- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Valóban van egy tucat készülék amin nem fagy le a rendszer a driverek betöltésétől, igazad van...
De egyik csúcsdroidot sem birtoklom. Pl egy Nexus, vagy Galaxy S2/3 OEM támogatott, aztán droid4-en van esély hogy elmegy(galaxy S), vagy nem(ez jellemzőbb). Se driver, se fejlesztő az API-ra, szinte semmi. Aztán droid4-en és GB S2-őn kívül van ami viszi ezt a találmányt? Szóval olyan hű de kompatibilis mindenki számára elérhető rétegcuccot ajnározol, amiből ha a közeljövőben lesz is kompatibilis eszközöm, akkor is max egy haverrel tudom kipróbálni (S2). Meg nem is törik agyon magukat a gyártók. Szép lassan leszivárog a csúcsmodellekkel, de nem akkora robbanás mint a bluetooth volt, sokkal kisebb.
Fizess elő mobilnetet nekem, már ajánlottam, akkor lesz. Meg ha csökkentik az adókat, vagy növelik a fizetések reálértékét. Mivel egyik sem valószínű, elvagyok nélküle. Egyébként N900+linux kocka=bárhol ingyen wifi(nem szoktam babrálni más cuccával, csak használom, de nem tudatom vele)
Szóval az utolsó szalmaszálad is elúszott a WiFi directtel. Esetleg sorold fel a kompatibilis eszközöket. Az idei ICS-es modellek javarészt benne vannak, de még kevés rohangál belőlük. -
quailstorm
félisten
Azért jó kis agyfaszháborút tartottatok. Szerinted ha 50CM-re van a két telefon, és 20MB-ot akar megosztani a két fél, akkor mit fognak használni, mobilnetet? Ha olyan kőgazdag vagy akkor meg fizess elő nekem is.
Az N95-2-esemben nincs mobilnet, sose volt előfizetésem meg percdíjasom se. N900-ban meg SIM sincs. Jöhetsz a bicskáddal rendet tenni. Képzeld megvagyok nélküle, sőt, havonta ha egyszer kéne. Olyankor meg találok WiFi-t valahol.
Az hogy nem minden ember egyforma, túl sok számodra hogy felfogd ugye? Térj észhez mielőtt flamet indítasz. IrDA-ról áttérni könnyebb volt, főleg mert egy-két évig párhuzamosan volt a telókon BTés IrDA. WiFi direct meg csak a drága mobilok kiváltsága, ahogy az NFC Beam is. meg a franc fog a kedvedért meg a középkorért fizetni, vagy FTP szervert csinálni a helyi WiFi-t feltörve... -
Quasi_modo
nagyúr
az emberek többsége még mindig pont-pont kapxcsoéatokban gondolkodik.
A sok maradi...hogy email esetén nem csak egy telefonra küldöd a csomagodat, hanem bárhonnan elérhető.
Kir érdekel, ha csak egy helyre akarom küldeni ?Az 50 centis hülyeségedet meg értem
Dehogy érted. Innentől meg nincs miről beszélnünk.
Be is fejeztem.
Off kikapcs. -
Quasi_modo
nagyúr
Idéznék magamtól: Ha két egymástól 50 cm-re levő készülék között csak a szolgáltató közbeiktatásával lehet adatot cserélni az bizony nem kis zavar az erőben
De ha nem akarod érteni akkor nem. Semmi gond.Egy ilyen mobil offline módban egyébként is igen sokra használható. Ezek ugyanis már rég nem telefonok.
-
quailstorm
félisten
Ahha, tehát ha ott állunk egymás mellett, akkor mondjam azt hogy majd átküldöm x idő múlva gépről neten? Mit szívtál ma?
A mobilnet nincs ingyen, a bluetooth igen. WiFi direct meg nem elterjedt, max a LAN-os skype ami megoldható, olyat csináltam, meg FTP-t. A W200-ról meg nem te döntesz...
Úgy lehet hogy olcsó, és mindig kéznél van mindenhol, mindenkinél. Meg pl nem lassú, highspeed bluetooth megvan? S2 és N95-2 közt megy, 2-300KB/s -
quailstorm
félisten
Értem én hogy mindenre van hack, az N95-öm is küld már sis/sisx/jar fájlokat, de azért más userek is vannak rajtunk kívül.
Neked lehet ódivatú, de akkor mifarkon küldjem? NFC nincs mindenkinél, WiFi direct se a legkönyebb mindig, pl proxy-s LAN-nál. Szóval kell az. Nekem kell.
A WP8-nak nagyon örülök kernel szinten, de nekem egyelőre egy börtönnek tűnik. Ha kezembe nyomnának egy kész telefont 3 napig, lehet változna a véleményem.
A WP7 nevű traumával meg nem tudok mit kezdeni, nem értem miért kellett... Inkább akkor HTC HD2 WinMO6.53. Lehet hogy régi, de az rendszer, nem tákolmány mindenféle szorított jogokkal meg lehetőségekkel.
Majd kiderül mit hoznak ki belőle. De a Symbian meg kész van ugye, szóval amíg a másik nem bizonyít, addig nem érdekel. Persze ne hidd hogy elvakult vérfan vagyok, rengeteg dolgán változtatnék az emlegetett rendszernek mert nem felhasználó és fejlesztőbarát, meg elavult. De a mai világban már különcségnek mondható, hogy olyan világuraló rendszer(eddig eladottak alapján van pár tella vele forgalomban), ami natív kódban íródik, ráfejlesztett appok igen széles HW rétegen elmennek, optimalizált, és semmi köze az emulációhoz. Valahogy így képzelem el a dolgot. Egyébként ha nem jelenik meg a Belle, akkor elfordultam volna tőle. Nem bírtam nézni a c7-en a 10éves fos shellt laggolni. A Belle meg meggyőzött hogy az érintőképernyő nem csak rossz lehet. Bugok meg vannak, lesznek, amíg emberek csinálják. De ha nyíltabbá tennék a fejlesztést az is hamarabb megoldódna.
Tisztában vagyok azzal hogy a Nokia általam kedvelt két rendszere szünetel, de bízok benne hogy 3-4 éven belül előkerül, hiszen ha nem, akkor a nulláról kell írni valamit. Márpedig amikor a dalvik eléri határait, akkor hiába pakolnak +8 magot alája...
Egyébként most, 2012-ben minden nap van nálam egy telefon, amin van IrDA port. Akár hónapok is eltelnek mire kell, annyira kikopott, de van. És attól még az N95-2 nem lett bénább, vagy vastagabb hogy van benne. -
quailstorm
félisten
Látom felkészültél. Igen persze, attól még baszhatod ha a multithread CPU-k-ra 2db multitaskoló OS van, és mindkettő egykészülékes. Gondolok a maemo5-re és a meego harmattanra.
Androidon nem mindegy a multithread? A rendszer egyszálas emulátor. iOS megintcsak egyszálas. A WP7-et meg nem értem a mai napig, az egy katyvasz, max a Metro UI tesztelésére volt jó.
Szal a symbian multithread nélkül real time multitaskot tol egy magon, szerinted akkor mit művelne nem 2002-es technikán? Másképp is meg lehet közelíteni... -
quailstorm
félisten
A droid nem használ Thumbot. Más rendszer sem nagyon, pedig egy részét tudja az ARM11 is. De míg a Nokiákban VGP, és VFP11 van, addig a legtöbb már jobbnak számító droidban, (cortex-A5-A8) VGPlite, és VFPlite. Ami azonos órajelen kb 60%-át nyújtják teljesítményben. A VFP11, a cortex A9-es VFP-vel van rokonságban, köztük kicsi a különbség, és igen hatékonyak. A VFPlite, meg alig 20%-kal gyorsabb mint egy emulált FPU, csak pontosabb. FPU-t meg gyakrabban használnak manapság programok mint Thumb2-őt, amiben előnye van a cortexnek.
A VGP meg a GPU technológia, ráadásul mint kiemeltem, pl a Nokia 701-ben van 512MB RAM, meg egy 128MB-os vidkártya. A galaxy S-ben meg kvázi alaplapi kártya van, elveszi az OS elől, nincs neki saját. -
Neha nem jo a tul gyors hardverfejlodes,lasd droid ,vagy a windows pc-n a jatekok ,mert hiaba az eros hardver ha nem optimalizalnak akkor eromu kell ala... A 808 ,vagy a 701,603 szerintem nem egy renyhe lassu darab egy maggal sem,de alairom 2 maggal biztos meg furgebb lelek lenne . Tableten elvagyok droiddal de telefonon valahogy egyik gyarto felulete sem fogott meg. Na jo igaz az nem droid de az N9 re csorogna nyalam:-) ...Abban viszont igazad van hogy a nokia tul sokaig ult a baberjain,nem ketto hanem minimum harom evet ,az s60v5 utan elobb kellett volna lepniuk,mind szofver mindfv hardver teren de nem tettek espiacukat vesztettek lettek ..
-
quailstorm
félisten
A 808 annak is ékes példája hogy iszonyat elavult hardverrel is lehet valami gyors. Ahhoz képest hogy ARMv6, nem rossz a teljesítménye. Középdroidot földbe veri az biztos. Mondjuk ARMv6, de a cortex-A8-nál helyenként fejlettebb ARMv6. Szóval ez is csak féligazság. Mindenesetre örülök hogy optimalizált rendszer maradt a symbian. De sokat kellene újítani ahhoz, hogy a külső fejlesztőknek legyen kedve támogatni. Ezt meg a Nokia nem lépi meg önállóan...
(#62) this is life: Az utolsó európai mobilgyártó, ami kiment Kínába a saját hülye gazdaságpolitikája miatt, megcéloz egy olyan piacot, amin semmi múltja, és esélye? Tiszta logika nem?
Én még büszke vagyok arra, hogy nem éhbérért dolgozó alulképzett kínai rabszolgák rakták össze a telóm (N95-2), hanem finn szakemberek. Nem is találkoztam a lötyögés szindrómával.
Szoftverpiacon meg kéne valami durrantás a Google és az Apple orra alá. Pl felszabadítani a szolgaságból a WP8-at, megírni rá az aero-t, keresztfordítót adni a népnek, és egyből mennének pl, az ogre engines játékok. Aztán WineCE, mint a linux Wine, csak mobilokra, CE-t, azaz WinMO-t futtatni emuláció nélkül.
Symbian ARMv7-re, kissé módosított felülettel, és valami új Maemo, komolyan gondolva.
Ezek után csak a levegőt kapkodná a többi gyártó a béna rendszerével. Csak sajna a koncepcióm egyelőre ködös álom... -
Hat ki tudja mennyire lesz felkapott a win ,a halott symbibol meg igy is tobb fogyott reklam nelkul mint a marketinggel felpumpalt wp 7.5 bol [link],igaz aki wp8 at szeretne az mar fel eve nem veszi az elodot hanem kivar a novemberi kezdesre...Majd az ido eldonti hogy sikeres lesz e vagy sem ....
Symbit meg mar foldelik elfele ,kar erte de ez van... -
MR007RM
addikt
folytatás
Azért még várhatom az én dolgom nem? Korábban Jolla Meego-jának folytatására szem számított mindenki. Attól hogy a fejlesztőket leépítették még léteznek, és még nem telt el olyan sok idő az FP2 óta. Persze igaz pár hónapon belül minden kiderül, hogy érdemes-e még illúziókat táplálni a jövőjét illetően.Én azért szeretném ha jelennének még meg jó és hasznos alkalmazások, esetleg új funkciók a telómra, ha a figyelem azért nem esne le a 0-ra. Ha azt mondták 2016, akkor legyen az. Te könnyen beszélsz a WP fanságoddal, annak van jövője a jelenlegi állás szerint a támogatás miatt. Azt szeretném, ha az MS nem diktálna a Nokiának, mert szerintem csak erről van szó. És ha igen, akkor a Nokia már nem is létezik csak a neve, ami így egy nagy hazugság.
-
MR007RM
addikt
Van is felháborodás a fórumon. Szerintem ha az új WP8-as telók nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, akkor a kérdés nagy viszhangot fog kelteni. Ne feledd sokan ragaszkodnak még a symbi-hez vmi miatt. Az mindegy miért. MeeGo, Symbian és Asha szemben a WP8-al és az előbbiek még sikeresebbek, keresettebbek, érdekesebbek. A Nokia öngyilkos módjára viselkedik. Már várom Elop bukását, mert a végtelenségig ez nem mehet tovább.
[link] -
Bdanyy
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fali konzol lapos tévékhez
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB, fekete vagy fehér színben, újszerű állapotban
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- iPhone 12 128GB, fekete és fehér színben, több db
- Crucial 240GB SSD eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest