- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
DOOGEE X5 Pro - Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rzoli
senior tag
válasz
Ferike81 #6492 üzenetére
+ A mindennapi életben az X5 Pro sem rossz, de a Thor tényleg gyorsabb, a nyolc mag, a 6753 gyorssá teszi, még ha ez is csökkentett órajelen, 1,5 helyett 1,3 GHz-en fut. Az Asphalt 8 kb úgy fut, mint anno az LG G2-n.
+ Nincs sd kártya/tárhely mizéria.
+ Öt pontos érzékelés, nincs az a pontatlanság, ami itt elő-elő fordult.
+ A képe egy fokkal szebb talán, bár ez természetesen nagyon szubjektív dolog.
+ Az akku nagyobb, egy nap után egyenlőre érezhetően többet bír mint a Doogee <2400 akkuja.
+ Szebb... legalábbis a páromnak határozottan ez a véleménye
+ Könnyebb, elvileg csak 20 g, de mégis érezhető.- Egy negatívum is azért, az akku nem cserélhető. rootoláskor, romoláskor valószínűleg ezért jobban oda kell majd figyelni.
- Nincs gesztus vezérlés, bár ebből nekem csak a dupla koppos ébresztés hiányzik, azt nagyon megszoktam. Van aki utálja, annak ez pozitívum
- Magyon új még, nincs hozzá normális szilikon tok, fólia is még drága.Én elég intenzíven használom a telefonomat, nekem ezek fontosak voltak.
A fotókat itt már közepesnek mondanám. Nem ér fel egy márkás készülék pl. LG fotóival, de vállalhatóak. Sötétben nem próbáltam, ott nem használtam az LG-t sem, nemhogy ezeket...
-
rzoli
senior tag
Ígértem pár fórumtársnak, hogy mesélek milyen az új telefon, az első benyomások:
Megérkezett az új Thor, én is az eustock-tól rendeltem, pénteken.
Akkor valami rendszerhiba miatt szerintem, de nem fogadta el a szürkére a kuponkódot. Ettől függetlenül, szállítási költség nélkül érkezett meg. Gondolom észlelték a problémát. Eddig is nagyon korrektek voltak a fórumok alapján.
A telefon egyenlőre villámgyors, most kezdem belakni. A fotók a Doogee X5 Pro után sokkal szebbek és részletgazdagabbak.
Az Asfalt 8 szépen fut rajta, nyoma sincs a hosszú várakozásoknak. Wifi, mobilnet gyors, lát minden routert a környéken. GPS majd hazafelé...
-
rzoli
senior tag
válasz
PistiSan #6406 üzenetére
Ha lesz is hivatalos android 6.0 frissítés, én nem hiszem, hogy OTA-n jönne, feltéve, hogy kijavítják az SD/Belső memória anomáliát. Személy szerint túl nagy változásnak látom, hogy a futó rendszer maga alatt cserélje önmagát.
Valahol azt olvastam, hogy az akku kijelzés MTK chipset probléma. Van aki szerint pár full merítés és töltés ciklus megoldja. Én nem így tapasztaltam.
-
-
rzoli
senior tag
-
rzoli
senior tag
válasz
alan wake up #6382 üzenetére
Az infinix egyszerűbb, szinte el sem lehet rontani. Csak a szükséges dolgokat írja fel és felül. Nem lehet vele véletlenül törölni létfontosságú dolgokat.
Az sp profibb eszköz, bármit meg lehet változtatni, át lehet írni. A veszélye is ebben rejlik. Ha nem tudja az ember mit csinál, könnyen téglát csinál a telefonból. Amit vagy egyáltalán nem, vagy csak komoly hozzáértéssel, esetleg komoly összeg kifizetése után javít ki egy profi.
-
rzoli
senior tag
A gyári böngésző által esetleg mentett tartalmat lehet valahol keresni, menteni?
Arra gondolok, hogy egy meglátogatott oldal (autókereskedés) képeit esetleg menti valahova? Cache? Az oldal már nem elérhető, de épp' kellene a kép, amit láttam.
-
rzoli
senior tag
válasz
balintka0726 #5595 üzenetére
A link lemaradt...
-
rzoli
senior tag
válasz
balintka0726 #5593 üzenetére
Igen, már kipróbáltam, de vannak még gyerekbetegségei.
-
rzoli
senior tag
-
rzoli
senior tag
Sajnos ez így nem igaz. Bizony a hivatalos play-ből letöltött appok is teli vannak "vírusos a telefonod, de mi jól megtisztíccsuk (
)"... reklámmal.
Párom samsungja gyári állapotban van, semmi root, semmi idegen app... És vannak időszakok, gondolom amikor a kampány van, amikor szinte csak ilyeneket lát...
-
rzoli
senior tag
Az összefoglalóban ott van az xposed keretrendszer telepítése. Ha az megvan, abból már tudod telepíteni a modulokat, többek között a gravity box-ot is.
-
rzoli
senior tag
válasz
dokee78 #5241 üzenetére
Ha jól gondolom ez az a program amit linkeltem és az összefoglalóban is bent van. Nem kell root hozzá. És mint írtam, igen, ilyen pici.
Ez egy majdnem alap, pucér android. Gondolom csak, de ez az egyik módja, hogy a költségeket alacsonyan tartsák, nincs benne semmi extra...
-
rzoli
senior tag
válasz
dokee78 #5230 üzenetére
De van az akku százalékra egy egyszerű megoldás, playről tölthető, nem kell hozzá root. De csak sas szeműeknek ajánlott apró nagyon, és fél töltöttségnél nehezen olvasható. Letöltés Ha átállítottad, akár törölhető is az app.
Illetve nagyon sok az akkut kijelző, buheráló, pl saver app is van. Ezek általában szép nagyban ki tudják írni a százalékot. De azokat nem lehet törölni, folyamatosan futniuk kell.
A gravity box tényleg sokkal többet tud nagyon mélyen bele lehet nyúlni a rendszerbe, és ezzel a kapcsolókat is lehet variálni az állapotsávon pl.
(#5214) mzso: miután tényleg csak annyit tudunk hogy javított kijelző és stb... A stb-ről senki nem tud biztos infót, ezért nincs benne az összefoglalóban.
A javított partíció kiosztás csak a belső kiosztásra vonatkozik. Az sd továbbra is marad a 0-s.
Ha kísérletező kedvedben vagy a 6.0-s custom romokban legalábbis az elsőben biztosan, nincs benne ez az apró hülyeség...
-
rzoli
senior tag
Van a gyári, nem 6.0, hanem még 5.1. Az utolsó az R14-es verzió, az összefoglalóban ott van. Woodworm fórumtárs jóvoltából egyébként az összes gyári egy helyen megtalálható. Szintén tőle és nála a root és a TWRP.
Van pár főzött rom is pl a needrom-on, azokat is megtalálod az összefoglalóban. Azokat már TWRP-ből lehet telepíteni.
-
rzoli
senior tag
Azért nincs még bent az összefoglalóban mert még nincs egy épkézláb 6.0 a telefonra. Nagyon béta vagy alfa állapotban van még ez.
Egyébként ugyan úgy kell felrakni valamelyik flash tool-lal, mint az 5.1-es alapú romokat. Még régebben az előző verziót többen is kipróbáltuk. Én a #4477-ben írtam róla. De érdemes a környéken a többiek hozzászólásait is olvasgatni.
-
rzoli
senior tag
válasz
woodworm #5132 üzenetére
Tegnap este tettem egy próbát a linkelt 6.0-ás ROMmal.
Most meg megy vissza a twrp-ből a mentés.
Az install gyors, az első indításra sem kell várni. Gyakorlatilag kapunk egy csupasz 6.0-t. Az előző verzióban látott felajánlom, hogy "mindent újratelepítek" nincs benne. Illetve angolul kezd a rendszer.
Az egyik újraindítás után volt viszont egy spontán újraindulás. Illetve reggelre a mobilbeállítás, az APN visszaállt az alap tescosra, újra be kellet állítsam a vodát.
A playről a programok viszonylag gyorsan felmentek, döccenő nélkül működtek a funkciók.
Az sd kártya kezelésénél felajánlja, hogy minden a kártyán legyen, a programok is, kipróbáltam. Ez nem jött be. Innentől kezdve a belső memória nem érhető el. Az alap file kezelő az OTG-t sem kezeli, ahhoz feldob egy külön kezelőt. De másolni nem tudtam rá. (Jól emlékszem, hogy az előző verzióban összefüggően lehetett kezelni a két tárhelyet? SD+belső mondjuk 40 GB?)
Mivel twrp-vel telepítettem, ezért gondoltam megpróbálom rootolni. Első körben a formázott és titkosított kártyát nem látta a twrt. Ez mondjuk akár logikus is lehet. OTG-ről elvileg felment a root majd a supersu, de mégsem működik. Minden program ami root-ot igényel fagy.
Kingroot és hasonlókkal nem szoktam próbálkozni.
Aki csak használja és soha nem rootol, annak jó lehet, bár gondolom ő custom rom-ot sem fog telepíteni...
Szerintem HA kijön a gyári, abból majd érdemes lehet építkezni, módosítani stb. Ez még nem az igazi.
-
rzoli
senior tag
Köszi,
de a topicgazda csak annyit jelent, hogy megpróbálom összefoglalni a tényleg profik tudását,
Ez a Doogee telefon közel sem tökéletes, de a pénzét megéri szerintem. Én egy LG G2-ről váltottam, és igazából csak a kameráját sírom vissza.
Kapsz egy közel gyári androidot, amit szoftveresen lehet az áruházból bővíteni. A 2 GB memória jelenleg bőven elég. A procija is megfelel nekem.
Az aksi talán gyenge egy ekkora kijelzőhöz. Ha sokat megy pl a GPS, stb, akkor igényli akár napközben is a töltést.
-
rzoli
senior tag
-
rzoli
senior tag
Én az ebay-ről rendeltem, ráadásul mint azt itt írta korábban valaki, van egy plusz funkciója, jól vezeti a hátsó led fényét, így már van értelme a flash értesítő programoknak is.
Akitől rendeltem már kifogyott, de azért vannak más eladók is. Ajánlott a top rated seller, minél magasabb pontszám, és feedback. EBay.
-
rzoli
senior tag
válasz
tariattila #4738 üzenetére
Ez a hiba itt a fórumban nem volt eddig jellemző szerintem, legalábbis én nem emlékszem, panaszkodott e valaki. Csak egy végső megerősítésként, nézzétek meg mást felhívva is ilyen e, illetve valami hangrögzítővel kipróbálni, milyen a felvett "anyag".
Garanciális még? Bár ez hülye kérdés, nincs még egy éves a telefon...
-
rzoli
senior tag
válasz
Zsoltwader45 #4683 üzenetére
Eddig azt hittem, hogy szimplán a galériában ott vannak, de látom, hogy nem olyan egyszerű... Van valakinek ötlete hol tárolja a gyári wallpaper-t a telefon?
-
rzoli
senior tag
Egy újrainditas után nekem ment.
-
rzoli
senior tag
Amikor felteszed még 1x a 6.0 androidot, vagy a twrp-s recovery-t válaszd, vagy ha az infinix segítségével csinálod, egyszerűen nevezd át a recovery fájlokat, hogy a recovery.img -> recoveryorog.img, recocery_twrp.img -> recovery.img legyen az alapértelmezett.
Valaki akinek fent van, az alapértelmezett hátteret le tudná menteni? Én visszaraktam az R14-et, de az megtetszett.
-
-
rzoli
senior tag
válasz
yossarian14 #4606 üzenetére
Nálam LG, Samsung, Huawei töltők mind szépen szuperálnak.
-
rzoli
senior tag
Ma délután lábon kihordtam egy infarktus.
Hagytam lemerülni a telefont, jó pár óra 1% töltöttség után kikapcsolt. Hazajöttem, töltőre teszem. Egy óra után sincs semmi töltés benne... Na mondom kinyírtam az aksit... Mire kiderült, hogy valaki kihúzta az elosztót...
(#4563) HungaroDrone: Én is így voltam vele, de csak az akku kijelzés vacakol, nekem most 24 órát kibírt, pedig intenzíven használom. Ennél több még soha nem volt nálam.
Más: ha jól értem a google fordítót, elég a boot.img és a System.img-t flashalni, és megmaradnak az adatok.
"Varrni keresztül Flashtool x64 firmware verzió fájl hasznosítás-TWRP-x64.img - ez TWRP 3.0 x64. Mivel az x32 verzió alkalmas szokásos TWRP , dolgozni x64 x64 változata firmware szüksége TWRP. Ha a firmware csak kiválaszthat egy fájlt és a flash android és TWRP az egyik ülésen! Ha frissíteni android 6.0 elég a vaku boot.img fájlt, system.img majd az adatok nem vesznek el, és minden gyors boot! Doogee X5PRO összes android 6.0 x64 https://yadi.sk/ d / 0K5MHH7EqURcF Doogee X5PRO Minden Android 6.0 x32 https://yadi.sk/d/Nuu0tfOnqURXf "
Ezt hogy lehet megoldani? Mert a scatter file alapján a flash tool az egészet megcsinálja nem? A recovery-t átneveztem egyszerűen és így ment fel a twrp-s változat.
-
rzoli
senior tag
Na kb 5 óra 45-öt bírt még 1%-on, most kapcsolt ki. Ha valaki beszél oroszul, van regisztrációja, megírhatja a fejlesztőnek.
-
rzoli
senior tag
válasz
hofilaci #4544 üzenetére
Nem, tegnap délután négy körül töltöttem 100%-ra azóta nem volt töltve.
Ezen már a 6.0 Android van, aminek vannak még gondjai az energiaszintek kijelzésével ezt tudjuk. Viszont ilyen magas wifi használatot sem láttam még, legalábbis nem emlékszem rá. Ma délelőtt 10 óra után kicsivel érte el az 1% és azóta is ott van. Most már több mint 3 órája.
-
rzoli
senior tag
válasz
hofilaci #4531 üzenetére
A leírásban az szerepel, hogy, hogy "Put phone on a horizontal plane..."
Szóval az MTK Engineering mód fejlesztői kérik.
Ha a kalibrációnál számított érték nem jó a PS Calibration/Change Treshold menüpontban kézzel is megadhatod őket. Kis kisérletezéssel megtalálhatod az optimális értékeket.
-
rzoli
senior tag
- Ezt a fogyasztás dolgot azért még átgondoltam egyszer... Ha jól emlékszem azt írta a fejlesztő, hogy nem tudni mennyi is az 1% a valóságban még. Úgyhogy a ma reggeli 30% fogyasztás nem biztos, hogy mérvadó. A régi R12, R14 romoknál is előfordult, hogy 15-25% környékén kikapcsolt a telefon. Lehet ez lesz a pontosabb... Majd ha teljesen lemerült, meglátjuk mi a helyzet.
- Megy az xposed is, értelemszerűen az xposed-v80-sdk23-arm64.zip-et kell tölteni hozzá. GravityBox szintén van már MM-re.
-
rzoli
senior tag
És egy utolsó
- R14 alatt a Plants vs Zombies nem futott. Csak fekete képernyő fogadott. (Megvásároltam, full verzió) 6.0 alatt csont nélkül fut.
-
rzoli
senior tag
Folytatása következik:
- A gesztus vezérlés, pl. dupla kopp nincs benne az új romban. Bár ezt lehet pótolni, elég sok launcher tudja már.
- Az USB csatlakozásnál nem jegyzi meg az utolsó beállítást, hanem ha gépre teszed, mindig a "csak töltés"-sel indít.
- a Super Backup valamiért nem tudta menteni és visszaállítani a programok beállításait, azokat kézzel megcsináltam újra.
- A fényképező rész talán egy kicsivel jobb lett, belenagyítva most is mosott, de csak ránézve a monitoron egész elviselhető. Nyaralásra azért még mindg jobb talán egy fényképezőgépet is vinni.
- GPS pontos és gyors volt továbbra is, navigál rendesen.
- A töltésnél kicsit nagyobb lett a max töltés 1150 mA és ez folyamatosan csökken a töltés során. Eddig 1060 körül volt majdnem végig.
-
rzoli
senior tag
Egy napja nyúzom a telefonon a 6.0 64-et, de egyenlőre nem lopta be magát a szívembe.
- A fogyasztása eléggé megnőtt. Ma reggel a Hajdúszoboszló-Debrecen+munkahely úton 30%-ot merült (92->62). A régi 5.1 azért beérte 13-15 %-kal is. (Mindkettőt 100% fényerő mellett mértem Waze használata közben.)
- Ami viszont még zavaróbb, a hangerő. Tegnap délután rákötöttem egy hangfalra, és ha 80% körül vagy fölötte volt a csúszka, akkor random változott a hangerő. Hol halkabb lett, hol hangosabb, akár egy szám közben is. Ha pl. pause-zal megállítottam a zenét és folytattam fél perc múlva, akkor tuti, hogy felére vette a hallható hangerőt.
Itt biztosan belenyúlt a romba a készítő, mert írja is a leírásban, bár a google fordító eredménye értékelhetetlen."hogy húzza ki a hangszóró jobban szól, hang javulás a beállítások - két lelet részeg - viseli! Mert csak zsákmány!"
Rá akartam nézni az MTK Engineering módban, nincs e túl magasra beállítva a hangerő, de a megszokott kód: *#*#8612#*#* nem működik.- A kikapcsoló menüben nincs lehetőség újraindítani, csak kikapcsolás menüpont van benne. Ez mondjuk nem tragédia, eddig is volt valami quick boot program rajta, a recoverybe úgy egyszerűbb belépni.
Hogy gyorsabb lett e nem tudom eldönteni. Valamivel biztosan a 64 bitnek és a friss telepítésnek köszönhetően, de nem lényegesen. Kap még egy napot, megnézem a hangbeállításokat majd az mtk-ban, de most közelebb állok ahhoz, hogy visszategyem az R14 mentésemet.
ui: megnéztem a hangerő beállításokat, nagyon durván fel volt húzva level10-14 között. Ha jól emlékszem 240-242 jörül volt az előzőben a level 14 értéke, itt pedig 255. Meglátjuk, kap még egy esélyt.
-
rzoli
senior tag
Pár nap pihenés után benézek ide és pörög a topic.
Közben én is feltettem a telefonra a 6.0 androidot. A 64bitest választottam, innen: DOOGEE X5PRO Android 6.0 x64
Van 32 bites is: DOOGEE X5PRO Android 6.0 x32
Az én telefonom viszont csak kivett akkuival volt hajlandó frissülni. Az Infinix Flash Tool-t használtam hozzá.
A telepítés a megszokott módon ment (USB Preload driver kell hozzá) illetve itt egy youtube video a driver telepítésről. Ha minden lent és fent van, scatter betallóz, katt a downloadra, és gyorsan felment.
Az első indítás tényleg nagyon hosszú idő, már sikerült a reggelit is elkészíteni, mire elindult a telefon.
Az első indítás után, mint a régebbi telefonokon lefutnak a beállításhoz, belakáshoz szükséges feladatok. Apró hibák azért vannak. Pl. megkérdezte akarom e telepíteni a programokat az előző romról, és a wifi jelszavakat. Hiába kértem, egy másodperc gondolkodás után visszaugrott erre a képernyőre. Harmadik próbálkozás után feladtam, nem kell telepítsd… tovább és erre elkezdte telepíteni a programokat.
Az sd kártya kezelése megváltozott. Választhaunk, hogy a rendszer belső tárhelyként kezelje-e, ebben az esetben viszont formázza és elvileg más eszköz nem fogja olvasni.
Vagy pedig csak fotók és média tartalmak kerülnek rá. Gyakorlatilag a klasszikus androidos megoldás. Eddig volt inkább egyedi a doogee megoldása.
-
rzoli
senior tag
Igen, ugyanezt rendeltem, az egyik kedves hölgynek... rózsaszínben...
A két lyuk között van belül egy kis pöcök. Az megy az USB csatlakozó helyére. Így többé kevésbé megáll a helyén, és nem forog körbe a telefonon. Gondolom azért van két lyuk, hogy ne kelljen figyelni, hogy teszed fe, ne kelljen forgatni, a "pöcöknek" kell jó helyen lennie.
Inkább az vele a gond, hogy a mikrofont takarja, így kicsit halkabban hallanak a másik oldalon. A töltéshez pedig vagy lekapod, vagy félrehajtod.
-
rzoli
senior tag
válasz
Zsoltwader45 #4249 üzenetére
Hú kíváncsivá tettél Várjuk a benyomásokat!
-
rzoli
senior tag
válasz
hofilaci #4223 üzenetére
és (#4224) ksanc:
Egy hasonló programot már használtam, kipróbáltam: Battery Calibration.
Illetve van egy xposed modul, Enable Battery Stats, de nálam ez sem vált be, a leírás szerint KK és later, de nem egy új app, lehet LP alatt nem megy.
"MTK chipes eszközöknél KK Android 4.4 esetén az akku visszajelzés sokszor pontatlan, ezek a készülékek akár 50%-os töltöttség mellett hirtelen ki tudnak kapcsolni. Persze nem 50% a töltésük, csak a visszajelzés nem működik jól. "
-
rzoli
senior tag
-
rzoli
senior tag
válasz
pocokxx #3744 üzenetére
A programozók itt is olyanok, mint a pc-n... kihasználják a hardware-t. Ma már az új készülékek 3-4 GB RAM-mal is jönnek. Lehet egy év múlva az 1 GB-os modell kevés lesz, ha aktívan használod. FB, Messenger, Viber, böngésző, meg még pár app amit nem tudsz kihagyni, stb...
-
rzoli
senior tag
válasz
Ferike81 #3705 üzenetére
Nekem PRO van, és ott is közelebb áll az érték a 900-1100 körülihez.
Szenzor függő, ezért kell inkább kalibrálni, mint csak szimplán beírni egy másik fórumtársnál bevált értéket.
Tárcsázóba: *#*#8612#*#*
Hardware Testing
Sensor
Light/Proximity Sensor
PS Calibration
Calibration- Tedd le egy vízszintes felületre,
- NE takard le a szenzort - Calculate min value
- TAKARD le a szenzort - Calculate max value
- Do calibration -
rzoli
senior tag
válasz
DarknessHope #3575 üzenetére
64 GB-os OTG pendrive-val én már teszteltem, azt olvasta, írta, kezelte.
-
rzoli
senior tag
válasz
szárnyacska #3554 üzenetére
R11-et letöltöd az összefoglalóban linkelt helyről, abban van scatter file is.
Szintén az összefoglalóban találsz flashtool-t, azzal fel tudod tenni a telefonra.
MTK USB Driver, ha a scattert nem tudná beolvasni a flashtool, szintén ott.
Kikapcsolt, akku nélküli telefon kell hozzá.
-
rzoli
senior tag
válasz
szárnyacska #3539 üzenetére
Nekem olyan sok androidos telefonom nem volt, de egyiknél sem lehetett ota-n frissíteni, ha root-olt volt. Sőt pl a G2-nél kvázi kötelező volt a FR. frissítés után.
-
rzoli
senior tag
válasz
szárnyacska #3529 üzenetére
Az üzemidő szerintem leginkább a kijelzőtől függ. Nálam soha nem bírta 16-18 óránál többet, de én bizony intenzíven használom. A 2400 mAh akku egy 5"-os kijelzőhöz nem túl izmos, ráadásul valaki, talán woodworm írta, hogy az oroszok kimértek pár akkut és nincs az 2400, inkább 2100-2200 körül van a valós értéke.
A root működik R12 alatt is, talán 1 esetet olvastam ahol nem, de az a telefon több hibát is jelzett már ha jól emlékszem.
A root után ha nem törölsz semmit és az OTA előtt unrootolod elvileg működik az ota az egyik leírás szerint. A másik megoldás a frissítésre a twrp. A root és twrp után elég sok lehetőséged nyílik. Én sok mindent fagyasztottam illetve tiltottam le, ne fogyasszanak feleslegesen. Xposed, GravityBox után eléggé testre szabható természetesen.
-
rzoli
senior tag
válasz
darvinya #3466 üzenetére
Auto fényerő buherálására és a YAAB-ot használtam a playről tölthető, bár pont fordított irányban.
(#3467) kisselandras: wifin is előfordul nálam, hogy csak később kapok néha meg egy-egy üzenetet. Ha ébresztem valami miatt, akkor rögtön jönnek, és egy darabig nincs vele gond.
-
rzoli
senior tag
válasz
kisselandras #3441 üzenetére
Nem valami energiagazdálkodási probléma miatt, lemegy deep sleepbe a telefon, és nincs net? Amikor feléleszted, a telefont pár másodpercen belül nem jönnek meg az üzenetek?
darvinya: ez egy játék és menet közben elment a kép? PCn azt mondanám, hogy túlmelegedett a videókártya...
-
rzoli
senior tag
Nemrég volt kérdés, hogy ha az egyik kártyán beszélünk, akkor van e net.
Ma véletlenül sikerült ezt tesztelnem. Nálam két kártya van, egy beszédre I., egy netre II.
Ma hazafelé jövet GPS, BT kihangosító is szokás szerint be volt kapcsolva. Menet közben jött egy hívás. Miközben beszéltem látom, hogy a waze kiírja, hogy nincs net kapcsolat. És addig nem is jött vissza, amíg a beszélgetés tartott.
Vagyis a beszélgetés (I. kártya) idejére, a II. kártya teljesen le volt kapcsolva. Két kártyás üzemmódban ha az I. kártya net kapcsolata le van tiltva, egyáltalán nincs háló.
-
rzoli
senior tag
válasz
szárnyacska #3386 üzenetére
Akik itt vannak azért mindenkinek van ilyen telefonja, úgyhogy mégiscsak a saját gyermeküket mutatják be.
A negatívumok a kamera gyengesége, a tesztben írják, hogy az audió rész közepes, stereo áthallás van. Tegnap fedeztük fel páran, hogy a rádió nálunk csak monoban működik. A képernyő dupla kopra, egyéb gesztusokra is feléled, ez akár gondot is okozhat, kell egy progi, ami lezárja a telefont, ha pl a zsebedben van. Egyébként csak két pontos az érzékelése, és egy kicsit pontatlan.
Nekem december eleje óta egyszer fagyott le, bár rootolva van, úgyhogy akár én is elcseszhettem valamit.
Nincs szerencsére túltömve mindenféle céges, egyéb szemét programmal, így nem sok minden van, amit ki kellene dobni, cserélni.
A gyári launchert érdemes lecserélni.
Teljesítménye megfelelő, a játékok is elfutnak rajta állítólag. Rengeteg a memória, nem lagol. GPS gyors, wifi pillanatok alatt talál jelet. BT autós kihangosító működik, zenét azon nem szoktam hallgatni.
-
rzoli
senior tag
válasz
Aventador91 #3389 üzenetére
A múltkor volt egy hasonló hiba, a konklúzió az volt, hogy SD kártyáról KELL futtatni a telepítést.
-
rzoli
senior tag
válasz
Anonymus23 #3372 üzenetére
Első körben mentsd le a gyári adataidat. Egyébként nehezet kérdeztél szerintem, leginkább próbálgasd és kiderül azon a telefonon melyik a legjobb beállítás.
Nálam pl (x5 pro) level 0 - level 14
64/112/192/144/192/192/184/184/184/184/184/0/0/0/0
Amiben én nem látok rendszert....
-
rzoli
senior tag
Kérlek benneteket warez-t mellőzzétek, három betűs, virágbolt, stb. Amennyiben nem vásároltad, warez!
Valaki használja a rádiót? A gyárin kívül van valamilyen rádió app? Igazi. Ami nem csak online, hanem a beépített tunert használja?
-
rzoli
senior tag
válasz
DonThomasino #3259 üzenetére
A mikrofonnak is lehet állítani a "hangerejét", Audio.
-
rzoli
senior tag
A root joggal teljes "hatalmat" kapsz a telefon felett, mindenhová írhatsz és törölhetsz stb.
A frissítés menüt lehet használni a root jog megszerzéséhez, nem a frissítést rootolod.
Van mód arra is, hogy a kártyára telepíts, pl link2sd program segítségével. De ajánlom, hogy olvass el mindent első körben kétszer is, mert ebben még kezdő vagy, ha jól érzem. Itt pl. a link2sd első lépésként újrapartícionálja a kártyádat, tehát mindent töröl róla.
Egyébként miket akarsz telepíteni a telefonra, hogy nem lesz elég a belső memória?
-
rzoli
senior tag
Ha nem csak pár hónapra tervezel, hanem egy-két évre, akkor én elfelejteném az 1/8 GB memóriát. Ahogy az elfogy a pörgős telefon hirtelen egy használhatatlan vacakká válik. A programozók, illetve inkább a cégek nem arról híresek, hogy az optimalizálással foglalkoznának... Nincs rá idő. Szóval csak híznak. Pár facebook és messenger szerű program és az LTE memóriája elfogyott.
Lehet, hogy változik a dolog, de egyenlőre az itteni támogatás és a gyári, custom romok is a pro mellett szólnak.
-
rzoli
senior tag
Valaki próbálta már a nagyobb akkumulátort? Pl. ez: 3100mAh? Tudja ami rá van írva?
-
rzoli
senior tag
válasz
Armagedown #3115 üzenetére
Az LTE és az X5S nem ugyanaz? Mert az utóbbi van a needrom-on.
A letöltéshez regisztráció szükséges.
-
rzoli
senior tag
válasz
junkpod #3112 üzenetére
Az R07 már nem frissítés ha jól gondolom, hanem próbálja menteni a telefonját és azt a romot töltötte le első nekifutásra.
Viszont ha ez a flashtool-lal felment és volt a végén egy factory reset is, akkor jónak kellene lennie, ha csak nem meghalt a hardwer az első OTA? frissítés közben?
Próbálj esetleg egy R11-et feltenni flashtool-lal. Az volt eredetileg is a telefonon, ha jól gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Harmincezer forint körüli áron eddig elég nehéz volt új, kártyafüggetlen androidos mobilt ajánlani megvásárlásra, tesztünk alanya azonban jelentősen megkönnyíti a dolgunkat.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest