- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pff... Még, hogy én csűröm-csavarom?
Te tudod, milyen hülyeségeket irogatasz?Például visszakérdezek a #90-es tartalmára:
Szerinted amit oda leírtál az úgy is van?1, Mert ha hiszel benne, akkor a #90-es tartalma szerint téged sem a logika, hanem a hít vezérel.
2, Ha meg te sem hiszed el amit írsz, akkor meg minek irogatsz össze-vissza?És még csodálod a facepalm-ot...
-
törölt tag
(#86) dezz: "Miért is próbálod elmosni a tisztes haszon és a pofátlan és/vagy indokolatlan lehúzás közötti különbséget?"
Mindig csűröd csavarod, de nem akarod megérteni. Mivel nem létezik olyan, hogy pofátlan haszon, ezért nem is tudom elmosni azt a különbséget ami nem is létezik. Olyan van, hogy irigység meg hogy valami túlárazott. De ez utóbbi esetben majd úgyis igazodnak az árak a piachoz, hiszen az Intel is igyekszik maximalizálni a profitot.
(#86) dezz: "Azt hiszem, ez inkább afféle rutinos csel, kibúvó akar lenni a vita korrekt lefolytatása alól. Én meg abban reménykedem, hogy a "Ne vitatkozz hülyével, mert úgyis legyőz a rutinjával!" itt a Ph!-n nem tud érvényesülni... (Már bocs a hülyézésért, de így szól a mondás. Hogy mennyire veszed magadra, rajtad áll.)"
Nem haragszom érte ha hülyének néznek, mert tudom jól, hogy vannak nálam jóval hülyébbek is. ( Már bocs, rajtad áll mennyire veszed magadra. )
(#86) dezz: "Lehet, hogy tévedek, de valahogy nem nézem ki belőle, hogy bármit is kockáztatna..."
Nem is látod át a dolgokat. Szóval szerinted nem kockázat az, hogy egy drágábban előállítható terméket adsz el alacsonyabb áron, annak reményében, hogy később az extra költség is megtérül. Csodálkozol, hogy hülyeségeket beszélsz és ezért kívánom kerülni a további vitát? Pff... Akkor csodálkozzál.
(#86) dezz: "Épp ellenkezőleg, szereti annyira lehúzni a vevőket, amennyire csak lehet, lásd pl. 1000 dolláros csúcsproci, a tuning meggátlása az új generációban, kivéve persze az ugyancsak drágán adott szorzózármentes típusokat. Miközben nem igazán lehet elmondani, hogy nyereség híján tengődnek. Vagy rosszul tudom talán?"
Lassan fel kellene fogni, hogy nem álomvilágban élünk...
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #81 üzenetére
Három esetet tudok elképzelni, hogyan lehet upgradelni:
1, Fizetsz. Intel elküldi a kódot. Letöltöd a processzorba.
2, Brute force próbálgatod a kódokat.
3, Ellopod az Intel szerveréről a kódot.
Az általad említett környezetszimulációs dolog nem működik. Mert ez az aktiváláshoz szükséges kód nem jelenik meg sehol sem az éterben, így nincs hol lehallgatni azt.
(#81) Nowhereman: "brute force-szal csak azok foglalkoznak, akiknek nincs intelligens ötletük megoldani a problémát..."
Szerintem ezzel elég sok matematikus lelkivilágába gázoltál bele.
Próbáld meg a lottószámokat brute force mentesen eltalálni. -
törölt tag
(#79) dezz: "A haszon önmagában egyátalán nem fáj. De úgy tűnik, te még külön örülsz, ha pofátlanul és/vagy indokolatlanul lehúznak..."
Ami azt illeti, nekem valóban nem fáj és nem zazar. Nem úgy mint neked.
Én is szeretek haszonnal túladni a dolgokon. Különben felkopna az állam.A radiátoros példa lényegét meg leírtam a #76-osban.
Az hogy leragadsz a részleteknél, engem nem zavar, de nem is érdekel.
A processzor valóban nem egyenlő a gázzal. Ebbe kár is belemenni.Egyébként megnézheted akár más szemszögből is a dolgot. Az Intel sokkal többet kockáztat ezzel a technikával, mint a gázmű, amiért szintén érthető a "pofátlan haszon".
Ugyanis az Intel mindegyik upgradelhető proci esetében egy teljes értékű processzort ad el, amiket cseppet sem biztos, hogy aktiválnak. A gázmű viszont csak annyi gáz vesz meg amennyit el is ad.
(#79) dezz: "Kösz, hogy ilyen szépen megindokoltad, mit akartál a radiátorral kifejezni. Vagy talán azért nem akartad, mert egy rossz pénda újabb iterációja volt?"
Nem tehetek róla, hogy értetlenkedsz. Vagy inkább kötekedés?
-
törölt tag
Köszönöm, hogy elmagyaráztad a különbséget a processzor és a gáz között, de szokás szerint nem a lényeget vetted észre.
A lényeg az, hogy az Intel is és a gázmű is (és még sokan mások) úgy nyújtanak neked valamit, hogy mindössze fizetned kell érte. Ha valakinek az fáj, hogy ott van az extra mag a processzorában akkor milyen vajon szörnyű lehet neki, ha van radiátora is...
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #71 üzenetére
Látom nem érted a dolgot. Egészen más egy backdoor-t nyitni, mint a brute force.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman #66 üzenetére
Én is kíváncsi vagyok, hogy mit osztottál - szoroztál amiből kijött a 15-30 perc.
-
törölt tag
-
törölt tag
Ez mekkora lehúzás...
Ennél ügyesebb kereskedő trükk nem nagyon van.
Csak egy "óvatlan" kattintás és dől a lóvé Intel bácsi bukszájába...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debian GNU/Linux
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest