Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz tildy #32 üzenetére

Szintén egyetértünk. Btw én azt hittem, hogy te most ügyfelekkel is tárgyalsz közvetlenül, persze gondolom így se könnyű.
    A telefon meg mégnehezebb. Ezt említettem is anno. Ezért nem akartam elhinni, hogy miért szidod az englishedet... Én skype-n keresztül beszéltem sokat külföldiekkel, és tudom h milyen nehéz. Márcsak a telefon hangminőségből kiindulva is.
    Sőt, én sokszor a magyar ügyfeleket nem értem meg a telefonban. Mert van, aki így hadar, van aki úgy. Vagy kis zaj van a háttérben... Szal ez már anyanyelven is okozhat nehézségeket, nemhogy angolul.

Amúgy igen, én is úgy tudom, hogy a kisebb melók, zöldsécsomagolás meg hasonlóknál nem szükséges olyan hűde angol. Sokan ezért is kezdenek ilyen melóval, hogy legyen idejük / lehetőségük beletanulni.

Hja, és ha már itt vagyok, gratulálok a fizudhoz! :) Mondtam én, hogy összejön, bár őszintén, volt pillanat, amikor már kicsit kételkedtem.

A film szerintem igenis segíthet. Rengeteg interakciót / szituációt lehet belőle tanulni. Mint mondtam egy idő után az agy is átáll. De persze nem úgy, hogy megnézem a filmet egyszer angolul, aztán azt várom, hogy a következőt már simán megértsem.
    Én anno a Stargate SG1- 6-10 évad + Atlantis 4 évadját néztem angolul felirattal. A végén a 9x utolsó epizódját szinkronban fordítottam a családnak, mert nem bírták kivárni, amíg lesz felirat. És nem azt mondom h tolmácsoltam, de mindenki pontosan értette, hogy miről is van szó. Pedig a Csillagkapuban azért van 1-2 elég nehéz 'szakmai' szöveg.
    Mindehhez persze úgy kell hozzáállni, hogy szeretem az angol nyelvet! És tetszik és stb... Mert én pl a németet nem bírom. Meg is kínozhatnának, de akkor se tudnám megtanulni :)

• Dany007

veterán

válasz tildy #24 üzenetére

Amúgy ez az adott állástól is függ.
    A te szakmádban (szerintem) egyértelmű, hogy jóval magasabb szintű angoltudás szükséges, mint az átlag.
    Viszont ha valami kis egyszerű melóval kezdi, esetleg segédmelóval, akkor oda már mindjárt kevesebb angoltudás kell :)

De tény, hogy szembesülni csak akkor fog az ember, amikor már kint lesz. Mondom ezt úgy, hogy még nem éltem Angliában... Egy napig se =/

• Dany007

veterán

válasz tildy #24 üzenetére

Ebben egyetértek. Ezért is írtam, hogy az igazi, majd ottkint lesz... Annál jobb tanulási módszer szerintem nincs. Max ha letöltöd közvetlenül az agyadba egy angol nyelvi csomagot :D

• Dany007

veterán

Persze hogy meglehet. Sz.tem hülyekérdés : P
    És persze, hogy nem iskolában, tanárral... Illetve nem csak.
    Egy év ba**ott hosszú idő.
    Szal ha egy év alatt akarsz megtanulni, akkor úgy kell hozzáállni.
    Nem a sulis heti 2-4 órában gondolkodni. Hanem mondjuk magántanárral, plusz maszekban otthon még ráhúzol 4-5 órát naponta..
    Persze az alapokat muszáj megtanulni, ezért kell is egy tanár, persze magánban, nem suliban 30 másik gyerekkel együtt.
    Aztán közben letölthetsz egy sorozatot, amit szeretsz is. DualDubosat. És elkezded nézni angolul. Először felirattal, aztán már felirat nélkül...
    Én a jóbarátokat szoktam így. 10 évad, tehát az ismétlések elég hosszú időközönként követhetik egymást. És eléggé vegyes a szituációk halmaza ahhoz, hogy mindenféle téma benne legyen.
    Mondjuk angolul (is) eléggé hadarnak benne, meg hát amerikai angol... Szóval nem könnyű... De egy idő után átáll az agyad. És ez nem vicc :)

Én anno Q3-at nyomtam neten online. 4 évig. Mind1, a lényeg, hogy volt egy clánom, amibe nemzetközi szinten vagy 10-15 ember tartozott. Meg volt szerverem is. Ez se lényeg.
    A lényeg az, hogy nagyon sok emberrel kellett napi szinten tartanom a kapcsolatot, hogy minden rendben menjen.
    Szóval ez úgy nézett ki (igazi kocka korszak volt), hogy hazajöttem (akkor még) suliból, és estig MSN-en igazgattam az embereket. Néha fel-fel néztem a szerverre rendet tenni stb... Voltaképp online barátaim voltak. Estétől pedig a szerveren küdtük. Persze mondanom se kell, hogy english only... Szal egy idő után már voltak olyan napok(!), hogy magyarul nem is beszéltem, se szóban se írásban!
    Aztán egy fél év után mikor éjjel lefeküdtem aludni, és elgondolkoztam a holnapi teendőkön, szabályosan angolul gondolkodtam. Angol mondatokkal, szavakkal...

Szóval, nem azt mondom, hogy perfektül belejöttem az angolba, mert nem. Meg csomó nyelvtani hibám is volt. De összességében elmondható volt arra az időszakra, hogy bárkivel, bármiről eltudtam beszélgetni angolul. Legyen az skype-n vagy msn-en...

Persze én emellett akkor már nem tanultam angolt. Csak az alapok voltak meg.
    Ezért gondolom, ha te rendesen ráfekszel. Angol tanár, plusz te is tanulsz otthon, plusz próbálod megérteni a filmeket angolul, és ezt ismételni, hogy megszokd a szöveget, akkor 1 év alatt biztos hogy meglehet tanulni annyira, hogy külföldön simán elboldogulj. Persze perfekt akkor se leszel. Mert az igazi az, amikor kimész, aztán boldogulj ahogy tudsz. Amikor rá vagy kényszerítve hogy használd a nyelvet és megszokd. Nekem anno, talán a kockaság segített benne... Mivel nagyon mással nem is beszélgettem... =/

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés