Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ALLAT001

senior tag

válasz Rive #76 üzenetére

Nem tudom mi köze van a számítástehcnikai iparnak a nemzetközi hatalomhoz.

De ha már itt tartunk, USA játssza folyton a világ csendőre szerepét, nem az oroszok! :U

Tegnap volt hiradóban, hogy az USA nyíltan bejelentette, hogy lehallgathat bárkit Magyarországon, mert nem jó szemmel néznek minket. Ez a kemény... :U

• ALLAT001

senior tag

válasz Rive #73 üzenetére

Magyarországnak milyen saját processzora van vagy űrtechnikája? :F Konkrétan semmi és még csak az esély sincs meg rá. Nincs alapja a beszólásnak...

törölt tag

válasz Rive #42 üzenetére

végleges bedőlés szerintem nem lesz. nem célja senkinek annyira beverni az arcukat. abból igen komoly gond lenne és vinne magával nem kevés országot.

ez erőfitogtatás, egy kis nyomásgyakorlás amire az ukrán balhé jó ürügy, aztán ki tudja milyen más célok és érdekek vannak a háttérben... sokak szerint pl az oroszok régebbi technológiákat használnak a kitermelésre, azzal ha lenyomják rendesen az árat már nem fogja megérni nekik... az újabb meg jobb az pont nem náluk van...

piaci folyamatokkal csak kevéssé tudnám magyarázni az egészet, több ezzel kapcsolatban nyilatkozó nálam jobban belelátó író említette, hogy lefele módosultak az előjelzések a következő évre jósolt bővülésekről, de ez ekkora zuhanást nem eredményezne, erre nem állna neki az usa növelni a raktárkészletet, mások meg nem tartanák a kvótát...

szerintem.

az a másik dolog hogy 150 dolláros hordónkénti árral brutálisan megdrágulna az olaj, azzal nagyon bevágnának mindenkinek, az meg a termelő országoknak se céljuk, egy olajválság régen is nagy para volt. képzelheted mi lenne akkor most... előbb utóbb persze lesz az is, de az szereintem még odébb van.

• buherton

őstag

válasz Rive #27 üzenetére

Pont az ellenkezőjét gondolom. Egyértelműen az USA áll az egész mögött. Teljesen logikus lépés volt leszori'tani az olajárat, ugyanis a mezőgazdasági termékekre kivont embargóból még talán jobban is kijött Oroszország, mint az oroszok gondolták volna. Viszont komolyabb érv, hogy az USD mögött már semmilyen fedezet sincs csak az, hogy a gazdaságok legfontosabb árucikkét az olajat ezen a valután értékesi'thetik és ez tartja szinten a valóságban már nem létező dollár értékét. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy Putyin már régóta tervezi az Eurázsiai Uniót, amiben már nem a dollár lesz a fizetőeszköz, akor ebből jönne, hogy a dollár komolyan veszi'tene az értékéből és a preszti'zséből és lépés lenne afelé, hogy a dollárt letudják váltani világ szinten. Ezt tervezte Irakban Hussein, Li'biában Kadhafi is, és Szi'riában Al-Asszad is. A legszebb az egészben, hogy az olajárral való játszmát nem az USA fogja megszi'vni (aki kezdte az egészet), hanem Európa, de majd mi még inkább meg fogjuk szi'vni. Veszélybe került Paks II, ami nagyon fog kelleni a gazdaságnak. Gyakorlatilag USA más f.szával veri a csalánt. Zseniális, ha amerikai lennék tuti, hogy én is ezt tettem volna.

törölt tag

válasz Rive #27 üzenetére

milyen piaci folyamatok indokolják az olajár mélyrepülését? az tény hogy az usa be van tárazva és még mindig raktárra dolgozik, meg a szaudi olajminiszter leszólt hogy nem lassítanak a kitermelésen, de ez a szaudi és amerikai reakció, tehát a "nyugat" nyomása meglátásom szerint.

az olajtermelő hatalmak nem hagynák hogy ennyire bezuhanjon alattuk a piac ilyen hülyeségek miatt hogy túltermelik magukat, szépen visszavennék a tempót, aztán annyi. csak kicsit keménykednek egy országgal, aminek a bevételei szinte kizárólag ezekből az energiahordozókból csorognak be.

szerintem ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés