Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
ezeket én mind értem, csak épp nem tudsz ellenük mit csinálni.
vagy bazookával állsz a kertben és várod a guglis astrát, aztán jól bele eresztesz egy skulót?
én spec már régóta úgy vagyok ezzel és így is állok hozzá, hogy mindent tudnak rólam, minden hatalom tudja az adataim, adómat fizetem e rendesen (naná hogy tudják), ha pl az usa-ba mész, ott is pontosan tudják az anyagi helyzeted, bevallásaid, etc.. mivel te is, én is normálisan dolgozó, adófizető állampolgárok vagyunk, ezért rendszerben is vagyunk, ahogy minden másik személy.az meg hogy a júesz ármi balhézik, érthető, mindig, minden nap újra és újra kiderül, hogy folyamatosan milyen dolgokat művelnek. mindig az balhézik és ugat a leghangosabban, akiknek a legtöbb takargatni valójuk van.
-
Penge_4
veterán
"pl. a hadsereg is állandóan raplizik a google mapsos képek miatt.."
Az műbalhé. Akivel az amerikai hadsereg balhézik az eleve nem megkenhető (lásd: WikiLeaks), akiket meg tudnak kenni arról nem hallasz sehol semmit, akit nem, attól félnek, mert a végén még olyat mutatnának azok a műholdak (még ha jogilag(!) nem is rakhatják bizonyos létesítmények képét a nyilvánosság elé), amit
1: Ők látnak.
2: Bármikor véletlenül bármilyen gebasz miatt kiszivároghat, tehát kockázati tényező.Például gondolj bele, ha a Google Maps-en ott lenne feketén-fehéren a bizonyíték, hogy a HAARP mégsem az aurora borealis-t kutatja, vagy hogy valójában hogy néz ki felülnézetből az 51-es körzet és társai. (Hogy ne csak az aktuális iraki témát hozzam fel).
-
Integra
titán
az alap probléma az, hogy a google amerikai, és mint olyan, amerikában a személyes adatok kezelése jóval lazább alapvetően, mint pl európában, ahol a németeknek hála nagyon keményen megy még a privát szféra védelme.
szóval a google ezért alapvetően az amerikai magánszféra védelmét illető szabályozásra épít rengeteg mindent. ezért is gyűlik meg állandóan a baja európával, mert absz nem harmonizálnak a két kontinens magánszférát védő jogszabályai. amerikában széttúrhatják kb a magánéleted, eu-ban azért még pofánvernek.
ugyanakkor ha figyelsz, egy picit utánaolvasol, akkor a legtöbb helyen megtudod nagyon jól védeni magad az usa-ban is ha a személyes adataidról van szó, csak mindig rá kell kérdezni és ők fordítva gondolkodnak ez ügyben. erre tökéletes a faszbúk példája.
amúgy meg aztán alapvetően már tök mindegy, mindenki tud rólad mindent.. -
julius666
addikt
ott volt ez a zümi, vagy mi a bánat, ahol minden, titkolni vágyott infódat kirakta publikusan
ott volt a streetview wifi térképezéseÚgy konkrétan ez a 2 szolgáltatás ahol igazán balhé volt, és mindig minden új szolgáltatás bevezetésekor belecsapnak a sz.rba - ezt azért erősnek érzem, nem kicsit.
Itt a legnagyobb baj azzal van, hogy ha soha nem használtam volna a guglit, akkor is bekerülök az adatbázisaiba és ez már gáz. Nagyon gáz.
Ebben teljesen igazad van. Csakhogy ez megint nem google-specifikus probléma, Facebook, különböző reklámcégek (akik hivogatni szoktak minden sz*rral - közvéleménykutatás meg az ilyenek, illetve a spameket akik küldik) meg még az isten tudja kiknek ugyanúgy bent vagy az adatbázisában, pedig soha nem kerültél közvetlenül kapcsolatba velük.
Ez persze nem menti fel a google-t magát, de én nem látom még épülni a halálcsillagot.hogyan lehetne abban a cégben bízni, amelyikről folyamatosan derülnek ki a disznóságai
A disznóságok "tengeréből" aztán ki tudja mi az igaz. Az ilyen hírek többsége mindig xy értesüléseire alapoz, amit aztán 2 hét múlva már senki sem kér számon, mindenki elfelejt, csak az marad meg hogy milyen sok a negatív hír. A google hasonló az applehöz, vagy mint a régebbi microsofthoz, egy jó szaftos urban legend öleli körül, ennek köszönhetően lehet róla bulváros cikkek tömegét írni ami aztán vonzza a klikkszámot. Ezek után én azon lennék meglepődve, ha az IT-lapok nem csócsálnának szét minden apró információmorzsát a céggel kapcsolatban, legyen bármekkora is annak a valóságtartalma.
-
julius666
addikt
kár hogy a wave egy teljesen nyílt rendszernek indult és bárki üzemeltethetett volna saját waveservert.
Meg kellene gondolni, hogy miért is csinálta ezt a google. Azért, hogy neked jó legyen, vagy azért, hogy neki? Ki kellene deríteni, hogy Teréz Anyu felügyelő bizottsági tag-e a gugliban...
Nyilván származik belőle előnye, minden bizonnyal fasza profilt épít ki az emberről. Az más kérdés, ezzel a profillal mit tud kezdeni.
Szvsz max zsarolni, de azért elég csúnyán elkalapálnák (szerencsére).De azért kösz hogy megjelenítetted a netfasiszta google szöveget is a threadben, már hiányzott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lexus, Toyota topik
- Kedvenc zene a mai napra
- EAFC 25
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest