Hirdetés

Elnézést kért a Samsung vezetője a teljesítménycsökkentés miatt

A Samsung vezérigazgatója, Jong-Hee Han elnézést kért a cég nevében a felhasználóktól a Game Optimization Service miatt.

Múlt héten elkezdte frissíteni a Samsung a Galaxy S22 termékcsaládot, a magyar piacon árusított készülékeket is, hamarosan pedig megérkezik a többi érintett készülékre is a javítócsomag, amelyben a felhasználók által manuálisan kikapcsolható lesz a telefon teljesítményének korlátozása, amit a Samsung állítása szerint a túlmelegedés és a hosszú távon fellépő gyorsabb erózió megelőzésére épített be a Game Optimization Service programjába. A program alapértelmezetten ott van és fut több csúcskészüléken is, a frissítéssel a Game Booster Labs menüpont alatt kikapcsolható.

 

JH Han elismerte, hogy hibát vétettek a program előre telepítésével és azzal, hogy nem tájékoztatták róla felhasználóikat. Ígérete szerint ezentúl jobban figyelnek a visszajelzésekre, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset a jövőben. A GOS-sal a legnagyobb probléma az, hogy mint kiderült, nem csak a játékok alatt korlátozza a hardveres teljesítményt, hanem más alkalmazásokat is megfog, míg a hardver erejét mérő tesztprogramokat nem. A Geekbench törölte is kereshető adatbázisából teljesítménymanipuláció miatt az elmúlt évek Galaxy S-szériás csúcstelefonjainak és a Galaxy Tab S8 táblagépeknek eredményeit.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés