Új hozzászólás Aktív témák
-
falijja
őstag
Hát a Qualcomm se volt sokáig első.... ez gyalázni fog...
-
Juveman
tag
Az a baj,hogy üzletileg hogy úgy mondjam lényegtelen az akksi,mert azt hiszem a Motorola adott ki egy átlag feletti akksit.Sorok kígyóztak érte?Nem.Hiába mondja mindenki hogy jó akksit akarok,a hiperszuperamoledretina kijelzőért,meg a legörbülő kijelzőért,meg hogy annyi mag van benne,mint egy takarmánysilóban,ezért áll sorba a nép.Egyszerűen nem jön vissza a befektetett pénz.Nem adott volna el annyival több pl. S3-at a Samu,ami egyáltalán fedezte volna a fejlettebb akksi fejlesztési költségeit.Ezt kimatekozzák,és ez a mi hibánk.Ha rohannának az emberek pl. ezt az ominózus Motot venni,azt le gyűrné eladásokban a konkurenciát pusztán az akksival,biztos jönnének ki a 4-5-6 napos telók,ez lenne az új verseny.
-
dani3l
őstag
Mint irtam, az elv nem rossz es igy demon jol is nez ki, de ennek a kihasznalasa mar inkabb a szoftverfejlesztökön mulik. Hany eve vannak 4 magos procik a pc-kbe es meg mindig csak a programok töredeke kepes kihasznalni a teljesitmenytöbbletet, miert lenne ez maskepp egy mobil eszközön? Ott meg annyira se foglalkoznak vele a fejlesztök szerintem, föleg nem az ingyenes, vagy parforintos alkalmazasok eseteben.. Biztos lesz ezekre is par speci alkalmazas, amit direkt erre fejlesztenek es frankon fognak müködni (tegrazone pl), aztan ennyi.
De kivanom, hogy ne legyen igazam, nem a fejlödes ellen vagyok, csak a marketinbullshit ellen.
Egyebkent meg mar vannak durva kijelzök durva processzorokkal, en szemely szerint szivesen üdvözölnek mostmar valami durva akksit is, az jobban lazba hozna, mint a magok szama..#45 FragMaster: Ertem, csak magat a koncepciot nem ertem, de ez mar legyen az en bajom.
-
FragMaster
addikt
Ha jól rémlik azt olvastam anno mikor először volt komolyabban szó a LITTLE.big-ről, hogy annyi segédmagnak kell lennie, mint ahány főmag van. Tehát 2-2 ill 4-4 etc. Egy ca7 segédmag meg azért sovány lenne magában, kettőt meg ezek szerint nem lehet 4 mellé pakolni.
Hozzá kell tenni, hogy a tegránál azért elég egy segédmag, mert a 3. esetén ca9, a 4. esetén pedig ca15, mint a főmagok. Ez nem valami takarékos, már csak tranzisztorszámot nézve sem. -
persil
nagyúr
Egyébként igen is van fejlődés a fogyasztásban(mármint az egyre hatékonyabb működésben, ezért a sok mag), csak ezzel együtt a többi hardver éhsége is megnőtt.
Máshogy fogalmazva a fejlettebb és több magból adódó energiát nem az üzemidő kitolására használják, hanem a nagyobb kijelzőkre stb stb.Mint pc-nél a directx9 vs 11. Utóbbival hajthatnak ugyanolyan látványt gyorsabban, vagy ugyanolyan sebességen szebbet. Mobilgyártók az utóbbit választották. Ugyanannyi ideig hajtanak többet. Ezekkel a magokkal egy 4 inch-es kijelző lehet elmenne 3 napig.
-
-
Segal
veterán
Kizártnak tartom hogy a GS4 meg fogja ezt kapni annak a 4 A15 magos Exynos 5 soc-ot kell kapnia a tervek szerint (az következik a sorba) és ez inkább valami idei táblagépbe debütálhat majd csak év vége felé és sokkal inkább a GS5 kaphatja majd meg jövőre.
-
darkpower
aktív tag
Csak egyet érteni tudok. Anélkül,h belemennénk a dolgok mélyébe, a programok 95%-a leszarja a 4magot, ha nem képes párhuzamosan futni, akkor jobban örül egy izmosabb magnak mint 3 használhatatlannak.
Mindenki azt hiszi,h valódi multitaskingról lehet beszélni akár a tabletek esetén is, pedig egy program ritka esetben fog tudni bármit csinálni is,ha nincs előtérben.
Senki se egy tableten fog 1080p-s videókat renderelni meg tömöríteni 4+ szálon...
A 4 a15 magra rá lehet fogni, hogy kell az erő, de a 4 gyengébb teljesen felesleges. Ráadásul több helyen úgy szerepel,h akár mind a 8 is képes együtt dolgozni.
Még pc-n is kevés területet képes profitálni a párhuzamosításból, nemhogy egy telefon vagy tablet esetén
Marketing az egész.... -
DaveHutt
őstag
Azt viszont továbbra sem értem, hogy az alap, erőforrást kevésbé igénylő programokhoz minek 4 db A7 mag. Főleg, hogy az én bugyuta elmémmel azt gondolnám, hogy ha az A15 mag erősebb ugyanolyan frekvencián, mint az A7, akkor alacsonyabb frekvencián tudja a szükséges teljesítményt hozni egy feladathoz, ergo kevesebb lesz az energiafelvétele.
Ettől függetlenül kíváncsiam várom, hogy mennyivel lesz ez a konstrukció jobb a sima Exynos 5 Dualnál.
-
Luperator
tag
Egy tavalyi hírben már felmerült a 8 mag gondolata és hasonló hozzáértő válaszok születtek akkor is.
Ha minden igaz, az előző évhez hasonlóan idén is lesz előrelépés, nem csak a SoC, kijelző, hanem az akkumulátorok terén is. Nem tudom, mennyivel lesz kevesebb az energiafogyasztása egy ilyen cuccnak, de eddig is elméletben a kijelző vitte a prímet, no meg, felhasználás függő, mi még és mennyire.
A Sony Stamina nevű, nem új-keletű megoldása (korábban talán ceruza akkukon láttam ilyesmit?) mellett gyanítom a Samsung is bedob valamit, azonban a kétkedőket talán meggyőzi, hogy a nagyobb készülékbe nagyobb akku is fér, ámbár észrevételem szerint kiugró teljesítményt eddig talán a Note II hozott csak. A többség szerint a Samsung akkuk híresen jók, így azt hiszem, gagyi cucc most sem kerül piacra.
-
dani3l
őstag
válasz
FragMaster #17 üzenetére
Erdekes, en elolvastam, ahogy a tegra 3-as cikket is, meg az elötte levöket is.. mindenhol megmagyarazzak, hogy ez azert fasza, mert.. es azert kell a sokmag mert.. Tegra 3-nal is ment a szöveg, hogy ha nem kell akkor nem fognak fölösegesen menni a magok csak a +1 mag aztan majd olyankor majdhogynem tölti magat a telefon.. Ketmagosoknal ugyanez, csak az egyik megy ha nem kell a masik, sokkal gazdasagosabb, stb.. ehhez kepest nem javult kb semmit az üzemidö, ahogy az akksik kapacitasa sem nagyon.
Ettöl függetlenül nem mondom, hogy minek a 4 meg a 8 mag, mert az alkalmazasok is fejlödnek es egyre több eröforrasra van szükseg idövel. De magyarazza mar el valaki annak mi ertelme, hogy van 4 alacsony fogyasztasu mag, meg 4 izmosabb? Minek kell a 4 alacsony fogyasztasu? Miert nem eleg helyette egy normalis magot bekapcsolni? Biztos ostoba vagyok es tudatlan, de nem hinnem, hogy a Samsung mernökök föltalaltak a spanyol viaszt, egyszerüen inkabb csak marketing, tavaly volt a 4 mag akkor most duplazzuk meg mert az milyen jol hangzik mar, hogy "öcsem vazze, 8 magos a telom, erteeeed?", a szerencsetlen meg elhiszi, hogy az bizony kell oda meg anelkül mar nincs elet aztan ugyis megveszi..
Egyebkent az elv biztos jo lenne, hogy a hasznalat függvenyeben kapcsolgatjak meg skalazzak össze-vissza a magokat, csak a szoftverfejlesztök ezt valahogy pont lesz.rjak es nem fogjak ehhez optimalizalni a programot, mert minek, mikor ott a 8 mag, ugyis elfut, mit töltsek az idöt a "fölösleges" optimalizalassal..#24 darkpower: +1
-
airmax_2.0
tag
Én azt gondolom, hogy erőteljesebb multitasking esetén, - mondjuk tableten több ablakos futást feltételezve - szükség lesz a magokra, sőt addígra talán új androidra is, ami ezt jól ki is használja... a szupertelefonokba, pedig már csak presztizsből bepakolják az élenjáró cuccokat...
A samsung már amúgy is pedzegeti a több ablakos dolgot, (note 2, sőt sgs3-nál is...) de én jobban szeretném, ha ez nem egy gyártó, hanem az android megoldása lenne... nagyon citromtortásan hangzik szerintem... -
wozzy
tag
eddig is mindenki azt hajtotta, h minek a 4 mag. mégis összehasonlíthatatlanok a 4 magos telók a 2 magosokkal... ugyanígy a kijelzőnél is minek a hd ha jó a wvga, minek a full hd, ha bőven elég a hd?! rakd őket egymás mellé és meglátod... és az üzemidő! s3 se bír kevesebbet mint az s2, s4 is fogja addig bírni... ja biztos majd legyártja az s4-eseket a Samsung fél napos üzemidővel!
-
Lin3Lord
tag
Samsung a CES-en demozta, hogy hogy valtozik a magok terhelese es hasznalata kulonbozo alkalmazasok hatasara. youtube-on a video, jo dolog meglesni
-
kolosanyi
veterán
válasz
GhanBuri Ghan #22 üzenetére
Elvileg nem pont ez a lényege a big.LITTLE koncepciónak? Lehet marhaságot beszélek és én értettem valamit félre, de ha jól emlékszem pont úgy harangozták be, hogy a magok variálásával megoldható az, hogy pont addig és pont annyi A15 mag kapcsoljon be, ami szükséges, így megoldva a nagy számítási teljesítmény és a kis fogyasztás dilemmát.
-
darkpower
aktív tag
Még jó,h a Samsungot nem érdekli semmi más csak az eladás és bevétel... Ennyit arról,h mi hajtja a mérnököket...
Nyilvánvalóan tök felesleges ennyi mag. 2-2 a7-a15 bőven elég mindenre még egy tablet esetén is.
Nem fogod tudni kihasználni az ennyi szálon való futtatási lehetőséget tetszik vagy sem, ezt bárki megmondja, aki kicsit jártasabb a processzorok és os multitaskingok körében.
Semmi másról nem szól a dolog mint az e-péniszről... Lesz mivel eladni az s4-t -
wozzy
tag
Még jó, h te jobban értesz ehhez mint a Samsung mérnökei. Ők ott bent egytől egyik sík hülyék. Tuti rosszabbat terveztek mint a többi cég, hiába a Samsung adja el a legtöbb telefont, hiába ők kapják a legtöbb visszajelzést és az S4 biztosan rosszabb lesz az S3nál... Naneee! Miért kell okoskodni?
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
kolosanyi #19 üzenetére
Tudnál mondani egy példát?
Mert ha jól tudom, a magok nem igazán tudnak aszinkron sebességen működni, a magok terhelését meg nem igazán lehet úgy elosztani, hogy közel azonosan legyenek terhelve (max. célalkalmazásnál, mondjuk compiler vagy képrenderelésnél), tehát ha már a negyedik magot is be kell kapcsolni, akkor már rég mennie kellene az A15-nek.
De ha van olyan valós tevékenység közbeni prociterhelési grafikon, amelyik nem ezt igazolja, akkor elhiszem. -
spawn21
veterán
Húh de jól hangzik. Okos megoldás.
Mert én ELOLVASTAM
-
kolosanyi
veterán
válasz
GhanBuri Ghan #9 üzenetére
Mert a 4 A7-es és a 4 A15-ös mag működését tetszőlegesen lehet variálni a feladattól függően. Jó dolog ez a koncepció, sokkal értelmesebb, mint a Nvidia megoldása...
-
Cannabis7
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #9 üzenetére
+1
én is ugyanerre gondoltam, amikor pár hete olvastam erről.
amúgyis meg lehett vna okosabban csinálni, maga az alapötlet nem hülyeség, hogy 2 féle mag legyen benne, de ilyen felállásban csak parasztvakítás szvsz.
-
vipnolf
aktív tag
fosul optimalizált "telefonokhoz" kell is
-
adio
tag
Őszintén remélem, hogy igazatok lesz, de kétlem, hogy az Octa ugyanazzal a 2100mAh -es akksival hasonló üzemidőre lesz képes. Majd a tesztek eldöntik.
-
BalanceR
addikt
Remek, eddig az volt a szöveg a kétmagosoknál, hogy ha nem kell a teljesítmény,akkor csak egy magot használ, majd jött a kétmagosoknál, hogy ha nem kell kraft, kettőt lekapcsol, mostmeg a 8ból négyet...
Persze az akkuk nem nőnek, de a kijelző, meg a Procik száma igen...2015ben lesz majd egy jó telónk, amiben több mag van, mint egy zacskó szityiban, és három óránként tölthetjük....
Olyan hír miért nincsen, hogy az egyik gyártó olyan jól optimalizálta a rendszerét, hogy nincs szükség 2 magra, meg két giga ramra?
-
RaveForce
veterán
alacsonyabb csíkszélesség mond-e vmit?
-
bagkri01
őstag
Ez egy jó ötlet, szerintem. A négy A7-es proci bőven elég a mindennapi tevékenységre,gondolok itt telefonálásra, SMS-re, mailre és még sok kevés erőforrást igénylő műveletre. A négy A15-ös magot meg aktiválja a rendszer a nagy erőforrás igényű játékoknál, multimédiás alkalmazásoknál. Ha így haladunk akkor már nem is lesz otthoni gép, különböző csatlakozókkal vagy akár vezeték nélkül illesztjük a szükséges perifériákat (bill, egér, monitor) és kész is az otthoni, asztali gép.
-
adio
tag
Ebben lehet, hogy igazad van, de így is feleslegesen soknak tartom a 8 magot.
Full teljesítményen kétszer erősebb, mint a mostani SIII-ban lévő 4 magos, amihez gondolom nem azonos tápigény társul.
Az, hogy üresjáraton 70% az energiafogyasztás, azt bőven megeszi a játékok/videók/net alatt lévő energiatöbblet igény. Gondolom okostelefont azért veszik az emberek, hogy használják. -
GhanBuri Ghan
őstag
Azt nem értem, hogy a lassú, de keveset fogyasztó magból miért kell négy, alapfeladatok ellátására elég lenne egy, max kettő is.
-
csatakacsa
tag
Shut up and take my money.
-
p06
senior tag
-
adio
tag
És az akksi meg 12 órát fog bírni, vagy valahogy mellé hegesztenek egy 3500+ Mha -t?
-
batai15
félisten
szerintem mindenki sejtette ezt. amúgy meg minek 8 mag, a proci nem tudja magát skálázni?
-
SkyLaci
őstag
az kemény
Új hozzászólás Aktív témák
ma Négy szélsebes Cortex-A15 és ugyanannyi alacsony fogyasztású Cortex-A7 maggal érkezik a Samsung legújabb mobil processzora.
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest