- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaitouP
nagyúr
Értem amit mondasz, én ott akadtam ki, hogy a kolléga azt említette, hogy a "4K" alap. Az, amit tényleg 4K -nak lehet nevezni, az még koránt sem alap, ami meg van jelenleg és szélesebb körben elérhető embereknek, az meg féligmeddig fake.
Persze ilyen szempontból én is a checkerboard felé hajlanék PC -n is, a magasabb fps érték miatt, de ez itt nincs, a 4K meg nem érdekel annyira, hogy fps -t áldozzak be érte. Marad az 1080p és a magas framerate, de ettől még igaz ami igaz, a natív "true" 4K szebb látványt nyújt a checkerboard féle módinál.
-
KaitouP
nagyúr
DigitalFoundry -t még csak nem is nézek. Legfőképp olvasok, egy két képet megnézek, ennyi elég a különbség megállapításához.
Lehet hogy egyesekkel elhitetik hogy amit lát az 4K, csak ha mellé teszik ugyan azt a képet natívban, mindjárt látszik, hogy valahogy a natív mégis jobb.
De mondom, ugyan ez megy audio fronton. Amíg nem teszik oda valami mellé a jobb, szebb verziót, hogy gyere hallgasd meg, nézd meg, addig mindenki elfogadja hogy amit lát, az varázslatos, aztán utána rádöbben hogy "jé, van ennél szebb is".
Jómagam részéről én egyébként nem hajkurászom a 4K -t, elég jó PC -m van, de számomra a minél magasabb fps a lényeg. A 4K bőven ráér a következő, vagy következő utáni kártyagennél nálam.
#38) Dr. X
Az a PC -s akinek erőgépre van igénye, annak 4K -s monitorra is lesz, és nem fog megállni feltétlen a 24-27 colnál sem. Már ha erre van igénye, játszhatnék én is 4K -ban, de ahogy fentebb említettem, számomra a magasabb fps szám az igény maximális beállítások mellett.
-
KaitouP
nagyúr
Van szemmel látható különbség ezekben a szarrá tömörített YT videókban is.
De a legjobb példa Shing képe, ismétlem, szemmel látható a különbség, és ahogy említettem, ennek a natív 4K -nak ára is van.Szóval lehet örvendezni hogy ott egy viszonlag olcsó konzol ami tud "fake" 4K -t, csak ne emeljünk égi magasságokba ezt a checkerboard eljárást, mert messze van attól a látványtól, amit a natív 4K ad. Persze bele lehet magyarázni a dologba hogy mozgás közben úgysem veszed észre, blabla, de itt nem is erről volt szó, hanem arról, hogy van látható diferencia, a natív javára.
-
Shing
őstag
Azért azt nem mondanám, hogy semmilyen hátrányod nem lesz. Bizonyos esetekben képi hibákat is okozhat a checkerboard rendering, ezt főleg gyors mozgásnál látni.
De a finom részletek sem látszanak alacsonyabb felbontáson, itt egy jó összehasonlítás.
Lara haján vagy a kard markolatánál már látszik hogy nem tud mit kezdeni a checkerboard rendering. Na meg a natív 4k-s render másról is szól, nem kell annyi AA/AF/textúra szűrés. Nem véletlenül játszik vki 4k-ban renderelve, 1080P-s monitoron. Sokkal jobb a képminőség.
Szóval pörög a marketing, hogy mennyire jó a nem natív 4k, de igazából túlzás lenne azt mondani. Inkább csak feleslegesen magas még egy 120centis TV-hez is a 4k, de ennyi erővel lehetne sima 1440P render egyszerű felskálázás mellett, úgysem lehetne sok különbséget látni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- PS4 Slim + VR szemüveg // Számla // Garancia //
- Steelseries Apex Pro TKL - UK ISO - AJÁNDÉK PUDDING KEYCAP
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest