- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
nickedez89
senior tag
válasz
buvartacsko #100 üzenetére
Na most akkor azt is másold ide be légyszíves amikor azt írtam, hogy az "iPhone szar"! Meg azt is amikor azt írtam hogy a "droid az Isten"!
A többire már nem is reagálok mert befejeztem veled az "eszmecserét"!
-
buvartacsko
addikt
válasz
nickedez89 #89 üzenetére
"Nem földöntúli kijelzőről beszéltem, hanem hogy még HD felbontást sem kapott illetve a 3DTouch -ot sem kapta meg, pedig állítólag sok funkció kapcsolódik/fog kapcsolódni hozzá és ez egy új készülék!"
nem nagyon van értelme ennél nagyobbnak, így sem pixeles, minek legyen még jobban nem pixeles?
"Egy 64GB -os microSD kártyát még drága helyen vásárolva is megkapsz 12-14.000 Ft -ért és nem pedig 40-ért mint a két SE közti felár!
Ha pedig az SD-t zenék,képek,videók és egyéb adatok tárolására használjuk akkor semmilyen csorba nem esik a rendszersebességen! Nem az appokat kell odatelepítgetni, hanem a nagy fájlokat tárolni!"kösz, de kösz nem. nyugodtan szenvedj sd kártyákkal, én maradok inkább a gyors belső tárhelynél.
Erre majd térjünk vissza akkor amikor végre belekerül egy infra valamelyik iPhone -ba és "hatalmas innovációnak fog számítani" mert apple! Egyébként meg nagyot tévedsz mert egy pillanat alatt előjön a távirányító és utána ott marad az értesítési sávon amíg be nem zárom, vagy pl. a régi "filléres" LG -men még lezárt képernyőn is egy lentről felfelé mozdulat volt előrántani a távirányítót, szóval semmire sem kell várni!
nem fog, de akkor sem kaptam választ, hiányolod a natív hdmi kimenetet, mikor erre van kiegészítő egyébként, gondolom ezt azért, hogy tudj filmet nézni monitoron/nagy tv-n/projektoron. utána hiányolod az infra portot hogy távirányíthasd a tv-t. nálam itthon van egy 50 inches lg smart tv. a telefonomon van nPlayer, így simán nézem wifin streamelve a tvre a sorozataimat, nem kell kábel se. a tv meg köztem van 4 méter, tehát vagy veszek 4 méteres hdmi kábelt, vagy felállok mindig és a tv-hez megyek ahol a telefon van, hogy a telefonnal távirányítsam a tv-t? vagy használom a dedikált távirányítót amit egyszerűbb már abból a szempontból is, hogy az enyém pl magic remote-os (katt). én csak szórakozni láttam embereket a beépített infrával eddig mindenhol, el vannak azzal hogy a vendéglátó helyeken fel/le hangosítják a kirakott tv-t. g*ci hasznos. ismerősömnek van htc one m7, neki egy ideig működött az alap szoftverben a távirányító, utána a htc bütykölt valamit és már nem, vegyél új telefont. nagyszerű dolog ez az infra, kedvem lenne felvágni az ereimet amiért nincs az iPhoneomban egy ennyire hasznos és nélkülözhetetlen funkció.
aki meg ilyesmit akar használni mindenképpen van egy lehetséges megoldás, tudom nem egyszerű de elmondom: nem iPhone topciba kell trollkodni járni, hanem infrás Droidos telefont kell venni, és kész.
"- ...azokon is iOS fut ami tökéletesen illik az iPademhez, Watchomhoz és MacBookomhoz?
Mac PRO miért maradt ki? Az almás matricát is kirakod remélem az autód hátuljára!"Nincs Mac Pro, ennyire gáz hogy szeretem, használom, és ki is használom az Apple termékeit vagy mi van? arra próbáltam rávilágítani, hogy nem értem nektek Droid fanatikusoknak, miért szent küldetésetek, hogy mindenki pofájába mondjátok hogy szerintetek mit kéne jobban csinálni, vagy másképp, főleg azokkal teszitek ezt akik elégedetten használják az Apple ökoszisztémáját, és termékeit, és mivel elégedettek vele, valszeg nem akarnak mást használni, meg erre arra cserélni a dolgaikat, főleg nem megbontani ezt a rendszert. van egy csomó apple eszközöm, együtt működnek egymással, mi a f*szomnak vegyek infrás Droidot, ha utána semmi sem működik majd úgy ahogy eddig jó volt? miért hiszitek hogy mindenkit ki kell oktatni hogy a Droid az isten?
vannak értelmes emberek akik tudják hogy mi kell nekik, utána néznek a dolgoknak mielőtt megveszik, és így azt veszik meg ami számukra a legmegfelelőbb. aki iPhonet vesz úgy, hogy tudja hogy ő naponta 10GB loossless zenét küldözget át a haveroknak Blutetoohon az hülye, nem pedig az iPhone szar.
- ...ez a blutusz fájküldés dolog...
Nem erőltetem. De miért ne lehetne egy 6-700MB -os lossless albumot, vagy egy videót átküldeni? Nyilván nem 3-4MB a probléma! Igen, megoldható Wi-fin, de nem lenne egyszerűbb nem korlátozni a Bluetooth funkcióit?látom magam előtt...
- tetszik ez az album, átküldöd?
- persze, várj 1 órácskát és át is szalad gyorsan az 1GB lossless albumom.csodás.
iPhoenos ismerőseimnek pár mp alatt átlövök AirDropon egy csomó képet/videót ha fontos nekik, a Droidosoknak meg otthon WiFi-n felrakom Dropboxra szintúgy pár mp alatt és elküldöm nekik a linket. nem tudok olyan élethelyzetet ahol valakinek az élete múlik egy képen, zenén, videón, és nem ér rá egy fél napot a dolog.
-
válasz
nickedez89 #98 üzenetére
az se lesz akkor az ő telefonja, bár a 4" tényleg kicsi bizonyos felhasználási módozatokhoz, de akkumulátoros üzemidőben (is) komoly javulást fog érezni az 5s-hez képest.
a maga idejében nem volt rossz az 5s, akkoriban hozta nagyjából az átlag akkumulátoros üzemidőt is, jellemzően csak néhány nagyobb készülék bírta sokkal jobban, de az már a múlt, hiszen 2.5 éves típus, azóta a "tepsikben" lévő nagy akkumulátor adta előnyökhöz először a 6 plus, majd a 6s plus nőtt fel, de ők is főként a méretüknek köszönhetően.
nekem is volt 5s, ráadásul az 5" kijelzős s4 után szoktam vissza a kis kijelzőre, de aztán belekóstoltam a nagy kijelzőbe a note 4 képében, ott nagyon jó akkumulátoros üzemidőt is kaptam, utána már a 6s is kevés lett volna adott tekintetben, így lett 6s plus, ez minden téren hozza az általam elvártat.
az asszonynak 5c van, a kijelző méretét tekintve furcsa nyomkodni néha az 5.5" mellett/után, de neki például jó lehet majd az se utódnak. -
nickedez89
senior tag
Mondtam én már az isminek, hogy miért nem vesz egy 6s -t legalább az 5s helyett de azt mondja neki nagy lenne!
A vicc az,hogy állandóan videózik a 4"-on tehát pont neki való lenne a nagyobb kijelző!Az SE-t biztos meg fogja venni, ha jól láttam/hallottam az üzemidő is javult valamennyit úgyhogy nem lesz már talán panaszra oka!
-
válasz
nickedez89 #89 üzenetére
nem csak az iphone drága, sok más gyártó is "felnőtt" már hozzá.
az iphone típusa is válogatja, de aki panaszkodik az üzemidőre, az ne fejlesztést várjon a régebbi típusok használata mellett/után - jellemzően azok teszik, vagy ezen felhasználók negatív tapasztalatait továbbítják -, hanem vegyen iphone 6s plus-t, vagy legalább 6 plus-t, azok az élmezőnyben vannak akkor is, ha minden más gyártót is egy kalapba dobunk, ráadásul az se sem lesz rossz, az átlaghoz tartozó 6s és a nagyon jó akkumulátoros üzemidővel rendelkező 6s plus közé sorolható.
az s7 nem olyan rossz amúgy akkumulátoros üzemidőben. -
xmad
őstag
válasz
nickedez89 #89 üzenetére
Sok mindennel egyet ertek veled 😊
Pedig nekem is iPhoneom van.Az almas matricat a kocsi hatuljara dolgot sose ertettem.. En nem raknam fel
Nalam az akksi egesz jol birja. 2 napot elmegy
Lehet en az atlaghoz kepest akkor kevesebbet nyomom. Pedig wifi, mobilnet mindig megy
6S -
Årpi
őstag
válasz
AndrewBlase #94 üzenetére
Így már teljesen érthető
-
Årpi
őstag
válasz
AndrewBlase #92 üzenetére
mi a baj a space grayel?
Szerintem az meg az ezüst a legjobb
-
Årpi
őstag
válasz
AndrewBlase #90 üzenetére
Ja,rozéarany az
-
AndrewBlase
senior tag
A Telekom oldalán milyen szín az a fekete mellett? Jól sejtem,hogy az nem az arany, hanem a rosé gold?
-
nickedez89
senior tag
válasz
buvartacsko #84 üzenetére
- és? milyen kijelző technológiát szeretnél? valami földön túlit?
Az egészet a #71 -es hsz-re írtam, hogy ne higgye már azt valaki, hogy az iPhone-t olyan piszok drága legyártani az apple -nek!
Nem földöntúli kijelzőről beszéltem, hanem hogy még HD felbontást sem kapott illetve a 3DTouch -ot sem kapta meg, pedig állítólag sok funkció kapcsolódik/fog kapcsolódni hozzá és ez egy új készülék!- mit és minek akarsz bővíteni? ha nem elég a 16GB akkor vegyél 64-eset
Egy 64GB -os microSD kártyát még drága helyen vásárolva is megkapsz 12-14.000 Ft -ért és nem pedig 40-ért mint a két SE közti felár!
Ha pedig az SD-t zenék,képek,videók és egyéb adatok tárolására használjuk akkor semmilyen csorba nem esik a rendszersebességen! Nem az appokat kell odatelepítgetni, hanem a nagy fájlokat tárolni!- akinek kell a dual sim az vegyen dual simes filléres telefont, soha nem hiányzott...
Nem is arról van szó, hogy neked hiányzik, hanem hogy ez SEM indokolja a nagyobb gyártási költséget vagy vételárat! Arról nem is beszélve hogy egy tucat iPhone user ismerősöm rohangál két telefonnal mert nem létezik dual simes iPhone, az iOS rendszert viszont szereti, amivel nyilván nincs is baj!
- ha pl, hdmin kikötöd a telefonod a tv-re és leülsz tőle jó távol, akkor hogy távirányítasz?
Erre majd térjünk vissza akkor amikor végre belekerül egy infra valamelyik iPhone -ba és "hatalmas innovációnak fog számítani" mert apple! Egyébként meg nagyot tévedsz mert egy pillanat alatt előjön a távirányító és utána ott marad az értesítési sávon amíg be nem zárom, vagy pl. a régi "filléres" LG -men még lezárt képernyőn is egy lentről felfelé mozdulat volt előrántani a távirányítót, szóval semmire sem kell várni!- többet megy az 1xxx-es aksijával mint a galaxy s7 a 3xxx-essel...
Csak az S7 létezik ugye? Tucatnyi telefon van nagy akksival amit nyomkodhatsz orrba-szájba két napig megállás nélkül akár FullHD kijelzővel. Még a cső iPhone fan ismerőseim is állandóan panaszkodnak az üzemidőre! Ezért kellene jelentősen "fejleszteni" ezen is!- ...azokon is iOS fut ami tökéletesen illik az iPademhez, Watchomhoz és MacBookomhoz?
Mac PRO miért maradt ki? Az almás matricát is kirakod remélem az autód hátuljára!- ...ez a blutusz fájküldés dolog...
Nem erőltetem. De miért ne lehetne egy 6-700MB -os lossless albumot, vagy egy videót átküldeni? Nyilván nem 3-4MB a probléma! Igen, megoldható Wi-fin, de nem lenne egyszerűbb nem korlátozni a Bluetooth funkcióit?- ...te jöttél fikázódni...
Eszembe sem jutott fikázódni! Egy hsz -re reagáltam. Uram bocsá' megírtam a véleményem.
Nem vagyok egyetlen márkának sem a "híve", sem az utálója! Azt veszem ami megfelel az aktuális elvárásaimnak!
- ...senki nem hívott ide...
Bármilyen hihetetlen, én is azért jöttem ide mert érdekelt a telefon! Az hogy válaszolok valamire az miért is gond? Ez nem egy fórum?További sportsikereket...!
-
Clander
tag
válasz
buvartacsko #86 üzenetére
Nem lehet, hogy exynos-ra jobban tudta optimalizálni a samsung a rendszert...?
Peace -
buvartacsko
addikt
Nem kell használnom, ezért vannak a teszt oldalak.
-
Clander
tag
válasz
buvartacsko #84 üzenetére
A leírtak nagy részében igazad van, de honnan tudod, hogy az 5SE "Többet megy" Használtad....? Az exynos cpu-s galaxy s7 pedig nem veri rommá a snapdragonosokat (pl snapi 820...) egy snapi 400-ast igen, rommá ver....
-
buvartacsko
addikt
válasz
nickedez89 #73 üzenetére
Ja, főleg hogy samsung gyártja az alma processzort is,
- attól hogy a samsung gyártja, nem a samsung tervezi, hanem az apple...
a kijelző technológia ugyanaz mint más gyártóknál is
- és? milyen kijelző technológiát szeretnél? valami földön túlit?
,bővíthetőség nincs (de még MHL sem ha jól tudom),
- mit és minek akarsz bővíteni? ha nem elég a 16GB akkor vegyél 64-eset, ha az sem, akkor ott a 6/6s/plus 128GB-al. mi a gond? ne gyere nekem a belső tárhelyhez képest tök lassú memóriakártyákkal... ha nagyon muszáj van hdmi adapter, de minek? ha filmet akarok nézni a tv-n a telefon segítségével, csak bekattintom a kijelzőn, hogy a tv-n játsza le a videót, ennyi. ha van smart tv-d nagyon egyszerű, még apple tv sem kell hozzá, csak a megfelelő app. ha nincs, akkor lehet venni apple tv-t potom pénzekért és mehet airplayen a cucc. akar a f*szom szenvedni kábelekkel...
dual simet elfelejtheted
- akinek kell a dual sim az vegyen dual simes filléres telefont, soha nem hiányzott... ha ilyen igényeid vannak nem tudom mit keresel egy apple topicban? senkit nem érdekelnek a kamu indokok hogy te miért nem vennél, itt leginkább olyan emberek vannak akiket érdekel a telefon, tudják mit akarnak venni, és nekik kielégíti az igényeit ez a készülék és oprendszer páros, mi ezzel a gondod?
infra port szintén nincs (igenis hasznos a távirányító!),
- ha pl, hdmin kikötöd a telefonod a tv-re és leülsz tőle jó távol, akkor hogy távirányítasz?
1000x könnyebb a dedikált távirányítót a kezedbe venni mint feloldani a telefont, megvárni ameddig betölt az app aztán baszakodni. mire elindul az app a telefonodon addig én már ezt régen megtettem a tv saját távirányítójával amit akartam és le is tettem a kezemből.
optikai képstabi sincs,
- mintha minden telefon tele lenne pakolva ezzel a funkcióval...
ha ilyenre van szükséged nem ez a te telefonod, nem ilyet kell venned, mi ezen annyira bonyolult?
- akku kapacitás gyenge,
- többet megy az 1xxx-es aksijával mint a galaxy s7 a 3xxx-essel, de nem gond.
lényeg hogy te nagyon tájékozott vagy.
vízállóság lehetősége szintén felejtős
- a vízállóságot felejtsük már el, ha véletlenül beázik a vízálló telefonod buktad a garanciát. innentől kezdve szart sem ér...
és bőven akad már szép fémházas telefon,
- és akkor mi van? azokon is iOS fut ami tökéletesen illik az iPademhez, Watchomhoz és MacBookomhoz? tehát együtt működnek mindenben amiben tudnak? ha nem, akkor nincs miről beszélni
plusz nyilván könnyebb egy szoftvert úgy jól optimalizálni hogy csak a saját termékeiddel kompatibilis!
- és akkor mi van? nyilván könnyebb, és? ez negatívum vagy mi a helyzet?
az exynos cpu-s galaxy s7 rommá veri a snapdragonosat, kövezd meg ezért a samsungot is plz.
Mi az hogy nem tudok a haveromnak átküldeni egy képet bluetoothon mert neki iPhone-ja van nekem meg nem?
- ez a blutusz fájküldés dolog sztem már a középiskolások körében sem egy menő dolog, nem tudom mit erőlteted. ahogy fentebb a kolléga írta, már a droidosok is kiröhögik ezt az indokot. ne csinálj már viccet magadból.
Engem ne kényszerítsenek, hogy mindenből apple-t vegyek!
- ki és hol kényszerített erre? te jöttél fikázódni, ahogy írtad van egy csomó más szép fémházas jobb minőségibb többet tudó infra portos vízálló mhl portos 3000+ mAh aksis droidos blútoszos telefon a piacon 160 ezer forint alatt.
miért nem mész abba a topicba és vagy veszed meg azt? senki nem hívott ide.
Igazad van, majd küldöm e-mailben vagy felhőben és fogyasztom az adatforgalmam egy kép/fájl miatt!
- olcsó János.
amúgy feltalálták a wi-fit.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
nickedez89 #81 üzenetére
azért az adatforgalmat sajnálni 2-3mb-ra, az is durván vicces
-
janeszgol
félisten
válasz
nickedez89 #78 üzenetére
Erre a legjobb példa a kedvenc gyártóm, a Huawei. Mára simán ott van árban, mint a többi. Igaz minőségben sem rosszabb.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
nickedez89 #76 üzenetére
Őszintén mikor küldtél valaha bluetoothon képet? Ezt az "érvet" manapság már a droidosok is kiröhögik.
-
válasz
nickedez89 #78 üzenetére
Remélem azt tudod, hogy nem Magyarország a célközönség.
-
nickedez89
senior tag
válasz
janeszgol #77 üzenetére
Ebben egyetértek, a többi gyártó sem jobb a deákné vásznánál!
Csak szerencsére vannak korrekt minőségű gyártók, akik kevesebb haszonnal is beérik, viszont amint felfut a "márka" ők is vérszemet kapnak szépen lassan és megyeget felfelé az ár..!
Kíváncsi leszek, hogy az SE megjelenése ösztönzi-e majd a többi gyártót a kisebb méretű cscúcstelók gyártására?!
Szerintem most azért lett mérsékelt az ár mert nem volt pofája többet kérni az apple-nek egy 4"-os telefonért! Ha viszik, majd a következő drágább lesz! -
janeszgol
félisten
Ó igen, az az alaplap áttervezés két fillérbe került. A többi ingyen van, mivel nem tervezték újra. Csak úgy teremtek a cuccok. 48 ezernek a 80%-a kb 38 ezer. ha ehhez hozzá veszed a licenszeket és társait, kijön az 50 ezres Xiaomid.
Idézek: "Ezt ugye most Te sem gondoltad komolyan?"
nickedez89 tény, nagyobb az árrés az almákon, mint máson. Bár a Samsung csúcs készülékei sem sokkal drágábbak (bár az S7 lehet) előállítási költségben. De azt kijelenteni, hogy ezeket filléresen hozzák ki, picit merész.
-
válasz
nickedez89 #73 üzenetére
Engem ne kényszerítsenek, hogy mindenből apple-t vegyek!
Senki sem mondta, hogy vedd meg.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
nickedez89 #73 üzenetére
Infraport meg bluetooth fájlküldés.
Haladj a korral.
Amúgy szanaszét fogja alázni a többi telefont az akksis üzemideje. Nézz teszteket.
-
nickedez89
senior tag
válasz
janeszgol #71 üzenetére
Ja, főleg hogy samsung gyártja az alma processzort is, a kijelző technológia ugyanaz mint más gyártóknál is,bővíthetőség nincs (de még MHL sem ha jól tudom), dual simet elfelejtheted, infra port szintén nincs (igenis hasznos a távirányító!), optikai képstabi sincs, akku kapacitás gyenge, vízállóság lehetősége szintén felejtős és bőven akad már szép fémházas telefon,plusz nyilván könnyebb egy szoftvert úgy jól optimalizálni hogy csak a saját termékeiddel kompatibilis!
Mi az hogy nem tudok a haveromnak átküldeni egy képet bluetoothon mert neki iPhone-ja van nekem meg nem? Engem ne kényszerítsenek, hogy mindenből apple-t vegyek!A minőséget nem kérdőjelezem meg, de szerintem sok a kompromisszum és gyakran dupla áron!
-
válasz
janeszgol #71 üzenetére
Ezt ugye most Te sem gondoltad komolyan?
Ez a telefon az amire elég kevés anyagi erőforrást és tervezést kellett fordítani!Ház adott,hozzá a gyártósorok adottak,kamera adott,SoC adott,OS adott,szóval max arra kellett időd és egy kis pénzt áldozni hogy az alaplapot áttervezzék.Kb ennyi a hatalmas tervezés ennél a telónál.
Nem (közel) nulláról kellett egy új telót megtervezni és legyártani,mint mondjuk a fő vonal (i6/6s) esetén.
Az tény hogy valamivel drágábban állít elő telót az Apple,de még így is vicc hogy mennyibe kerül neki előállítani és mégis mennyiért árulja.
Régebben 48e ftot írtak a 6-ra előállítási költségként,pedig az egy teljesen új fejlesztés volt,az SE esetén ennek a költségnek legalább 20-30%-kal kevesebbnek kellene lennie. -
janeszgol
félisten
válasz
#20655360 #70 üzenetére
Nem, nem az. Tudod miknek extra alacsony? Xiaomi, Meizu és társainak. Meg a műanyag Samsungoknak, LG-knek.
Itt maga az anyaghasználat, a tervezés, a rendszer is pénzbe kerül. Ezeknek a telefonoknak a legyártása kb annyiba kerül, mintha megvennéd a boltban a fent említettek valamelyikét.
-
törölt tag
Akkor feltételezem, az előállítási költségei extra alacsonyak.
Tarolni fog ez is gondolom. -
törölt tag
Ez az ár most jónak számít egy ilyen képességű telóért? Mintha nem fogott vna olyan vastagon a ceruza most az almánál. Viszont így meg gondolom már nem annyira cool.
-
Nekem az 5" (+/- 1") a kényelmes,volt már 5,5",5,7" is de azok számomra kezelhetetlen méretek,pedig nincs kicsi kezem.
Ennek ellenére egyre jobban motoszkál bennem hogy kéne egy SE,mert ha az S6omra felrakom a Spigen Tough Armor tokot,már elég kényelmetlen használni.
Ütésálló tok nálam alap,sokszor esik a teló,elég figyelmetlen vagyok!
Az SE meg még tokban is a számomra használható dimenziókon belül lenne.
Csak fura lenne a kijelzőhöz megint hozzászoknom,pedig volt 5c-m és 5S-em is régebben. -
Årpi
őstag
"Minden másra ott a normál méretü okosteló"
Elég szomorú hogy a 4 inch nem számít normál méretűnek (nálad).
Meg ez egyébként is teljesen egyénfüggő,nekem 4 inchesnél nagyobb telefon nem kellene pedig nincs kis kezem,de valamiért ez a kényelmes,ha filmet akarok nézni meg a legyet lecsapni a falról ott az iPad.
Persze azokat az ismerősöket is megértem [bár elég nehezen] akinek meg 5-5.5 az ideális,de ők még nem mondták featurephonenak a 4 inches készülékeket
-
Balint1408
aktív tag
válasz
Lord Sidious #52 üzenetére
Ez teljesen igaz.
-
Nem mindenkinek feature phone egy telefon csak azért mert kis méretű?A kis kezű embereknek nem is kellhet erős modern telefon?
Azért mert neked csak alap dolgokra kell,attól még másoknak kellhet okostelefonként is!
Talán pont az SE hatására jönnek majd rá a gyártók,hogy a felsőkategóriás felszereltségnek nem kell feltétlenül egyenes arányban állnia a kijelző méretével.
Én azt mondom hogy legyen kicsi,közepes és nagyon nagy méret is ugyanolyan,de minimum nagyon hasonló felszereltséggel is,így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő méretet,ne akarják önkényesen nagy kijelzős telefonra kényszeríteni azokat akiknek az kényelmetlen,de sajnos eddig ezt csinálták. -
-
Grodd
tag
Mi a fenének csúcshardvert bezsúfolni egy méretéböl fakadóan feature phone-nak használható cuccba?
Én a céges i5s-emet jobbára csak telefonálásra és soft tokenre használom, másra alkalmatlan. Minden másra ott a normál méretü okosteló. Nagy bukta lesz ez a telefon -
zozzo72
aktív tag
Hát,bizony túlságosan olcsó...
Így esélytelen,hogy siker lehessen... -
kiiso
tag
válasz
Lord Sidious #49 üzenetére
Miért sunyi az iStyle?
-
Ádám16
addikt
válasz
Átlátszó trogerseg a cégtől ez. Persze veditek sokan, de ez nagy patkanysag, raadasul hatalmas a kulonbozet a ket varians között.
-
válasz
Vásárlói oldalról ezt a módszert nagyon nem nézem jó szemmel,de ha a gyártó szemszögéből nézem akkor viszont nagyon jó húzás!A 16-os és a 64-es memóriachip beszerzési ára között alig lehet pár dodó különbség,de jóval drágábban el tudják adni a nagyobbal szerelt telót.Gyakorlatilag elhanyagolható befektetéssel elképesztő a haszon!
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
Balint1408 #51 üzenetére
így lehet terelni a vásárlót a 64 Gb-os modellre. Azon nagyon a margin.
-
Balint1408
aktív tag
A 16GB-t nagyon gyorsan elkellene felejteni.
-
Mr.Silkó
veterán
Szimpatikus jószág, és nem is olyan magas az ára, ahhoz képest, hogy alma.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
alkatraz3000 #45 üzenetére
Azért nem pont ugyan olyan, mint az első évben. Az első év a "teljes körű" jótállás, a második szavatosság, amikor az ügyfélnek kell bizonyítania a fennálló hiba gyártói felelősségét. Igaz az Apple szervizek (sem az Almárium, se az iCentre) nem szívózik, szó nélkül cserélnek második évben is és az ügyfél mellett állnak. Az iStyle már más téma... Ők "kicsit" sunyik.
-
A szolgáltatóknak (leginkább a Telekomnak) van egy óriási előnye a boltokhoz képest,mégpedig hogy gyakorlatilag 5 perc alatt megkapod hitelre a teló.Az mindenféle áruhiteles boltokban meg kell a munkáltatói,aztán ott a hitelbírálati idő ami lehet akár 20-30perc is stbstb,aztán nem is biztos hogy megkapja az ember.
A szolgáltatónál meg személyi+adókártya+ esetleg új előfizetőként mobilelőleg,aztán 5-10perccel később az új mobillal a kézben vigyorogva távozik a vásárló.
Ezért mennek bele sokan a szolgáltatós konstrukciókba,mert gyors és kényelmes (legalábbis a magentánál). -
xmad
őstag
válasz
nickedez89 #46 üzenetére
hát igen, sokszor jobban megéri megvenni kártyafüggetlenül. ( persze akinek van rá egyben)
de vannak üzletek pl edigital ahol ott is meglehet venni részletre
-
nickedez89
senior tag
Na ezaz, hogy még előfizuval két év hűséggel sem akarnak részletfizetést adni, nemhogy kártyásan!
De mondom, ráadásul még olcsóbban sem adná a telót!Persze tudom miért csinálják, azt akarják hogy váltsak red-re meg ilyenekre jóval magasabb előfizetési díj melett..! Na persze, hogyne!
-
alkatraz3000
senior tag
-
xmad
őstag
válasz
nickedez89 #40 üzenetére
kártyásan? mert én arról beszélek, nem az előfizuról
-
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
buvartacsko #24 üzenetére
Te sem
"majdnem kijön"... igen majdnem 20 k a difi. Előfizetéses csomagba, pedig több is, de ez nem meglepő, mivel a G4 már egy ideje forgalomba van. A droidos gyártók készülékeinek az árait pedig folyamatosan faragják lefele.
-
nickedez89
senior tag
Én a yodánál vagyok lassan öt éve céges, flottás előfizetéssel és eddig gyönyörűen lehetett kamatmentes részletre telót venni önerő befizetése mellett!
Erre most kitalálták, hogy fizessem ki egybe plusz írjam alá ugyanúgy a két év hűséget de a teló gyakorlatilag ugyanannyiba kerül!Kérdeztem én: megvesztél? ?
Egyébként nem szívlelem almáékat de úgy tűnik ez valóban jó húzás volt!
Nekem nem kéne már 5" alatt telefon de ezek szerint van rá igény!?Az árral valóban nem szálltak el annyira mint szoktak, de a kijelzőn semmit nem módosítottak és az akksi is szinte ugyanaz, plusz a 3d touch -ot sem kapta meg, ami megint "hátrány" annak aki kis méretet szeretne.
-
Krix CS 1.6
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek GSM boltokban mikor lesz kapható, illetve kb. milyen áron a 16GB-os változat?
vodafone 149990 ár szerintem nagyon jó (telekomnál vicc)
-
margithid
veterán
Apple mércével nem rossz ár, de még igy is magas nekem, főleg annak fényében, hogy sok androidos csúcskészülék 1 évesen mennyibe kerül!
Tudom teljesen más kategória, phablet, meg android, de mikor egy LG G Flex 2-t megkapsz 80k-ért, akkor kicsit elgondolkodik az ember, hogy mennyire jó is ez az ár. Apple mércével mérve nagyon jó, máskülönben nem.
Én apple helyében kiadnék egy még olcsóbb készüléket, kimondottan a fejlődő világ számára. Szerintem vinnék mint a cukrot és még jobban elterjedne a rendszer. -
xmad
őstag
nekem a garancia időn túli szervizháttér az ami nem tetszik.
-
xmad
őstag
igen, maximum a kamatmentes hitel szólhat mellette. de ugye azt csak akkor tudod kihasználni ha előfizetésest veszel. kártyásan egyben kell leszurkolnod érte a pénzt.
és itt a kártyás konstrukcióról volt szó, hogy az marhára nem éri meg amikor kártyafüggetlenül is ugyan annyi.
-
xmad
őstag
telekom kártyásan 159 ezer..
roppantúl megéri amikor kártyafüggetlenül 160 ezerDDDDDDDDDD
tévedtem ugyan annyi kép
-
Fejvadi
nagyúr
Egészen elfogadható a 16-os kártyás ára.
-
buvartacsko
addikt
de elmondom neked, a g4 árából kijön 800 színes ceruza is.
-
ztoldy
senior tag
Olyan telefonom nekem is volt. Sokan nem engedhetik meg maguknak, de ennek ellenére részletre megveszik a legújabb telefont. Ilyen esetben felülírja az igény az esetleges hátrányokat. Szolgáltatónál simán kap bárki részletfizetést, míg boltban a hitelt nem biztos, hogy megkapja.
-
Mindig is az volt a filozófiám, hogy ha egy használati cikket, amit a zsebemben tartok, bármikor összetörhetek, azt nem veszem meg részletre, mert akkor nem engedhetem meg magamnak. Persze én ilyen régi vágású ember vagyok
Életemben 1-szer vettem részletre telefont, egy Nokia 6610-est. ( Nem mostanság)
-
A telekom kártyás csomag árai vicc kategóriába illenek. Pontosan ennyiért lehet rendelni az apple.hu-n.
Annyi a különbség, hogy az független. Telefont szolgáltatótól egyelőre nem éri meg venni úgy látom, és ez egy pár éve tartó trend. -
janeszgol
félisten
Mert biztonsági játékot játszanak. Ha jól fog fogyni a SE, majd jönnek a többiek is.
Amúgy most a Vodafone ajánlata sokkal kedvezőbb, mint a Telekomé. Jó ha megjegyezzük a mai dátumot, mert nem várható még egy ilyen az évben.
A jó ár pedig annak köszönhető, hogy (de csak gondolom) az Apple kukázni akarja a 6-ot és a 6 Pust. Miért? Mert sok a gyári hibás belőle (képernyő ragasztás, hajlítás - azaz anyaghiba) és 1 giga rammal rendelkeznek csak, ami később hátráltatni fogja az iOS fejlődését. Úgy vannak vele, akinek a kicsi kell, annak SE, akinek a nagyobb, annak 6s és 6s Plus. És igazuk is van. Vissza a kapta fához, amikor csak 2-3 különböző készülék futott (SE, 6s/6s+ és 7(?) majd. (Ugyanis megfigyelhető, amióta 5 generáció foglalja le őket, nem olyan baromi jó az iOS.) -
Freiherr
őstag
Ha jó lesz a kamera,márpedig az iPhone-okban hagyományosan jó szokott lenni,akkor én is elgondolkodok,hogy vissszaszállok IOS-re.
-
alkatraz3000
senior tag
Kínában már 3.5 milliót előrendeltek.. Nagyot fognak robbantani, talán mégis csak sikerül növekedniük idén is
-
Ádám16
addikt
Az Apple ezt nagyon osszehozta, hatalmas piaca lesz ezzel.
Azt nem ertem, hogy mas nagy gyartok miert nem leptek ezt a meretet meg. Ezzel most az SE egyeduralkodo egy darabig. -
cstom
aktív tag
158.900 hivatalos boltból a gyárilag független.
-
-
hemaka
nagyúr
Nagy sláger lehet, aki épp 4/4S/5/5S-ről akar váltani. Én is nem rég léptem meg a dolgot. Nálam a 6S nem tűnt vészesen nagynak, hamar megszoktam.
De aki nem tud a nagyobbal megbarátkozni, annak jó alternatíva az 5SE. -
Crafter32
őstag
Nagy sláger lesz az SE. Jó a méret, jó az ár, konkurencia nincs.
-
tothmaxy182
őstag
Almához képest elég jó áron van. Amióta kiderült, hogy 2 giga ram van benn, azóta tényleg szimpatikussá vált a készülék. Pláne ilyen árcédulával.
Valószínűleg tarolni fog a piacon. -
Ha nem az árát nézzük,hanem a méretét akkor meg a G4ből jön ki 2 SE!
Amúgy hagyjuk ezt az összehasonlítgatást,a méret miatt nem egy ligában játszanak,ebben a méretben csúcs hardveres teló nincs másik a piacon és az appletől meglepő módon nem száltak el úgy az árakkal mint ahogy szoktak.Persze így sem olcsó,de nem is az androidos telóknál jellemző kisebb teljesen kiherélt minit dobtak piacra.
-
igori
tag
Azért durva, hogy majdnem 2 db G4 kijön a 64 Gb-os árából... De csak majdnem. Bocs az off-ért...
Szerk: persze az telenoros lenne füles nélkül. -
rbence
senior tag
@wolfman: Ennél a modellnél már nincs 32-es
@satz18: A csúcs az iPhone 6S, gondolom ősszel jön az újabb/erősebb/szebb, de ugye belül közel azonos vele, úgyhogy most tényleg jó áron lehet új Apple telefont venniVégre eljutottunk oda, hogy kártyásan már nem drágább egy telefon, mint függetlenül
Kíváncsi lennék mondjuk, hogy ki az, aki forintra ugyanannyit kifizet a szolgáltatónak egy hálózatfüggő telefonért, ahelyett, hogy megvenné a gyártó webshopjából -
Nincs!
Ez üzletpolitika,ha lenne 32gb-s akkor kevesebb ember venné a jóval drágább 64gigásat,amin jóval nagyobb a haszon.
Amúgy most ez az árképzés a SE esetén szimpatikus,a mostani előfizummal a 64est 80k ért elhozhatnám,ami nem rossz!
Ha kisebb teló kéne,biztos rárepülnék. -
satz18
őstag
Jól látom, hogy az apple 50k-val olcsóbban adja a csúcskészülékét a konkurenciánál, vagy valamit nagyon benéztem. Esetleg a kijelzőn tudtak ennyit spórolni?
-
wolfman
veterán
Mondjuk tény hogy nem értek az Apple cuccokhoz, nem követem nyomon, de ezeknél nincs 32Gb-os változat?
-
fishered
újonc
A kérdésem már csak az volna, hogy teszt mikor várható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest