Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
kb fél éve nétem moonlight telepítését, 2 oldalon keresztül írta vagy 25 lépésben, h mit hova kell másolgatni, meg miylen bejegyzéseket kell megváltoztatni. azt írták, h tervezik telepítő elkészítését, de még semi konkrét nincs. lehet azóta elkészültek vele.
de ettől függetlenül is overkill egész monot felrakni moonlight kevéért.így kell nézni a listát:
ie6/7/8 win
firefox 2/3 win
firefox 2/3 mac
safari (nemtomhány) mac
safari -||- win
opera 9 win (már régóta ígérik, h rendesen fogják támogatni, de a betákkal eddig még mindig volt gond)
opera 9 mac
ie WM 5/6
symbiam nemtomhány és a böngészője.
és végül linuxra is érkezik az alternatíva. ugytom,h mint ahogy a mono nem kap különösebb támogatást ms-től, addig a moonlight igen.máris láthatjuk, h van 2 olyan platform is, ahol pl flash nincs (habár pár hónapja van némi próbálkozás).
-
FTeR
addikt
sl-hez sem kell külön lementeni, minden megy automatikusan, elméletben 2 kattintás, fx-ben talán 1-el több.
viszont arról ne feldkezz meg, h flash soxor csak frissíti magát ezért tudja házon belül elintézni, míg a többit újonnan telepíted. flashnek is van külön telepítője, asszem opera alatt csak azzal érhető el.számomra sl-ben az a abszólút kedvenc, h teljesen beépül a DOM-ban. javasciptbűl hívhatsz sl fügvényt és sl-ből futtathatsz javascriptet és oda vissza minden objektumot elérsz. ráadásul be lehet rakni háttér elemnek, szal sl fölött bármilyen html elem lehet.
a mono az a novell .net implementációja. nemrég értek a 2.0 98% implementáláshozoz, miközben több 3.0 fícsört is behoztak (LINQ, WPF egy fura implementációja). ehhez képest a .Net most tart 3.5-nél (elég durva különbségek vannak) és szeptemberben már jön a köv. verzió.
egy normális sl elkészítéséhez abszolút nincs kapacitásuk, így a mono-t bővítik úgy, hogy működjön böngésző modulként. úgye sl alapból egy teljesen különálló framework, semmi köze az asztali vagy compact .net-hez. (persze annyi közve van, h az Sl alá rakott .net az ugyanaz mint a teljes csak kiszedtek belőle libeket meg agyon optimizálták).
sztem az a legegyszerűbb ha elmész az oldalukra és megnézed a telepítési útmutatót. én már elég régen jártam ott, lehet azóta már javult a helyzet. -
FTeR
addikt
silverlightnál nagyon rágyúrtak a crossplatformra, egyedül linuxra nincs hivatlos támogatás, de novell már oda is elkezdte portolni a v2-t. egyetlen szépség hiba, h az egész mono kell hozzá, amit egyébként sem túl egyszerű telepíteni. viszont megvan az az érdekessége, h gond nélkül megy offline az összes moonlight cuccos.
sl-ben nagyon durva security korlátozások vannak. még a cross site tartalom elérést is úgy kellett "kikönyörögni".#8
lehet félreérthető voltam, sl-ben egyáltalán nincs 3d. ez volt az első amit kivettek WPF-ből, amikor elkezdték a sl-t fejleszteni.
a v2-ben (nem 2.0, vmiért így döntöttek...) az a lényeg, h alá rakták a .net-et és már nem csak a böngésző javascriptjét használja (szal többek között C#-ból vagy bármilyen másik .net-es nyelven piszkálhatod a HTML DOM-ot), plusz beleraktak vmi stylingos mókát, mivel a templates móka a designerek számára túl összetett forma volt.
azt rebesgetik, h köv verzióba tervezik a valós 3d mókát.a telepítősdi sztem a beta bugja, hiszen a .net-nek pont az az egyik fícsöre, h párhuzamosan tudnak futni a verziók. inkább a korábbi beta verziókkal van gond, mert azokat nme támogatják párhuzamosan.
-
FTeR
addikt
ügye a silverlight a WPF egy lebutított* változata, ami alapból 3D, csakhogy DX, amivel bukik a crossplatform**...
mondjuk azt ígérik, h 3.0-ban megoldják a dolgot.nem hiszem, h sun lépéshátrányban lenne, ez a piac most kezd beindulni, a flash korlátai végett (akárhogy nézzük nehéz benne fejleszteni) csak tengődött a piac.
*v2-ben van pár olyan fícsör, ami még nincs WPF-ben, de tervezik a bevezetését.
**persze hangoztatnak vmi biztonsági megfontolást, miszerint böngésző ne piszkáljon a gpu-ban...szerk: nektek működik az annál a javascriptes mókánál a click to play? nekem eltűnik a kép, de nem jön be helyette a videó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Óra topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Philips LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest