- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Konkrétan örülj neki, hogy nem valami üreges avagy kovácsolt, profilozott hajtókar volt alattad. A hollowtech nagy szopatás tud lenni, mertveszett kevés anyagból van, s még hegesztik is, ami nem túl barátságos megoldás feszültséggyűjtés szempontjából. Ha egy olyan hajtókaron keletkezik egy repedés akkor nemfogod sokáig használni már, ellentétben egy öntvénnyel. Cspágyanyagnak is maradjon csak a jól bevált acél a titán nem okos neki. Szerintem a titán is túl van hypeolva.
-
törölt tag
Az öntvény sem feltetlen fog törni, rengeteg dologtól függ még az, hogy miképpen viselkedik az anyag. Fain kis hökezelési diagrammok vannak acélra, alura, midnenre, ötvözetek függvényében, hütési, höntartási, megeresztési idökkel, hömérsékletekkel, s a kristályszerkezet leírásával. Amiért sírok, hogy problémás ha egy tömbböl marják ki az egész házat az az, hogy ha megnézed, gyakorlatilag kb 75%-át le kell marni a végtermék eléréséhez. Vagyis egy ház legyártásához keletkezik három háznyi forgács, amit megitn be lehet olvasztani, de akkor is kell hozzá még egy háznyi anyag, hogy a kiinduló kockát megkapjuk. Vagyis 3 ház anyagát folyamatosan csak azért olvasztják meg, s öntik ki, alu esetében rohadt sok energia befektetésével, hogy forgácsot, hulladékot gyártsanak belöle, s cirkuláltassák a folyamatokon belül, de késztermékké soha ne tegyék.
A kerékparos világban a kovácsolt dolgokat túl nagy hype lengi körül. Vagyis nem feltétlen éri meg rá alapozni.Ha nem lehetne önteni akkor nem lehtne belöle csövet gyártani sem. minden alumínium megmunkálás öntéssel kezdödik, ahogy az acélé is. Nincs olyan fém, amit nem lehet önteni. A porkohászat termékei azok, amik nem öntéssel indulnak, hanem ott kizárólag preselik az anyagot.
-
cwn
tag
ennyi erovel muanyagbol is ki lehetne marni egy tombbol, sot ez meg jobb is lenne mert a muanyag puha es nem kopik annyira a szerszam
szerintem ontikvagy sajtoljak azt, max ra cnc-nek , kiigazitva az ontesi hibakat
igazabol a mezei usernek oly mindegy, csak aki dolgozott cnc-vel annak tesz be a marketing rizsa -
lapa
veterán
találtam nagy képeket, ezeken simán látszik mennyi helyen (gyak mindenhol, több irányból) meg van marva. ha meg úgyis végigmarják, akkor az előtt nagyjából egy nagyolós marás a plusz munka. ami ha jól sejtem ráadásul ugyanaz a gép, mint amivel a második fázist csinálják, csak fejet cserél.
azt még elképzelhetőnek tartom, hogy az alját préselik és aztán megigazítják, de a teteje szerintem nem öntvény, pláne nem préselt.
logikailag sem lenne értelme, hisz a fanok ugyanúgy imádnák, ha egy darabból lenne préselve. szerintem kockázatos lenne, hogy előbb-utóbb kibukik a dolog és az komoly presztízsveszteség, hisz a videóban kizárólagos "machining" van hangsúlyozva. attól függetlenül, hogy a végeredmény nem feltétlen rossz.
azért belenézve ebbe meg egy másik notiba van pár lényeges különbség stabilitás meg kialakítás ügyben. van fenn jutubon az akksikról is videó, azért abban is van ráció, amit ott csináltak.
ha jól értem azt is sikerült megoldani, hogy közvetlenül 12 voltról menjen a gép adapter nélkül, csak az akksi nem töltődik olyankor. lenne olyan procival, mint az x301 már törném is fel a malacperselyt.
-
törölt tag
A kovácsolást fe´lig tudja a marás elrontani: a szálas kristályszerkezetet szépen keresztbe vághatja. Bordáknál, egyéb helyeken. A gombok helyét ki kell fúrni, az egyértelmü, azt nem lehet tökéletesen pontosra önteni. ellenben egy öntvényen már lehetnek pregomhelyek, furatként, kikönnyített területként, stb. Nem hitetlenkedem amúgy, korábban egyébként a full tömbböl faragást nem láttam, a tied most még nem sasoltam meg- csak értelmetlennek tartom nagyon. Meg eröforras, energiapazarlónak, s semmiféleképpen nem zöldnek.
-
törölt tag
2. vh. alat már lehetett precíziós öntéssel kb 5mm-vastag turbinalapátokat önteni, meg komplett lapátkorszorút.
#230: alapvetöen szét kell válogatni, hogy a marónál miröl beszélünk. A marófejet, ha egy tömbböl gyártják az egész házat, akkor gyakorlatilag egy haz elkészítése után lehet cserélni, mert az élek elkopnak. Amúgy valószínü nem egy maró munkálja ki, de akkor sem bírná a nagyoló maró tovább. Plusz ha komolyan is modnják, hogy a keletkezö hulladékot újrahasznosítják, akkor is a nyersenyag kb. 75%-a alsó hangon csak az öntöde és a maróüzem között ingázna tömb, vagy forgacs formájában. Na ezt egyetlen értelmes cég sem hagyja. Plusz egy sajtolt, kovacsolt termék ellenállób a kristályszerkezet megváltozása miatt, egy szétmart valamivel összevetve.
-
brumi1024
veterán
Hol van egy macbookban gyorsulásérzkelő a vinyón? Vízálló billentyűzet? megnézem melyik macbook bírja ki azt ha 3szor ledobják, mert egy t60/t42 simán kibírja. A 3év vs 1 év gariról nem is beszélve. És a supportja is jobb egy kicsit itthon a lenovoknak mint az apple-nek, ezt tapasztalatból mondom. Ja és egy t510-es tp-t megkapsz 220ból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest