Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mickemoto
őstag
Szerintem az hogy kinek mi a félelmetes az egyén függő.Valakinek a szörnyes,zombis dolgok, van akinek a realisztikusabb horror.A Dead Space játékokból messze az első ami szerintem is a legizgalmasabb.Ellenben amiről a cikk ír az marhaság, semmivel sem rosszab port mint bármelyik másik mostani játék.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Persze, örülök is, hogy így sikerült, az biztos, hogy ezt már csak puhítani fogják.

Csak annyit jeleztem, hogy nálam még túl is lőttek a célon, pedig a Penumbra is tetszett, csak az a "felállok a doboz tetejére és lecsapkodom a kutyákat" helyzetek miatt még nem volt túl parás.
-
Jakesz
addikt
A Condemned számomra volt dögunalom. Az Amnesiaval még nem játszottam, pedig már 2 éve ott csücsül a Steam accomon
A Dead Space 1 magasan a legjobb horrorjáték, szinte üresjáratok nélkül, ami felettébb figyelemre méltó annak fényében, hogy a játék pályái újraismétlődnek. -
persil
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
"Egyszóval nekem túl parás volt, szeretem, ha van izgalom egy játékban, de ez már rettegés volt."
Érdekes, mondom, nekem dögunalom volt az egész, pedig annyira vártam, hogy nem igaz.
A két legfélelmetesebb pc-s játék szerintem kérdés nélkül a condemned és a dead space 1.
(az ilyen resident evil féle bohóckodások meg egynek elmentek 15 éve ps1-en barátomnél, de félelmetesnek még viccből se mondanám egyik se) -
Rexcor
őstag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ezért horror játék, hogy para legyen. Aki nem bírja az ne játsszon vele. Nem kéne a ebből a játékból is akciójátékot csinálni, van belőle bőven. Mostanában szinte az egyetlen jó horror játék PC-n.
-
-
persil
nagyúr
Amúgy, ha csak olyan minőségű lesz, mint a 2, akkor simán megveszem.
Grafika gyönyörű(nem technikailag, nyilván egy crysis-hoz köze nincs, hanem "artistically"), optimalizáltság példás, irányítás tökéletes és a legfontosabb a hangulat, ami 10/10 kérdés nélkül.Az első rész talán kicsit jobb, de ott még elég szar volt az irányítás, nehézkes, imádkoztam is, hogy a 2-ben javítva legyen és lett is. Nem mellesleg bármelyik "parázósnak beharangozott" szarnál jobb lett a hangulata mindkét résznek.(az amnesiát végig aludtam például, pedig a preview-k miatt úgy vártam, mint a messiást)
A mikrotranzakció meg azért nem baj(sőt, lényegtelen) mert ez egy single-re kihegyezett, történetmesélős játék, rohadtul nem izgat, hogy otthon ki, mit vesz magának, mert ez az én játékomat nem befolyásolja.(ellentétben egy mmorpg-vel például, ahol előnyt élveznek azok, akik pénzt költenek rá)
Szóval csak a második rész mércéjét üsse meg, és újabb tökéletes játékkal bővülhet a gyűjteményünk.
-
Edem05
őstag
Ez a mikrótranzakció egy hülyeség, csak azok veszik igénybe akik végigszaladnak a játékon, különben meg minden ilyen tárgyat meg lehet találni.
Egyébként meg jött egy új videó: Dead Space 3 Launch Trailer - Take Down the Terror (YT komment: "Trophy/achievement idea: "Make a microtransaction" - Then we sucked ... ")
Én már várom a játékot, haverral végigtoljuk az összes nehézségi szinten és nem érdekel a grafika egyedül a játékélmény fontos, legalább is nekem

-
Youri
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Ha tényleg csak erről szólna... de mivel a vonal másik végén az Electronic Arts van...
-
mcwolf79
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
OMG

Ezt a baromságot vajon mennyi idő alatt eszelték ki

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Today in an interview with CVG, Dead Space 3 producer John Calhoun stated that microtransactions exist because they intend to court mobile gamers.
There's a lot of players out there, especially players coming from mobile games, who are accustomed to micro-transactions. They're like "I need this now, I want this now". They need instant gratification. So we included that option in order to attract those players, so that if they're 5000 Tungsten short of this upgrade, they can have it.
-
Cyberpunk
félisten
Ez a játék egyre nevetségesebb. Először el akció játékosítják, mondván túlságosan ijesztő, aztán ez gyebnge konzolport, most meg még a mikrotranzakciós kamuzásuk is. Nevetséges!
-
Youri
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
DLC Quest kitűnően prezentálja a helyzetet

-
kriszpontaz
veterán
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Lassan ott fogunk tartani.
Esetleg eladják a játékot csupaszon, te meg tervezz hozzá pályákat ha játszani akarsz. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
Így van, nem mikrotranzakcióval kell megvenni a játékot darabonként, ott azért még nem tartunk. Bár ez sem egy utolsó "fejlődési lehetőség".
Megveheted a játékot 5$-ért. Ja, hogy te hangokat is akarsz bele? Hadd ajánljam figyelmedbe az "Audio DLC-t".

-
MasterMark
titán
válasz
freeknight
üzenetére
Nem kötelező a mikrotranzakció.
-
freeknight
őstag
Én kifejezetten örülök annak, hogy nem fejlődik a grafika - bár nekem gyenge laptopom van. A célnak megfelel, és már felesleges lenne egy új motort gyártani alá. Az majd legyen a nextgen konzolokra megjelenő 4.-ik rész dolga
.
Viszont a mikrotranzakciós dolog betette a kaput... erősen gondolkodom rajta, hogy beszerezzem-e a játékot
-
Ryder62
őstag
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Hát, azért stagnálnak, de lassan már azért butulnak vissza a játékok technikailag mert a konzol nem bírja.
Ha jönnek az új konzolok legalább nem low-poly textúrákat kell bámulnom PC-n.De ha meg túl erősek lesznek akkor meg gyorsabban kell cserélnem a videókarit mint a zoknimat, mert szaggatni fog minden mint a bűn.
Francba már ezzel

-
oriic
HÁZIGAZDA
Eddig is voltak. Párat megírtam már, de a jövőben ha lesz új játékom akkor lesz belőle teszt is. Nem ígérem hogy premiernapon, de lesz. Ha meg kapunk tesztelésre játékot akkor azt úgyis észreveszitek.
-
slein
tag
ashgafgfgfuhgjghufnvkvh ez a véleményem.
-
mrhitoshi
veterán
Vagy konzol lesz, vagy pedig ha nem fog futni a várva várt játék (ami olyan ritka mint Holdon az ember)
Nana! Szerintem ezt nem kell elhamarkodni. A konzoloknál már alapvető lesz a CPU-GPU integráció (ha minden jól megy), és akkor nézhetünk PC-n ki a fejünkből egy ideig szvsz.
(#128) orichalcos : Hajrá! Várom a teszteket.

-
Ryder62
őstag
Haverral már elgondolkoztunk egy új next-gen konzol beszerzésén.
Alig jön ki normális, színvonalas, szórakoztató gém. Szinte kihaltak.
Mindegyik 5-8 órás kb 1 hónap után nem is emlékszem rájuk. Unalmas, ötlettelen szemetek ... folytatások ezrei. Bah.
Így már tényleg nem sok értelme van a PC fejlesztésnek. Vagy konzol lesz, vagy pedig ha nem fog futni a várva várt játék (ami olyan ritka mint Holdon az ember) akkor az adott játékért fejlesztek PC-t.
Ez van.DS3-at is csak azért várom mert a DS2 volt a legutolsó horror gém amivel játszottam.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Tavalyig volt, aztán kihaltak, most velem visszatért.
Egyelőre egyedül vagyok ezzel a ranggal. Hírezek, cikkezek, játékot tesztelek Gamepod-nak. -
Youri
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
1. Köszönjük az értékes gondolatmenetet Általánosítás Kapitány
2. Elég sokszor pénzeli a gyártókat egyik-másik VGA gyártó -
Shing
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Mi az, hogy "így gondolkodnak a PC-sek"? Komolyan sokan úgy beszéltek már mint egy külön fajról.
Szerintem egyszerűen kevés ember vesz gépet játékra, kevesebb PC-s játékos van mint konzolos, ezért nincs annyi eladás. Látszik, hogy a PC-sek inkább MMO-kra hajtanak, Minecraftre, Amnéziára, mert ezeknek kicsi a gépigénye, több emberhez eljut és látszik is, hogy azoknál van is eladás. -
trufa12
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Tudom persze . De igy gondolkodnak. A programozást is tudom. De sok dolog ál mögötte nem a tudás az akadály hanem a sok pénz éhes nagykutya.mert aki már vagy 20 éve benne van és egy adott dologért felelős olyan grafot tudna rittyenteni... Meg amúgyis évekkel előre járnak csak hát a marketing...
-
MasterMark
titán
-
FLATRONW
őstag
Lehet, hogy meggondolatlan az aki rengeteg pénzt beleölt a fejlesztésbe, de ettől függetlenül a sírás jogos.

Miért?
Mert a játékfejlesztők egy szebb játékot ígérnek, amiből nem lesz semmi. Mi ez, ha nem átverés.
Az lenne a rendes hozzáállás, hogyha a fejlesztés legelején leszögeznék, hogy csak egy sima konzolport lesz a játék.(#113) dilipok - én azt látom, hogy azért elég sokan vesznek játékokat PC-re is (messze nem annyian, mint konzolokra) és azt is látom, hogy a konzolos játékosok minden gyenge játékot megvesznek
-
dilipok
veterán
sot, igazabol csak azt kellene beirni minden kod vegere, hogy 1, 2, 3 MUKODJ! Csak hat a programozo mar csak ilyen lusta fajta, es inkabb talalkozik a kiado es a nep haragjaval, minthogy ezt megtegye... Leginkabb penzugyi megfontolas all mogotte, mint ezt mar korabban is irtam
-
-
trufa12
addikt
senki nem veszi meg a játékokat eredetibe (kivéve aki multi párti)
de ez rendjén is van mert mint említettem -.- konzol olcsó és mi van benne 256 mb ram vagy 512 fene tudja most
meg mittom én 8 magos proci amiből 6 ot használ játékra pl ps3hát most ez mi...
a pc azért komolyabb és ha valaki már kivág 150 ezret pl minek venné meg a fostos játékot..
ezért is írtam venni kell konzolt azért azt kapod ami tényleg az árában van és a játékokat is arra készítik nyíl egyenest és nincs problémaaztán most jön a next gen akkor meg már értelme nem lesz a pc-nek 1 darabig(játék terén) megint. Igaz eleinte méregdrága lesz a konzol megint de 1 szer kell megvenni aztán v 6 évig nem kell hozzá nyúlni
a pc-re meg biztos már hamarább jön most ez az ultra-hd őrület majd stb
de az olyan drága lesz megint hogy nem éri meg magyar emberfiának . -
Jakesz
addikt
válasz
FLATRONW
üzenetére
Zárójelben leírtam, hogy aki ilyen a jelenlegi tendencia mellett százezreket beleöl gépfejlesztésbe játék miatt, az ne sírjon, mert ő volt a meggondolatlan. Manapság egy Core i3-as procival és egy 30-40 ezres Radeonnal lazán lehet a mai játékokkal játszani, nem alacsony beállítások mellett.
-
Edem05
őstag

-
FLATRONW
őstag
Addig igazad van, amíg egy olcsó PC-ről beszélünk. Aki megvesz egy drága, játékokra szánt PC-t, az igenis elvárhatja, hogy szebb és jobb legyen egy játék mint konzolon. Gondolom egy PS3 és XBOX 360 tulajdonos sem örülne annak, hogyha a játékok úgy néznének ki, mint az előző generációs konzolokon.
-
trufa12
addikt
persze nem kap az ember babapopsi sima textúrákat, meg olyan physix et

de legalább játszik és nincs probléma hogy csak port mert alapból konzolja van és akkor nem port.
el kell ezt felejteni vissza kell tekinteni pár évet
volt 2 kocka karakter és azzal is toltuk.meg kínai sárga kazettás nintendo is szerintem megfordult mindenki kezébe. nah most ahhoz képest akárhogy nézzük
jobbat kapunk. és az sem volt olcsó, a maga idejében.belehet fejezni a rinyát tessék élvezni a játékot ami megadatott . Akinek meg nem inge az meg ne vegye magára, ennyi.

bocs a helyesírási hibahalmazért . (Nem törődtem azzal hogy írom , csak írtam)
-
Sirandrish
legenda
válasz
BomiBoogie
üzenetére

Hát igen..őket majdnem elfelejtettem
-
trufa12
addikt
jah pc-sek
örüljenek hogy játszhatnak.azért nem így van mert elkérik a gyártók a rengetek zsozsettát azért hogy átélhesd a nagy élményt stb szaros reklámszöveggel
és a játékok meg ugyan úgy néznek ki mint 1 konzolra amit 1 szer kell meg venni amíg jó addig jó meg van rá gari és többet nem muszáj költeni rá 6 éven keresztül.
Nem baj ha ugyan azt kapja az ember pc re mint konzolra, csak akkor a pc gyártók álljanak is úgy hozzá , vagy lőjék be egy 7600 gt re pl a játékot
vagy ne kerüljön 100 pluszba 1 új vga pl amivel már lehet játszani normálisan.
Nah ez itt a probléma hogy aki pc n akar játszani és megveszi a méregdrága alkatrészeket össze is szereli be is állítja , szopik a driverekel és mi1mással és játszana kap 1 konzol portot .
azért ez eléggé méltánytalan valljuk be !
és akkor megy a sírás hogy sokan nem veszik meg eredetiben a játékot ... hát minek... bőven kifizetik az alkatrészek megvásárlásával a szart.
Persze az is igaz hogy a pcn ez 1 plusz mert eredetileg nem erre találták ki .
de akkor is ha már kitalálták rá és ezért kérnek sok pénzt érte... akkor álljanak is úgy hozzá
vagy ne sírjon senki vegyen 1 aránylag olcsó gépet
vegyen 1 konzolt és kész
és nem lesz probléma azzal hogy milyen szemetek a pc-sekkel . -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Sirandrish
üzenetére
A méltán híres Véraláfutókról nem is szólva.

-
Jakesz
addikt
Nem értem, hogy miért kellett ezt ennyire felfújni, amikor az első 2 rész is egy az egyben megegyezett a konzolos verzióval. A PC-s játékoknak meg nem az a lényege, hogy a játékok szebbek legyenek (a hardvergyártók csak húzzák le évről évre azokat, akik bedőlnek nekik), hanem az, hogy egy multifunkciós rendszeren IS lehet játszani és nem kell egy külön konzolt venni, hogy játszhass.
Jó lesz ez így, vétel lesz már a megjelenés napján. -
Sirandrish
legenda
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Hát szerintem ha alaposan körbenézünk akkor még Fedettpályás Lepkekergető világbajnokot is találhatunk

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jó tudni, hogy a PH-n a magas gasztronómia színe-java is képviselteti magát.

-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az újjáéledés mindig jót jelent, azért kérdeztem, mert a speciális rangok között nem emlékeztem rá.
(#99) ldave
Ahogy látom az adatlapon, a powerlevelinghez biztosan ért.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Te minek vagy a szakértője? Mivel lehet hozzád fordulni?

-
Sirandrish
legenda
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Egy visszatérő rang...ezer éve is volt...csak aztán kihaltak

-
Ryder62
őstag
Hát nem tudom ...

Levetítek gyorsan egy jó példát: Mass Effect 1-et épp most játszom újra. 9. végigjátszás. És még be van tervezve egypár. Pedig ha azt nézzük sok benne az elnagyolt low poly textúra. De nem érdekel mert élvezem.
A Mass Effect 2 meg szerintem egyenesen szép, sőt. Gyönyörű, minden textúra tűéles, szép karakterek, animációk. Ráadásul alacsony a gépigény.
És itt a Mass Effect 3. Mi történt itt? A gépigény maradt de a játék a ME2-höz képest csúnyább. ME1-et idéző low poly textúrák, matt felületek sokasága stb. És mindezt úgy hogy ez a folytatás és az előd jóval szebb. Persze a Bioware finoman szólva jól átverte a népet a "jön textúra pakk a pc-seknek" szöveggel.Utálom ha egy játék(sorozat) visszafejlődik. És azt is hogy növekszik, növekszik a gépigény de a grafika egy pixellel sem lesz szebb. pl: COD széria.
Szóval ez nincs rendben.
-
Shing
őstag
Cserébe mindenen elindul.
-
-
mrhitoshi
veterán
Ezzel az a baj, hogy ha nincsen nyomás a fejlesztőkön, mint ebben a helyzetben, akkor nincsen fejlődés. Ez a helyzet pont kifizetődő. Ha azt meg hozzá vesszük, hogy az új konzolokkal majdnem ugyan olyan grafikát lehet majd elérni, mint amit most nyújtanak a gépek + fejlődés a fizika és AI-k, akkor örülhetnek majd a hardcore gamerek, hogy elfutnak majd a játékok. Itt meg majd az lesz a helyzet, hogy a PC fogja majd vissza a játékok fejlettségét, bár ez legalább a piac nagyon kicsi részét érinti majd.
-
Narxis
nagyúr
Ez butaság, ha jó lesz a játék akkor el fogják ismerni, hogy jó, de most egy ilyen hírnél mit kellene írni? Megelőlegezni, hogy úgyis jó lesz és semmi baj, hogy a PC-sek konzol szintű beállításokat kapnak?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Alapból meg ott vannak azok akik anyagilag nincsenek elengedve, és mondjuk egy normális játékot is csak médium grafikai beállítással tudnak játszani. Az meg nagyjából(tényleg nagyjából) ugyanaz mint a konzolos grafika...
Na ők meg egyszerűen csak örülnek hogy játszhatnak.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MasterMark
üzenetére
Az a gond hogy egyre gyakrabban a grafikára vannak ráizgulva az emberek. Ok nem mondom egy gyönyörű játékkal élvezet játszani, de a mai napig vannak olyan játékok, amire azt mondom hogy grafikailag max közepes, de minden másban mocskos jó és bármikor előveszem újra meg újra meg újra, hiába játszottam végig ezerszer. És igen, akár 10-20 éves játékokat is.
-
trufa12
addikt
Én nem értem... Most ez 1 xar játék lesz.
Nah és? Megannyi remek játék lesz pcre idén ,konzolra is.kettő külőn élmény a pc és konzol világ.volt xb360,pc,ps3 és most ismét vettem pst. Mert jó még mai napig és már olcsó is, a játékok sem drágák már.az újak is 12 köröl mozognak. Most pc kicsit drága. Ráadásul megy a warez ezerrel ami megöli de xboxon is , ezért vettem ismét pst. Mert a többin én is csak warezolnék ,így meg örülök havi 1 játékot tudok majd venni max 2 :-Dés meg lesz a varázsa -
Mister_X
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem ezt nem volt pofám beírni, pedig már csak leokézni kellett volna

-
dilipok
veterán
Ertem. Ettol meg a helyzet valtozatlan. Vagy mashogy gondolod?
Ugy ertem, ha en lennek kiado, en sem fektetnek tul nagy energiat egy PC-s jatek fejlesztesebe, ha joval kevesebb meloval is tobbet tudok keresni a konzolos megfelelojukkel. Ha ennyire bejon a PC-re fejlesztes/portolas, akkor miert is nem latunk tobb ilyet? Mert a gyakrolat kozel sem ezt mutatja.
-
FLATRONW
őstag
Szerinted mennyire lehet hinni ezeknek a statisztikáknak?
Állítólag az Alan Wake PC-s verziója az első két napban visszahozta a minőségi portolás költségeit. Állítólag egy hónap alatt közel annyi fogyott belőle, mint az XBOXos verzióból, összesen 2 millió példány.
Nekem ebből a statisztikából nem jön ki a 2 millió. -
Alien!
senior tag
Nem baj, még ilyen állapotban is messze a legnagyobb élmény lesz a pc-s verza. Ha másért nem is már csak egy f*sza Tridef profil miatt is.
Ez a széria 1080p-ben és 3D-ben a világ legnagyobb büntetése. Köröket ver bármelyik platformra.
csekkolom a ps3 demót.
-
Nordic
Közösségépítő
Már az elején érzete, mikor bemutatták a coop-ot, meg az első akciódús gameplayeket, hogy kinyírják a sorozatot. Nem volt egy igazi túlélőhorror játék, de azért az első résszel letettek egy fasza sci-fi horror univerzumot az asztalra, amire azt lehetett mondani, hogy "ez igen". A második rész persze már elment az akció irányába, de a játék ezen kívül olyan dolgokban változott, ami előnyére vált(pl. változatosabb helyszínek). Viszont itt már az első gameplayek után látni véltem, hogy végleg feladják a horror-t, a nagyobb profittal kecsegtető henteldéért, meg a coop-ért, nehogy a sok 12-éves lurkó remegjen, hogy egyedül kell végigsikítozni a játékot, ott lesz a szomszéd kölke is mellette, majd 2.0-ban sikítozhatnak, már ha marad benne bármi ijesztő rész is.
-
Narxis
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ez akkor lenne igaz ha fele annyiba kerülne majd a játék de teljes árú lesz. Nem a grafika a lényeg csak rossz olvasni, hogy mennyire hanyag módon foglalkoznak a PC-s verzióval az árát pedig ugyanúgy elkérik.
-
Ryder62
őstag
Jó oké, nem veszem meg de valahogy játszani fogok vele. Ha tesznek a pc-sekre akkor én is teszek rájuk. Remélem szaggatni is fog a low-poly 256-os textúráival és a recéivel hogy kerek legyen az egész.
A mikrotranzakciót egy single játékban már a legaljának tekintem. Undorító. Gusztustalan. Egyszerűen szavak nincsenek rá.
Már a DLC-k is hasonlót váltottak ki belőlem, meg másokból is. De ez már lassan a vég.
Fölteszem a nagy kérdést: Lehet még ennél lejjebb süllyedni? A következő mi lesz? Options DLC? Mikrótranzakciós képernyő felbontás állítási lehetőség?

-
mrhitoshi
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nagyjából ez a konzekvencia. Szerintem annyira költséges egy jól megtervezett kiváló PC-s játék, hogy nem éri meg vele bajlódni, így ha mégis meglépik valahonnan be kell vasalni az Einnahmenausfallt.

Ez maximum akkor lesz megtérülő, ha ugyan azt tudják majd nyújtani konzolon, mint PC-n, de akkor meg megint ott leszünk, hogy a PC-knek is fejlődni kell, mert ha bejön az integráció konzoloknál, akkor meg PC-re kell butítani majd egy ideig. Sehogy se jó ez.
-
Youri
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Mindjárt megköszönöm.....
Hupsz, mégsem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MasterMark
titán
Szóval az egész lényege az, hogy a konzolosok fizetik a PC-sek játékait. Gondolkodjatok el.

Ja amúgy meg nem értem azt sem, hogy miért ilyen fontos mindenkinek a grafika. Egy jó játék, közepes grafikával is jó játék szvsz... (Akármin játszod.)
-
mrhitoshi
veterán
Vicces mikor így ugrasztják össze az embereket.

Egyszerűen arról van szó, hogy nem térülne meg a játék ára, ha több munkát tennének bele. Konzolok viszik el igen az eladások nagy részét, de azért hibáztatni a konzolokat, mert a fejlesztők pénzt is akarnak keresni, szvsz hülyeség. Inkább a fejlesztőket kell hibáztatni, mert nem fektetnek be sok munkát a platformokhoz való optimalizáláshoz. Igaz ez az így meg sokba kerülne, szóval ott tartanánk, hogy megint csak nem veszi meg senki, mert túl nagy ára lenne a játéknak.
És akkor sem lesz sokkal másabb a helyzet, ha jönnek a next-gen konzolok, maximum majd a gép kileheli a lelkét a komplex fizika miatt, meg a fejlett AI-k miatt, de a grafika miatt tuti nem.
Szóval áttörés kellene ide, nem next-gen. -
Így van, érdemes csak megnézni mondjuk a DS és PSP eladásokat, ott aztán mindenki warezolt agyba-főbe, de emellett mégis el tudtak adni több millió játékot. Az arányokat kell nézni, simán lehet, hogy X360-ra többen töltik le a CoD új részét mint PC-re, de emellett többen meg is veszik és a kiadónak ez a fő szempont, hisz keresni akar a játékon, nem csak kiadni a nagyvilágba.
-
mcwolf79
veterán
Ennyire azért nem egyszerűen fekete vagy fehér a dolog.
Lehet azért , mert folyton a PC-s gamer-ek pofájába szarnak mindenféle fosport nevű objektumokkal.
Ha már összehasonlítás:
[Ugye lehet normális eladást produkálni, ha nem okádékot dobnak az embernek]Persze egyforma eladást sohasem fognak már produkálni a platformok, ez a folyamat már visszafordíthatatlan. Ehhez nagyon nagy fordulatnak kellene bekövetkeznie a fejlesztők, de legfőképp a kiadók részéről. Szerintem igenis lehetne komoly eladást produkálni PC-n, ha más lenne a szemlélet, de sajna manapság se idő, se pénz nincs (legalábbis nem szánnak rá) PC-re rágyúrni picit . Persze ez csak feltételezés. Az tény,hogy ha pl. 3-4k lenne egy AAA-s PC cím akkor is lenne sok gyopár ,aki inkább virágboltban venné, de ez valszeg konzolra is igaz.
-
dilipok
veterán
válasz
SSJmeszes
üzenetére
hol mondtam egy szoval is ilyet?
Sales adatokat linkeltem, ami alapjan a PC-s verziokbol szinte semmi sem fogy. Ha most van egy problema (warez) es nem lehet/tudnak igazan semmit ellene tenni, akkor szerinted egy kiado mit csinal? Azt a verziot favorizalja, amelyikbol amugy is tobb fogy. Hogy a viharba jon most ide a de a konzolosok is warezolnak beszolas? 
Még azt hozzáírom, hogy nagyon sokaknak konzoljuk van, akinek nem menne PC n..., vagy kényelmesebbnek találja. Tehát a statisztika egy dolog. Ennek sok tényezője lehet - ennek orulok, de a kiadot az eladott mennyiseg erdekli. Javits ki kerlek ha tevednek
Meg mindig nem ertem, hogy ez hogy is jon ide 
mcwolf79: igazad van, itt valoban jobbak a PC szamok
En is PC-n nyomom, mert a konzolos verzio a kozelebe sem er. De ez meg mindig csak 1 pelda a megszamlalhatatlan ellenpeldaval szembeallitva 
Itt hozzatennem ismet, hogy a kiadon mulik ugye, hogy mire is ad penzt, es mint ebben az esetben linkeltem, ha a megelozo ket reszbol szinte semmi nem fogyott PC-n, akkor szerinted egy harmadik resznel mit fognak csinalni? -
SSJmeszes
senior tag
Nem szoktam ilyen statokat nézni.. nem is sokat játszok..
De azért te se úgy add már elő légyél olyan szíves, hogy a konzolosok nem igen kalózkodnak.
És a konzol volna számomra az utolsó amit vennék.. De gépbe sem ölök már többet, mert annyira nagyon felesleges.. Alig adnak ki jó címet/játékot.. Nem is éri meg.
Még azt hozzáírom, hogy nagyon sokaknak konzoljuk van, akinek nem menne PC n..., vagy kényelmesebbnek találja. Tehát a statisztika egy dolog. Ennek sok tényezője lehet.
-
kriszpontaz
veterán
Amúgy meg jön majd valami cheat kód vagy trainer, amivel könnyedén felpimpeli magát aki akarja és annyi a mikrotranzakciónak.
Persze ezzel csak a játékélményt veszi el saját magától. -
dilipok
veterán
válasz
SSJmeszes
üzenetére
lehet hogy mondjuk ezert? [link] es ez mondjuk egy black ops 2, ami ugye fps, es azt a PC-n lehet csak jatszani...
De varj, itt a korabban emlegetett DAO is, ami PCn sokkal szebb, jobb. Innentol kicsit bugyuta a kerdesed (no offense
)De hogy temanal maradjunk. Elso resz, masodik resz. Innentol ki lenne olyan hulye, hogy penzt es energiat oljon a PCs verzioba?

-
-
Youri
veterán
Na, ez a játék lekerült a must have listáról
-
SSJmeszes
senior tag
Egyébként a konzolosok nagy részének sem kellene jártatni a száját. (tisztelet a kivételnek)
Mert azok is nagyon nagyon szeretik letölteni a játékot, és azt kijátaszni mintsem megvenni.. Szintúgy mint a PC sek. Tehát egyik kutya másik eb alapon.. Nem lehet érteni miért mindig PC vel vannak megverve a kiadók..
Mert a konzol az nagy szent ebben biztos vagyok én is. HOGYNEM! -
mcwolf79
veterán
Hidegen hagy a dolog.
Első rész szerintem az egyik legjobb akció-horror játék. Szerintem 1 kezemen nem tudnám megszámolni, hányszor vittem végig.
2. rész már hangulatilag csalódás volt, túl sok volt a lövölde és a fény, de még szódával elment.
Az előzetes videókat látva a 3. rész egy agyatlan hentelde lesz, úgyhogy tőlem feldughatják oda, ahova én gondolom a fosportjukat, a pénzért vehető upgrade-jeikkel együtt
-
törölt tag
Most nemazért, de a címben szereplő kijelentés a mai és a néhány éve kiadott játékok 99%-ra jellemző.
Meg kéne várni inkább a teljes játékot és aztán indulhat a lejárató kampány ami már egy ideje kíséri ezt a játékot... -
SkyS1gn
félisten
ÉS AKKOR MÉG SÍRNAK A PC-S ELADÁSOK MIATT?
Hát b@szódjanak meg ki fizetne ezért ilyen formában?
-
mickemoto
őstag
Mi ez a mikrotranzakció?

-
Mister_X
nagyúr
-
robicheck
csendes tag
szerintem elég bosszantó, hogy pc-re szinte alig fejlesztenek játékot, és csak egy portot kap mindenki. Rosszul optimalizalt, túlzóán erőforrás igényes játékok születnek így. (lásd: GTA4, L. A. noire, CoD
O)
Steam-en vettem ünnepekkor a Sc: Conviction-t, amiről addig nem is tudtam, hogy gondjai vannak 720p-nél nagyobb felbontassal. Pont az ilyenfajta haxolast nem szeretem, amikor a vegfelhasznalonak kell ügyeskedni otthon a kifizetett szoftverrel, hogy minden klappoljon. -
vg
veterán
xbox demo egy 60'tv-n HD, kb 2 méterről: tökéletes, brutálisan látványos, izgalmas. Teljesen felesleges az extra textúra meg minden ilyen baromság. Mondjuk ez a pénzért vásárolható fegyver dolog valóban gáz.
-
dilipok
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
semmi nem lenne, akkor is csak menne a siras, hogy jaaaaj, konzolok igy, meg jaaaaj, konzololok ugy... Az osszes hirnel ez van. Nem adjak ki PC-re: kocsog konzolok. Kiadjak PC-re, de csak egyszeruen portoljak: kocsog konzolok. Kiadjak PC-re, felturbozott grafikaval, nem igazan optimalizaltan: kocsog konzolok, mert ez nem megy rendesen a gepen. Kiadjak PC-re, felturbozott grafikaval, optimalizaltan: kocsog konzolok, mert itt csak 3 gombot kell nyomni...
Nincs uj a nap alatt 
-
mcmike
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Ebben mondjuk teljes mértékben igazad van, minden csak viszonyítás kérdése...

-
mcmike
őstag
Hát ezeknek a híreknek egyáltalán nem örülök. Mindegyik rész a kedvencem, ezért nagyon vártam már ezt is. Előrendelésem is van rá a GameShop-nál. PC-re természetesen...

Eleinte az Aliens Colonial Marines-re volt előrendelésem, de visszamondtam a megjelent hírek és videók miatt amik eléggé kiábrándítottak. Lehet hogy a DS3 előrendelést is vissza kell mondanom?

-
wolfman
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szerintem ezzel nincs is gond, hogy évente csak 1-2-3 érdemleges játék jelenik meg PC-re, mert ha most belegondolsz, ha minden 2. játékot be kéne szerezd mert fúdejó, akkor tele lenne egy szoba a játékok dobozával, egyszerűen nem lenne időd még egyszer nekiülni egy régebbi játéknak mert mindig jönnek ki az újabbnál újabb jó game-k. A probléma az, hogy az az 1-2-3 játék, ami ténylegesen várólistán van mindenkinek, amit milliók várnak, egyszerűen összecsapják és kiábrándító az egész!

Mert az is előfordulhat, hogy egy játék folytatása picit gyengébb mint az elődje, előfordul, nem lehet minden tökéletes. De hogy mostanság a játékok folytatásai nyílegyenesen tök más célközönségnek készülnek, meg felrúgják az addig megszokott játékmenetet, mondván "újítani kell", vagy portolni (tehát spórolni), na az a dühítő!
-
Aha akkor a búbánat adjon érte pénzt...meg is érdemlik, hogy lewarozlják csomóan.
Pedig vártam ezt a gémet, de így már nem.

-
TaS1kaaa
tag
Ez azért szomorú hír, de nem tragédia. Ha jó lesz a játék, akkor úgyis megveszem majd. Egyedül azt a sajnálom, hogy nem lesz Steam-en.
-
XuChi
addikt
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
+1

Hatalmas csalódás az is és bánom a kiadott pénzt a Collector-ért

-
Csak egy kis mellékes infó PC vs konzol eladásokról:
Dragon Age: Origins, 2011-es adat:
- össesen 3.79 millió
- PC-re: 0.39 millióm vagyis ~10%-a a teljes eladott darabszámnakÉs ez a játék úgy vélem egyáltalán nem tekinthető gyenge PC portnak.
-
Chapel
addikt
Azért nem semmi hogy minden egyes "konzolok előnyben" hírnél mindig mindenki kiakad/megdöbben...fogadjuk el hogy ez tény. Tudjuk jól. Ha ezt elfogadtuk, máris megspóroljuk magunknak az idegeskedést és bosszankodást.

Nekem az a módszerem, hogy átugrom a bosszantó híreket, és nézem mi jön ki pc-re amit érdemes figyelni.
Aztán ki tudja, lehet majd 1-2 generáció múlva meg lesz egy konzol is a háznál...(OFF)btw én pc-s vagyok, 1-2 évente fejlesztek, konzol sosem vonzott, annak ellenére hogy vannak stílusok ahol igenis az kell, arra van kitalálva.(/OFF)
Rexcor: Na ja, ezzel mélységesen egyetértek, nem rég fejlesztettem (i5 3550+7870+táp+cpu hűtő) és pár játék kivételével nem érzem az fhd max graffon hogy 100%-osan megérte...és jönnek a bosszantó "gépigény van, látvány nincs" portok is...igen.

-
Rexcor
őstag
Eléggé elszomorító, hogy ennyire lesz@arják a PC-seket.

A másik "vicces" dolog meg az, hogy nekem is hiába van 680-am, vagy kapunk egy igénytelen portot és kihasználatlan marad az egész gép, de legalább játszható, vagy olyan jól sikerül az optimalizálás, hogy hiába van ilyen gépem akad az egész... -
Janika!2
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
+1 ahogy mondod.Szerintem a készítők úgy vannak vele örüljünk annak ,hogy egyáltalán ki adják pc-re is.
-
Kashim
őstag
Teljesen máshogy emlékeztem, de visszanézve képeket és videókat, tényleg a második rész is szinte egyformán nézett ki mindhárom platformon. Valószínű PC-n a valós 1080p miatt jönnek ki az élesebb textúrák stb... Szóval jah, remélem azért nem lesz diavetítés egy közepes gépen.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Akkor várhatóan az irányítás is "csak" annyira lesz konzolos, mint az 1-ben volt...

-
kriszpontaz
veterán
Hát ezt is elértük, gratulálok nekik hozzá.
[ Módosította: bolondember ]
-
FLATRONW
őstag
Szerintem az előző két rész sem volt szebb PC-n, mint konzolon. A beállítási lehetőségek csak arra szolgáltak, hogy nagyon gyenge gépeken is elfusson a játék. Cserébe viszont rondább grafikát kaptunk, mint konzolokon.
-
MasterMark
titán
Amúgy mi lett volna, ha inkább ki sem adják PC-re. Akkor mondjuk mindenki azért sírna.
-
jocek91
aktív tag
Mondjuk a Dishonored sem a grafikája miatt jó játék de a DS3 semmi újdonságot nem fog hozni a játék iparba. Másrészt EA-től már jellemző és szánalmas is hogy, mindenben a pénzt látják és semmilyen tartalmat nem adnak ingyen. Esélyt sem adnak maguknak, hogy megkedveljék a céget az emberek ezzel a magatartással amit az elmúlt pár évben csinálnak.
-
Kashim
őstag
Ez most tényleg komoly? Remélem legalább egy demót kiadnak PC-re is, hogy mégis mi várható, de így előzetesen számomra esélytelen, hogy megvegyem. Szánalmas ez a hozzáállás, remélem még ennek tetejébe akadni is fog aztán teleanyázzák a fórumukat. (ha egyáltalán mernek hivatalosat létrehozni)
-
Szomoru, hogy hova sullyedt a pc gaming. Evente 1-2 igazi jatek jon csak amiert megeri fizetni. Bezzeg 10eve...
-
Janika!2
aktív tag
Elszomorító ez a hír, de nem meglepő.Már a játékok 80%-ában ez van,konzolról átültetik pc-re nulla változtatással.Egyébként nekem az előző két rész is tetszett grafikailag,meg mondjuk minden szempontból.Pedig szerintem akkor sem töltöttek túl sok időt a pc verzióval.
-
[CsuCsu]
őstag
Mass Effect 3-ról annyit, hogy annyira tettek rá a fejlesztők, hogy a textúrák rondábbak a 2. részénél.
ME3 textúrái egyszerűen OCSMÁNYAK. Vannak benn olyan pixeles darabok mintha egyenesen a Quake 2-ből importálták volna. Korszerűtlen és nehézkes játék, amit a világ és a történet vitt el a hátán. Egyébként meg is mondták, hogy a konzolok miatt kényszerültek rá a leskálázásra, a PC-seknek kiadni egy patchben már nem érte meg.
Egyébként engem nem a grafika érdekel elsősorban, csilli-villi effektek nélkül is megvagyok. Egyedül a ronda textúra képes felzaklatni, mivel képes teljes illúziórombolásra.És a legszomorúbb ebben az egészben az, hogy a nagyobb textúra minimális munkába telne, mivel normális esetben alapból nagy felbontáson készülnek és utólag skálázzák le. Komolyan mondom ha nem szorgoskodik a játék körül az AMD vagy az Nvidia akkor lőttek a grafikának (tiszteket a kviételnek). Sajnos viszont ebben az esetben a gépigényt is feltolják mivel ők sem szeretetből dolgoznak hanem GPU eladásokért.
-
satz18
őstag
válasz
errorcode06
üzenetére
Én sem vennék az életbe sem konzolt, de már évek óta xbox360 kontrollerrel játszom, igen az FPS játékokat is, sőt a tesóm is.
Amúgy a next gen konzoloknál kő kemény másolásvédelem lesz, szóval nem hinném hogy csak a PC-n gond a warez. -
fillesy
csendes tag
Egy single player (vagy co-op) játéknál ki nem szarja le hogy lehet-e mikrotranzakciókkal gyorsabban és jobb fegyvereket összeállítani mint nélkülük? Úgy látom itt nagyon sokan nincsenek tisztában vele hogy a DS milyen jellegű játék. Itt (mivel nem más emberek ellen harcolsz) nincs jelentősége hogy kinek milyen cucca van.
A mikrotranzakciós vásárlás csak egy LEHETŐSÉG amivel lehet élni de semmiképp nem muszáj. Pontosan ahogy a Mass Effect-es páncél is csak egy LEHETŐSÉG és akiknek tetszett a ME3 azoknak mindenképp jó dolog.
Nem értem hogy LEHETŐSÉGEK hogy lehetnek bármilyen értelemben, bármilyen helyzetben is NEGATÍV dolgok.
A PC port visszafogottsága ugyanakkor persze szomorú de az eladási adatokat illetve a kalózkodás arányát látva érthető. Emiatt jogosan lehet reklamálni de a mikrotranzakciós LEHETŐSÉGEK miatt nagyon nem kellene. -
törölt tag
engem nem izgat, elvből kerülöm az EA termékeit.
vannak sokkal jobb kiadók/fejlesztők, akiknek szívesen veszem a termékeit, itt elsősorban a blizzard-ra gondolok.
a steam is szimpi, bár nem használom.
az EA meg szívja le magát a mikrotranzakciójával együtt... -
Spancho
senior tag
Hmm örülök ,hogy eddig nincsenek nagyon síros kommentek.
Lehet hogy rájöttek a fórumozók ,hogy megéri 50 körül venni egy X360-at a Pc mellé ?
De még a konzol port se zavaró ,a graf rosszabb nem hiszem hogy lehet a konzolokénál ,az irányításra meg ott az X360 kontroller ,csak rá kell dugni a gépre (vezetékes) vagy venni kell egy vezeték nélküli vevőt a géphez.
Ha minden igaz akkor az év végén már jönnek az új konzolok szóval ,valamelyest javulni fog a helyzet. -
Háát, nem nagy kár érte, elsőt megvettem, játszottam, de a 3/4-nél feladtam, halál unalmas a menj ide-nyomjad meg, szaladj oda - kapcsold be. FPS-nek, "gondolkodós" játéknak kevés volt, viszont filmben jöhetne.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Ennyi. Persze a sírás meg a fikázás megy, amikor leszedi theflowerbayről és nem használja ki a GTX680-át pistikének... egyedül csak azokat értem meg, akik megveszik PC-re és jogosan csalóhatnak.
-
MasterMark
titán
Azért a pár százalékért egyszerűen nem éri meg szvsz.
-
bolondember
MODERÁTOR
nálam a mikrotranzakciós hír tette be a kiskaput...
Csak kamikázék szolgálnak az EA-nél?!

-
satz18
őstag
Ez valahol szomorú, de van egy előnye. Ha megnézzük az alan waket, sokkal szebb pcn, de embertelen gépigénye van. Mass effect 3 ugyan olyan és sztem így is szép és nincs semmi gépigénye. Szóval én inkább játszok egy kevésbé szép játékot FULL HD ba 60 fps-el, mint egy szebbet HD-ba 30-al. De persze nekem laptopom van, az asztalisokat ez nem vigasztalja. Ez a tény megint abban erősít meg, hogy a konzolok visszatartják a játékok és a PC fejlődését.
-
toronyhaz
aktív tag
Ezért jöhetne már az új box és ps.Nem kéne itt sz@rozni a grafikával.Szégyen komolyan...
-
fizessetek gyökererk :S:S remek.....
-
petya1992
tag
Kiváncsi leszek mennyi eladott pc-s példány lessz.

Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A Dead Space 1 magasan a legjobb horrorjáték, szinte üresjáratok nélkül, ami felettébb figyelemre méltó annak fényében, hogy a játék pályái újraismétlődnek.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
O)