Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kari1

aktív tag

válasz djzolko #652 üzenetére

Írtam is, hogy nem az a lényeg hanem az a megmosolyogtató hogy akkor "így" volt jó a beállítás most meg "úgy" jó.
    (én telefont csak auton tesztelnék mivel azzal az ember akkor fotózik ilyennel ha hirtelen kell vmiről képet csinálni, ha fényképezni akarok akkor tényleg előveszem a DSLR-t)

Ami szerintem a lényeg:
    - csináltak egy olyan demo-t ami hazugság (legalább úgy csinálták volna meg hogy ne bukjanak le mivel akkor tudták volna azt mondani hogy ideális körülmények között így működik)
    - Pureview név de az előd funkcióit nem kapja meg. (ahogy írják mások vagy más nevet kellett volna adni vagy jelezni hogy a kettő nem ugyanaz)
    Tételezzük fel hogy a kamera jobb képet csinál mint a konkurencia (De bőségesen elmarad a PV 808-tól) akkor a laikus aki látta a PV 808 képeket csalódni fog és jogosan fogja azt gondolni hogy a nokia átverte.

Többet szvsz nincs is értelme vitatkozni erről mivel a PR képek videók semmit nem érnek amíg nincs rendes teszt addig úgysem lehet győztest hirdetni, de szvsz a Nokia ezt nagyon nem jól intézni.

Még annyi gondolat hogy a Samsung nagyon jól megtanulta az Apple-től hogyan kell új készüléket / készülékeket bemutatni (lásd IFA, Note II event) sajnos ez a Nokiának nem sikerült...

• Kari1

aktív tag

válasz Alborosie #640 üzenetére

Amikor pedig a Nokia 808 kameráját hasonlították DSLR gépekhez pont az hozták fel érvnek hogy mindent auton hagyva szebb (DSLR-hez viszonyítva nem is rossz) képet csinál mint pl adott DSLR szintén auton hagyva.
    Tudom hogy a Nokia 808 sem ér fel egy DSLR-es géphez, de vicces látni hogy akkor meglett említve hogy nem autón kellene pl a DSLR-t használni (ill így összemérni) erre az volt a válasz hogy ez az életszerű máskor sem fogsz a beállításokkal szenvedni (keynote-on is említették amúgy)

Erre mikor rossz képet csinál (ha tényleg 920-szal lett csinálva) akkor pedig hirtelen fontos lett hogy nincsen minden a körülményeknek megfelelően beállítva... (promo képek megint kicsit túlzóak ha ezt tényleg 920-szal készült)

• Kari1

aktív tag

válasz csokoládé13 #534 üzenetére

Nem akarok kötekedni de a motorola szvsz rossz példa volt ott most történt egy tulajdonos váltás (oké hogy már lehetett tudni a megvételről de az egész jóváhagyás nemrég zárult le.)
    Majd esetleg a következő motorola eventtel lesz érdemes összehasonlítani.
    A mostani Nokia sajtótájékoztatót pedig a
    Samsung S3 / Note 2, IFA-s Sony és Apple szept. 12-ei bemutatójához célszerű viszonyítani.

• Kari1

aktív tag

válasz virkir #419 üzenetére

Ha már mindenki osztályoz akkor én is ;]
    - mechanikus képstabilizátor: 4
    De a teszteken fog eldőlni hogy mennyire jó. (promo videó nem ér semmit...)
    Ha valós teszten elbulkik akkor: 0
    - kesztyűben kezelhető képernyő: számomra 0 nem használok kesztyűt.
    (ill kulccsal sem akarom kapirgálni)
    Akik használnak kesztyűt ott pedig az fog mindent eldönteni mennyire pontos, más dolog ha érzékeli az érintést és más dolog ha pontosan is teszi ezt.
    - jobb láthatóság napfényben: 5 de csak ha tényleg JÓ a láthatóság, ha ez is becsillan akkor max 2-3
    - WP8: 0 majd az elérhető alkalmazások minősége és száma fogják megmutatni hogy itt mekkora szám lesz
    - NFC: 0 más gyártó WP8-as telefonjában is van NFC tehát ez max csak a kötelező felzárkózás hozzá.
    - wireless charging: 0 amíg nem lehet a töltő 3-4 méteres sugarában szabadon vezeték nélkül tölteni. (függetlenül attól ki mutatja be, Samsung S3 esetén is 0-t adnék)
    - offline navi: 2-3 szvsz más gyártónak is lesz vmi alternatívája tehát annyira nem egyedi.

Kb ez a véleményem masszív android (galaxy s) userként.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés