elég nevetségessé válna, amikor már a 2X. verziónál tartanának...
-
julius666
addikt
Tudom, hogy ennek kitalálása akkora szellemi teljesítményt igényel, amit egy értelmes programozó kb. percenként ad le munka közben, szóval a marketing osztály még fut ezzel néhány kört, meg pofára esik párszor amíg rájön.
És az a szomorú, hogy még csak akkora nagy túlzás sincs ebben a mondatban.
-
cucka
addikt
válasz
Nightfall75 #15 üzenetére
és a böngésző következő elindításakor frissíti magát.
Nem.
A böngésző következő elindításakor szól, hogy frissíteni kell, leokézod, utána vársz, utána csekkolja a kiegészítőket, ott is vársz, utána szól, hogy melyik kiegészítő nem kompatíbilis és döntened kell, hogy mi legyen, ezután pedig beletolja az arcodba a "frissítetted a böngésződet" honlapot.Háttérben frissülésből a Chrome az abszolut bajnok, ahol még csak egy nyomorult infó ablakot sem kapsz, hogy frissült a böngésződ, minden megy automatikusan a háttérben, anélkül, hogy észrevennéd. Szerintem ez kéne legyen a cél a Firefox-nál is, és ettől jelenleg nagyon messze állnak.
-
-
cucka
addikt
Semmi baj nem lenne ezzel az elképzeléssel, meg általában a gyors release ciklussal, ha előtte megoldották volna azt, hogy a program tudjon a háttérben frissülni anélkül, hogy a felhasználót b*sztassa. Továbbá egy olyan módszert is ki kéne találni hozzá, ami kicsit intelligensebben tudja kezelni a kiegészítőkkel kapcsolatos gondokat a böngésző frissítésnél.
-
törölt tag
Webfejlesztői szempontból horror lesz, hogyha nem társul hozzá egy automatikus frissítési mechanizmus is. Egyre inkább úgy érzem, hogy a Mozilla esztelen kapkodása már az agonizálás kezdete. Lassan kénytelen leszek én is megválni a Firefoxtól és feltelepíteni a Chrome-ot az Opera mellé második böngészőnek, pedig kevés embernek ellenszenvesebb a Google mint nekem.
-
ElEvEn11
senior tag
No igen.
Azért mindenesetre Én is jobban örülnék neki, ha legalább valami build, vagy dátum maradna az About-ban.
A legfrissebb verzió használata már csak biztonsági okokból is erősen javallott.
Az IT szempontból szinte analfabéta (mert inkább csak játszik, meg Facebook-ozik) Öcsémnek ezerszer mondtam már, hogy frissítse a böngészőt, az op.rendszert és legalább egy K víruskergetőt tegyen fel a gépére. Szerinted? Tesz rá és csodálkozik, hogy ha nem megy valami a gépén, vagy be van lassulva. A WiFi routerét is pikk-pakk meg lehetett hekkelni, mert annak meg a jelszavára nem emlékezett és kénytelen voltam kicsiholni sima UTP-n keresztül. Naná, hogy alapértelmezett a router jelszó/admin párosa.Szóval van bőven példa arra, hogy a felhasználót pont nem érdeklik ezek a dolgok. Holott azért valamilyen szinten kellene.
-
ddekany
veterán
Valószínűleg sokakat a verzió szám mint marketing eszköz használata zavart... De úgy látszik, annyira irritálta ez az emberek, hogy Mozilláék inkább felhagynak vele. Persze talán tudták ők is, hogy ez az egész csak rövidtávú dolog lehet, mert kétjegyű verzió számokkal hamar elmúlik a dolog varázsa... de hát ez azt sem érte meg.
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Brown ügynök #2 üzenetére
nem is kellene buildszám csak egy dátum.
-
ddekany
veterán
Istenem, mit össze tud minden cég bénázni a verziószámozással... MS azért még mindig előkelő helyen van a 1.0x -> 2.0x -> 3.x -> 95 -> 98 (-> Me) -> 2000 -> XP -> Vista -> 7 szekvenciával. Amúgy FF esetén elég evidens, hogy kiadási dátummal kéne jelölni a verziókat a felhasználó felé, és igen, azt oda kell tenni az About ablakba. Tudom, hogy ennek kitalálása akkora szellemi teljesítményt igényel, amit egy értelmes programozó kb. percenként ad le munka közben, szóval a marketing osztály még fut ezzel néhány kört, meg pofára esik párszor amíg rájön.
-
julius666
addikt
Hibabejelentő nyilván küld majd valamiféle verziószámot (valószínűleg buildszámot), itt csak arról van szó hogy a sügér balfasz júzer ne lássa, mert csak összezavarja az egybites agyát.
Itt cafén is tele vannak a 4 óta a fórumok a "hátezszarfo$, visszatérek a xy verzióra" hasfájásokkal, pedig ide elméletileg többnyire nem bérszámfejtő gizikék járnak. -
spirit007
senior tag
"E helyett az ablakban az lenne olvasható, hogy a böngésző mikor keresett frissítést utoljára, és hogy a felhasználó az elérhető legfrissebb verziót használja"
Óriási segítség lesz ez a fejlesztőknek, mikor hibára futnak egy SW tesztelésekor a tesztelők/felhasználók ...
Elképzelem amint egy issue-ban felveszik, hogyböngésző : "firefox legfrissebb verzió"
-
Brown ügynök
senior tag
Nem tudom, hány hónapig élt a "gyorsan pörgő verziószámokkal" kiadott FF, de hogy egyszerűbb lett volna eleve ezt a lépést meglépni, az biztos. Persze valami build számot jó lenne feltüntetni a névjegyben.
-
VIC20
őstag
Hát, asszem, lassan én is otthagyom a Firefoxot. Pedig hogy szerettem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest