- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én valahogy úgy tudom elképzelni a JavaFx jövőjét, mint pl. skinnelhető, dizájnos email kliensek, azonnali üzenetküldők (pl. multiplatform, multiprotokoll egyben), és kisebb weboldal figyelők, pl. IWIW, facebook widget, gugli desktop, online időjárás figyelő, kisebb online játékok, meg ilyesmi.
-
Hát, ez így elég tré. Visszacsináltam.
A 2.0-ás silverlight cuccok működnek, de csak félig. A billentyűzetről nem fogad el semmit, ezt írják is az 1.0 ismert hibáinál.
Az 1.0-ás cuccok, pl. a silverlight showcase be sem töltődik.
Ez még elég béndzsa... Talán jobb lesz, ha végleges lesz a 2.0. -
Sajna, nem műxik: Ezt írj aki felül egy szürka csíkon:
InitializeError- Failed to load pre-requisites for the application
Az oldal közben fehér, se kép, se hang.
A silverlight-ot leszedtem, a ddl-eket átmásoltam, csináltam userscript mappát, beleraktam a javascriptet, és megadtam a konfigban az útvonalat.
9.51-est használok... -
Oks, köszi az infókat. operához is van már asszem egy klikkes fless install, de nem tuti.
Az opera alatt nem műxik a SL, FF alatt meg lementi a Silverlight.2.0.exe fájlt. Ezt kell felrakni, ráadásul open opció sincs, csak save, és cancel.
IE alatt nem néztem.
Az valóban szuper a sliverlight-ban, hogy a javascript-el, és a html-el szorosan összefügg, de azért a java-val a Flash is tud kommunikálni. Igaz, HTML-el nem műxik együtt. -
Aha, lehet, hogy még a beta szórakozott velem...
Na mindegy, én "fejlesztő + dizájner" fejjel (nem ez a munkám, csak mellékesen) örülök a silverlight-nak, és a JavaFX-nek is.
A JavaFX-el még nem csöcsöltem olyan sokat, csak egy eccerű szerkesztőt nézegettem, meg a példaprogramokat, de nem világos számomra, hogy van-e lehetőség HTML-be ágyazni... Amit eddig láttam, az úgy műxik, hogy a .jnlp fájlt meg akarja nyitni a Java segítségével, amihez ugyibár le kell szedni a java-t, fel kell installálni, hogy működjön. Ez a "macera" Silverlight-nál is fennáll. Ebben a Flash jobb, mert nem kell install cuccokat lementegetni a gépedre, hanem csak 2-3 OK gomb a böngészőn belül, és minden műxik.
pl.: a főnököm tuti nem töltögetne semmit lefelé, inkább menne más weblapra, holott potens vásárló/megrendelő lehetne a cég elég sok területen.mod: Ez a mono dolog hogy működik? Akkor is kell, ha én egy előretelepített linuxos netbook elött csücsülök, és sz@rt sem értek hozzá, minössze meg akaromnézni egy cég sliverlight-os weboldalát?
-
Egyelőre Silverlight egyáltalán nem tud 3D-t, bár a 2.0-t (korábbi 1.1) még nem taulmányoztam át eléggé. Az egy nagyon kiforratlan eszköz, pedig nagyon jónak tűnik, várom is, hogy rendesen működjön.
off: Nekem az a bajom, hogy a SL 2.0 telepítése után az 1.0-s alkalmazások újra felrakatják velem az 1.0-s silverlight-ot, ami után a 2.0-s dolgok megint nem működnek, és installálhatom fel azt is újra...
A Flash-ben ottt van a Papervision, meg a Sandy3D, de mindkettő vicc kategória.Jelenleg a Silverlight-ot, és a JavaFX-et tanulmányozom, hogy végre leszokhassak a Flash-ről. Nem vagyok elfogult egyikkel szemben sem, egyedül a Flash kerget a sírba, de nagyon... A CS4 (Flash player 10) tartogat pár újdonságot: gyengusz 3D, újabb csicsa effektek, ahelyett, hogy a házon belüli Illustratorból vennének át vektorgrafikai elemeket, javított szövegkezelés, stb.
Tulajdonképpen, a 10-es verzió szinte csak a Silverlight, és JavaFX majmolása, gyenge színvonalon. -
Végignéztem jópár példa progit, és van pár olyan, ami sem Flash-ben, sem silverlight-ban nincs benne, pl. görbült gradiens (görbe vonal, és a színátmenet tengelye, követi a görbületet.) Ezt flash-el, csak sok egymás mellé rakott vonallal tudod megoldani, ami lassú, ha mozgatod.
Nem beszélve arról, hogy van lehetőség egymást keresztező görbék esetén annak kiválasztására, hogy összekapcsolódjanak egy metszéspontot kialakítva (mint a Flash-nél), vagy ne kapcsolódjanak össze (mint az Illustratornál). Ezt a Flashből állatira hiányoltam. Silverlight is csak az egyiket tudja, már nem tudom melyiket.
Ezenkívül tud 3D-t is. -
A tudását tekintve elég jó eséllyel indul.
Grafikai szempontból egyértelműen győztes, és a példaprogik hosszát elnézve, kezdőknek is elég jól fog jönni a könnyű nyelv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest