- iPhone topik
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
"1. Nem te döntöd el ki mire költi a megkeresett pénzét, mindenki a pénztárcájához mérten vásáról."
Így van. (Kivéve, hogy mindenki a pénztárcájához mérten vásárol.) De ha valaki olyanra költi amire nincs szüksége és csak azért veszi meg , mert csak , akkor ne sírjon hogy mennyibe kerül, akkor fizesse ki és ennyi.
"2. Nem felvágásból de én megtehetném azt, hogy kihozom kp-ra de őszintén minek? mikor a mostani is 90%-ban kiszolgál és már nem 2010-et írunk mikor egy flagship 3x jobb volt a közép kategóriánál."
Ez nagy különbség köztünk. Én olyan termékeket vásárolok ami 100%-ban szolgál ki , nem olyat ami 90%ban.
"3. Ha csóda történne és nem lopnák a politikusok és M. Lőrincz tovább az országot talán egyszer 500-600e lesz az átlag fizetés, akkor ez olcsó lesz mindenki számára."
Nem kell mindenki számára elérhetőnek lennie , mert nem is való mindenkinek. Attól, hogy 600ezret keres az egész ország, attól még ugyan annyi esetben indokolt egy ilyen készülék, mint ha csak 140ezer a nettó átlag. Szerintem semmiféle összefüggés nincs a kereset és az igény között általánosságban, kivétel nyilván vannak, de nem lenne szignifikánsan több embernek szüksége Note8-ra attól, hogy mindenki megkeresné rá a pénzt. Továbbá ezt az olcsó-drága paradoxont már kifejtettem, ez nem áll egyszerűen ez az érvelés. Egy termék ára egy konkrét összeg, akkor is 335ezer ez a telefon ha 100ezret keresel , meg akkor is ha 3milliót. Innentől megint ott tartunk, hogy nem értelmezhető az hogy drága vagy sem , csak az értelmezhető hogy a te életviteledbe, a te anyagi helyzetedbe illik e , vagy sem.
"4. Nem mi csóró ország vagyunk a célközösség."
Ez igaz, de egyébként nem a "nem csóró" országok a célközönség, mert nem országok a célközönség hanem vásárlók. Magyarországon is van sok ember aki célközönség meg Elefántcsontparton is van sok ember aki célközönség.
"5. Normális kerékpár? Tesco gazdaságos hulladékra gondoltál tudom amit életveszélyesnek, 10/9 szervízben kibaxnak vele, a sarki akhmedhez szerelni, amúgy meg ember 150k alatt is belépő hulladékot kapsz az igazi kerékpárok e fölött kezdődnek."
3 kilóért már kapsz Cube-ot is például, nyilvánvalóan egy komoly XC vagy országúti versenybicó ára lazán lehet 1,5-2 millió is , de 300ezerért igenis kapni jó minőségű, korrekt kerékpárt.
"6. iphone 7+ 256gb 350k volt akkor az olcsóbb volt számodra?"
Az i7+ 256 jelenleg 377ezer forint, szóval nem is értem hogy jön ide. Másfelől miért lett volna olcsóbb, ha 350 volt (amennyi amúgy nem volt ) miközben a note8 az 335 ?
7. Sokan előfizetésre hozzák majd ki és számumkra elhiheted lexarják azt a havi 30rugót drága-drága ez van, sok ismerős úgy van vele, hogy nem tud félre rakni nem is akar és nekik teljesen mindegy mire költi el az utólsó filléreit.
Oké, nyugodtan. De akkor tényleg legyen leszarás és ne sírás legyen, hogy drága. Továbbá hidd el, nekem aztán végképp teljesen mindegy, hogy ki mire költi az utolsó fillérjeit, csak számomra elég nagy visszásság, hogy az általad említett emberek egy beszélgetés közben szétekézik az országot, a kormányt , mindenkit (ahogy te is a Mészáros-os 3. pontoddal ugye) miközben Note8-ról , egy több mint negyed milliós telefonról nézik a tippmix eredményeket, mert hát ugye az utolsó filléreit arra költi amire akarja. Érted , a világ egyik legdrágább telefonja a kezedben és közben szidod a világot, hogy csórók vagyunk. Ezt érzed ?
szerk :Egyébként már az alap felvetés paradox. Azt mondod, hogy leszarja mert nem tud félrerakni, ezért elhoz részletre egy telefont amiért otthagy plusz 15ezret 2 éven keresztül. Akkor miről beszélünk, hogy nem tud félrerakni ? Egyértelmű, hogy havi 15ezret tudna félrerakni nem ?
-
-Skylake-
addikt
válasz
#19158016 #398 üzenetére
Mégis hogy lehet használati értéket összehasonlítani két teljesen eltérő termék esetén amit ráadásul még azzal is megfejelsz, hogy az egyikből az abszolút felsőkategóriát veszed figyelembe, a másikban pedig az abszolút alsót ? Ezen az elven egyébként hidd el a P900 és a FlipBook is egy kalap szar akkor , amikor ki akarsz mosni egy pólót. Viszont bármelyik random mosógép köröket ver használhatóságban a két (három) termékre, miközben mindegyiknél olcsóbb. Hát ennek aztán sok értelme van ugye ?
-
-
-Skylake-
addikt
Szerintem pedig igenis meglepő, mert ez csak annyit jelent, hogy nem feltétlen én vagyok a célcsoport. Ezzel az erővel nyugatabbra meg ahol legyen mondjuk 3ezer euro az átlagbér (csak a számolás kedvéért) , ott meg azt mondhatom hogy olcsó ? Erről beszélem pár hsz-el feljebb, hogy nem értelmezhető ez hogy drága meg olcsó. Erről nem lehet beszélni, arról lehet beszélni, hogy beleillik e az én helyzetembe vagy nem. Annak, aki havi 160at keres, amiből elmegy 100 a lakásra, 20 a szórakozásra , 50 kajára meg 15 ruházkodásra (mielőtt valaki belekötne ez összeadva direkt nagyobb összeg, mint 160ezer), ott ez a telefon ugyan úgy nem "drága". NEM Ő a célcsoport , nem annak árulnak 300ezres telefont , akinek havi 160bol kell kijönnie. A 3000 eurós nyugati fizetésből is "drága" egy Veyron , ez nem jelenti azt, hogy egy német orvos szarul keres. Annyit jelent csak, hogy a Bugatti felvevőrétege egyáltalán nem a német orvos. A Note 8 felvevőrétege pedig alapvetően egyáltalán nem a magyar minimálbéres , ennyi. Annyira egyszerű hogy azt sem értem mit kell rajta magyaráznom.
-
-Skylake-
addikt
válasz
#82729984 #352 üzenetére
"Na, azért szerintem az egy kezemen meg tudnám számolni aki azért vesz 300 ezres telefont mert úgymond azon dolgozik és visszatermeli az árát. És annak javarésze is mind telefonra alkalmazást fejlesztő mérnök lenne."
Ez egyértelmű, nem tudok pontos számot de feltehetően rémisztően kevesen lehetnek. De azért valljuk be, facebook-instagram-youtube szentháromságra (ami miatt telefont vett az ebben a topikban jelenlevők minimum fele, vagy még több) oda egy ilyen telefon luxus. Ha meg valaki luxus szinten akar szórakozni, akkor miért zavarja a luxus ár ? Vagy csak addig kell a luxus ameddig nekem az, a gyártó az kapja be ? Nekem itt van a gondom ebben az egész témába amit itt már hozzászólások százai óta megy, hogy ha valakinek az elérhető egyik legjobb/leggyorsabb/legprémiumabb termék kell, akkor miért nem akarja azt kifizetni ? Döntsük el, luxust akarunk vagy nem. Ha azt akarunk akkor fizessük ki, ha nem akarjuk kifizetni akkor nem a gyártó a köcsög, hanem a termék nem nekünk szól. Amikor leülsz (nem te, általánosságban) és az a számolásod vége, hogy egy note 8 miatt neked spórolni kell, másra szánt pénzt kell átcsoportosítanod , akkor nem gyanús egy icipicit , hogy talán nem neked szól a termék ? Ugyanis én azt látom, hogy nem, kurvára nem gyanús ez senkinek. Arról amúgy nem is beszélve, hogy pontosan , majdnem fillére pontosan ugyan annyiba kerül ez a termék, mint a közvetlen konkurens i7+. Miért ekkora fájdalom, hogy ennyibe kerül ? Miért ?
-
-Skylake-
addikt
válasz
zoleeno1 #345 üzenetére
Amennyiben visszatermeli az árát, onnantól az egy befektetés volt. Én nem mondtam, egyetlen szóval sem mondtam, hogy nem tudnám elvégezni a munkámat egy 128ezer forintos telefonnal, mert eltudnám. De lehetnek preferenciáim, amiket adott esetben az teljesít amim most van. A lényeg itt az lett volna, hogy meg tudod e indokolni magadnak, hogy miért van szükséged egy 300ezres telefonra. Amikor én vettem telefont, azon felül, hogy el tudjam végezni rajta amit elszeretnék, elvárásom volt felé hogy :
- bővíthető legyen
- viszonylag jó akkuideje legyen
- vízálló legyen
- nagy méret
- nagy felbontás
- reszponzív működésEnnyi. Ezeknek tökéletesen megfelelt az S7E , amég mondjuk egy OnePlus 5 nem. Egy OnePlus 5-ön is tökéletesen el tudnám végezni amit szeretnék, de nekem megérte a plusz pénzt a vízállóság pl és úgy döntöttem, hogy erre megéri beruházni és megvettem. Ennyi.
Ennyire pedig ne legyél magyar, hogy 20 millás céges autó blabla. Az, hogy valaminek nem érted a létjogosultságát, az nem jelenti azt, hogy nincs neki. Az a baj, hogy kategóriányi eltérések vannak itt , amit próbálsz összemosni. Azt gondolod, hogy egy 20millás autó funkciója az, hogy elvisz A-ból B-be mint egy Swift, csak 30szor drágábban. Nem, 20millióért nem azt fizeted már meg, hogy A-ból B-be visz, hanem azt, hogy hogyan. Az a baj, hogy nem gondolkodsz érted ? Tegyük fel a céges autós példádat, vegyük alapul, hogy napi 2 órát vezet. Ha mondjuk adott esetbe emberünknek sikerül napi 8 órát aludni , a maradék 16ból amit ébren van 2 órát vezet. Fel sikerül fogni, hogy ez azt jelenti, hogy az ébren töltött "életének" 12,5%-át abban a kocsiban tölti ?? Szerinted az csak villogás, meg felvágás, amikor egy termékre amit az életem 1/8-ában használok sokat költök ? Szerintem egyáltalán nem az. Ez irigység, már bocs.
-
-Skylake-
addikt
"És egy telefon hogy termeli vissza az árát? Mert nyilván telefonra szükség van, csak kíváncsi vagyok milyen terület az ahol nélkülözhetetlen a 300k-s csúcstelefon."
Sehol sem nelkulozhetetlen, ilyet nem allitottam. Egyebkent en pl adott esetben tudok es szoktam is telefonrol dolgozni, az pedig hogy hogy termeli vissza, az a munkatol fugg. Ha valakinek 1millios instagram profilja van, neki a kepek feltoltesehez-menedzselesehez kell a telefon, aki meg mondjuk uzeltember es hetente 5 napot vam repulon, annak meg a ceges ugyek intezesehez es kapcsolattartashoz kell telefon. Felesleges belemenni ebbe szerintem, valoszinuleg tobb szaz/tobb ezer olyan pozicio letezik a vilagban, ahol egy telefon munkaeszkoz.
-
-Skylake-
addikt
válasz
ForRedGlory #280 üzenetére
Nem haver, te vagy az aki nem erti a lenyeget.
Ugyanis a lenyeg nagyon tomoren annyi, hogy ket lehetoseged van :
- szukseged van egy eszkozre
- vagysz egy eszkozre.Namost akinek szuksege van egy adotr keszulek adott tudasara, az vagy penzt termel azon az eszkozon/annak az eszkoznek a segitsegevel, vagy pedig olyannyira fontos szamara az adott funkcio (pl az a hobbyd , hogy te ejjel nappal telefonnal fotozol ezert jo kameras mobilt szeretnel) , hogy hajlando a hobbyjara aldozni az adott osszeget. A masim, hogy vagysz ra, azaz nincs ra szukseged es eldontheted, hogy ezen vagyad kielegitese meger e neked esetunkben 335.000 forintot, avagy sem. A tobbi csak duma. Probaljatok mar meg felfogni, hogy nagyon ritka esetben letezik csak az a kifejezes, hogy draga. Annak, aki berszamfejto, annak nagyon "draga" egy quadro m5000, annak aki meg mernok es havi 1,5millioert rajzol annak meg nem. De a ket esetben a termek ara mindig ugyan annyi. Ez a telefon ugyan ezen az elven NEM draga, ez csak ennyibe kerul es kesz. Ha neked hoz anniy hasznot, ami tobb mint amibe kerul akkor munkaeszkoz, ha nem hoz akkor meg hobby. Dontsd el es ennyi. Tolem lehetne 700ezer is, tok mindegy. Ameg visszatermelem vele az arat addig leszarom mennyibe kerul.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Quasi_modo #225 üzenetére
Nagyon sulyos tevedesek vannak ezen a forumon, nem csak ez amire reagaltal. Emberek olyan mertekben keptelenek helyen kezelni a dolgokat, hogy rendesen sirhatnekom van tole.
-
-Skylake-
addikt
Hat ez kurvadraga, de tenyleg mit gondolnak ezek ? Ebbol kijon :
-egy 50"koruli uhd tv + 1 korso sor
-2 vallalhato lezernyomtato+2 toner +1 korso sor
-egy normalis bicikli +1 korso sor
- 30 darab gyari usb lightning kabel +1 korso sor
-20 ikeas agynemuhuzat garnitura + egy hosszuszalu szonyeg, egy ejjeliszekreny es egy korso sor
-illetve 700 korso sor +1 korso meg pluszba.Szanlmasak vagytok. Foleg azok, akik kepesek es irnak a samsung facebookjara. Komolyan enmyire fogyatekkal eltek ? Ember, 299ezer a "kistesoja" mi a faszt vartatok, hogy ez majd olcsobb ? 2 dolog :
-1 : ez a telefon az i7+ parja androidon. Majdnem fillerre pontosan ugyan annyiba is kerul
-2 : nem facebookra kell hasznalni aztan kesz. Birom az ilyen "jajj, hat hatul van az ujjlenyomat olvaso akkko biza meg se veszem kocsogsamsung" LOL ha valaki ezert nem veszi meg annak szuksege lenne ra ? Komolyan ? Nem ertem, itt valamiert mindenkinek S835 kell 6gb rammal facebookozni ? Kurvaegyszeru, ha neked ez nem er ennyit, nem veszed meg. Az en pofamrol sul le a bor, mikor ilyet olvasok hogy felnott emberek mennek trollkodni a samsung oldalra atyauristen hol eltek ti... en szegyenlem magam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anime filmek és sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egér probléma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB Titán ezüst színű 3év Vodafone garanciával dobozával + 120W gyári töltővel
- Új Samsung Galaxy S10e Erősebb Snapdragon modell (G970U)
- Eladó Független Iphone 13 Pro 256GB 87% Akku Hibátlan Dobozosan
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged