- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude
aktív tag
válasz
zsolt_64 #280 üzenetére
Igen, ha folyamatosan van írás/olvasás. De a kiinduló problémám az volt, hogy a HDD mivel nincs használatban egy idő után kikapcsolja magát. Igen ám de az op is azon van, ezért a rendszer nem indul el. Csak úgy tudom újra feléleszteni, ha (így stand by módban) elveszem a tápot és vissza kapcsolom ami elég brutális megoldás.
-
Latitude
aktív tag
Köszönöm a választ. Majd meg kell néznem, hogy hdparm parancs nálam működik-e (attól tartok, csak a hd-idle fog).
Közben azon gondolkodtam, hogy a külső HDD kimélése miatt, lehet, hogy jobb lenne az SD kártyán hagyni a rendszert (OSMC) és csak adat tárolásra használni a HDD-t. Illetve olyan programok tároló helyének amik nagy mennyiségű adatot írnak/törölnek a HDD (pl. torrent kliens). Így talán tovább fogja bírni a külső winchester és az sem baj, ha így állítja le magát.
Ez jó (jobb) megoldás lehet?
-
Latitude
aktív tag
Sziasztok,
Ismét szeretnék kérni egy kis segítséget. Rpi4 mellett van egy Rpi3 is amin most osmc fut, úgy hogy sd-n van a boot, de az op már egy külső hdd-n. Usb hub-on keresztül van összekötve az rpi-vel, mert így onnan kap tápot is. Teljesen jól működik azonban egy idő után, ha nincs használatban akkor a hdd, gondolom energia takarékosság miatt leáll. Ilyenkor olyan mintha deep sleep-be menne a rendszer és semmivel sem tudom felébreszteni, csak ha kihúzom az rpi tápját, majd újra bedugva elindítom ami ugye elég brutális megoldás. Az gondolom nem normális dolog, hogy a hdd kikapcsol, van erre valami megoldás, pl. a rendszer 10 percenként elindítja a hdd-t? Sajnos a neten nem találtam rá megoldást. Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer gép - komphone -tól vásárolt R7 5800X - 3070Ti - 32GB RAM - 512GB NVMe - 2x 1TB HDD - B550M -
- Asztali PC , R5 4500 , 1080 8GB , 16GB RAM , 256GB m.2 , 750GB HDD
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest