Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ALLAT001 #88 üzenetére

"Deficites gazdaságokban, ahova a nyugati országok nagy része tartozik ezt a hiányt nem lehet mással pótolni csak államadósság növeléssel."

ki mondta hogy az nem alternatíva. azért a kiadási oldalt is szokás faragni, meg vannak adók, meg társaik, szóval a repertoár nem egyetlen eszköz...

"Hát azért nem totál mindegy, hogy hitelre veszek autót vagy kp-ra :F Ha megbetegszem és nem tudok pénzt keresni, akkor jön bank és elviszi amim van, más esetben meg is vernek :F (Ezt most mint analógia mondom az államra...)"

aztán mikör jött kicsiny medencénkbe az imf hogy átvegye a parlament kulcsait? nalássa.

"De magad is leírtad: ha kéne pénz Kína adna, mert nekik érdekük a jó kapcsolatok ápolása, nemúgy mint az USA-nak."

csak olyan feltételekkel amiken az oroszok kb 2 évvel ez előtt nem hogy a hasukat fogva röhögtek volna, hanem kinyílt volna a zsebükben a kalasnyikov... tudod ha kell a lóvé akkor van a személyigyorskölcsöntöbbszázszázalékoskamatra hogy nem reklámozunk "hitel" "intézetet" ugye...

tudod sokunknak roppant ellenszenves ország...

törölt tag

válasz #56573440 #86 üzenetére

jah és ne feledjük hogy a gdp közel 70%-át az olaj adja minimálisan feldolgozott vagy nyers formában. tehát a gdp 13%-a egészen rugalmasan változhat ha a gdp csökken amihez elég ha az olaj ára beesik... várjálcsak most mi is történik?

törölt tag

válasz ALLAT001 #85 üzenetére

tudod mi az az államcsőd? az, amikor egy állam fizetésképtelenné válik. az azt jelenti hogy nincs lóvé amiből fizesse a kiadásait. mi köze az államadósságnak ehhez? de komolyan. kb semmi... az államnak addig van pénze, amíg valahonnan összetákolja a lét. hogy az éppen honnan, az lényegtelen jóformán. lehet simán virágzó oszágot építeni 100+%-os adóssággal, ha mindenki vígan ad hitelt mert tudja hogy úgyis fizetsz majd, és 0%-al is beborulhatsz ha elfogy a lé és nem ad senki...egyébként egy értelmes ember se mondta hogy tegnapra fog bedőlni, nem is cél, kína meg úgyis kihúzná őket a sz&rból, más kérdés hogy milyen áron. ami egyébként egy érdekes helyzetet eredményezne... egyébként meg volt elég válság mostanában oroszoknál, a szavazótábor csökkentése is reális alternatívaként szerepelhet olvasatomban a jelenlegi "támadás" apropójaként.

a linkelt oldaladon egyébként 2008-at ha megnézed akkor látszik hogy a jelenleginél kisebb (a nincs az 0 jelenleg pedig nem 0 hanem a gdp 13%-a) kicsit 8 fölöttivel koppantak igen nagyot. ott is nyersanyagárak csökkenésével kezdődött a történet... meg hogy elkezdtek emberkedni grúziában.

törölt tag

válasz ALLAT001 #82 üzenetére

viktor az usa???? vagy te vagy az??? :Y aztakva de lemaradtam. mikulás azért továbbra sincs ugye? ha valaki lemászik a kéményen nem szeretném az időt pazarolni szakállméréssel, viszont pár millió gyerek ajándékát se szívesen vinném ki meg minden...

egyébként ne keltsd kérlek a hangulatot, mivel itthon nincs korrupció ezért nem is lehetünk érintettek a témában. :R

törölt tag

válasz ALLAT001 #77 üzenetére

megkérdőjelezted hogy el vannak maradva, kaptál egy magyarázatot hogy hol és mennyire.

az usa meg eddig is lehallgatta a világot, semmi nem változott technikailag. azt meg remélem nem hiszed el, hogy az oroszok nem nézelődnek erre arra akár velünk kapcsolatban is... vagy a kínaiak. vagy...

ez a lehallgatás meg nem is értem miért ekkora gond... egy amcsi ügynök végignézi majd a gmail accomat? szerencsétlent csak sajnálni tudom... viszont van olyan porond amin némi "kiszivárgott" "információ" "megszellőztetése" nem is olyan rég komoly gondokat és rohangálást okozott... kémkednek? mire? hogy sunyiban az oroszok fele evezünk súlyos nyelvcsapásokkal vagy sem? ugyanmár

törölt tag

válasz ALLAT001 #72 üzenetére

elég nehéz magyarázatot adni a masszív orosz ellenességre akkor amikor nem szabad politizálni ebben a topikban :)

ugye ott volt a megszabadulás mint hivatalos középút a megszállás és a hatalomváltás között, meg hát tény hogy van aki visszasírja az időszakot, de a keleti szomszédunknál is hallottam amikor azt mondták hogy ceausescu alatt mennyivel jobb volt minden... csak ott pofánvágták egysörösüveggel...egyébként megtörtént, félszigeten két asztallal mellettünk...

másodsorban meg egyre kevésbé csábító a legtöbb embernek a forbs top 10-el körbevett keménykedő kiskirály szimbolikája. mármint ezt mondom aktuálpolitika mentesen meg izé. szóval semmi párhuzam meg ilyenek tényleg nem. áhh mindegy :DDD

a szememben egyébként egyik állam se jobb a másiknál. az oroszokat is tudom tisztelni sok dologért, ahogy az usákokat, németeket, kínaiakat, stb.de hogy oroszokhoz nem mennék lakni az fix. ahogy ha megoldható ide se jöjjenek újra pancsolni :B

szerintem annyira nem nehéz megérteni hogy miért nem igazán szimpatizál itthon sok ember az oroszokkal...

törölt tag

válasz ALLAT001 #70 üzenetére

itthon is kifizetik de még hogy. a 100 millás lakást is bőséggel. ősök nemrég vettek volna új kocsit, folyamat elvitték az orruk elől amit kinéztek. közben meg mindenki azt hiszi hogy senki nem vesz újat. dehogynem.

azon kéne elgondolkozni, hogy a papíron dupla fizetésekből ha a legtöbb dolog a duplájába kerül ami esszenciális, tehát a fizetésed reálértéke számottevően nem változik, akkor miről beszélgetünk? sehol nincs kolbászból a kerítés. moszkvában sem. kár is úgy beállítani hogy ott minden jobb. ha oligarcha vagy akkor igen. minden más esetben csak a számok mások, a vajas zsömle íze viszont változatlan.

törölt tag

válasz ALLAT001 #66 üzenetére

"Kint rezsi, kaja olcsóbb sokkal mint nálunk, fizetések kb ugyanannyi. Péterváron és Moszkvában fizetések pesti duplája."

ez alapvetően elég masszív csúsztatás. moszkvában maradva az egészen használható numbeo oldala szerint a bérleti díj 1 hálós központi lakásnál átlagolva 425k huf körül van, külvárosban ugyanez 250 körül. tudom. egész biztos van olcsóbb is, de ezek átagárak ugye... több ittoni és külföldi oldal szerint is vannak a pestinél olcsóbb dolgok pl tömegközlekedés, és a rezsi se vészes, de moszkvában házat bérelni igenis húzós történet tud lenni...azon túl meg a kaja se olcsó pl...

a fizetés meg duplája? ez is egészen érdekes, nekem van programozó ismerősöm aki itthon is dupláját keresi egy átlagos programozóhoz képest, sőt inkább többet... jóval többet... minden nagyon relatív... főleg egy olyan országban, ahol a múzeumban a táblán az angol árlista magasabb tételeket mutat hivatalból mint az orosz... van kint nem egy kapcsolatunk, mindenki erre panaszkodik, ha külföldi vagy lehúznak a retekbe. mindegy hogy múzeum vagy meló. ismerős nem keres rosszul, mégsem kap annyit mint egy orosz ugyanazon a poszton.

egyébként erről kár vitatkozni, mert ez pont olyan mint kína. ott is falun megélsz gombokból, egy "kisebb" városban ahol voltam pl wuxi-ban ott 100 eurót váltottam a hotel számlán felül, mivel se tabletet se kabátot nem vettem alig bírtam elkajálni 10 nap alatt... sanghajban meg 100 euróból az utcára nem érsz le.

törölt tag

válasz Rive #42 üzenetére

végleges bedőlés szerintem nem lesz. nem célja senkinek annyira beverni az arcukat. abból igen komoly gond lenne és vinne magával nem kevés országot.

ez erőfitogtatás, egy kis nyomásgyakorlás amire az ukrán balhé jó ürügy, aztán ki tudja milyen más célok és érdekek vannak a háttérben... sokak szerint pl az oroszok régebbi technológiákat használnak a kitermelésre, azzal ha lenyomják rendesen az árat már nem fogja megérni nekik... az újabb meg jobb az pont nem náluk van...

piaci folyamatokkal csak kevéssé tudnám magyarázni az egészet, több ezzel kapcsolatban nyilatkozó nálam jobban belelátó író említette, hogy lefele módosultak az előjelzések a következő évre jósolt bővülésekről, de ez ekkora zuhanást nem eredményezne, erre nem állna neki az usa növelni a raktárkészletet, mások meg nem tartanák a kvótát...

szerintem.

az a másik dolog hogy 150 dolláros hordónkénti árral brutálisan megdrágulna az olaj, azzal nagyon bevágnának mindenkinek, az meg a termelő országoknak se céljuk, egy olajválság régen is nagy para volt. képzelheted mi lenne akkor most... előbb utóbb persze lesz az is, de az szereintem még odébb van.

törölt tag

válasz Sztbeni #37 üzenetére

egy valutát mondj amire ez nem igaz ha lecserélem az olajat bármi másra kb. arany fedezet már egy valuta mögött nincs

törölt tag

válasz Sztbeni #34 üzenetére

én is. ha neked az megfelel akkor csak jó utat tudok kívánni...

törölt tag

válasz Sztbeni #32 üzenetére

akkor sok sikert kívánok:)

egy barátságos nép az biztos, elég csak ránézni a vezetési szokásaikra :R van kint kapcsolatod is vagy csak olvasgatsz arról hogy mekkora jóság van arrafele?

törölt tag

válasz Sztbeni #29 üzenetére

hát annyira vágyakozol a nyugati fosból a keleti kolbászkerítéshez hogy gondoltam már engedtél már a csábításnak...

törölt tag

válasz Rive #27 üzenetére

milyen piaci folyamatok indokolják az olajár mélyrepülését? az tény hogy az usa be van tárazva és még mindig raktárra dolgozik, meg a szaudi olajminiszter leszólt hogy nem lassítanak a kitermelésen, de ez a szaudi és amerikai reakció, tehát a "nyugat" nyomása meglátásom szerint.

az olajtermelő hatalmak nem hagynák hogy ennyire bezuhanjon alattuk a piac ilyen hülyeségek miatt hogy túltermelik magukat, szépen visszavennék a tempót, aztán annyi. csak kicsit keménykednek egy országgal, aminek a bevételei szinte kizárólag ezekből az energiahordozókból csorognak be.

szerintem ;)

törölt tag

válasz Sztbeni #25 üzenetére

és te mióta is laksz már kint?

törölt tag

válasz Sztbeni #2 üzenetére

világháború már nem lesz.ez teljesen biztos. olyan van hogy "szakadárokkal" harcol egy "nemzeti hadsereg", olyan is hogy drónokkal bombáznak sárkunyhót. olyat hogy moszkvát bombázzák amcsik vagy bármelyik nagyhatalom akár csak f2f egymásnak feszüljön olyan nem lesz.

mindenkinek van már nukleáris arzenálja, de senkinek nincs rá megfelelő, 100%-os védelme. vagy senki se biztos hogy akarja tesztelni hogy tényleg 100%-e az...ez fog menni. gazdasági, politikai játékok, válságok, szívatások. ha befekszenek az oroszok akkor se mernének egy háborút indítani, mindenki elpusztulna fél órával az első rakéta indítása utána kb...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés