Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novver
senior tag
Nagyon várós. Ilyenkor mindig olyan mintha új telefont kapnék
-
SirRasor
addikt
válasz
GreenGoblin #83 üzenetére
Milyen romot?
gcam azért van rajta? -
SirRasor
addikt
Kérlek segíts, hogy merre van ez a lehetőség. Xiaomi, Samsung és Google alatt nem találok/tam ilyet.
EDIT: közben guglira megtaláltam
EDIT2: asszem ezt a bétát kihagyom -
SirRasor
addikt
válasz
aprokaroka87 #63 üzenetére
Egyébként igen, illetve nélküle kb. semmi se működik, ami guglis. A régi szép időkben még le lehetett tiltani az egyes, nem kellő al-szolgáltatásokat, de egy idő után már azokat is elkezdte visszakapcsolgatni. Root nélkül meg amúgy is felejtős, pedig anélkül kell megoldani a 100%-os biztonság miatt. DNS66+(firefox+ublock origin) elég jó párost alkot reklámtalanítás terén, de azért itt-ott hiányzik a Lucky Patcher
atis78 ha volna 2 kattintásos módszer hozzá, akkor én is megnézném, hátha változik a fogyasztás, de inkább most nem mókolok. Komolyan mondom meguntam már, hogy eddig mindegyik telefonomat szét kellett hackelni, hogy normálisan és reklámmentesen működjön.
EDIT: nem is értem miért nincs olyan lehetőség, hogy "Akarsz béta romot?" - Bepipálom, és már jön is OTA-n
EDIT2: utána meg Win10 style-ban: nem tetszik az adott verzió? Kattints a rollbackhez.Schuler888 ettől akar kitűnni a tömegből
-
PROHARDVER!
Android VS iOS és személyeskedés, fanboy-ozás kitakarítva. Fejezzétek be!
-
Huntszy
tag
válasz
saabonline #55 üzenetére
Attól h betiltatod én még el tudom ütni
-
atis78
tag
Ott szerintem sem stimmel valami. P4 nalam csak 1-2%ot eszik ejszaka flight modeban, pedig az nem a jo akksi idorol hires. Eleinte nalam is hasonlokat produkalt de volt egy update ami aztan javitotta helyzetet.
Gondoltam kalandvagyo leszek es feldobtam P4-re a 12 Betat eddig teljesen stabil, nincs semmi gond vele. Az uj dolgokat persze szokni kell de semmi egetvero szerintem.
Akksi erzesre se job se rosszabb nem lett, sebesseg meg ugyanolyan pattogos mint volt. -
-
guni
tag
válasz
thiclyoon #48 üzenetére
Inkább azt mondanám nincs idő optimalizálni (sokszor még bugokból is csak a kritikusakra marad idő) mert folyamatosan tolni kell ki az újabb feature-öket, meg igazából üzletileg sem lenne indokolt hiszen a legújabb hardver elbírja, akik 5 éves telefont használnak, azokból meg valószínűleg úgyse látnánk sok pénzt.
-
SirRasor
addikt
Lásd vakablak93 hsz-ét, nem csak nálam van így
Mintha nem menne alvó módba, vagy nem kapcsolná ki a kijelzőt. Persze akkuhasználatnál azt írja, hogy 9x% deep sleep, szóval...Egyébként tényleg jól bírja, ha nyomogatom. A fényképező tud csak sokat fogyasztani és melegedik is tőle a telefon szép rendesen. 1 óra timelapse videó 30%-ot kajált be és érzetre vagy 50 C°-os lett a teteje.
-
vakablak93
őstag
Akkor ezek szerint ez normális hogy ennyit merül éjszaka....Ennek tekintetében fura hogy a nyúzást meg azért elég jól bírja a 4a, nálam elmegy 2 napot azért..
De ezen én is csodálkoztam hogy használat és semmittevés között meglepően kevés a külömbség.....PC-ben nálam is 32Gb van és nálam a böngészés eszik és evett is 8-9Gb-ot (Chrome), BF1 meg mintha szeretne ráülni vagy nemistudom.... De simán felmegy 20Gb-ig.
Egyéb felhasználással meg már ki lehet haszálni szerintem.
Szóval szerintem PC-be nem kár, inkább optimális jelenleg a 32Gb. -
SirRasor
addikt
válasz
janeszgol #46 üzenetére
Egyszerű a válasz:
Google Play Services. Amikor ~1 éve néztem, már akkor is 500+ alszolgáltatása volt.
3 évvel ezelőtt ez még ~250 volt. 5 évvel ezelőtt alig több, mint 100.
Ha bekapcsolsz egy régebbi telefont, amin semmi sincs és otthagyod frissíteni, akkor elkezd irtózatosan akadni. Utána nyomsz egy Frissítések eltávolítását(hehe-hihi egyre több telefonnál látom, hogy le van tiltva ez a lehetőség) a play services-nek (meg akkor már a play store-nak is) és varázsütésre megtáltosodik a telefon.Pont ezért gondolkoztam el erősen egy Huawei P40 lite-on, ami elég olcsó és bitanggyors gugli nélkül. De végül csak Pixel 4a lett az ökoszisztéma és a továbbra is végtelenségig ingyenes Fotók miatt...erre a fantasztikus új android ma reggelre is merült 9%-ot úgy, hogy hozzá se értem (minden off, csak GSM megy. De ha repülőgép üzemmódba rakom, akkor is 8-12%-ot merül)
Gugli, facebook és a többi optimalizálatlan szemét nélkül a mai napig elég volna 2 GB ram...batai15 asztali fronton irodai környezetben a mai napig 4 GB-ot használunk O365 mellett. TÖKIG ELÉG. Néhány újabb gépben van 8 GB, semmivel se érzem azokat gyorsabbnak (proci miatt picit, de tudom milyen a RAM-akadás..SSD sokkal többet dob, mint +4 GB RAM) Otthon 16 GB-ot bővítettem tavasszal 32-re, mert néha játszom és...mert csak...éppen jó áron volt, na
Pont tegnap néztem, hogy böngészés közben 3,1 GB használatban...na ezért megérte
Az eddigi legmemóriaigányesebb a Cyberpunk 2077 volt, és annak is elég volt 16 GB de úgy, hogy igazából 6-nál többet nem foglalt le sose
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
janeszgol #46 üzenetére
Egy app a háttérben pl. eltárolja a kellő (éppen használt) képeket. A képek nagysága függ a képernyőmérettől (iOS-en egy kép optimális esetben 1x-es, 2x-es és 3x-os felbontásban is elérhető az appon belül - képernyőméretfüggő, hogy melyik kell az appnak). Nagyobb képernyő = nagyobb képméret = több memóriahasználat. Persze érdemes vektoros képeket használni, akkor ez nem gond.
de ez csak egy példa. Vagy pl. a "frissebb" fejlesztők (akikből egyre több kell, és több is van) gyakran nem törődnek a kód minőségével - rosszabb kód, esélyes memóriaszivárgások, stb. Ezek tényleg csak high level példák, biztos van, aki jobban el tudja magyarázni, de egy viszonylag nem hozzáértőnek kb így érthető lehet
-
batai15
félisten
válasz
janeszgol #46 üzenetére
Igazából nem vagyok programozó.
Alapvetően régebben valóban hulladék volt az optimalizálás ,de ha a ram méretéből indulok ki akkor sok telefon esetén ki sincs használva az a tetemes mennyiségű,csak valamivel el kell adni őket .
Viszont a pc is jócskán fejlődött , rengeteget nőttek a hw igényes dolgok is.
Lassan a 16 giga ott már kevés ,32 meg 64 kezd ideális lenni. -
janeszgol
félisten
Csak az nem világos számomra, hogy miért nem. Ugyan azt csináljuk, ugyan arra használjuk a telefont ma is, mint 2013-ban például. Oké talán a weblapok mérete megnőtt, de mi más még? Több szolgáltatás aktív? Amúgy igen. De ennyire, hogy ilyen britális méretű gépigény változáson menjen át az android?
Vegyük példának az MM-et (2015). Annyival többet tud a rendszer, hogy memóriából, háttérből a többszöröse kell neki? -
.mf
veterán
"Három fő irányvonalon megy tovább az operációs rendszer"
Csak egyet kellett volna: optimalizálni. Röhej, hogy egy telefonnak a stabil, akadozás-mentes működéshez már több RAM kell, mint egy asztali / laptopnak. Belső tárolóból is egyre nagyobb helyet foglal. Alapokról újra kéne írni, és kihajigálni a feleslegessé vált, félbehagyott, nem működő, vagy hibás részeket. Ez az összes felületi UI sallang, amit most bejelentettek, csak elfedi a problémát, de nem kezeli.
-
batai15
félisten
Számomra ismét kívánatos az új fő verzió ,így maradok droid fronton .
-
karldergroße
senior tag
"van miért várni"... Mire is?
-
SirRasor
addikt
válasz
vakablak93 #37 üzenetére
Lehúzom a felső sávot és azonnal hozzáférek 6 gombhoz, ami általában szokott is kelleni és pont kézre áll.
Erre most elvesznek belőle kettőt -
vakablak93
őstag
Alig várom hogy megjöjjön majd a pixel 4a-ra nálam
, kíváncsi vagyok mekkora kamu lesz a csökkentett cpu igény.
Majd elhiszem ha majd a hardver helyett az aksit eszi
Amúgy ez a csamcsungszerű UI bár a képeken nem néz ki rosszul, de azért remélem működésre nem fog arra hajazni
-
thomas92
aktív tag
Évek óta Samsungot használok (One UI megjelenése előtt lett Galaxym, addig nem volt). Tavaly ősszel próbálkoztam Pixel 5-tel, mert maga a készülék nagyon tetszett, de ment vissza, mert egyszerűen nem tudtam megszokni.
A One UI számomra nagyon jól el van találva vizuálisan, opciókat tekintve is.
Nekem "innen" nézve egyáltalán nem hasonlít a Google féle Android 12 a mostani One UI-ra. És nem is annyira tetszik. Vannak abban is jó ötletek, de a gigantikus óra, a widgetek össze-vissza formája, a megjelentetett képernyőképeken használt színek sem tetszenek, az egész egy gagyi témának tűnik. Mintha óvodás rajzok lennének (persze ez most nem az ovis rajzok leszólása
). Nekem. Egyelőre. Elfogadom, ha másnak nem ez a véleménye.
Én személy szerint remélem, a Galaxyk nem merítenek túl sokat ebből designból.
-
Noukoum
veterán
Nekem nagyon tetszik, Pixeleken jól fog állni.
-
Tomi_Ohl
veterán
Erre nézz rá: [link]
tl;dr: nincs érzékelhető különbség a fogyasztásban sötétszürke és fekete között amoleden, szóval ilyen szempontból felesleges lenne váltani.
Sokkal nagyobb probléma, amit a kolléga is említ. Ha jól értem, a hátterében az áll, hogy a teljes fekete miatt kikapcsolódó pixeleket kicsit lassabb visszakapcsolni. Emiatt görgetéskor elkenődik a kép. És pont alacsony fényerő mellett súlyos a helyzet tapasztalataim alapján.
Egyébként a Google valamelyik Material design színeivel kapcsolatos irányelvei közt is olvastam, hogy nem tanácsolják a teljes fekete használatát, pont emiatt.
Szóval szvsz max nem-oleden hozhatna szubjektív szempontból előnyöket (pl valakinek jobban tetszik a teljesen fekete, vagy kevésbé bántja a szemét éjszaka), de objektív szempontból nincs előnye ott sem. -
Fred23
nagyúr
"nem is beszélve a Google Segédről, ami már alapértelmezetten a bekapcsológomb hosszú nyomására aktiválódni fog, már az alaprendszer szintjén is."
Remélem, azért tiltható is lesz! Agyamra mennek már ezzel a Segéddel.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
LittleLombax #28 üzenetére
Még egykezes mód sincs a Pixelemben.
-
LittleLombax
csendes tag
Nem nagyon szoktam követni az új főverziók újdonságait, mivel itthon nem érhető el hivatalosan a pixel széria, 1+-t meg nem szeretnék venni. Az viszont meglepett, hogy sem a gördülő képernyőkép, sem a privát mappa a galériában eddig nem volt benne a google-féle rendszerben.
-
-
thiclyoon
aktív tag
Ahh, még a régebbi időkben használtam "pixelt", ami akkor ugye nexus volt
nexus 5 szolgált több, mint 3 évig, de a környezetemben többen is pixellel szaladgálnak, így azért látom azokat is. A mai napig jó érzés kézbevenni, szívesen is használnám (nem játszok, nem kellene a hatalmas erő) - viszont a bekapcsológombot javítani kellett volna, és sajnos az akksi már nagyon tönkrement (nyilvánvalóan ez volt a nagyobb gond). Android oldalon nagyon sok maszek akksijavító van, én meg ezeket nem szeretem, sok hír van a nem megfelelő akksik veszélyességéről, az LG meg már kizárt hogy ilyenekkel foglalkozzon. Visszatérve: a nexus 5 után maradtam pár évig Androidon (nem feltétlenül saját akaratból), de most már iPhone (SE 2) felhasználó vagyok (a váltás fő oka amúgy az volt, hogy ez nekem munkaeszköz is, és most már könnyebben megengedhetem magamnak ezt az eszközt is)
Ezen is van ilyen funkció, ezért is emeltem ki, hogy örülök, hogy a hasznos dolgok terjednek - nem különösebben érdekel, hogy "másolás", vagy "nem másolás"
-
Fall-N
veterán
válasz
GreenGoblin #1 üzenetére
Nekem nem. A MIUI is régóta hasonlóan néz ki, meg az EMUI is. Egyébként is egy végletekig leegyszerűsített, meg lekerekített téglalapokból álló felületeken mit lehet annyit variálni? Mind hasonlóan néz ki, mert mind ezt használja.
A One UI meg más, főleg a fél képernyőt betöltő címsávokkal, amik görgetés után alakulnak át. Ezen látszik, hogy a Material 2.0 átdolgozása, nem véletlenül Material ez is csak You. Ezt meg a Google már jópár éve használja a Lollipop óta és az már 7 generációval ezelőtt volt, így 7 éve. Akkor még a Samsung máshogy nézett ki.
(#19) janeszgol: Nem a rendszernek kéne tudni, hanem a fejlesztőknek kellene normálisan beletenni a System follow féle API-t. Érdekes módon bármilyen indy fejlesztő garázsprodzsekt is meg tudja oldani, csak az idióta Facebook nem képes rá (mondjuk az összes programjuk egy rakás szar). Egyébként a MIUI pont tudja kényszeríteni Android 10 óta, ami ezt natívan nem támogatja, így észre sem veszem.
-
Fall-N
veterán
"Van miért várni a következő Android főverzióra!"
Van miért venni új telefont, mert nem sok telefon fogja megkapni az új droidot, ebben a stock kinézezben meg még annyi sem.
-
bedibazsa
senior tag
Jó lenne, ha működne egy olyan alapvető dolog, mint az iOS-en; ha a rendszer sötét módban van, akkor a Facebook Messenger is sötét lesz, ha a rendszer világos, akkor a Messenger is. Mindig manuálisan kell állítani, ami roppantul idegesítő. Világosban szeretnék világos módot, sötétben sötétet használni minden appal. Félelmetes, hogy a mai napig nem sikerült ezt megoldani.
-
youngboy
senior tag
Azt hiszem, lesz pár dolog, ami nem fog tetszeni. Lesz pár, aminek már rég meg kellett volna érkeznie és lesz pár, ami még mindig várat magára.
-
Huntszy
tag
válasz
sanyijedi #12 üzenetére
Hát mondjuk ehhez hozzátartozik h a telefonok üzemideje nem csökkent számottevően annak ellenére, hogy a SoC-ok egyre erősebben, a felbontás egyre nagyobb, a G csak egyre több stb
Az én felyemben itt nem lesz semmilyen áttörés üzemidő tekintetében, amit reszelnek az egyik végén valamit jön egy feature ami meg is eszi azt a spórolást. Nem mintha gondom lenne vele csak évek óta ez meg és ez is marad amíg az ezernyi nagy megváltó aksi techből egy ki nem esik a laborból és tényleg gyártható lesz.
A gyártók marketingeseinek meg nyílván kutya kötelességük tolni, hogy megint találtak 5%nyi spórolást. Csak azt mondjuk nem teszik mellé, hogy nézd ezt az új menő feature-t, meg is fogja zabálni az imént említett 5%-ot. -
hm, semmi drasztikus akkumulátor használat fejlesztés?! mint amit eddig minden droid verziónál felhoztak azt kb semmi nem lett belőle?!
(persze fejlődött, de nem olyan szinten ahogy ők azt "demozták")
-
Wesiz
tag
-
Lehetne, hogy a dark mode tényleg mondjuk fekete legyen?
Nagyban megkönnyítené az AMOLED-esek életét...
-
Huntszy
tag
Csatlakozni tudok csak. Családban sok a Samu, tényleg jó telókat csinálnak, sőt magam részéről Samu tabletet vettem (nem mintha felső kategóriában droid vonalon nagy lenne a választék) de egyébként nem szeretem a UI-t, az egésznek a logikáját. Sokkal jobban szerettem még anno régen is a Cyanogenmond vanilla kinézetét a Galaxy Ace 3-on mint a gyári Samut és most is sokkal szívesebben használom a 1+ OxygenOS-ét (ami ugye elég közel van a vanillához) mint a Samu tabletét.
Persze ez pure ízlés kérdése -
Drakmusz
addikt
válasz
Schuler888 #5 üzenetére
Neked unalmas, fogalmazzunk így.
Én meg soha nem vennék Samsungot, bár a gyártó termékeit elismerem.
Ezért is jó hogy ennyire színes a paletta, mindenki megtalálhatja a neki tetsző készüléket, illetve rendszert. -
thiclyoon
aktív tag
"Az állapotsor jobb felső sarkába új indikátor jön, ami jelzi, az alkalmazások mikor férnek hozzá például a mikrofonunkhoz vagy a kameránkhoz. A felhasználó a GPS-jel kapcsán beállíthatja majd, hogy egyes szoftverek a pontos tartózkodási helyünk helyett kizárólag nagyságrendileg, akár csak település szintjén lássák, hogy hol vagyunk."
hasznos feature-ök, remélem hamar elterjed. A végén visszatérek a pixelekhez
-
belashx
senior tag
válasz
GreenGoblin #1 üzenetére
Nekem is Samsung érzésem van.
Pl. gördíthető képernyőfotó, témázás.
Tényleg az egyik legjobb UI a Samué, így nem csoda. -
Schuler888
senior tag
"gyári galéria is fejlődik, lesz egy biztonságos, mások számára nem hozzáférhető mappa is a kellemetlen helyzetek elkerülésér"
Wow, behozzak a samsungtol a tobb, mint fel evtizedes "biztonsagos mappa" funkciot. Wow
azt gondoltam ez mar alap vanilla droidban is, de mindig megtudnak lepni... negativan a lemaradasaikkal, de vegre nem.fog olyan unalmasan kinezni egy pixel vagy egy nokia..
-
törölt tag
válasz
GreenGoblin #1 üzenetére
Mondjuk majdnem mindegy, mert ezt a UI-t úgyse látjuk a telefonok többségén viszont. A kínaiak eleve nem fogják használni, a Samsung sem valószínűleg, szóval maradnak a kis gyártók, meg a Pixelek, ha valaki olyat venne.
-
Ricardo
titán
válasz
GreenGoblin #1 üzenetére
Nem hiszem. Szerintem is van hasonlóság. Egyébként nem tűnik rossznak.
-
GreenGoblin
őstag
Nekem tűnik csak az egész UI Samsungosnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Három fő irányvonalon megy tovább az operációs rendszer, a Google pedig rengeteg további tervet fogalmazott meg a következő évekre.
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Autós topik
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest