Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Google Pixel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most az informatika oktatás fontosságától eljutottunk odáig, hogy "szaravindózlinuxkell"?
Én már annak is örülnék, ha a Windows használatát, és alapvető műveleteket, illetve ugyanezt netes környezetben is megtanítanák. A kutyát nem érdekli a történelem, a számrendszerek, sőt, még a gép és rendszerek működési elve sem. Ezeket tanítsák adott szakon, ne általánosságban. Nem hogy Windowst használni nem tudnak, de keresni sem tetszőleges keresővel. Tudjátok. Adj halat az éhezőnek, és egy napig jól fog lakni. Tanítsd meg horgászni, és többé nem fog éhezni.
Elhiszem én, hogy jó a linux, de itt most nem arról van szó. Ha a képeket fogadó fél gépén tetszőleges linux disztró lett volna, azzal sem tudta volna megcsinálni...
Nagyon nehéz embereket általánosságban megtanítani valamire. Felhoztátok az autóvezetést. Aki dízelessel tanul, nem mer átülni benzinesbe, mert az milyen rossz, lefullad, nehéz vezetni. Nem hülyeség, én ezt tapasztalom. Anno még akkori barátnőm dízelen tanult, otthon is olyat vezetett. Beült a benzines autómba, és gázadás nélkül el akart indulni. Le is fulladt (bár lehet SLR Mercivel ment volna
). Nem csak az informatika oktatás nem jó nálunk, hanem semmi sem. Autóvezetésnél egy adott autó használatát tanulod meg. 10 óra után autót kellene cserélni. Ugyanez az informatikában. Egy adott cég egy adott szoftverét tanítják (XP és Office 2003). Ha egy hozzá nem értőt leültetnek Win7 és Office 2007+ elé, az illető nagyokat pislog, mert hűt picipuha szoftver, ez is vindóz, de mégis más. Az a baj, hogy azt tanítják, hová kattints, és nem azt, hogy miért oda kattints... -
Az rendben, de ha fájlmegosztón keresztül küldöd, akkor nem mindegy? A kismillió közül egy talán megengedi a futtatható állományok küldését. Több lehetőség nekem sem jutott eszembe. Talán még a küldd el zip-ben (megint csak fájlmegosztón), és XP SP2-től felfelé már kezeli ezt. Sajnos ilyen szempontból kinőttük az email-t is. De az informatika oktatásról ne is beszéljünk...A célszemély nem ért ehhez, de gondolom a facebook és youtube megy neki...
-
Egy ötletem van. Önkitömörítő állomány. Szerintem a következő ilyen jellegű esetnél ez hatalmas segítség lesz. Egy darab .exe végű fájl, még telepítési instrukciókat is írhatsz, és megadod, hogy alapból az asztalra pakolja magát ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- PlayStation 5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BMW topik
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
). Nem csak az informatika oktatás nem jó nálunk, hanem semmi sem. Autóvezetésnél egy adott autó használatát tanulod meg. 10 óra után autót kellene cserélni. Ugyanez az informatikában. Egy adott cég egy adott szoftverét tanítják (XP és Office 2003). Ha egy hozzá nem értőt leültetnek Win7 és Office 2007+ elé, az illető nagyokat pislog, mert hűt picipuha szoftver, ez is vindóz, de mégis más. Az a baj, hogy azt tanítják, hová kattints, és nem azt, hogy miért oda kattints...