Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Hiba miatt egyelőre nem támogatja az AirPods Max a veszteségmentes hangot
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
edari
őstag
válasz
bbkmachine #196 üzenetére
Egyiket se néztem, megnéztem a keynotet (néha szünetelt, mert volt más dolgom is) streambe, nem tartom szükségét annak hogy fake/hülye oldalakat/híreket olvassak.
-
törölt tag
Szerintem olvass utána... A PUL licenc részt keresd.
-
GTompi
csendes tag
válasz
szabonagyur #130 üzenetére
Szerintem nem tűnt a Win8-nál az OEM nem hordozhatósága. Több hozzászólásban olvastam ezt régebben is, aztán felhívtam a microsoft supportot és megkérdeztem és azt mondták, hogy pl. alaplapot sem cserélhetek, legfeljebb, ha viszek szervizes papírt, hogy tönkrement. Ahhoz pedig, hogy új gépre is tudjam telepíteni mindenképp dobozos verzió kell, ami nem OEM. Ezt a support mondta.
-
törölt tag
válasz
djculture #55 üzenetére
Szerintem az lesz mint Windows 8.0-nál, hiszen ahhoz is lehetett egy előre meghatározott időintervallumban ingyenes Media Center kulcsot igényelni.
Kaptunk hozzá rendes kulcsot, ma is működik. A Windows 8.1-et ami a képen látható 2014 decemberében telepítettem újra. Az előző verzió két évig bírta
-
-
edari
őstag
válasz
bbkmachine #186 üzenetére
Most komolyan...index...mit vársz? Csak a fikázáshoz értenek, semmi máshoz..Ja meg applet isteníteni, de azt se tudják hogy miért jó...
Asszem veszek egy eredeti win8.1-et, mert gondolom a virágbolti aktiválás nem játszik majd
Se a még beregisztrálatlan win
-
Воланд
titán
válasz
bbkmachine #188 üzenetére
basszus, elolvastam az ars technica cikket es felelmetes, hogy mennyire felre van forditva...
-
Kékes525
félisten
OEM Windows 7em van. Erre is ingyen lehet frissíteni?
-
Воланд
titán
válasz
bbkmachine #188 üzenetére
ilyet aztan nem mondtak, sot ennek az ellenkezojerol volt szo.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #186 üzenetére
Origo címlap: "egy év után a licencek lejárnak majd, és ugyanúgy elő kell fizetni rájuk, mint a havidíjas rendszerben elérhető Office 365-re"
mivaaaan?!!
-
bbkmachine
aktív tag
Akkor nem értem, miért írnak baromságokat. Az Index is akkora ökörséget közölt le címlapon, mint a ház, de több oldal is ökörségeket írt!
Index: "Hogy ne legyen gond többé a verziókkal, a Windows 8.1-re ingyen fel lehet majd telepíteni a 10-es verziót. A megjelenése utáni első év elteltével a Windows 7-es júzerek is ingyen megkapják a frissítést."
Máshol meg azt írják, hogy win 7 és 8-ra is azonnal ingyenes lesz a megjelenés után.
-
Воланд
titán
válasz
kovacs.adam9 #182 üzenetére
igy van. miutan eleg sok bankszamla adatot begyujt az ms szepen leuritik ezeket a szamlakat. a szemelyes adatokat felhasznalva meg hamis szemelyiket fognak kesziteni, meg ilyesmi.
-
Воланд
titán
válasz
bbkmachine #183 üzenetére
nem kell.
-
bbkmachine
aktív tag
Most ezt nem értem. Elolvastam kb 5 különböző híroldal mai írását. Az egyik fele azt írja, hogy ingyenesen lehet a megjelenést követő egy éven belül frissíteni win10-re és örök érvényű lesz az így megszerzett liszensz, máshol meg azt írják, hogy az ingyenes frissítés 1évig lesz érvényes és ha lejár az 1év, akkor fizetni kell érte. Most akkor mi az igazság? Kell e fizetni az ingyenes frissítés után 1évvel, vagy sem?
Valaki fordítsa már le rendesen az eredeti Microsoft hírt, mert a magyar híroldalak keverik a szezont a fazonnal! -
kovacs.adam9
tag
Megéri-e? Ugy hallottam keyloggert használnak és a szerződési feltételekben benne is van. Azért lesz ingyenes,hogy visszaélhessenek az adatainkal?
-
azopi74
addikt
válasz
kakuk.tamas #180 üzenetére
Én meg a házastársamat társasházra cserélném
-
kakuk.tamas
addikt
Androidot frissítenék Windózra. Hogyan lehetséges?
-
JasL
őstag
Azért ha belegondoltok, jó nagy békát lenyeltek azzal, hogy 7-esig visszamenőleg mindenkinek free az upgrade. Magyarul több évnyi munkaórányi haszonról lemondtak, csak azért, hogy hagyják a felhasználók a picsába a régi rendszereket, és jöjjenek át ingyen inkább, minthogy fragmentálódjon a piac. Pedig irdatlan sok pénzt kifizetnek a többezer fejlesztőknek havi szinten, hogy csinálják az új OS-t.
(Aki nem tudná, a Microsoft legnagyobb fejőstehene az Office)
-
Ricardo128
senior tag
Engem nem győztek meg
-
Воланд
titán
"During a Q&A after the keynote, CEO Satya Nadella told reporters that looking at Windows as a service doesn't imply any changes in Microsoft's business model. Windows as a service is all about how Microsoft services Windows, moving forward, and not about how it plans to charge for it or how it will work with its parters." [link]
-
azopi74
addikt
Nem kéne hulladék gyártóktól származó hulladék vasat vásárolni! Pont minap voltam egy volt munkatársamnál, akinek 2007-ben egy akkor (igaz nem túl olcsó, de kompromisszum-mentes) gépet dobtam össze, azóta semmi hw upgrade nem volt rajta, csak egy HDD-> SSD rendszerváltás, a Windows 10 TP gyönyörűen fut rajta.
-
Prof
addikt
válasz
eleminator #8 üzenetére
Igen a ragott alma, meg android-nal nem is jon ra uj verzio, mert azt mondjak vegyel uj mobilt
Amugy szerintem kiszamoltak, hogy tobbet nyernek a sok regi verzio takolas/supportalas helyett ha minel hamarabb atcsabitjak a nepet a W10-re.
-
devast
addikt
válasz
djculture #150 üzenetére
5-10 év múlva, csak a windows store-ból lehet majd windows-ra szoftvert venni/telepíteni, figyeld meg. Eddig az alapot adták pénzért, az ökoszisztéma szabad volt, ezt akarják megfordítani, mert már nem működik. Megy a beetetés. Minden gépen legyen ott a windows store, kezdjék el szokni a juzerek....
szerk: Office 2013-nál már elkezdték a sz*patást... oem-et microsoft account-hoz kell kötni, hogy fel tudd telepíteni (online telepítés, vagy offline kulcs lekérése részletkérdés). Rohadékok a dobozban csak online kulcsot adnak...
-
Nekem eredeti win8-am van. Azzal mi lesz, ha tiszta telepítést szeretnék?
Ehhez jó lesz a sima 8-as kulcsom, vagy előbb fel kell telepíteni az alap 8-ast, azt frissítenem áruházból 8.1-re, és ha ezek megvannak, akkor frissíteni 10-re? Mert ez utóbbi, nem kicsivel több idő, és felesleges ssd kínzás.
-
szabonagyur
félisten
Amúgy meg pont tévedsz! Lehet, hogy a korábbi notebookkal még lesznek gondok, de innentől ha nem lesznek új OS-ek eltűnhetnek a mindig csak az aktuális rendszerre fejlesztek problémák. Lehet nem lesznek naprakészek mindig a 2 éves gépek driverei, de futtathatóak lesznek rajta mivel az alap közös lesz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
FollowTheORI #145 üzenetére
"A windows phone és tablet elenyésző rész."
NNNaaa, hát szerintem pont ezen akarnak nagyon változtatni. Mert ott a lóvé. Ezért nyomják az egységes felület szöveget (ami nem is baj).
Abba gondolj bele, a google, aki nem kér pénzt az operációs rendszeréért, mégis jól eléldegél belőle. (Az applet most nem hoznám fel példának mert ő a hw árán is keres jócskán). -
szabonagyur
félisten
Remélem ezzel lezárul a téma ezen része.
Senki nem tudja még, hogy fog működni az ingyenes frissítési lehetőség. Nem lehet azt sem tudni, hogy új kulcsot fognak e kapni a korábbi rendszer tulajdonosok.
Semmit sem lehet tudni még erről -
asdf_
veterán
válasz
szabonagyur #157 üzenetére
Nem az ms hibaja a driver. Csak ok felvazoltak egy tejjel-vajjal folyo kanaant, hogy egy oprendszere lesz mindenkinek, csak arra kell kodolni, es milyen jo lesz mindenkinek, mikozben kurvara nem.
-
törölt tag
Azt tudom, csak mikor vett egy átlagfelhasználó egy laptopot amin van egy előretelepített win 8 amit netalán felfrissített win8.1-re de később egy visszaállítást csinál az eredeti rendszerre , onnan lehet majd frissíteni közvetlen win 10-re? Mert a cikkben csak ismételten leírom win7, illetve win 8.1 van win 8 nincs. Egy átlagfelhasználónak ez fontos lehet szerintem.Szóval erre tudja valaki a választ vagy várni kell amíg ez kiforrja magát.
-
asdf_
veterán
válasz
FollowTheORI #120 üzenetére
Ha mostantól nem számít az hogy milyen windows verziód van, az azt jelenti hogy mindig a legfrissebb windowsod van... tehát nem 9, 10, 11, 12 stb stb össze vissza a userek között.
Magyarán mostantól mindig mindenki a legújabb windowson lesz... ezt csak úgy tudod elérni hogy mindenkinek kötelezővé teszed évekig. (Illetve régi hw meg megy a kukába nem támagott tovább nincs rá OS se tovább. + új HW + új windows licensz pl.)Egyetlen apro pici bolondsagrol tetszik megfeledkezni: Alig mult 4 eves a gepem, boven kiszolgal, hacsak ki nem fingik benne valami, szerintem meg ennyi ev siman benne van, tehat nem veszek uj vasat, mert minek, es 2020. januarjaig amugy a Win7-tel is jo vagyok -a Win8 az kizart, majd akinek het anyja van, az-. Viszont mar Windows 8 driver sincs az alaplapomhoz (jo, rakok bele egy hangkartyat es elbucsuzom az IDE-s hdd-tol meg optikai meghajtotol, akkor talan jo lennek Win8-ra), igy nyilvan Windows 10 sem lesz. Magyarul nagyon szep es magvas gondolat ez az egy varazsutesre megoldodik a fragmentacio problemaja, csak a driverhianyon fog a valtasban erdekelt gepek derekas resze elhasalni...
-
Robert07
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy teljes újratelepítésnél hogy működik a dolog?
Van egy termékkulcs amit ha beírok mindig elfogad és kész?
Vagy egy termékkulcscsal csak egyszer lehet felrakni?
Mert tudom, hogy van benne ez a beépített reset funkció, de az nem az igazi.Eddig nem akartam ilyesmivel foglalkozni, de ha csak egyszer kellene megvenni, akkor megérné
A válaszokat előre is köszönöm
Bocsi, már látom, hogy nagyrész erről beszéltek, úgyhogy inkább elolvasom azt
-
Oszilaci
senior tag
válasz
szabonagyur #144 üzenetére
win8 óta nincs serial a gépeken
-
djculture
félisten
Különben legalább a rémálmom nem teljesült legalább is eddig, hogy nem lesz offline windows hanem x óránként bekell jelentkezned a neten a microsoftos fiókodba mert különben leáll a windows
Kitelik tölük ez is..
-
vzozo
senior tag
válasz
FollowTheORI #133 üzenetére
Devices and Consumer Licensing ~4.1 milliárd dollár... ez a consumer... tehát te meg én.
Nézzük csak mi is tartozik ide:
Devices and consumer licensing, meaning Windows OEM, Windows Phone, Office Consumer and IP licensing
Ugye tudod, hogy pl. az Office az drágább, mint a Win? Az IP-be pedig kb. bármit bele lehet venni.
Egyébként neked mi a bajod végső soron? Hogy pénzbe kerülnek a szoftverek és nem lehet ellopni őket? Vagy az MS-sel van valami személyes vitád? Miért ne kereshetne egy kapitalista cég az IT iparban? Miért ne tarthatná el több tízezer fejlesztőjét és azok családját a bevételekből?
-
válasz
szabonagyur #147 üzenetére
OK. Igen van...
(#149) vzozo
Nincs értelme ismételni magam... amúgy pont hogy nem.
Szerintem olvass vissza ha kívácsi vagy. -
szabonagyur
félisten
válasz
FollowTheORI #145 üzenetére
Ok rád hagyom, a varázsgömböd mutatja neked a jövőt, olyat látsz amit nem is mondtak és nem is lesz
ja és Flamelést be kéne fejezni mielőtt pihenni küldenek mindenkit.
-
válasz
szabonagyur #144 üzenetére
A windows phone és tablet elenyésző rész. Piaci részesedésen is látszik.
Nem abból jönnek a millárdok ebben biztos lehetsz. -
szabonagyur
félisten
válasz
FollowTheORI #142 üzenetére
Persze mert a tablethez nem kéred, telefonhoz nem kéred... ne nevettesd már ki magad. Meg gondolod mindenkinek egy eszköze van és jó napot? Tudod hányan vesznek előtelepített gépet? Átlag user nem foglalkozik azzal, hogy hozza viszi, rajta van, bekapcsolja és megy.
Ja és megsúgom notebook esetében nincs se jogod se lehetőséges az OS-t tovább vinni
-
szabonagyur
félisten
válasz
FollowTheORI #140 üzenetére
Ne gyárts összeesküvés elméleteket, nem áll jól, főleg ha hülyeséggel támasztod alá.
-
válasz
CyberPunk666 #138 üzenetére
Hanem?
(#141) szabonagyur
Már hogy ne tudnád... veszel egyszer egy windows 8.1-et (amit vihetsz magaddal, nem ami a notihoz jár, és olyan gépre teszel amilyenre csak akarod) és annyi.
A géphez meg nem kéred amikor veszed a következőt.Persze aki leszarja nem így csinálja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Megint tévedsz, az általad említett Devices and Consumer Licensing tartalmazza az előretelepített laptopokat, telefonokat, tableteket. Itt ha megszakadsz sem tudod elkerülni, hogy kifizesd a OS-t
-
Nem. Mert az OEM az igen HW-hez volt kötött de azt valójában új géppel adhatták volna csak el a rendszerépítők, nem pedig kereskedelmi termék.
Nekünk a Retail dobozos volt (ami megszűnt a 8-al), amit annyiszor aktiváltál és oda vittél ahova akartál.
Most e helyett jött a 8/8.1 alatt az olcsóbb "rendszerépítő" kiadás. Amit szintén vihetsz magaddal új gépre.A probléma ott van hogy ha a 10-es is így maradna, akkor semmi sem akadályozna meg hogy sokévmúlva a most megvett licenszeddel feltedd az új gépedre az akkori mondjuk windows 13-at.
Na ebben biztos lesz valami változás.De jó oké legyen igazatok én elmondtam a véleményemet meg ti is és én hülyeségeket beszélek ugyis.
Szóval akkor nem is írok tovább. -
Oszilaci
senior tag
válasz
westcoastog #132 üzenetére
így van ,ezt írtam le az elöbb a "nyugjeivel" egyutt amúgy szuper dolog
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Az a baj, hogy te nem a tényekből ítéled meg a helyzetet, hanem az elméletedhez keresed a tényeket és így egy torz eredményt kapsz.
Devices and Consumer Licensing
ez nem csak a boltban windows terméket vásároló emberekből van.
Ebbe rengeteg más is beletartozik. -
westcoastog
veterán
válasz
CyberPunk666 #135 üzenetére
Ja hát a fene sem használná több eszközön egyszerre, nekem az a lényeg ha fejlesztem a gépet, kicserélem az ssd-t akármi, akkor lehessen aktiválni és tiszta telepítéssel felrakni, ha szükség azt hozza.
-
En arra vagyok kivancsi, hogy win8 eseten ha uj ssdm lesz akkor win8 telepites, update, update win 8.1, update, update win 10 lesz vagy vegre adnak erre egy legalis kulcsot, hogy a vegen ne 30gb es 8 ora legyen majd a win telepites.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
westcoastog #132 üzenetére
A win8 óta hordozható legálisan, csak annyi hogy nem használhatod egyszerre több eszközön. Ha az egyikre telepíted, akkor másokról uninstallálni kell és ez még legális használat marad.
-
válasz
CyberPunk666 #125 üzenetére
Nem e???
El vagy tévedve...
Devices and Consumer Licensing ~4.1 milliárd dollár... ez a consumer... tehát te meg én.
Commercial Licensing ~9.1 milliárd dollár... ez az üzleti.
Amikor te azt mondod hogy az se baj ha ingyen akkor arról a 4 millárdos negyedéves szám jelentős részéről beszélsz.
Na ne nevettes már...Persze be lehet adni a befektetőknek... idővel megemésztik.
Meg azt is hogy egyszer fizetsz aztán évekig adod az általad nem kevés pénzből fejlesztett következő windowsokat ingyen...A részvényárfolyamon is majd meglátszik.
-
fantest1
csendes tag
válasz
A Microsoft üzletpolitikája megváltozott. Alkalmazkodik a mai világ adottságaihoz(torrent), ill. igényeihez(cloud). Épp ezért már jó pár éve a fő bevételi forrásuk nem egy-egy termék árusítása, hanem bizonyos prémium szolgáltatások nyújtása meghatározott időtartamokra (office 365, onedrive). Ez a fajta üzletpolitika a W10 megjelenésével (szerintem) csak még inkább előtérbe fog kerülni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
CanibelZ #128 üzenetére
Most miért nem mindegy? Olcsóbb lényegesen biztosan nem lesz, jelenleg ugye 11300 ft a Pro. Változás max annyi lehet hogy nem Pro lesz hanem a sima kiadás vagy olcsóbb/drágább lesz. Ha most kell OS vedd meg ingyen lesz a frissítés úgyis.
(#129) vlevi: Win8nál már eltűnt az OEM nem hordozhatósága (nem mintha egy telefonos aktiválással nem lehetett volna eddig is megoldani).
-
vlevi
nagyúr
válasz
"vagy az új HW újra meg kell venned"
Ha jól belegondolsz, az OEM-et eddig is meg kellett venned minden gépcserénél, ez volt a licensz. Ebben nincs újdonság.
De az, akinek most van egy normális gépe (ha csak levelezésre, böngészésre használja, akkor még talán a core2duo is annak számít), akkor, ha azt nézem, hogy a win7 óta egyáltalán nem nőtt a windows teljesítményigénye, akkor ez az említett core2-es gép még jópár évig kiszolgálja a felhasználót.
Aki pedig a játékok miatt állandóan cserélgeti a Z-s alaplapjait, legújabb i7-est, és bele a felsőbbkategóriás VGA-ból kettőt, annak eddig is új windows kellett (volna) vennie. Az, hogy megoldotta virágbolti aktiválással, az már nem ide tartozik. -
CanibelZ
aktív tag
válasz
szabonagyur #126 üzenetére
És win 8.1-nél nem tudja valaki hogy volt? Talán kiindulásnak jó lenne.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
FollowTheORI #113 üzenetére
Elég buta dolgokat hordasz itt össze.
Az MS-nek annyi a lényeg, hogy minél többen használjanak windowst, még azon az áron is megérné nekik, hogy mindenkinek ingyen adják, mert ez biztosítja azt, hogy soha nem fog más a monopóliumuk közelébe sem kerülni. Ez nekik mindennél többet ér, mert az ehhez kapcsolódó dolgokból jön a lóvé.
A "lakossági" windows eladásból jövő pénz nem annyira nagyon lényeges, ellenben a 90% feletti részesedés az nagyon fontos.Ameddig ez így van, addig minden játékos szinte csak winre jelenik meg, csak erre lesz normális office, .... rengeteg pénz $$$$ passzívan abból, hogy mindenki ezt használja. A platform töredezettségének megszüntetése is emiatt fontos nekik, és ezért csinálják, hogy ne legyen 7,8,8.1 csak 10.
Sosem fog bevezetni a lakosság részére olyan modellt, ahol a részesedés csökken, ezért nem lesz előfizetéses sem. Esetleg vállalati vonalon lehet ilyen...
-
CanibelZ
aktív tag
Szerintetek melyikkel jövök ki jobban? Ha most vennék win8.1-et és majd azt frissítem 10-re, vagy egyből a 10-t inkább? A kérdés leginkább azért merült fel, mert diákkedvezménnyel most tudnék 11k-ért venni 8.1-et, de nem tudom, hogy 10 megjelenésekor már lesz-e ilyen kedvezmény, vagy csak később, és az is mennyivel később?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Továbbra is el vagy tévedve és a hülyeséget hajtod, de leírom hátha egyszer felbírod fogni.
1. A Windows8/8.1 nincs géphez kötve, viszed ahova akarod.
2. Nem az OS-ből van a fő bevételi forrás és nem a r=1 userből, ők eddig sem vették meg nagyrészt, mindegy hogy megkapják e ingyen vagy sem, de legalább azok is a legfrissebbet használnák nem kell támogatni a régit. Ebből mi következik? Pénz, erőforrás, energia megtakarítás.
3. Cégek úgyis fizettek eddig is havidíjat, nekik mindegy ingyenes e vagy sem.
-
LLKobe
veterán
Vajon az upgrade kulcsokkal is működni fog?
-
válasz
szabonagyur #116 üzenetére
Figyelj elmagyarázom.
Ha mostantól nem számít az hogy milyen windows verziód van, az azt jelenti hogy mindig a legfrissebb windowsod van... tehát nem 9, 10, 11, 12 stb stb össze vissza a userek között.
Magyarán mostantól mindig mindenki a legújabb windowson lesz... ezt csak úgy tudod elérni hogy mindenkinek kötelezővé teszed évekig. (Illetve régi hw meg megy a kukába nem támagott tovább nincs rá OS se tovább. + új HW + új windows licensz pl.)
Jelenleg ugye az lenne hogy most free upgrade... aztán 5 év múlva is ingyen lenne a legfrissebb windowsod az akkor új hardvereden... mert ugye licensz nem szűnik meg.Ha nem hordozható lesz, mint pl most akkor értem mert új gép + új windows különben nem lesz rá más OS.
Ha meg viheted tovább "örökre" akkor meg nincs belőle pénz mostantól.Tehát egyik korlát tuti rajta lesz (vagy az éves fizetés, vagy az új HW újra meg kell venned).
De mindegy... még érthetően nem döntötték el pontosan milyen üzleti modell alapján lesz, van még idő míg kiderül.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Win 8-ra elég kevesen frissítettek a kedvező upgrade lehetőség mellett is. Ugye 8-9k volt. Ezt most benyelik inkább, hogy terjedjen az új rendszer, mert hosszú távon a kapcsolt szolgáltatásokból lesz pénzük. Nyomni kell a koncepciót, nincs mese, a klasszikus termékértékesítés már nem hoz annyit, mint egy szolgáltatás. Pl. így a modern ui appokat is fel tudják pörgetni, mert jelentősen nő a felhasználóbázis. Szerintem ez most egy nagyon jó lépés tőlük. Nekem már az olcsó upgrade is nagyon tetszett, anélkül maradt volna a vista.
Oszilaci
Mehet azonnal 8.1-s csak kell is kis regedit telepítés után. Én is benyaltam, igaz én win 8.0-t telepítettem, nem a frissítési alapot és azt frissítettem 8.1-re, de így is sokáig tartott.
NetTom
Túlkombinálod. Attól, hogy a windows 10 free upgrade, miből gondolod, hogy majd lesz windows 11 free ugrade is? Attól, hogy a 10-s megkap minden frissítést, attól még a következő főverzió miért járna ingyen?
A 10-t megkapod, gondolom telefonon mindig lehet aktiválni, a 11-ért meg majd lehet fizetni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Az a baj te mögé próbálsz látni de leragadsz ilyen dolgoknál, hogy ingyen Windows. Az ingyen windows azoknak szól akiknek volt eredeti előtte. Ez sajnos ha csak a lakosságot nézed elég kis arány nem oszt nem szoroz. Akiknek eddig sem volt eredeti és most akar venni abból bizony pénz lesz az MS-nek, illetve aki új gépet vesz és a régi is megmarad neki annak is kell OS.
Cégeknél teljesen máshogy megy, ott még havidíjat is fizetnek, szóval ne gondold hogy belőled élnek meg az MS-nél.
Amúgy meg ha mindenkinek ingyen adnák a rendszert akkor sem lenne veszteséges, mivel a többi szoftvere ami a gépen fut ugyanúgy fizetős.
-
Oszilaci
senior tag
jó dolog ez a frissités,de soha ne keljen újrahuznod a gépet
én win7-ről vettem meg igaz kedvezményesen a sony notebookhoz a 8 upgradet és egy rémálom volt az új gépre költözés vagy az újra telepítés SSD beszerzése után.
win 7 feltelepít majd jöhet az upgrade 8-ra az összes létező frissités beszerzése majd frissités 8.1-re no közben azért a driverek is mehetnek fel közel 5-6 óra mire minden megvan (core i7-3770 stb.)igaz 4500ft volt a 8 upgrade ,nem is panaszkodom ,de azért nem olyan egyszerü az
-
szabonagyur
félisten
válasz
Megint hülyeséget beszélsz, miért ne látnának pénzt? Ha veszek majd karácsonykor egy gépet arra honnan lesz csak úgy rendszerem? Valamit venni kell... és remélem tudod, hogy nem csak az OS-t készíti az MS, rengeteg más helyről van bevétele, a többi fizetős programnak meg igen jó alapot teremthet az ingyenes frissítési lehetőség.
-
Воланд
titán
válasz
es? a gyartok 8"-os eszkoz folott fizetnek erte, a vallalatok fizetnek erte, mellette meg ott van kismillio dolog, amibol az ms-nek bevetele van.
-
válasz
CanibelZ #106 üzenetére
Na igen a blog már más... mert ott odatették a kijelentés után hogy további plusszköltség nélkül.
Hát ha ez így van akkor érdemes lesz eladni az MS részvényeket, mert ebből pénzt nem fognak látni.
(#110) szabonagyur
Hidd el értem amit mond nagyonis...
Szerintem te nem érted amit mond, illetve nem látsz mögé.
Évekig frissen tartott új szolgáltatásokkal ellátott windows ingyen?
Na ne már... persze az apple ezt csinálja, de ott a hardverrel kifizeted az OS árát kvázi. Ezért tudják ingyen tolni az újabbnál újabb MacOS kiadásokat.
Nade a windows alatt a HW-ből nem lát pénzt az MS.Vagypedig az első bekerülési költség lesz magas... vagy valami máson szedik be.
Üzleti modellileg az évekig ingyen windows nem játszik.
Illetve akkor lehet az eszköz élettartama lesz majd valami kikötés az apróbetűs részen... mert ugye device lifetime.Na mindegy majd kiderül.
A blogon ott van hogy "supported lifetime of the device – at no additional charge" a sajtótájékoztatón ez nem hangzott el. Ez a lényeg.
-
szabonagyur
félisten
válasz
FollowTheORI #105 üzenetére
Te tényleg nem érted a szöveget.... Annyit mond összesen ha egyszer Win10 kerül a gépre (frissítéssel akár) onnantól megkap minden újdonságot, és ekkor mondja hogy mint egy szolgáltatásra gondolnak a Windows-ra a világ legnagyobb internet szolgáltatására, és hogy nem lesz kérdéses melyik verziót használod, a fejlesztőknek sem lesz ebből probléma, mivel egyetlen Windows lesz minden eszközön.
-
vzozo
senior tag
válasz
Hát ebben egy szó nincs arról, hogy folyamatosan fizetni kellene érte. Pontosan mely szavak, mondatok jelentik ezt számodra? Csak hogy lássuk, érted-e az elhangzottakat.
-
Воланд
titán
válasz
" Today was a monumental day for us on the Windows team because we shared our desire to redefine the relationship we have with you – our customers. We announced that a free upgrade for Windows 10 will be made available to customers running Windows 7, Windows 8.1, and Windows Phone 8.1 who upgrade in the first year after launch.*
This is more than a one-time upgrade: once a Windows device is upgraded to Windows 10, we will continue to keep it current for the supported lifetime of the device – at no additional charge." [link] -
CanibelZ
aktív tag
válasz
Windows blog
Ebben minden le van írva. -
CanibelZ
aktív tag
Szerintem az elhangzott hasonlatot értette félre. Olyasmit mondott, hogy a Win 10-re már inkább szolgáltatásként tekintenek, ebből jött neki az ami. De ezt arra mondta, ha jól értettem, hogy gyakorlatilag szinkronizálja magát bizonyos dolgokban, ha van WP-s telefonod, ilyenek az értesítések, pl. ha egy email-ről kaptál értesítést a telefonon és ott kezdtél vele valamit, akkor a gépen már nem hozza fel ezt az értesítést.
De szóljatok, ha én értettem félre, mert nálam nagyon szaggatott a kép, hülye internetem miatt. -
vlevi
nagyúr
válasz
FollowTheORI #93 üzenetére
Szerintem félreérted az 1 évet. Nem 1 évig lesz ingyenes a frissített rendszer, hanem 1 éved van arra, hogy eldöntsd, lecseréled-e a win7-t 10-re. Ha addig nem cseréled, akkor elbuktad. Mint ahogy xp-ről is csak rövid ideig lehetett 8-ra frissiteni kedvezményesen. De ha egyszer váltottál, akkor onnantól kezdve, amíg a géped megvan, addíg használhatod a rendszert.
-
szabonagyur
félisten
válasz
FollowTheORI #93 üzenetére
Te miről beszélsz? Értetted a szöveget amit mondtak vagy csak szavakat hallottál benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Windows 7, 8.1 és Phone 8.1 rendszerekről engedélyezi a váltást a Microsoft. Így talán legyűrik a fragmentációt.
- Akciókamerák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo II: Classic és Resurrected
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest