- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janika!2
aktív tag
Szép szép meg az ára is szép..
de mondjuk a csúcskategóriát meg kell fizetni...
-
iSonic
addikt
Hát ez egy gyönyörű kártya
-
orbano
félisten
te meg látszik hogy nem értesz hozzá a sűrített levegőhöz hozzá
de abból kiindulva, hogy megölsz ey VGAt a borda fel- és leszerelésével, máshoz se nagyon(persze tudjuk, a kártya volt gyenge konstrukció, végülis csak pár millió darabot szereltek belőle össze a szorgoskezű 8 általánost se végzett betanított gyári munkások)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
yakuza.tora #75 üzenetére
igen, a legyártatás is megoldás
kétféle bordájuk van, az igaz, de alapvetően mindkettő bele tud akadni egy túlméretes hűtőbe, ha a socket eléggé a gépház eleje felé van. vagy, simán csak ha nagyon méretes (hm, befér e az IFX14 elé/felszerelhető e alulról felfelé a TRUE?).
mondjuk ezeket a kétcsöves megoldásaikat lehet hajtogatni (IFX10es tapasztalat, másképp nem fért be a CM690be), kérdés, hogy úgy mennyivel romlik a teljesítményük (az IFX10nél ez nem volt igazán lemérhető).
szerintem a megoldás az lenne, mint a HR03 GTX editionnál, rá az egész PCBre egy teljes hővezetőt, aztán nincs ilyennel probléma. főleg, hogy mindkét hűtő 15k, erre még 5k a fethűtés, aztán 20k egy hűtőre kissé borsos ár (persze, jól teljesít, nincs azzal probléma, ettől függetlenül nem olcsó).
-
kriszbon
őstag
Verjenek agyon, rúgjanak hasba, meg tudom hogy ámítás, de nekem akkor is nagyon tetszik. Még azt is elfogadnám ha csak 990-et menne, csak adnák nekem.
-
Gyufaaa
veterán
Szép darab.
-
Sennalacy
aktív tag
Arra kíváncsi lennék, hogy szimplán csak a jobb hűtéssel érik-e el, válogatott példányokkal az 1Ghz-et, vagy nagyobb fesz-t is adnak nekik, mert úgy nem akkora durranás. Egyébként szerintem azért nem biosból adják meg az 1Ghz-et mert az esetek többségében erre egyelőre nincs szükség, ha majd kijön az új driver, és külön lehet játék profilokat állítani ott lehet ilyesmivel szórakozni, ha van a kártyában még tartalék.
-
Látom, nem értesz hozzá az x2 felépítéséhez. Azaz két különálló bordája van, lehetetlen kompresszoros vagy sűrített levegővel átfújni az egészet, mert akkor átrakodik a második laminált bordára és máris kialakulhat az ördögi kör.
Fenébe, most jelzett hogy az x2 nem javítható, de az majd a komolyabb szakértő megmondja.
Tessék, szarból várat épített az ati...
(#56) RI/OS: Bárcsak ennek örülnék!
Sajnos komolyabb hibái vannak, mint gondoltam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
yakuza.tora #50 üzenetére
az MK-13mon nincs VRMhűtés, tehát halkan megoldható, csak OC szempontjából gyász lesz forrás itt. hasonló a probléma, mint anno volt a HR03XX szériákkal és a 4870esekkel.
TRből talán annyival jobb a helyzet, hogy ha a VRMhűtő befér a HR03GT/T-Rad2 alá, és még a CPUhűtőbe se akad bele, akkor nyert ügyünk van. persze az még plusszpénz, szóval nem lesz olcsó...
a VRMhűtő nemtudom bemegy e a MK-13 alá, talán azzal is megoldható lenne a dolog.
-
orbano
félisten
válasz
hejesírásó #66 üzenetére
lehet hogy az amd nem engedi
-
proci985
MODERÁTOR
a kártya gyári órajeleken 188Wnyi hőt ad le. ez meghúzva... nos több lesz.
volt házból kifújó hűtés ekkora TDPjű kártyáknál, egyGPUsból 2900XT és GTX280, kétGPUsból GTX295, 4870x2 és 5970. általában ezekben az volt a közös, hogy mind baromi hangos volt (2900xt főleg, geforce FX szintet überelte), mellesleg mindegyik nyaldosta a 100fokot. a célra megfeleltek, de ettől függetlenül a mindennapi életben problémásak. ja és azért mindegyiknél egy slot teljesen nyitva volt a referencia designnél, az 5870el ellentétben.
a házból kifújók hangosak (halkat egy ilyen fogyasztású kártyánál nem igazán láttam még) és ennek ellenére a kártyák baromi melegek.
szóval annyira alap, hogy én is lecseréltem fél év anyázás és rivatuner finomhangolás után (pedig a 3870 hűtője egész jó).
-
Laci.M
senior tag
Szerintetek ez jobb mint az atomos netbookomban levő GMA 950?
-
orbano
félisten
válasz
hejesírásó #64 üzenetére
gondolom mert nem mindegyik éri el
-
hejesírásó
senior tag
ha ezeket képes elérni....miért nem ilyen gyári órajellel adják el?
-
moha21
veterán
Mostmár AMD/ATI is kezdi az átnevezős banzájt majd lassan
bár ez inkább a gyártót minősíti( gigabyte) .....
-
RpPRO
őstag
Frissithetnek mar az a papirost. OpenGL 3.1 csak?
-
Hardzsi
tag
1) 850->1000 nem extrém tuning semmilyen mércével, max. ha GPU alapból annyira ki lenne centizve, hogy a ref.kártyák, ref.léghűtéssel nem mennének 880 fölé.
2) "a termék a vállalat elmondása szerint képes elérni az 1 GHz-es magórajelet" kijelentés pedig az inkorrektség csúcsa. Azt mondhatnák, hogy az extra hűtőjük hatékonyabb, ezért nagyobb a kártya húzhatósági potenciálja és a hűtőért kérik az extra zsét, ám egy feltételezetten elérhető frekvenciával kecsegtetni garancia nélkül pofátlanság, különösen, hogy az összes gyártó többféle alapból túlhúzott modellt is kínál az eddigi kártyáinál (és nyilván ebből is fog), amely garancia rá, hogy a beállított frekin a kártya gond nélkül fut (leszámítva a FurMark -ot persze, mert az megfektetheti az egyébként látszólag stabil húzott kártyákat is hamar).
-
Na azt már szeretem a 2 ventiset, a csak kifelé fújó stock hűtővel mindig van bajom, pl. 4870 x2. Most elküldtem javításra, valószínűleg megsült a 2. mag vagy a vrm.
Szopás volt így leszerelni a sok-sok mikrócsavart a stock hűtőről, legalább 3-szor szereltem szét és máris kifeküdt az x2-m.
Az ati mérnökök nem látták be előre, hogy mi történik ha valaki ki akar szedni a kártyáról az eltömött rengeteg port? Szörnyen szar stock hűtőt dobták össze. Most 2 ventis GTX275-öt éppen használom, borzasztóan csendes és nem melegszik annyira, sokkal gyorsabb az x2-nál. Többször leestem az államat, hogy mégis ez hihetetlen teljesítménye van nvidiának is.
-
Overlocker
veterán
Hol van hozzá az LN2 pot?
-
forgonati
őstag
válasz
VaniliásRönk #45 üzenetére
Téééényleeeg?
Tudom hogy szalagkábel, de a konnektornak zavadzálhat a cső, ha túl közel van hozzá. A behardware oldalán vannak róla nagyfelbontású képek, és hát nem tudom. Tényleg nygon közel van az a cső. Kiváncsi lennék, vajon rá lehet-e tolni a konnektort a helyére.
-
yakuza.tora
addikt
Azért a teljes specifikációt még nem ismerjük. Valszeg pöppet több kakaót adnak a GPU-nak, szóval annyira azért ne írjuk le!
Én spec tudnék értékelni egy olyan kártyát, ami a tuning potenciálját tekintve komoly lehetőségekkel rendelkezik, relatíve olcsó és mentes a csilli villi hűtőkcsodáktól. Majd én vennék rá rendes hűtőt. (TR v. Megahalems) Így pl. nem nem kellene kiadnom egy halom pénzt "áltuninghűtért", ami csak a lakásban felgyülemlő kacatok tömkelegét szaporítaná...
-
RI/OS
addikt
válasz
yakuza.tora #47 üzenetére
Lightingot lehet, hogy fogok venni, de ez egy nevetséges szar, és öszintén szólva elmehet a gigabyte a felmenöjébe, hogy ref órajellel, nyákkal, mindenféle válogatás, akármi nélkül, egy 500 forintos hûtövel, el akarnak valamit adni x ezerrel drágábban super oc-kênt. Semmi nem garantálja, hogy egyáltalán 1mhzel is többet megy. Nem véletlenül adják ref órajelen. Jól fel is idegesitett ez az átba**ás..
-
RI/OS
addikt
válasz
Tikakukac #38 üzenetére
Na, azért nem hiszem, hogy 10k-nál több lesz a refhez képest. Egy normális blokk meg 25k+
Mindenesetre ez egy kuka. Ki a fasz fogja ezt megvenni a lightinggal szemben? Itt rábasznak minden hulladék gpu-t. Ja, csak 860-ig megy? Szivás, ott volt, hogy up to 1000. A lightingnál meg alaphangon megy 1000-et + tuning. -
forgonati
őstag
válasz
yakuza.tora #43 üzenetére
Na igen. De hidd el, lesznek olyanok akik CF-be kötik. És ha tényleg útban van az a cső, akkor erőteljes homlokráncolás jár a gyártónak egy ilyen hibáért...
-
zuchy
őstag
-
csaabz
őstag
Kíváncsi leszek erre is, meg a többi "tuningolt" 5870-esre is...
-
forgonati
őstag
Heh, jó kis holmi...
Amúgy ott a CF csatlakozónál nem fog zavadzálni az a heatpipe? Mert innen úgy fest mintha pont ott lenne... -
subaruwrc
félisten
ez így elég sánta.
ha állítják hogy tudja stabilan az 1000/5200-at akkor miért nem olyan biossal jön? köze nem lesz a lightninghoz. -
Tikakukac
titán
Remek kari, csak a felárból lehet hogy veszek egy full cover blokkot és akinek van vize vígan túlhúzgálja és kussban is marad a kari, forró levegő sem marad benn. Akinek meg nincs vize. Nos nekik ez is lehet egy megoldás, de nem bánom hogy bevásároltam vizes kütyükből...
-
PH-User
addikt
Nagyon nem tudnék vele mit kezdeni.
-
atkahun
tag
Hmm...nem túl nagyok a mostani vga-k?
Kíváncsi lennék a gépházban való elhelyezésére. -
Ezt néztem én is.
Tuningnak kb ezt nevezem. Csak hát az a baj, hogy húzva is harmat, nemhogy alapon.
Bár azért a 128 bites DDR2-es vackokat hazavágja.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
VaniliásRönk #29 üzenetére
Hát igen most több a választék és kevesebb a tuning(valamit valamiért
)!
Hát igen a fránya DDR-el jól el cseszték, legalább egy DDR2-es ramot dobhattak volna rá.
Azért mostanában is tudnak ilyet GT240 96sp 128bit 2ghz (32gb/s mem sáv szél) ez sem igazán kieggyensúlyozott kari szerintem. -
BeLucZ
addikt
Elég nagy csalódás ez a cikk!
Eddig a Gigabyte SOC-os karik arról voltak híresek hogy eleve félelmetes órajelekkel kerültek piacra és még azt is lehetett turbózni!Gondolok itt a gtx260 és a gtx275socra!
Itt meg van képük kiadni egy karit ref órajelekkel?(és állítólag nagy tuningpotenciállal)
Tiszta vicc... -
zed1983
őstag
Na végre a Gigabyte VGA téren is villant már...itt volt az ideje...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #28 üzenetére
Mert mostanában nem 3 GPU fut, hanem 4-5, de a szénné húzott 6600-zal sem mentél sokkal többre, hiszen ha emlékezetem nem csal jellemzően DDR RAM-mal csapták agyon, azon meg sokat nem lehetett segíteni.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
VaniliásRönk #27 üzenetére
Nekem is volt/van 6600 és 6600gt karim tudom, hogy mit ment,csak mondom, hogy régen nem minden kari volt így kicentizve, volt egy-két kari amiben volt bőven tartalék, mostanában meg mi van 10-20% tuningpotenciál még a közép és alsó kategóriákban is, mert ügye a felső kategória nem igazán a nagy tuning potenciálról szólt soha, de persze ott is vannak kivételek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #24 üzenetére
"6600-os gpu-ja alpból 300mhz-en ment 450-et fesz nélkül vitte fesszel pedig 550-600mhz-et is, na azok voltak a szép idők."
Persze, csakhogy a 6600-on az a GPU csücsült, ami a 6600GT-n alapból 500MHz-en tekert. Nálam egy 6600GT (VMod nélkül) ment 585MHz-en, ez ugye rögtön nem 100% tuning, még 20% sincs.
-
P00By
nagyúr
Tetszik a hűtő! Referencia NYÁK?
-
Robi BALBOA
őstag
"Vagy amit lehet művelni néhány alacsony órajelű dzsíforsszal"
6600-os gpu-ja alpból 300mhz-en ment 450-et fesz nélkül vitte fesszel pedig 550-600mhz-et is, na azok voltak a szép idők.
"a vállalat elmondása szerint képes elérni az 1 GHz-es magórajelet" Na ez is jó, hogy veszel majd egy karit jó drágán és semmi garancia nincsen arra, hogy az tényleg fog menni 1ghz-en, ezzel az erővel a refet is reklámozhatnák így mert azok közül is megy feszel 1ghz-et némelyik.
Szerintem a karinak semmi értelme minden ref megy 900-950 között simán ha ez nem elég valamire akkor az a 50-100mhz nem sokat fog számítani, oda már 5970 kell akkor.Én többet vártam ettől a cucctól aszt hittem alap 1ghz lesz és majd a szerencsésebbek a 1100+ is elérhetik, de ezek alapján még a 1ghz sem 100%!
UI: Külön tetszik, hogy a 200+ Watt hőt bent a házban kavarja! (ami még egy alacsony fogyasztású karinál elmegy,de itt már nem kis hő mennyiségről van szó!)
Ref kari -
gombcomp
senior tag
Felhívnám a figyelmeteket mielőtt elájultok,hogy a Sapphire kártyák simán tudják
az 1000Mhz-et,1,2 volton. A nagytestvér (5970) kevésbé tuningbarát,de 1,27 volton
az is hozza az 1G-t. Voila!....és mindezt stock hűtéssel.
-
Ari18
őstag
Nem valami nagy szám, maximum a hűtő ami extra. Be kell nézni az 5850/5870 topikba és olvasható, hogy nagyon sok embernek megy fesz emeléssel 1GHz-t a gpu, akár 5850 esetén is.
-
KTTech
veterán
Örülnék, ha az én Giga 5870-em 1GHz-n menne... de nem, megáll 935MHz-en, még feszemeléssel is... ezzel legalább esély lenne rá
Mondjuk kiderül mit tud majd nem ref hűtéssel (igaz így sem forr a kártya, max. 76°C, csak egy porszívó sírva menekülne a hangjától 60% felett, egy sugárhajtómű zajszintjével vetekszik...), egy Accelero Twin Turbo Pro van úton...
-
Zolás
addikt
Kicsit alakitanak az accelero twin turbón és már fikázzák a népek mér nem a házból nyomja a levegőt. Ejnye. Ez egy erős tuning hütö. Ne hasonlitsuk már a stock zörgő hulladékokhoz nem az a kategória.
Olyan mint amikor a tuning hütö miatt nem fel a ház oldala. Ha nem tetszik nem veszed meg.Amugy meg az Asus overclock edisünre leszek még kiváncsi a Voltage Tweakkel mit hoznak ki belőle.
-
Puma K
nagyúr
válasz
yakuza.tora #12 üzenetére
Csak le kéne fedni a lefedettlen részeket és akkor ez a 2 venti nyomná ki a levegőt. Nem kéne olyan sokat rákölteni, hogy valóban jót össze hozzanak ami még a kártyát is le tudja hűteni viszonylag halkan tuning mellett és nem a házba fújja tovább a levegőt ami aztán melegíti a többi alkatrészt.
-
tzsolesz
nagyúr
Erős lesz. De nem értem miért nem húzták fel gyárilag. Így aztán eléggé nagy a rizikó, hogy megy-e annyit, amennyit mondnak rá.
Erős a gyanúm, hogy csak valami gyárilag feszültség emelt gpu lesz rajta, ami jobban bírja a tuningot ezáltal.
Nem fognak rá válogatni külön.
-
Jhonny06
veterán
Anno volt itt az aprók között egy Lightning valami eszméletlen áron (asszem GTX260, de nem tuti), ment is rendesen az anyázás, de tényleg valami 30k-val volt drágább az alapmodellnél
-
Hülye vagyok én a VGA marketinghez.
A +10Mhz már OC a refclock meg gigamegaOC... -
kovacsroli
senior tag
válasz
- = Zk = - #14 üzenetére
Fu de kemméény
-
- = Zk = -
félisten
bitang egy jószág, meg kell hagyni
-
tsii_H
tag
ilyen orajelen mar inkabb folyatnam a hutest nem 2 rotort tennek ra. vagy a fuldugo is stock lesz hozza?
-
Enton
addikt
És megkaptuk a világ első szóban tuning kártyáját.
Igazából semmiben nem tér el az eredeti stock kártyától, csak hűtésben.
De bőven menni fog 1GHz-en.
Vedd meg és derítsd ki igaz-e amit mondanak. -
Ricco_hun
senior tag
Hát igen, manapság már ez az extrém tuning. Szvsz 850-ről 1000-re az nem valami nagy lépés. Ez 17% tuning (valós teljesítményben meg megjelenik ennek kb a fele). Ezeknek a mostani vga-knak nagyon ki van hajtva a szemük. Régebben egy 400Mhz-est felhúztál 600-ra. Na az tuning volt. Vagy amit lehet művelni néhány alacsony órajelű dzsíforsszal, de említhetném a HD4830-at is. Úgyhogy én nem nevezném extrémnek ezt a tuningot.
-
D.Orion
veterán
Ha képes ezekre az órajelekre, akkor miért nem állították be gyárilag őket?
Komolyan nem értem ezeket a marketing zseniket... Adjunk ki egy extra tuningos kártyát, de nehogy már írjunk hozzá egy biost(átírni 3 számot), majd aki megveszi szép felárért az még "szenvedjen" vele.
-
ADAM1337
nagyúr
Mintha vmi akciófilm lenne a cikk
" A megfelelő hőmérsékletről két ventilátor is gondoskodik, így a legforróbb helyzetekből is kimenthető a kártya."Mod: vagy dezodor reklám
-
Killing
addikt
Nem semmi egy cucc.
A fogyasztására kíváncsi lennék. -
Puma K
nagyúr
Nem rossz, nem rossz Gigabyte az egyik kedvenc márkám az Asus mellett. Csak azzal a hűtéssel vannak aggályaim mégpedig, hogy miért nem csinálták olyanra ami a házból fújná ki a levegőt?
Ez annyira alap lenne már manapság...
-
8nemesis8
veterán
Hát igen szerintem is extrém teljesítmény extrém lóvéért, de hát ez a természetes eben a szegmensben ha a legjobbat akarod...
-
F e Z o
veterán
Nagyon gyors lesz ez a kari....csak félek, hogy az árcédulát elég méretesre szabják majd.
-
FeRRaR1
őstag
Akár elérheti az 1Ghz...
Máshol azt írták, hogy gyárilag 1 gigán jön... (A kis hazudósok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Egy óra, két rendszer
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest