Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hallador

addikt

válasz Döglött Róka #63 üzenetére

Kedves Döglött Róka

Te direkt belekötsz a fórumozókba, azért is neked legyen igazad, Freud tuti mondana valamit neked... De engem végre békén hagysz, vagy esetleg pontosan az a célod aminek látszik...

Érdekes csak Te érted félre amit írok direkt.., mindenki más megérti amit mondok szerinted mindenki magas lovon ül, aki megérti amit írok...

Érdekes... Elgondolkodtál, hogy esetleg nem másban van a hiba....

• sztanozs

veterán

válasz Döglött Róka #63 üzenetére

Én pl. értettem mit akart mondani - mondjuk volt is problémánk belőle, hogy egy beszállító egy ilyen dzsunka "tesztrendszeren" fejlesztett.
    Egy szerver volt az app szerver, a webszerver, az adatbázis szerver és a teszt AD is. Nem csoda, hogy azok a megoldások, amik a tesztrendszeren működtek időről időre problémát okoztak az implementáció során.

• hallador

addikt

válasz Döglött Róka #59 üzenetére

"Vaktaban lovoldoztel, anelkul hogy tudnad milyen infrarol es mirol beszelk, kijavitottalak hogy ilyeneket nem irtam, majd nekialltal szemelyeskedni. Nevetseges."

Nevetséges az számomra, hogy van aki nem látott még komoly rendszert és előadja, hogy a másik a hülye....

Figyelj, van aki annyira buta vagy, hogy direkt félrebeszél hogy megmagyarázza a saját butaságát.

Megteszed, hogy békén hagysz engem....

Amugy hogy csinalsz elo AD adatbazisbol MSSSQL-t azt mondd mar meg :D

AD-re telepítettek MSSQL adatbázist érted, nem az AD volt az, Tedom hogy vannak itt hatalmas sazkértők akik ilyenről nem hallott... nem láttál SBS szervert? , ott is tuti AD - MSSQL-ben volt mi, nem is értem hogyan lehetett egy helyen MSSQL, Exchange, ISA, meg AD, tuti várj kérdezd meg az MS-t.....

Ha csak ennyire telik, akkor kérlek hanyagolj, hagy ne kelljen "szakértő" kel vitatkozni.

Mondtam már te vagy a király....

Csak hagyj engem békén köszi....

Személyeskedés amúgy csak akkor személyeskedés amikor én csinálom vagy amikor Te? Mert Te kezdted, csak hát feledékeny vagy, van ilyen... Tényleg csak képmutatással tudsz érvényesülni?

"Ok, hogy most fudenagyon meg akartad mutatni, hogy lattal mar ilyet de ne nekem. Mert nagyon mellement :) Nem latsz te szart se :D Az meg hogy meg szemelyeskedsz is mikozben eloadod a messzirol jott embert kulon vicc."

Na akkor hagyd abba köszi nem kíváncsi senki a félrebeszélésre, ebből van aki megél, de más dolgozik is...

• hallador

addikt

válasz Döglött Róka #56 üzenetére

Figyu nyertél érted.... Okos vagy... Csak magyarosan álltál a dologhoz, de a fórum császára vagy, Emese... Egyelőre Te írtál badarságot, beismerés helyett magyarosan nagyképű módon, arrogánsan válaszoltál, te vagy a császár...

Csak a valóvilágban ne hangoztasd mert majd furcsán néznek rád, és nem azt mondják, hogy félrement az észosztás, hanem esetleg azt gondolják, hogy nem értesz hozzá... Hozzáteszem jogosan...

Itt a fórumon jót nevetnek rajtad, és majd jönnek az MS fanok is akik Windows-on kívül semmit nem láttak, de ahhoz sem értenek igazán, és majd adják alád a lovat, de nem baj legalább itt élvezd ki... :D

(#57) E.Kaufmann

Az nem vicces, sajna tényleg igazad van.

• hallador

addikt

válasz Döglött Róka #54 üzenetére

Figyelj nem is érdekel milyen infrastruktúrával dolgozol, mindössze ezzel a kis széljegyzettel, amit leírtam arra szerettem volna rávilágítani, hogy az hiába fingott egyet az MS nem fogjál lecserélni a még működő server 2003 infrát, ha azt nem éri meg lecserélni.

Mindössze erre az igazán elmés, és minden logikát nélkülöző igazán MS sales kompatibilis mondatodra reagáltam:

"Szoval itt nem MS bullshit van, ha akarsz termelest, akkor csereld mar le azt a szerencsetlen 13 eves oprendszert."

Ok, hogy most fudenagyon meg akartad mutatni, hogy lattal mar ilyet de ne nekem. Mert nagyon mellement :) Nem latsz te szart se :D Az meg hogy meg szemelyeskedsz is mikozben eloadod a messzirol jott embert kulon vicc.

Persze persze Emese.... :)

Figyu részemről itt ennyi. Te nagy király vagy... Ja igen MS must have... De a nagyvilág nem kis hazánk "komoly" megmondóembereiről szól, (Magadra ne vedd... :D ), mert azért azt tudjuk, hogy vannak akik ezt jobban csinálják... Mint otthon... Tudod, a fórumon lehetsz király.... A való világ nem a fórum...

(#53) E.Kaufmann

Na az még egy szép esettanulmány lehetett... :) Sajnos én is láttam ilyet, de ott egy komplett "vállalat irányítási" rendszert tettek az AD-re, de még a központi MSSQL adatbázis is maga az AD volt.... Csak egyszer álljon meg a cucc... Egy életre eszükbe vésik... azt hiszem ....

• E.Kaufmann

veterán

válasz Döglött Róka #28 üzenetére

A riportot nem lehetne egy olyan megbízhatónak ítélt gépen keresztül "proxy-zni", ami rá van csatolva egy irodai és egy termelési LAN-ra is de nem forwardol ip szinten? Pl, ftp-n át feltolják rá a termelő gépek a riportokat, a köztes gép meg smb-n vagy ütemezetten e-mail-benn megosztja/továbbítja az irodai LAN gépeinek? Vagy pl egy okosabb router is elég lenne erre. De szerintem már egy sima NAT-olás és csak a megfelelő portok átirányítása is javítana valamit a helyzeten. az irodai LAN-ról egy eszközt látnának csak és nem láthanának azon túl.

• demagóg

aktív tag

válasz Döglött Róka #28 üzenetére

ha akarsz termelest, akkor csereld mar le azt a szerencsetlen 13 eves oprendszert.

Dolgoztál már ilyen helyen? Vagy láttál, hallottál már ilyenről, hogy hogyan is működik általában? Hogy a bánatba tudja lecserélni, ha nincs support az új rendszerhez. Sem hardver meghajtók, sem update a sor vezérlő szoftverhez. Sőt még a régi rendszerhez sem. Van, hogy még a telepítő készletet sem kapod meg, csak a feltelepített rendszert. Sok-sok pénzért vehetsz másikat (de az is a régi lesz egy feltelepített diszken), ha bedöglik a gép (pl. szektorhiba a 10 éve folyamatosan futó harddiszken.) Tehát helyesen, ha akarsz termelést akkor nem tudod lecserélni azt a szerencsétlen 13 éves oprendszert. És ez főleg a nagy, neves multikra jellemző Magyarországon. Amúgy is jellemző, hogy a máshol már lefutott gyártó sort hozzák Mo.-ra. Kíváncsi vagyok, hogy a fenti feltételek esetén ezt hogyan oldod meg? Pláne, ha a vezetőség amúgy sem lelkesedik a kiadások miatt. A keress másik munkahelyet nem jó válasz, mert ez az általános. Akár autógyártás beszállítók, akár nyomtatott áramkör gyártók, hosszan sorolhatnám.

Amúgy érdekelne, hogy mi a gond a DMZ-vel nálatok?
    Gondolom, azért a facebook és társai nem elérhetőek a sori gépekről. Bizonyára csak 1-2 IP cím van engedélyezve a belső szeparált hálóra és adott gépre mindkét irányban. Ha a front szerverek betörés érzékenyek, akkor meg ki kell rúgni a rendszergazdákat. Ha nem figyelik a log fájlokat és a betörési kísérleteket, akkor szintén.

....nem ok arra, hogy nyugodtan aludj egy nem tamogatott os-el.
    A véletlenszerű lerohadás független az OS támogatottságtól. Ha valahol a lerohadás a nem eléggé védett öreg gyártósori rendszer miatt van akkor ott a védelem nem elég erős.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés