- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Blizzardking #21 üzenetére
Hidd el ez a kijelző - előlap arány nagyban hozzájárul minden technológia fejlődéséhez. Kisebb helyre kell bepaszírozni az telefon elemeit, ezáltal már például elérkeztünk oda, hogy évente egyre jobb dolgok kerülnek az átlag telefonba kisebb helyen. Ez önmagában hosszútávon (technológiai értelemben) nagy fejlődésekhez fog vezetni. Lehet hogy még most ez a piezo cuccos kezdetleges, de pár év és lehet jobban fog szólni mint egy mai csúcskategóriás hangszóró.
Személy szerint nekem tetszik ez az arány növelős dolog, mert sok új tech is fejlődik emiatt (mellesleg nekem tetszik a kinézete, az eladások pedig azt mutatják, hogy az emberek többségének is). Évekig az volt a mantra, hogy mennyire unalmas, hogy minden telefon ugyanúgy néz ki, most hogy különböző cégek próbálnak előrukkolni új formatervekkel, hirtelen ez szar és konzumeridiotizmus
Én személy szerint örülnék a tartósabb eszközöknek, kicsit ellene vagyok én is a fogyasztói társadalomnak úgy ambloc, de emiatt fejlődik a tech ipar évről évre. Vannak előnyei és hátrányai is. Ilyen világban élünk, jelenleg a pénztárcáddal tudsz változást elérni.
-
fairi
őstag
válasz
"A konzumidióták miatt van az, hogy egy teljesen felesleges paraméter erőltetése miatt mindent meg kell csinálniuk újra"
én még életemben nem hallottam bárkitől hogy hirtelen nagyobb %-nyi kijelzőt akarna, vagy hajlítottat (max egy nagy adag reklámkampány után jelenik meg az igény).
Társadalmunk működési alapja a nonstop fogyasztás, nélküle nincs gazdasági növekedés.
Cégeknek valamit ki kell találni, szóval egyik megalkotja a notchot és milliónyi dollárt öl reklámba hogy ez milyen jó, vedd ezt mert a másik rosszabb.
reklám hat az emberekre és lassan el is várják hogy nagyobb legyen az arány, goebbelsi propaganda hatásos.
Így végül egymásra licitálás lesz belőle..
persze egészben van egy visszacsatolás, nagy kijelzőaránnyal nincs baj, de végül gyártók fura licitálásba kezdenek és sokszor értelmetlen irányba megy el.Notch meg nagy kijelzőarány akkor ment a köztudatban mikor egy nagy gyártó millió dolláros kampányt csinált belőle. Notchot nem apple találta ki! hajlított kijelzőbe samsung ölt sok pénzt.
Konzumidióták követett trendjét legtöbbször szakemberek alkotják meg, utána reklám eladja tömegeknek a trendet. Igazából jó vagy sem, Goebbels is megmondta lényegtelen.
-
prmcsk
addikt
válasz
Olyan negatív vagy, de +1
-
válasz
Nagyon szívesen egyetértenék Veled, mert a feleslegesen tolt értelmetlen igénygenerálástól nekem is égnek áll a hajam.
Sajnos azonban a jelenlegi modellben a konzumidióták nélkül a civil használatú eszközök fejlődése konkrétan beleállna a földbe. Ez meglehetősen komplex rendszer, igencsak kusza hatásmechanizmussal.
A konzumidióták fizetik meg a fejlesztés jelentős részét, és bár gyakran valóban idióta igényekhez idióta megoldások párosulnak, ezek nagyon-nagyon sokszor mégis fontos elemei egy hasznos fejlesztéshez vezető láncolatnak, magyarán, ami ma 1% kijelzőméret-növekedést jelent, az lehet, hogy holnap hozzájárul egy áttöréshez valami egészen más területen.
A legnagyobb "konzumidióták" egyébként a gyerekek -- pozitív értelemben. Széles körben elfogadott álláspont szerint a játékipar a hadiipart is megelőzve a legerősebb innovációs motor.
MaCS
-
McLaca
őstag
válasz
Lájk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Óra topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ GARIS iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium Független
- iPhone 15 pro natúr titán 256 GB független
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 PRO MAX 256GB fehér titán MEDIAMARKT számla 2027 szeptember 19-ig Apple garancia! Akku 97%
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest