- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valószínű nem olvastad amit írtam. Egy neves site sem tud mást csinálni, csak rövid távú benyomás alapján ítélni.
Mit ér vele a vásárló, ha elolvassa a tesztet, ami a megjelenés után 1 héttel kerül fel egy-egy nevesebb szaklap portáljára?
Juppí, tesztben azt írták a X eszközre, hogy olcsó, jól összerakott Y operációs rendszert futtató ketyere. Azt nem írták le a tesztben, hogy két-három hónap után beszarhat a kijelzője, azt sem írták le, hogy fél év használat után leesik a hátlapja, vagy hogy drasztikusan csökken az akkumulátor üzemideje. Pedig előforduló problémák, amit csak hosszú távú tapasztalattal szerezhetsz.
Na, ezzel mit csinál egy szaklap?
Lehet hogy a proci is csak akkor kezd melegedni, amikor már rogyásig van pakolva programokkal, a háttérben futó processek megtöltik a szabad memóriát, folyamatosan pörgetik a procit. Ezt egy tesztelő egy hét alatt nem képes kitapasztalni.
-
erdoke
titán
Teljesn mindegy, mennyi RAM van benne, ha mind az OS, mind a programok úgy kerültek megírásra, hogy minden esetben elegendő. Semmi gondom nincs az iPad 2 512 MB-jával, valószínűleg az iPhone 4S-nek se kell több.
Ahogy már párszor írtam, elsősorban 3GS felhasználóknak (illetve további új smartphone vásárlóknak) szánják, számukra pedig elég egyértelműek a válaszok a kérdéseidre.
-
llaszlo
veterán
És mégis minek nézzenek utána egy olyan telefonnál amit már 1.5 éve piacra dobtak? És annak a hibáit javították és kiadták a 4S-t? Ezen nem kell sokat utána nézni.
És ami lemaradt az előrendelés még mindig != a vásárlással.
Általában utána olvasok mindennek viszont én tesztek meg utána olvasás nélkül vettem az első Androidos telefonomat egyből ahogy megjelent sőt neten rendeltem így még megfogdosni sem fogdostam. És?? Nem igazán érdekelt. Nem volt semmi extra hibája azon kívül, hogy a HW kicsit gyenge volt. De akkor az volt az átlag annál sokkal jobbat nem lehetett kapni főleg nem annyiért. A Hero volt akkor a csúcs, de az sem volt sokkal jobb.
Az iPone 4S-t is simán megvenném én is elővételben, mert megfogdosni már megfogdostam a 4-et attól nem tér el a külseje a software-ről meg úgyis hall az ember eleget még ha nem is használt előtte soha iPhone-t akkor is. Akkor milyen tesztek kellenek még? -
llaszlo
veterán
Ezzel a gondolatmenettel elég sok "buta" ember van. Sőt a legtöbb ember "buta", mert a userek nagy része nem olvas órákig teszteket sőt a legtöbben rohantak megvenni az SGS-t az SGS II-t a Desire-t és még sorolhatnám. Szóval elég sok buta ember van a te felfogásod szerint.
Én is kissé csalódott voltam, hogy nincs 5-ös. Viszont ez az új 4S nagyon komoly HW és SW kombináció lett. Ami elég ütős. Max nagyobb kijelzőt tudnék elképzelni, de nem sokkal nagyobbat.
Annyira nem csodálkozom ezeken az adatokon. -
Ez kb. egyenértékű azzal, mintha azt szeretnéd egy Toyota márkakereskedőtől, hogy hadd vihesd el a teszt autót négy-öt hónapra, és csak utána vásárold meg.
Legyünk őszinték, a legtöbb bug nem akkor jelentkezik, amikor az ember megtapogatja a készüléket a T-Pontban, hanem huzamosabb használat közben jelennek meg az apró-cseprő problémák.
Két lehetőség van:
1. bízol a gyártóban, aki eddig is számodra megfelelő eszközöket gyártott, vagy ha gond volt vele, megfelelő support-tal orvosolta a problémát, gyorsan, sőt esetleg kompenzált (ebben nagyon jó tud lenni az Apple).
2. Megvárod, amíg a többiek kitapasztalják a problémát, és az után döntesz, hogy tudsz-e élni vele, vagy látod, hogy a gyártó dolgozik rajta.
Ebben az esetben végig gondoltad azt, hogy ha mindenki azt az elvet követné, amit te tartasz értelmesnek - várjunk a tesztekig -, akkor az életben nem venne senki új készüléket, mert mindenki a tesztekre várna?És nehogy azt hidd, hogy a Mobilarena, Engadget, Gizmodo vagy épp a Pocketnow hasznos infókkal fog téged ellátni, mert ugyan ők szakértői szemmel tekintenek egy ilyen készülékre, és lehet hogy kisujjból kiráznak egy-egy készülék tesztet, de nincs idő tartós tesztre egy ilyen újságnál sem. Ők impressziók, első benyomások alapján ítélnek, húzzák rá a vizes lepedőt egy láthatóan lassú / értelmetlen / rosszul sikerült konstrukcióra. Általában nem találkoznak tervezési hibákkal, csak a felhasználók visszajelzéseit követik, és amikor meg van a hiba, ők is csak azt tudják tesztelni.
erdoke:
Akkor ezt majd el is dobom a picsába
Tudom, hogy te nem az a típus vagy, akinek ezt magyarázni kell, általánosságban írtam a megapixel háborúra....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Sorozatok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest