- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
doncortio
senior tag
válasz
pingwin011 #46 üzenetére
Mondjuk arról hogy aki fehér mint a fal az vagy albínó vagy nem megy napra
Egyébként ebbe belekötni
-
doncortio
senior tag
válasz
pingwin011 #44 üzenetére
Nem mindenki ruha alapján ítél
Van aki frizura, bőr, teló alapján ítél
(a bőr nem (csak) rasszizmus miatt hanem elárulja hogy a tulaja mennyit tölt friss levegőn vagy gép előtt egész nap)
-
pingwin011
aktív tag
válasz
doncortio #43 üzenetére
Oké, de normál esetben, ha bemegyek egy helyre, akkor a ruházatom alapján ítélnek, és abból jön le az első vélemény, ha nem látták, hogy milyen kocsival érkeztem. Aztán ha előveszem valami miatt a telefonom, azt csak akkor látják. De ha telefonnal a kezemben érkezem, akkor is a ruházatom lesz dominánsabb elvileg. Ha a ruházatom alapján nem írtak le első látásra a sznobok, akkor utána a telefonom miatt sem fognak, még akkor sem, ha az a mai felhozatalokhoz képest szegényes. Szóval én ebben a kinézik az embert a telefonja miatt dologban nem nagyon hiszek, persze ha ti tapasztaltatok ilyet, akkor elfogadom. Én olykor visszarakom a kártyám az e52-be, mert még mindig imádom, bár már kevés amit nyújtani képes, ezért huzamosabb ideig azért nem használom. De egy sznod helyen sem égne vele a pofám. Bár nekem 3210-essel sem...
-
doncortio
senior tag
válasz
pingwin011 #42 üzenetére
Ezt nyílván így helyes de van egy bibi: minden ekber első benyomásra ítéli meg az embert ami az esetek kilencven százalékában látásra megy. Ha valakivel neten ismeredsz meg majd beszéltek telefonon és csak utána futtok össze akkor egészen másképp fog hozzád viszonyulni mint ha akkor ismerne meg először. Addigra kialakított rólad egy előzetest amit nehebb befolyásolni.
-
pingwin011
aktív tag
Persze, valamit mindenképpen elmond. Pl ha én hellokittis mobillal mászkálnék, akkor nyilván homár lennék stb, de ha én beállítok egy vadiúj Aston Martinnal valahova, méregdrága ruhába stb, de épp e52-m van, mert az tetszik, akkor ugyan ki nézne ki engem a szórakozóhelyről? Szóval vannak kirívó dolgok, mint a fenti példa, de egy e52ből ne szűrjenek le már semmit. De van egy olyan sanda gyanúm, hogy egyébként ez a lenézés dolog enyhe túlzás. Bár én pont leszarnám, ha valaki ez alapján ítél, akkor azzal lehet nem is kívánok beszélni.
-
brd
nagyúr
válasz
pingwin011 #38 üzenetére
Azért számít, mert azt hiszik, hogy az bármit is elmond a tulajdonosáról. Régebben még arról adott némi információt, hogy milyen pénzügyi helyzetben van a tulajdonosa (és esetleg milyen ízlése van), de ma már egyrészt bármilyen hülyegyerek vehet 2 év hűséggel felsőkat' telefont, másrészt a felsőkat' telefonok tudása is elérhető alacsonyabb árkategóriában is (harmadrészt értékelhető ízlése egyre kevesebb embernek van).
-
David75
őstag
válasz
pingwin011 #38 üzenetére
Mert ez hozzá tartozik a külsődhöz. Azt látják hogy milyen ruhába vagy, milyen hajjal, milyen órát viselsz és milyen telefonod van. Az már mindegy hogy felső kategórián belül milyen...
-
pingwin011
aktív tag
Ez egyébként számomra felfoghatatlan. Mármint, hogy a teló miért számít annyira. A megjelenés nem mindegy, de a telefon legyen már az. Ismerek gazdag embert, aki jelenleg is n95el, meg egy nokia carbonnal mászkál. Imádja a telefonokat, sokat is cseréli, de neki nem fekszenek a hitech telók, pedig fiatalos és abszolút nyitott az új technikákra is, meg volt is neki htc hd2-je, meg otthon is van egy galaxy s2, amin hungry sharkozik :-)
-
pingwin011
aktív tag
válasz
DemonDani #27 üzenetére
Filmeknél egyáltalán nem követelmény a szó szerinti fordítás, sőt! Néha igencsak bénán hangzana egy-egy cím magyarul. A remény rabjai pont egy jól sikerült, nagyon kifejező cím lett. Amúgy ez úgy működik, hogy az angol cím alapján, vagy a storyt alapul véve, kitalálnak egy magyar címet, azt elküldik a gyártónak, vissza is fordítják szó szerinti angolra a magyar címet, ami persze más lesz, mint az eredeti. Aztán a filmgyártó vagy rábólint, vagy nem. Vannak gagyi magyar címek, de a többség jól el lett találva. Az okostelefon ettől még nem jó magyar kifejezés szerintem sem.
-
David75
őstag
Persze hogy számít a telefon de az nem hogy 3gs,i4,sgs I/II vagy omnia 7 stb. A zp-ben ezt leszarják de a bmx-es béna fiú utánzatok meg a tinipicsáktól nem kerülök party hangulatba sőt. Meg attól se ha valaki elmegy bulizni és kitűrt ingben meg rövid nadrágban teszi ezt és csodálkozik hogy egy elegánsabb helyre nem engedik be. Ha bulizunk akkor adjuk meg a módját, annyira nem kell sok hozzá. Ha mégis sok akkor irány a zp vagy valami hasonló igénytelenség.
kolosanyi: Elvégre minden csak órák kérdése.
-
válasz
Valentino K. #26 üzenetére
Emlékszem a walkmanra annó sétamagnóra(sétálómagnóra) fordították...Az sem volt a legsikeresebb.
De ne lovagoljunk a dolgon.Egy biztos hamarosan az alapmobilok is ugyanazt tudják majd mint a nagytesók csak esetleg kisebb kijelzőn valamivel lassabban.
-
debrejo
senior tag
Pont ezeken a helyeken "elvárás" hogy valamilyen aktuális, trendi telefonod legyen...zp-ben szerintem magasról leszarták kinek milyen telója van. Oda nem villogni jártak az emberek, az általad említett helyekkel ellentétben. Ízlés kérdése ki hova jár bulizni, de az általad említett két rétegnél pont hogy a sznoboknál fontos a trend és az aktualitás, nem a béna bmx-eseknél. Flame off.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Angel1981 #30 üzenetére
+1 a "normális helyeknek".
Bár én legjobban a normális koncerteket csípem (valami normális bandával, csak az a baj, hogy azok 10k felett kezdődnek általában, de akkor inkább az, mint egy igénytelen f*s 2-3k belépővel...)
Btw nem kell sznob helyekre járni, hogy sznobériával találkozz. Elég csak bemenned akármelyik egyetemre, vagy gimnáziumba. (Az én kedves egyetemi csoporttársaim is tudnak olyanokat alakítani, hogy csak na.) -
Angel1981
veterán
Nem baromság, én én egyszerűen ezt tapasztalom, és még vannak bőven, akik egyetértenek velem a környezetemből.
Egyébként egyetértek a bulizós szokásaiddal / véleményeddel, engem is inkább "elrángatnak" a sznob helyekre, talán pont ezért szúrnak szemet inkább az ilyen dolgok, mint említettem volt. -
Valentino K.
senior tag
-
David75
őstag
válasz
Valentino K. #26 üzenetére
Alapvetően mi értelme ennyit rágódni egy szavon? Nem teljesen mindegy?
-
DemonDani
addikt
válasz
Valentino K. #24 üzenetére
mond szépen:
SmartphoneDe minden meg is van bennük ami a csúcs készülékekben csak minden lassabban hajt végre vagy gyengébben fényképez stb...
Az Androidnak hála azért tényleg megkapod ugyan azt a lehetőséget 20k-ért mint amit 180k-ért, csak 10szer annyit látsz "Loading" képernyőt vagy többször szeretnéd falhoz vágni mert nem azt csinálja amit akartálOkostelefon meg az, ami rendes formájában képes megjeleníteni weblapokat, köznyelven is érthető így
Na most ha a 20k-s is képes erre akkor minek nevezzük?
Találj ki valami frappáns rövidítést azokra a telefonokra amiben ARMv7-es processzor vanAz most még megszűri a listát és tényleg csak drága cuccok maradnak.
Legyen UMID ugye a MID-ek a tábla gépek de ezek kisebbek.
Szóval UMID.Az UMID már tetszik? és akkor ez jelöl minden ARMv7-es eszközt (ami ugye mindent támogat jelenleg, így ez a legokosabb)
legujabb hszedben semmisé tetted szegény fejtegetésem pedig jó az umid :/
de azt meg tudhatnád, hogy az idióta forditások országában élsz.
amíg a The Shawshank Redemption azt jelenti hogy A Remény Rabjai addig azon sem csodálkozok ha a Smartphone-t "nagyonzsírteló"-nak hívják -
válasz
Valentino K. #24 üzenetére
+1 A számból vetted ki a szavakat.
-
Valentino K.
senior tag
Kiráz a hideg ettől az "okostelefon" szótól...
Egyébként is a mostani formájában teljesen értelmetlenné vált. Ami 4-5 éve még a luxus kategóriában volt csak elérhető az manapság már a legalsó kategóriában is alap szolgáltatásnak, feature-nek számít. -
David75
őstag
válasz
Angel1981 #22 üzenetére
Már ne is haragudj de ez baromság. Én járok a elitebb helyekre is pl:creol,symbol,moulinrouge stb de ott is látok sok embernél 3gs-t meg minden féle nokiákat. Sőt én sem szégyenkezek az omnia7-el.(főleg mert senki sem ismeri és a ui azonnal ilyen wow hatást kelt) Sokkalta jobban a ruha számít. Amúgy meg lehet röhögni a sok gazdag ficsúron de én személy szerint inkább ilyen helyen bulizok mint a zp-be a 16 éves picsákkal meg a béna bmx-es barátaikkal, meg olyan helyre se megyek ahol beengednek valakit egy diszkóba kitűrt inggel meg rövidnadrágba. Nem tudom mi a nehéz abban hogy valaki normálisan felöltözzön ha már elvileg szórakozni megy.
-
doncortio
senior tag
Én valamiért arra használok egy okostefont amire feltalálták: netelek vele
Most is az X 8-asamról írok. Az üzemidőre teszek magasról. Napi több órát netelek wifin, egy-két óra gémelés (Drag Racing, SpeedX, Robo Defense
) egy bő óra zenehalgatás, napi min tíz kép lövése, egy-két párperces videó készítése, egy óra iGo GPS ("Bori drágám, nem érdekel, hogy átléptem a sebességhatárt"), Google Sky aktív használata, FB ezerrel, pár tweet gépelése, egy-két check-in, jegyzetek nonstop írása. Kb minimum ennyiből áll az xperiám egy napja és kibírja estig. Ha nincs kedvem tölteni akkor lelövöm a wifit, bt-t, gps-t és akkor nagy galószínűséggel még egy napot kibír de jobb kettőhúszra rakni
2016-ban a mai csúcstelók teljesítményével fognak Android 7.6.1-es 20ezres alapdroidokat osztogatni
Egszer vittem roamingolni a drágát (no háromgé, stb) és kis játszikákkal keg qrvasok fotózással négy napig bírta a kicsike
-
brd
nagyúr
A telefont nem is kell * (amit igen, azt kidobni, és a véleményt róla minél több helyre beírni, hogy pusztuljon a férgese), az okostelefonnak hívott számítógépet viszont sajnos igen, mert a gyártók/software-készítőket láthatóan nem túlzottan érdekli az üzemidő, hiszen azzal úgyis a felhasználó fog szívni.
*: Még ha okostelefon, akkor sem (mármint a normális fajtából), pl. az általam használt ZTE Blade 5-6 napig is bírja, telefonnak használva.
-
pingwin011
aktív tag
válasz
DemonDani #17 üzenetére
a hdr kamera programoknak kell egy kis idő, mire 3 képet megcsinál és egybe rakja. mozgás nélküli képre jó, mozgásra már semmiképpen. igazából még arra is kell ügyelni, hogy ne nagyon mozogjon a kezed... meg nem is konkrétan színjavításra van a hdr kitalálva, hanem expozíciós javításokra.
-
DemonDani
addikt
fényképező mellé SGSnél tegyél fel egy Pro HDR Camera-t aztán az a szineket rendbeteszi valamelyest.
Amúgy meg abba az általános hibába estél, hogy túl sokat vártál tőle...
Ez mindig így van, a Corei7 sem atom gyors ha már megvetted, meg az a félmilliós bicikli is ugyan olyan gyorsan megy mint az előző 30ezres össztelós és még kényelmetlenebb is a merev karbon váz -
kpal
nagyúr
jó sok
-
JR.CSé
senior tag
válasz
pingwin011 #13 üzenetére
Az igaz h nem szemfényvesztés.De a Symbian azért egy kicsit erős túlzás hasonlatnak...
-
pingwin011
aktív tag
Attól még nem szemfényvesztés, mert neked nem jött be. Én tudom egy kézzel is használni például... Az egy napos üzemidő nekem sem a kedvencem, de van egy sereg dolog, ami miatt el tudok tekinteni ettől. Nem szeretném felsorolni, hogy számomra mitől nem szemfényvesztés (amik miatt még rengeteg embernek nem az...). A napi töltéssel meg úgy vagyok, hogy tök mindegy, hogy este. Nekem spec nagy hiányérzetem lenne, ha valami miatt "butatelefont" kéne használnom. Sőt, már igazából a symbiannal is ugyanez lenne. De ízlések és pofonok. De azért lásd be, hogy attól mert neked nem tetszik, még nem szemfényvesztés...
-
PHM
addikt
"Ennyi pénzért már ma is lehet Android vagy Symbian alapú készülékeket vásárolni, ám ezek alapfelszereltsége a következő öt év során már a mai csúcsmodelleken is túlmutathat."
Attól tartok, várok még pár évet a váltással.
A méret nem zavarna egyébként, fotózni sem akarok vele, de az,
hogy egy telefont minden este tölteni kelljen, nagyon nem gyere be. -
robertel
senior tag
Én s eórákat netezek rajta, amit kell megnézek, arra tökéletes.
Nekem hsználhatóság szempontjából még pont jó, zsebben elfér, meg minden.
Fényképező meg arra jó, ha van éppen valami lekapod, vaku is jó nálam, sötétben is egész jó képeket csinál, persze nem összehasonlítható egy fényképezővel.
Kinek a pap kinek a papné, ahogy modnani szokás -
VINIKOR
senior tag
1 Milliárd minusz 1db.
3 hete vettem a Galaxy S-t. Nevetségesek ezek az okostelefonok. Szemfényvesztés az egész. 1,5 naponként töltőre tenni. Olvasni rajta szemfájdító, telefonálni meg túl nagy. Nem lehet egy kézben megtartani, mindig be kell segítenem a másik kezemmel. A fényképező gyenge képminőségű.
Nagyon gondolkodom, hogy eladom. Helyette egy billentyűzetes Sony Ericsson Elm-et és egy Amazon Kindle 3-at veszek.
-
robertel
senior tag
Na ez az ami engem nem érdekel.
Én hosszú időre tervezek a telefonjaimmal, max akkor cserélek ha valami nagyon jó árban van, vagy nagyon nem jön be a használt készülék.
A mostani telómmal is igy vagyok, tökéletes, midnen megy vele ami kell, az, hogy nincs HD videó, 12 mp kamera, 2 mag stb azért nem cserélem le.
Amire fenem a fogam ez mellé az egy olcsó iphone ha lesz egyáltalán.. -
robertel
senior tag
válasz
callmeakos #2 üzenetére
Az iphone ára nem hiszem, de midnen másé igen.
-
robertel
senior tag
Hát igen, 2016ra a mai csúcsmodellek már az alsókategóriában is cikinek számítanak majd
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Juniper Research szerint a 150 dollár körüli készülékeknek köszönhetően ugrásszerű bővülés előtt áll az okostelefonok piaca.
- Google Chrome
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- További aktív témák...
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest