- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nixon18
senior tag
Próbálgattam már vezeték nélküli programokat, de hatalmas input lag volt.
És működik úgy is osztott képernyőként rendesen, viszont pl photoshopban nem lehet rajzolni. Konkrétan olyan, mintha inaktiválná a kijelzőnek azt a részét, ahol a ps ablak aktív.Ha lesz időm, akkor keresek valami kábelt, vagy esetleg megpróbálom még egy USB-s bluetoothos stickel a PC-hez kapcsolni, de nem hiszem, hogy az jobb lenne, mint egy hálózati kapcsolat.
-
mdseldon
csendes tag
Azelőtt kapok-e levelet mielőtt agyonlövöm, mi van?
Max az időrendőrségtől, ha lenne olyan, vagy lesz, bár ha lesz akkor már van és volt is
Egyébként meg nem magáért a bűn elkövetéséért "automatikusan" kerülsz bíróság elé, ha egyszer bíróság elé kerülsz nem biztos hogy elítélnek, vagyis a bíróság elé kerülésből nem feltétlen következik hogy bűnös vagy. Sőt ha bűnt követsz el és még tudod is hogy bíróság elé kerülsz ezért a bűnért, akkor sem biztos hogy kiderül, ekkor pedig nem kerülsz a bíróság elé, ha kaptál előtte levelet arról hogy ez bűn ha nem.
Egy egészséges társadalomban felnőtt ember jó eséllyel megtanulja hogy nem szabad agyonlőni senkit, viszont azzal, hogy ilyen adót kell esetleg fizetni külföldi/akár magyar webshopban vásárláskor, nem mindeki találkozik.
Plusz ha még vásárláskor fel sincs hívva a figyelme hogy fizetni kell valamit pluszba azon felül ami ki van írva mint a termék ára+szállítási költség, mert az eladó ezt b@zik befizetni, nem tudom honna kéne tudnia.
( nincs kategorizálva, hogy ezután befizették az adót, ez után nem így ez neked plusz x% lesz az áron felül stb...)
A nagyobb honlapokra ahol több millió dolláros pénzforgalom megy keresztül gondolom van valami szabályozás, nem egy utcasarki "leesettakamionról" üzlet, de lehet hogy nem sokban külöbözik tőle a jelek szerint."ne nagyon lőjj agyon senkit"
Akkor ha jól értem egy kicsit agyon lehet, a lényeg hogy ne nagyon.tévedek?
Igen, a társadalomban tanulod meg ahol élsz, vannak olyan közösségek ahol ez pl nem gáz.
( sőt a bérgyilkosok nemhogy nem sz@rul, hanem kifejezetten "jól" is járhanak, bizonyos feltételek fennállása esetén )De nem az agyonlövés a lényeg, csak egy rossz hasonlat után jött egy, ha lehet még rosszabb és elrugaszkodottabb.
@embe: köszi a linkeket, egyébként elfogadom hogy ki kell fizetni valakinek az adókat persze teljesen jogos, nézzen utána az ember mielőtt összevissza kattintgat.
-
mdseldon
csendes tag
Hát ez a hasonlat sajnos nagyon mellé ment...
A lámpánál egyértelműen te követed el a szabálytalanságot ha tudsz róla ha nem.
Egy online websopban vettem, nem hívta fel semmi a figyelmem hogy ilyet kéne fizetnem, vagy hogy nem EU-ból vagy EU-ból rendelem, magyar Webshopokban gondolom az eladó fizeti be az áfát, legalábbis hozzám nem szoktak becsöngetni rendelés után hogy még 27%-ot lesz szives fizetni, ha szeretné a terméket.(Ja és persze a kiszállás díját is ha már eljöttünk)Viszont úgy emlékszem volt pár éve egy webshop ahol sok minden olcsóbb volt mint máshol, és aztán fel is számolták, mert nem fizetett be valamit -> az eladó volt szabálytalan.
Pedig még garanciajegyet is adtak a cuccokra meg üzletük is volt.Talán befizettethetné az eladóval is az áfát, persze ha be tudná
de inkább azt cseszteti akit elér.
Össze se számolom mennyivel húznak le ezek az ingyenélők mivel legálisan bejelntve dolgozok nem kevés pénzért, nemrég el is döntöttem hallgatok a mesterre, már csak pár hónapig idegesítem magam ilyen sz@rságokon.
-
kenand
veterán
Jártam már úgy, hogy az EU ár olcsóbb volt (de általában drágább). És a posta tényleg drágább, de ez nem a GB hibája, a futár cégek drágábban szolgálatnak, de mint ahogy említettem, lehet vele játszani.
De én nekem is tetszene, ha jóval bővebb lenne az EU stock és nem is lenne drágább (max a küldés) -
kenand
veterán
Szia!
Geranesten nincs más csak posta költség az EU storeból, ami vagy egy vagy 2 opciót enged Flat rate és Expedited (valahol csak expedited)
A termék ára tény hogy jelentősen ingadozik van amikor jóval drábább, mint a kínai ár, de van amikor olcsóbb
Az küldés ára is változik, hol ennyi-hol annyi, de ha hozzáraksz olcsó küyüket-lehetőleg egy féléből többet
pl eztAkkor totál le lehet tornászni a küldés árát. Mindkettő egyébként futár DPD vagy DHL
-
kenand
veterán
Posta költséggel úgy lehet játszani, hogy 1 USD dologból az EU raktárból hozzá teszel még 2-3 DB-ot, akkor jelentősen lecsökken a posta ára (nem mindig listázza a nagyon olcsót, de meg lehet találni)
Azt nem lehet érteni időnként az olcsóbb -DPD- futár postát kombináltként miért nem engedi, de kombináltként
a DHL-t is 10 USD alá lehet vinni általában. -
kenand
veterán
Ez most tényleg jó ár és van EU-ban is.
Én azért nem mertem bevállalni mert egy hónapja még -amikor a Cube-ot vettem- semmi info nem volt róla, teljesen fém, emiatt az Obook 10 után nem mertem megvenni. Obook 10 is teljesen rendben lenne (többi hibája nem gond), de a használhatatlan belső Wifi teljesen lehangoló. -
kenand
veterán
Gerbesten múlt héten 149 USD volt.
Vám nem negy gond, ha megcsipik jön az sms a postától. Ki kell töltened egy papirtk üldened a paypal bizonylatot és kiszámolják a 27% ÁFÁt és postán a 2000FT eljárási dijat. Postásnak ell fizetni kézbesitéskorDHL még nagyobb szivás ott 4750FT a sarc
-
mdseldon
csendes tag
GearBest-en vettem, pár napig volt ennyi, most 196,63.
27% áfa? kezelési költség? mit kezelnek?
Remélem nem akar lehúzni senki ilyen sz**gal, de főleg azt nem értem hogy miért az én dolgom lenne foglalkozni ilyesmivel, számolják bele az árba ha akarják, vagy magyarázkodjon/kamuzzon az eladó/fizettessék be vele, én pont le**om.
Egyébként még azzal is 189 körül lenne ami akár ok is lehetne, na majd kiderül. -
-
kenand
veterán
Fejtsd ezt ki? Erre gondolsz?
Kamerával nézzem pl telefon?
És változtassam a fényerőt?A 4GB RAM-ot hasznája a Windows, nem csak fake.
Ismert tény, hogy a Kínaiak meghackelték a Z8300-at és 4GB RAM-mal jönnek ki a 10" táblák általában (olcsóbb 8 colosak mint pl. Chuwi Hi 8 pro 2 GB RAM-mal jönnek továbbra is)
Szerintem ha a fejlesztő környezet kihasználja a 4 magot akkor futni fog rendesen. kb úgy, mintha egy SSD-s Core Duo-s gépen használnád. Ha csak 1 magot használ rendesen, akkor elég lassú lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged