Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalimist
aktív tag
válasz Donki Hóte #35 üzenetére
Te pedig inkább a konteókat részesíted előnyben. A két gyártó lassításában annyi a "kis" különbség, hogy a Samsung a benchmarkokat NEM lassította, az Apple pedig nem tett ilyen megkülönböztetést. A Geekbench vette ezt észre, akiket rendszeresen azzal vádolnak a "szakértők", hogy ez egy iPhone-nak nagyon fekvő benchmark pedig csak arról van szó, hogy generációkkal jobbak a cpu magok a droidos mezőnynél. A GOS kikapcsolásával vajon mennyit csökkent az amúgy sem túl acélos üzemidő?
Érdekességképpen az iPhone 13 sorozatban a rejtett game mód a low power mód. Genshin Impact magas beállításokon alig throttlingol és azt se pár perc után. 😉
[ Szerkesztve ]
-
Schuler888
senior tag
válasz LosBlancosRM #45 üzenetére
Te meg mindig megszolitasz akarhanyszor latsz, bocsi de a szerelmed tovabbra se tudom viszonozni..
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz Schuler888 #41 üzenetére
Te meg csak légből kapott böfögést csinálsz, mert nem samsung.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
B.i.L
senior tag
válasz HaliGab23 #23 üzenetére
MotoDefy volt az első,utána nem nagyon szerettem,hogy nem volt rendes szoftver’,S7E-nél már volt,de akkor még sajnáltam a pénzt almásra.DayOne i11,és nincs többé gondom,nyílván ez használattól is függ.Próbálj ki egy i7+,vagy hasonlót,kb meg is szereted.Felhőbe mentés,aztán teló csere estén csak belépek,azt csókolom.Úgymond hülyebiztos,de megbízható,nekem szimpi.
Azt viszont elítélem,hogy a bench progikban fullosan maradnak az értékek,ellenben a többi programmal,aki játszik,tudja mi az agybajHorgászni mentem...B.i.L
-
swayze
tag
válasz Schuler888 #39 üzenetére
Hinni egy dolog! Te azt hiszed, hogy korlátozták ugye? Én azt tapasztaltam, hogy nem akkor meséld tovább másoknak elvégre itt csak te "hiszel dolgokat én tényekről beszéltem !
-
Schuler888
senior tag
Nem csak hogy hisz, masoknak is meseli tovabb teljes meggyozodessel
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
swayze
tag
válasz Juhaszatti #36 üzenetére
A véletlen kikapcsolásokat a hibás akkuk és a hideg együttesen idézte elő, erre jött az órajel korlátozás, hogy utána csináltak csere programot rá az egy dolog.
Fordítva nem lehettet, mert akkor sose kapcsolnak ki azok a telefonok.
-
swayze
tag
Tapasztalat mint írtam. Az én kb akkor 82%-os akkus 7-esemen sose kapcsolt be, mert csak akkor aktiválódott, ha telefon kikapcsolt a rossz akku miatt.
U.i: Sőt a mai napig nem aktiválódott, pedig ma már 79% vagy 78% os az az akksi, de továbbra se kapcsol ki lemerülés előtt random.
-
Juhaszatti
addikt
Rossz állapotú akksik miatt volt a lassítás, de a hidegben kikapcsolásnak semmi köze hozzá. Az utóbbi egy sokéves elismert szériahiba, az akku degradálódás miatti teljesítményvisszafogás pedig 1-2 éves készülékeket is érint, amiknél ez a szériahiba már nem áll fenn.
A 6s-el voltunk annak idején úgy, hogy hidegben rendszeresen kikapcsolt. Bevittük szervizbe, majd kiderült hogy a garanciaidő lejárta után is ingyen cserélik az akkut szériaszám alapján, mert ez egy az Apple által elismert bizonyos típusokat érintő szériahiba volt, ami azóta már megszűnt.
Szóval az akkuvédelem miatti teljesítményvisszafogásnak a hidegben való random kikapcsolások elkerüléséhez már nincs köze.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
swayze
tag
válasz Donki Hóte #30 üzenetére
Safarit használok, de te milyen böngészőt használsz, hogy nem látszik benne már az alcím se ? Beidézem neked:
"Az elhasználódó akkuk miatti leállások
kiküszöbölése miatt korlátozza a
processzorteljesitményt az Apple több
iPhone modellben."Vagy is a korlátozás csak azokat a telefonokat érintette amikbe már nem volt jó az akksi. És ez nem fikció, ezt onnan tudom, hogy nekem volt/van egy 7-esem aminek 78%-os a telepe, de miután magától sose kapcsolt még ki. Emiatt sose kapcsolt be rajta ez a korlátozás pedig már nagyon régóta ott van az állapotánál, hogy szervíz.
Szóval az Apple a véletlen kikapcsolások ellen korlátozott még a Samsung csak úgy alapból, innentől kezdve ennek a két dolognak köze nincs egymáshoz.
U.i: Ne utáljunk csak azért cégeket, mert ez dívi és ne is istenítsük egyiket se, mert bár az írásomból úgy tűnhet, hogy az Apple az isten, de ezt én nem gondolom így. Vannak rossz oldalai is, de ez a visszavett órajel pont nem egy ilyen volt. Az már más kérdés, hogy ezt nem kommunikálták, meg kapcsoló is csak később került a beállításokba, de alapvetően egy bekapcsolt lassított telefon többet ér mint egy kikapcsolt amit észre se veszel.
-
veterán
-
swayze
tag
válasz Donki Hóte #8 üzenetére
Melyik is volt ez? Ha szabad érdeklődni?
Én egy órajel visszavételre emlékszek az Apple-nél és az csak azokat érintette akinek rossz állapotú volt az akkumulátora és kikapcsolt már legalább egyszer emiatt a telefonja hidegben.
-
bostone
addikt
Én azt hittem a műanyag hátlap miatt pártolnak el a felhasználók. Mert csak az üvegnek lehet üvegház hatása és az prémium, de akkor másnál is dadogott a Chrome böngésző.
Létezik az a készülék, amely globálisan megoldaná a problémákat? Amely kiszolgál New York-ban és Bátonyterenyén is?
-
veterán
Sajnos nincs egy normális alternatíva.
Azt hiszem, hogy ez a problémák lényege. Amíg minden telefon (a félmilliós csúcskészülék is) tele van kompromisszumokkal, addig nem lesz olyan telefon, amelyik kiállítható a többiek elé, hogy lám, itt a pozitív példa, ezt tessék követni, vagy méginkább lepipálni.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Alogonomus
őstag
Egészen addig lesznek ilyen "optimalizálások", amíg a reklámokban és bemutatókon tiltott marad a versenytárs bűneinek a felsorolása.
Amint egy terméket lehet majd úgy hirdetni, hogy "XY és ZX gyártó hatóságilag bizonyítottan direkt becsapott titeket, viszont a mi termékünk mentes a csalásoktól.", onnantól kezdve a csalásra vetemedő gyártó a teljes felépített márkanevét kockáztatná, mert a versenytársai évek múlva is diszkreditálhatnák az aktuális termékét a múltban elkövetett bűneit felemlegetve. -
mrThomi
addikt
Kicsit elkanyarodtál de igen. Adás - vétel. Amíg van ember aki megveszi és hozza a számokat a samsung addig csak elnézést kérnek. Kártérítési igény, perek, kemény szankciók, petícíok, és a márka mellőli ekpártolás után kapna csak észbe. Addig én és a samsung is úgy gondolja hogy sikeresen söpört valami a szőnyeg alá, amit házon belül nem tudott megoldani és sikeresen élt túl valamit ami vagy nagyon drága lett volna neki megoldani, vagy nem érte volna meg meglépni
-
HaliGab23
senior tag
Na ezzel van tele már nekem is tököm, hogy S21u-m van, előtte is Samsungok (android ugye) és mókolni kell vele, hogy az árszintnek megfelelő élményt megközelítse..
Odin, FR, cash törlés, bootloader, recovery, stb fogalmakat ismernie kell egy felhasználónak ehhez.Meg amit írsz, tudni úgy lementeni az adatokat, hogy semmi ne vesszen el, mikor a mókolást elkezdi az ember.
Ha a mostani márciusi frissítssel se lesz számomra elfogadható, akkor kitakarítom a Samsungot és az androidot az életemből.Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
B.i.L
senior tag
válasz Fiktivlife #1 üzenetére
Igazad lehet,2 éves volt kb akkor az S7E,amikor diavetítővé változott a navigációja egy frissítés után.Az akkor frissen kiadott 4.életévét töltötte a megjelenéstől számítva.Összehasonlítottam egy i5s-el(próbá teló volt a későbbiekhez),majd az eredményt tekintve váltottam androidról,és azóta nem mókolok.Nem vagyok fan,de amit használok,azt akkor szeretem használni,nem akarok várni vele,csak használni szeretném.
A lassítás már akkor gyanús volt,hogy a tesztekben hasított,alkalmazásban meg döcögött,igaz,azt stabilan tette.Ujrahúzni nulláról"volt a tanács,ugyanakkor egy 2 órás folyamatban,amiben esetleg elveszhetnek adatok már nem mentem bele.Horgászni mentem...B.i.L
-
Badboys
őstag
válasz janeszgol #19 üzenetére
Nem is olyan rég azt mondták a SAR miatt szar a térerő aztán kiderült, hogy a SAR is ép olyan hitvány mint mint az egész telefon. Ezt hozta az állítólagos jó lét. Nem baj, ha egy guriga taknyot sem ér a telefon, de nekem az aktuális csúcs van. Röhej a 21. században, elmegyek a Dunára és, ha térerőt akarok akkor egy Nokia N 73 at vagy egy régi U11 et kell vigyek magammal.
-
Badboys
őstag
Ezenkívül is vannak ott problémák. Pl. térerő stb. Aztán a fanok egy istenért sem ismernék be mert a samu forever. Az igazság az, hogy minden gyártó valamit stiklizik, de miért? Mert mindig vannak olyanok akik szaladnak megvenni - előrendelni a szarjaikat amikor még megsem jelent. Van volt S szériás samum egy úr istennek el nem ismerte volna az ügyfélszolgálat sem a szerviz, hogy úgy szar a telefon ahogy van. Az mondták user error. Exinos meg samu csodás páros. Sajnos nincs egy normális alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
HaliGab23
senior tag
Írtam én többször, hogy furán működik a teló, főleg mikor kijött az új széria. Olyan érzés volt, mintha rádobtak volna a szekérre még néhány mázsát és a lovak nem bírnák.
Mindezt azért, hogy a belassult régi miatt úgy érezze a user, hogy a friss újat kell megvennie.Többség mindig azt írta rá, hogy hülyeség.
Jah.
Szerk: Ráadásul most az S22 széria megjelenése előtt véletlenül egy olyan frissítés jött ki január elején az S21u-ra, hogy sokunknál rosszabb lett az akkuidő és laggolt a teló a freki problémák miatt, stb.
Véletlen persze..Tegnap "javították" talán.
[ Szerkesztve ]
Kezdetek... 1996... Nokia 1610...
-
t72killer
titán
Az s-széria a nagyon akksizabáló exynosokkal bucskázott nagyot, sajna több generációt is agyonvágtak ezzel. Többek között emiatt eszemben sincs, hogy csúcskategóriás samut vegyek - végül maradtam a samunál, de az a-szériából lőttem egy snapdragonosat, a52s-t.
egyébként ha annyira drasztikus volt a throttling, akkor miért is nem bukott ki a való életben?
#12: +1, sztem egy ilyen fícsör kell, csak csinálják publikusan, úgy, hogy a user paraméterezhesse. Az extra akksiidőnek én is örülök, és szívesen beáldozok érte egy pici teljesítményt mezei feladatoknál.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
Sose fognak leszokni az ilyesmi stiklikről
Mekkora kampányt csinált a Samsung, amikor az Apple elkezdte kihagyni a töltőt a telefonok dobozából.
Aztán hirtelen visszanyalt a fagyi, és már nincs töltő a Samsung telefonokhoz csomagolva sem
-
NemMo
őstag
válasz Donki Hóte #8 üzenetére
Igen ezért is írtam, hogy mennyi botrány kell még, hogy leszokjanak
-
youngboy
senior tag
Nehéz lenne erre mást mondaniuk, mert ez szimplán átverés volt.
Egyébként nekem nem S szériás Samsung-m van, de abban is van GOS. -
janeszgol
félisten
Nem. Kozel 10 ezer alkalmazasban. Film lejatszo, office, minden.
Gondolom levette az orajelet. En amugy latok fantaziat benne. Levenni az orajelet, kikapcsolni magokat (akar egyesevel, csak ugye itt csoportonkent lehet).
Csak akkor ennek legyen latszata is. Ne melegedjen, ne meruljon, mint a balta, viszont ne is akadjon a GUI. Ezt nem sikerult megugraniuk.[ Szerkesztve ]
-
neoforce
aktív tag
Lehet hogy hülyeséget kérdezek de ez nem csak a játékok alatti teljesítményt fogta vissza? Mert az elfogadható ha tényleg jó indulatból tették.
-
veterán
Korábban az Apple is hasonlóan manipulálta a telefonok teljesítményét de egyetlen iPhone felhasználó sem váltott Androidra az ilyen sumákolás miatt.
-
h4h01
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Nick Beam
kezdő
Szerintem az S10 volt az utolsó, amiben volt valami innováció az S8/S9 szerériához képest (kávák, többféle kamera, stb.). De az S10 óta semmi az ég világon. Más kamerák? Hűha. Még csak nem is feltétlenül jobbak konstansan. Gyorsabb proci? Világszám, tényleg. Az S10-é is elég. S21-em van, felesleges volt leváltani az S10-et. A 22-es széria sem egy nagy truváj.
-
Segal
veterán
Nekem speciel az S8+ volt az utolsó tőlük. Az egy briliáns készülék volt, de nálam utána jött a gyártónál a lejtő az S szériában.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
NemMo
őstag
Vajon hányszor kell még lebukniuk a különböző gyártóknak, hogy leszokjanak erről a buheráról?
-
Ricardo
titán
Megteheted. A felhasználó a pénztárcájával dönt.
-
Fiktivlife
tag
4 éve csalhatnak. Kiváncsi lennék ha a vásárlók 4 éven keresztül nem vennének Samsung mobilt vajon mennyire borulna ki a bili? Természetesen csak mókából, bolondságból tennénk mi is mint a Samu. Aztán persze 2 év múlva , mélyen megbánó arccal és boci szemekkel bocsánatot kérnénk ,mi userek is és mehet minden tovább mintha misem történt volna ...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- ASUS RT-AC68U
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDMI topic
- Magisk
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest