- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alarikman
senior tag
válasz
GreenGoblin #104 üzenetére
Én sem tartom be mindig a 20-80-at. Viszont erről sokan cikkeztek már, hogy a lithium akksik nem szeretik, ha csontra töltöd őket. Inkabb sok kis töltés. Amit nem is szamitanak annyiszori töltésnek. Szerinted miért félig toltve veszed a telókat es más kütyüt? Ha mindig eladod a telód 1-2 év után akkor mind1, a következő tulaj baja. De ha 2+ evig akarod használni, vagy megy tesónak/anyunak akkor nem mind1 szerintem.
Én egy év alatt két RC-s auto aksit gyaktam le, mert nem tudtam akkor még, hogy ha feltöltöm 4V fölé és úgy hagyom, szépen degradálódik(nem úgy mint a Nimh ami a full töltést szereti). Ma már ha feltoltom es nem megyek a gyerekkel mégse, akkor egy LIPO killer nevű kis áramkörrel lemerítem 3,8V-ra. Telefonnál nem olyan vészes, mert mindig be van kapcsolva és egyből merít. De aki kikapcsolva tölti mindig, este, annak gratulálok(nem neked szól).
Ennyit akartam mondani. Nem fogok többet off-olni. -
Alarikman
senior tag
válasz
GreenGoblin #98 üzenetére
Értelek. QC2-vel simán előfordulhatott pl. Samsung sokaig azt használta. Melegedett mint a fene. QC3-al már nem jellemző.
Amikor én is kerülöm a gyorstöltőt: navigáció közben. Alapból forró a készülék, ha még toltom az akksit, az tényleg kicsinálja.
Amugy a mindig lemerites es 100%-ra töltés sem jó. Tudod, 20-80% szabály? -
Alarikman
senior tag
válasz
GreenGoblin #47 üzenetére
Szerintem semmi ertelme már az 5/10w-os töltőknek. Max sajat magad szívatása. Pl a QC3-as töltők sokkal kedvezőbben bánnak a kis feszültség lépési közökkel a mai akkukkal mint a régi szabványok. Ja es az elektronika is erre van optimalizálva.
Ez olyan mint a NiMH-s akkukat a régi lassú 100mah-s toltokkel tolteni. Örökké tart és még csak nem is jo az akkunak a töltés technológia miatt. Pl ha elfelejted levenni időben, akkor túltölti. Inkabb egy 500mah-s kis gyorstöltő voltage termination-el. Pl: link
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Könyvajánló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Banggood
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest