Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• v1rus

tag

válasz Kornel #52 üzenetére

Koszi. A harombol akkor a miui optimalizacio a fejlesztoi beallitasokban megvolt, a zarolast a memoriaban rosszul ertelmeztem mivel azt hittem az nem a kis lakat ratetele hanem valami extra, a harmadikat meg rosszul irtad, mert az nem egyszeri teendo, hanem minden appnal meg kell csinalni, plusz ha uj appot felteszel, akkor annal is megint, tehat erre nincs rendszerszintu lehetoseg a beallitasra. Raadasul ez a 3. opcio ugyan az mint a 2. csak mas feluleten (tedd ra a lakatot valamire amin nincs, aztan nezd meg a 3. opcioban a listaban, es mar ra lesz teve hogy nincs korlatozas :) ) Egyebkent neten utanaolvastam a miui optimalizacionak, es allitolag mar annak a kikapcsolasa onmagaban is eleg, hogy ne dobalja ki a memoriabol az appokat, de jobb biztosra menni ugyhogy hasznalom a lakatot is.

Szoval osszegezve: akinek kilovoldozi az appjait a lelakatolas ellenere is, az kapcsolja ki fejlesztoi beallitasokban a miui optimalizaciot, es tobbet nem lovi ki ha minden igaz, de a lakatolas onmagaban nem mindig eleg sajnos.

• v1rus

tag

válasz Kornel #50 üzenetére

Na most ugy dontottem enis beallitom ezeket EGYSZER. A gond az, hogy rohadtul nem talalom ezt a 3 beallitast, ahol system wide belohetem. Egyedul a MIUI optimalizaciot talaltam meg, azt is a developer optionsben. Szoval hol keressem a masik kettot egesz konkretan?

• v1rus

tag

válasz floratm #34 üzenetére

Koszonom az aggodalmadat, de senki nem vezetett meg :) 3-4 telefon van jelenleg olyan helyzetben, amik kozott esetleg dontenek specifikacio es egyebek alapjan, ha uj telefonra ruhaznek be. Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi MIX 2s, (OnePlus 6,) OnePlus 6T. Informaciokat gyujtok ezekhez pro es kontra ervek/tapasztalatok formajaban, semmi masrol nincs szo. Nem fogok attol OP-ert rohanni, mert a forumtars azt mondta, hogy az a jobb, ahogy a Xiaomi-ert sem, mert valaki mas szerint meg az a tuti, de ettol minden velemeny, ami ertelmes modon van leirva, szamit.
    Az, hogy mi mennyire zarja be az appokat mar kitargyaltuk, nekem is evekig volt, hogy az Mi 4-em nem zart be semmit pedig nem volt kivetelezve egyik appal sem, most a Redmi 4 meg bezarogat ezt azt, akkor is, ha azt mondom ne tegye, pedig nincs benne kevesebb RAM sem. Valoszinuleg rendszerfuggo, meg verziofuggo, es meg kitudja mi egyeb okozza. Egy biztos, rengetegen szenvednek ettol, ugyhogy a problema valos. Es ahogy fentebb irta masik forumtars, ha jol kiturkalsz mindent, akkor esetleg leszoktathato rola vegervenyesen, nekem meg nem sikerult igy osszekaparni minden beallitast tokeletesre. De majd teszek vele meg1 probat.

@prolad:
    Igen, eleg botranyos ez a sokfele agazo MIUI forkolas. A kinai es a global azert van kulon, mert sajnos kinaban sokminden jogszabalyban es egyebekben is teljesen mas, igy nem lehet egy rendszert kiadni azonos appokkal kinaban es a vilag mas tajain, tehat van 2 official verzio. Es kb eddig oke a dolog, ezen felul kezdodnek a gondok a silany minosegu tovabbi mokolasokkal, de pl en is MIUIHU verziot hasznalok, mert annyi extra van benne, ami szamomra lenyeges, hogy tokeletesen megvagyok vele, igy se a global se a kinai nem kerul a szemem ele hala istennek. Plusz nekem minosegben is sokkal jobb a MIUIHU, mint a masik ketto, nagyon jo munkat vegez az illeto, aki csinalja ezeket a valtozatokat.
    Az AOD meg onnantol erdekes, hogy OLED kepernyo van, es mivel Xiaomi telokban nem sok ilyen van, igy ez nem is annyira tomegigeny. MI 8 pl OLED-es es van is rajta AOD, reklamoztak is mikor megjelent.

• v1rus

tag

válasz prolad #14 üzenetére

Koszi a valaszt. A memoriakezeles az tenyleg botranyos tud lenni MIUI alatt, ez igaz, en sokaig nem figyeltem fel erre, nem volt gond belole, de mikor elkezdtem Wazezni, akkor egy ido utan kilotte szo nelkul, maskor meg a Spotifyt szokta, mindkettot lezart kepernyonel. Es a slussz poen tenyleg az, hogy rateszem a lakatot, hogy ne zarja be, es megis... na ettol azert bennem is felment a pumpa.
    A frissitesek akkor annyibol jobbak, hogy gyorsabban jonnek az uj verziok. De azt azert lassuk be hogy OP telefon van 6 db kb, amire frissiteni kell, Xiaomi meg csillio (ami alapvetoen szerintem inkabb hatrany mint elony, de jelen esetben ugye ez a kerdes szempontjabol enyhito korulmeny). Ellenben a csucstelokra Xiaomi is nagyon hamar adja az uj android verziokat, de napokban szamolva lehet gyorsabb az OP, nem vitatom.
    A MIUI10 szerintem a 7-es ota a legjobb es legszebb, nalam gyorsabb is erzesre, mint eddig barmelyik volt (pedig csak egy Redmi 4 Prime van a kezeim kozt). Volt persze a Xiaomi elott sok masik telom nekem is, Xperia, Motorola, Nexus, stb. Szoval ismerem a stock, es a bloatwarrel telepakolt androidokat is. Amig nem volt MIUIhoz szokva a szemem, nem fajt a stock android puritan kinezete, de azota nagyon banto. Viszont azert is kerdeztem ezeket, mert gondolkodom kovi telokent egy OP-n, es te is csak megerositettel tobb dologban, hogy jo az. Viszont a stock android kozeli kinezet visszatart, pedig a funkcionalitas joval tobb, mint a stock, ezt tudom. Meg1x koszi az infokat.

• v1rus

tag

válasz prolad #10 üzenetére

"ha az OP nem lenne annyival jobb szoftverben"

Ezt kifejtened kicsit bovebben? Nem kotekedes, tenyleg kivancsi vagyok, mert nekem Xiaomi van most is, elozo is az volt, tobbszor volt rajtuk custom ROM, ami nem MIUI, de mindig visszatertem ra par het utan max, mert annyira kellemes a szemnek, es rengeteg kenyelmi es hasznos funkcio van benne. Frissites van hetente, vagy stabil agon parhavonta, tehat ez sem lehet ellenerv. Elfogult azert nem vagyok, ujabban bugos is tobbszor, meg az android alapverziok is elhanyagoltak, szoval van azert urom is az oromben. De ezt leszamitva nem igazan tudom elkepzelni, meg erre hogy tud sokkal jobb lenni az OP, ezert kerdezem. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés