Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Több platform: win, mac (ppc és ia) -- ez elég sovány felhozatal ahhoz képest h mac-re már korábban is fejlesztettek, nomeg a dizájnereket nehéz lenne lebeszélni a macről a sl kedvéért.
A "durva" biztonsági korlátozások közé nem sorolnám a több site-os kapcsolatot. Ez az egyik alap "homokozó"-elv, amit a flash-nél és az appletek-nél is ősidők óta alkalmaznak. Amellett még mindig nem látom h mitől lesz biztonságilag kifogásolható, ha egy ilyen motor a CPU mellett a GPU-t is tudja használni. Ezzel az erővel a lebegőpontos műveleteket is korlátozhatnánk, vagy akár a nagy F-betű kiíratását is...
(A mono telepítése nekem csomagkezelőből megy. 3 kattintás az nem egyszerű?!)
---
Egyébként visszatérve a témához nekem úgy tűnik, az fx inkább a flex ellenlábasa lesz
-
Hát, ez így elég tré. Visszacsináltam.
A 2.0-ás silverlight cuccok működnek, de csak félig. A billentyűzetről nem fogad el semmit, ezt írják is az 1.0 ismert hibáinál.
Az 1.0-ás cuccok, pl. a silverlight showcase be sem töltődik.
Ez még elég béndzsa... Talán jobb lesz, ha végleges lesz a 2.0. -
Oks, köszi az infókat. operához is van már asszem egy klikkes fless install, de nem tuti.
Az opera alatt nem műxik a SL, FF alatt meg lementi a Silverlight.2.0.exe fájlt. Ezt kell felrakni, ráadásul open opció sincs, csak save, és cancel.
IE alatt nem néztem.
Az valóban szuper a sliverlight-ban, hogy a javascript-el, és a html-el szorosan összefügg, de azért a java-val a Flash is tud kommunikálni. Igaz, HTML-el nem műxik együtt. -
Aha, lehet, hogy még a beta szórakozott velem...
Na mindegy, én "fejlesztő + dizájner" fejjel (nem ez a munkám, csak mellékesen) örülök a silverlight-nak, és a JavaFX-nek is.
A JavaFX-el még nem csöcsöltem olyan sokat, csak egy eccerű szerkesztőt nézegettem, meg a példaprogramokat, de nem világos számomra, hogy van-e lehetőség HTML-be ágyazni... Amit eddig láttam, az úgy műxik, hogy a .jnlp fájlt meg akarja nyitni a Java segítségével, amihez ugyibár le kell szedni a java-t, fel kell installálni, hogy működjön. Ez a "macera" Silverlight-nál is fennáll. Ebben a Flash jobb, mert nem kell install cuccokat lementegetni a gépedre, hanem csak 2-3 OK gomb a böngészőn belül, és minden műxik.
pl.: a főnököm tuti nem töltögetne semmit lefelé, inkább menne más weblapra, holott potens vásárló/megrendelő lehetne a cég elég sok területen.mod: Ez a mono dolog hogy működik? Akkor is kell, ha én egy előretelepített linuxos netbook elött csücsülök, és sz@rt sem értek hozzá, minössze meg akaromnézni egy cég sliverlight-os weboldalát?
-
Egyelőre Silverlight egyáltalán nem tud 3D-t, bár a 2.0-t (korábbi 1.1) még nem taulmányoztam át eléggé. Az egy nagyon kiforratlan eszköz, pedig nagyon jónak tűnik, várom is, hogy rendesen működjön.
off: Nekem az a bajom, hogy a SL 2.0 telepítése után az 1.0-s alkalmazások újra felrakatják velem az 1.0-s silverlight-ot, ami után a 2.0-s dolgok megint nem működnek, és installálhatom fel azt is újra...
A Flash-ben ottt van a Papervision, meg a Sandy3D, de mindkettő vicc kategória.Jelenleg a Silverlight-ot, és a JavaFX-et tanulmányozom, hogy végre leszokhassak a Flash-ről. Nem vagyok elfogult egyikkel szemben sem, egyedül a Flash kerget a sírba, de nagyon... A CS4 (Flash player 10) tartogat pár újdonságot: gyengusz 3D, újabb csicsa effektek, ahelyett, hogy a házon belüli Illustratorból vennének át vektorgrafikai elemeket, javított szövegkezelés, stb.
Tulajdonképpen, a 10-es verzió szinte csak a Silverlight, és JavaFX majmolása, gyenge színvonalon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged