- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.sebi
őstag
azert lett ekkora siker mert a 3gs tulajoknak akik megvettek anno a már kiforrott 3gs uket lejárt a huseg idejuk a szolgáltatonal....es várták az iphone 5 ot amihez igertek sok kutyut....meg egy evet nem fognak várni ....de a kovetkezo iphone valoszinuleg hatalmas dobás lesz ...es a mostani i 4 tulajok azt fogják levátani i 5 re....mindig 2 generácios ugrás van a huség idok lejárta miat......szerintem ezert is csusznak a modellek megjelenései...hogy a huseg idok lejárjanak...sosem evente jonnek ki hanem kb 13 havonta.....szerintem 4 rol kevesebben tertek át 4s re mint 3gs rol....
-
Ricardo
titán
nem nekem, hanem neki
#63 "Az LG is meg még más gyártók (pl Samsung) is. De mivel az LG képtelen volt megfelelni az Apple-nek ezért bontották a szerződést. És utána újra a Samsunggal állapodtak meg, mint fő beszállítóval."Van egy nyereséges üzletem velük, erre beperelem őket még jobb alkuért. Gerinces.
-
joey04
titán
1.: találna.
2.: ez az LG-s történet úgy rémlik máshogy volt. Lg szart szállított, aztán elvileg vettek a samutól kijelzőt az ipadbe, de sok droidos akkor tagadta ezt, mondván a samu bemutatott az applenek. így volt-e, soha nem tudjuk meg. viszont aztán az lg helyrerakta a dolgokat, és azóta ők szállítanak. retinát meg mindig is az LG szállította. ettől függetlenül:
3.: pont, hogy erre is jók lennének a perek. jóval kedvezőbb feltételeket harcolhat ki magának az Apple. -
Ricardo
titán
válasz
Totheground #65 üzenetére
Én konkrétan arra gondolok, hogy ment a köpködés hogy mocsok Samsung, majd az Apple jól otthagyja őket, és keres mást helyettük, mert bármikor váltanak beszállítót, de a Samsungnak érvágás lesz. Egy példa Most bebizonyosodott mégsem eszik olyan forrón azt a kását.
-
debrejo
senior tag
Néha csodálkozom hogy ezek a bizonyos "meg nem nevezett források", elemzők hogy a f@szomba kaphatnak azért fizetést, hogy ekkora ordas baromságokat mondanak...Nem vagyok epül fan, sosem leszek szerintem, ettől függetlenül ez megint csak egy magát bennfentesnek képzelő forrás beböfögése, nem több. Szeretnék én is ilyen melót, minél nagyobb hülyeséget mondok annál magasabb a fizum. Tudnék akkorát hazudni hogy tapsolna az emberek füle
szerk: szeretem a cukorszinkront
-
llaszlo
veterán
Na meg az Apple-nek a minőségi követelményei is elég magasak. Kevés gyártó az amelyik képes ilyen mennyiségben és ilyen minőségben legyártani a termékeit. Most ezért is állapodott meg újra a Samsunggal, mert más nem tudta legyártani úgy a kijelzőt (ha jól tudom azt gyártatnak velük), mint ők.
Közben meg pereskednek. Ezek sem normálisak. -
Ricardo
titán
"Mert ugye a Zte Blade is egész gördülékeny. Egész addig, amíg mellé nem raksz egy Iphone-t.
( Asszonynak megvettük a 4S-t, nekem Blade-em van, de ezek után nem sokáig )"
Komolyan azért akarod eladni mert mellé tettél egy 4S-t és rádöbbentél hogy az jobb?Két kérdés?
1. Eddig ezt nem tudtad?
2. Ha meg tudtad akkor miért nem vettél alapból iPhone-t?Joey: Valahogy furcsa, hogy pont a prémium termékekből nem tudnak soha eleget gyártani. legyen az telefon, autó, vagy bármi.
Pont attól is lesz ennyire kapós hogy nehezebb hozzájutni, így azt az érzést kelti, hogy nehezebben elérhető tehát értékesebb. -
Kinder
senior tag
válasz
darkpower #24 üzenetére
ühüm... kijön az új 911-es Porsche, de ha a nyitás napján bemész a szalonba, hogy azonnal vennél, itt a kápé érte, akkor is csak fél évvel később kapod meg, mert már annyian előrendelték... Vagy az új Canon 1d...
Ne ezt a kiváló balkáni országot képzeld a világ középpontjának, a civilizáltabb világban kicsit máshogy megy a dolog.
Igenis, a bizalom megvan egyes gyártókkal szemben.
Nem minddel természetesen, de jelen esetben, az Apple most ott tart, hogy van bizalom.
Mert ugye a Zte Blade is egész gördülékeny. Egész addig, amíg mellé nem raksz egy Iphone-t.
( Asszonynak megvettük a 4S-t, nekem Blade-em van, de ezek után nem sokáig ) -
-
Ricardo
titán
A válasz a marketing. Gyémántból is sokkal több van, mint amennyit kibányásznak és eladnak, de nem forgalmaznak többet, így tartva magasan az árát.
szerk: Az hogy egy netes oldalon több megrendelés "látszik" nem mond semmit. Olyan oldalt szerkesztenek amilyet akarnak, hogy úgy tűnjön mintha. Ezzel nem azt mondom hogy így is van, csak azt hogy ez nem bizonyíték.
-
joey04
titán
Bár ennyi hibával jelenne csak meg a többi csúcsgép, példákat nem említenék, ugrik a nép. Az Apple elemzőjét szerintem rosszul érted, de ahogy ki is emeltem számodra, a kép a lényeg. 2 hetet kell várnom egy készülékre, nincs elég raktáron, vagyis több is fogyna, ha volna elég. de persze azt hiszel, amit szeretnél, nekem 8.
-
Ricardo
titán
Ezzel csak az a gond hogy az egyikoldalon egy kínai forrás van ami nem hiteles, a másik oldalon meg az apple ellemzője "Apple elemzője szerint a legkevésbé sem igaz. ", aki mi mást is mondana. Így nem tudni mi az igazság.
A legbugosabb meg nem túlzás, hiszen elég megnézni a hibalistát. Eddigi készülékeik közül ez a leghosszabb. Az más kérdés (egyébként dicséretes), hogy gyorsan javítják, de ez nem változtat azon a tényen hogy egy sor hibával jelent meg.
-
joey04
titán
-
Ricardo
titán
Egyik hír rekord eladásokat harsog, a másik meg kereslet visszaesést ír. na most mi az igazság? Azt tudom elképzelni, hogy a kezdeti lelkesedés alábbhagyott, és az érkező tapasztalatok (eddig a legbugosabb iPhone-nak tűnik) miatt valamennyire visszaesett a kereslet.
-
Youri
veterán
válasz
kiskaktusz #37 üzenetére
-
RaveForce
veterán
válasz
kiskaktusz #37 üzenetére
+1
-
llaszlo
veterán
Na most akkor nincs olyan nagy kereslet, vagy nincs alapanyag, vagy mindkettő? Nem mindegy!
Számomra ez is olyan semmit mondó apple hír, mint pl az i5-ről szólóak. Senki nem tud semmi konkrétumot, de találgatni nagyon szeretnek. -
Robertoq
őstag
Azt lehet tudni, hogy most hány eladott darabszámról van infó? (A 4 milliót követően)
-
daniel909
addikt
tegnapi hír
-
Dsert
tag
Na ez az amivel nem értek egyet.
Faluba lakok, van itt olyan család, illetve szülő akinek 5 gyereke van, kicsik. A szülők kb. 27 évesek. Ez mind nem is lenne baj, nagy családot akart fene bánja, de nem iigy van. Csak a férj dolgozik, de az is csak minimálbérért. Már ha dolgozik mer mindenhonnan kirúgják ahonnan nem, onnan meg elmegy.
Na egy szó mint száz: 5 gyerekes 27 éves szülők akiket az önkormányzat tart el ( az önk. fizeti nekik a vizet, a villanyszámlát, stb. az én adómból) mégis van nekik 200eft-os mosógépük, 1 laptop, 1 asztali pc, meg minap mit láttam az egyik kezébe ?? nem tán egy 100 eFt feletti telefont, amit most nem nevezek meg. Érdekes nemde ?
Az infókat biztos forrásból tudom, illetve többől is.
Hát ez Mo.......Tudom ez most nem teljesen kapcsolódott ide, de.....
-
Zol7
csendes tag
válasz
Gadgetfun #28 üzenetére
"Ha olcsóbb és gyengébb terméket is gyártasz a prémium mellett, több lesz az eladásod, de kisebb a hiteled és márkanév ereje."
Ezt a többi gyártó régóta úgy oldja meg, hogy több brandet futtat különböző célcsoportok részére, és mindenki választhat. Ettől még a gyártó neve nem lesz okvetlenül kevésbé hiteles, vagy rosszabb.
Hogy kinek melyik üzleti modell a jövedelmezőbb, majd eldönti a jövő, de tény, hogy folyamatosan nő az okostelefont keresők piaca, és jó ideje már nem csak a legfelsőbb kategóriában megy a harc a piaci tortaszeletekért. Az Apple láthatóan ebből sem akart kimaradni, ezért nyitott az olcsóbb beszerzést keresők felé, és piacon tartotta a napjainkban már erősen kompromisszumos gyengébb specifikációjú 3GS-t, és bevezette a "csak" 8GB-os I4-et is. Nálam a prémium nem csak az anyaghasználatot, kidolgozást és kiváló támogatást jelenti, hanem a korszerű belsőt is. -
Lumos
csendes tag
válasz
imisomogyi #27 üzenetére
Tudom hogy ég és föld a saját mobilon egy move by t-mobile és emellett ott a szifon.
-
Lumos
csendes tag
Amúgy van egy céges iphone 4-em. De azon kívül hogy ezen hívom az ügyfeleket és olvasom az emailokat nem igazán vonz.
-
Gadgetfun
tag
válasz
darkpower #24 üzenetére
Nincs ebben semmi abszurd. aki valaha is használt már Apple terméket az tudja, hogy mire számíthat, és biztos lehet benne, hogy az Apple annál alább nem adja a minőséget, funkcionalitást, stb... Nem próbál kompromisszumot kötni a minőségben, azért hogy olcsóbb terméket is piacra dobhassanak. Ezért is erős az Apple brand és az egyik ok amiért kicsit többet kell fizetni az ő termékükért mint a konkurenciánál. Ezt a fajta biztonságot nem sok más cégnél lehet érezni, mert a gyártók többségének más az üzletfilozófiája, hajlandóak több kompromisszumot kötni a nagyobb eladási számokért, vásárlói lefedettségért és olcsóbb, gyengébb minőségű és tudású cikkeket is forgalomba hoznak. Egyik sem jobb út a másiknál, csak más. Ha olcsóbb és gyengébb terméket is gyártasz a prémium mellett, több lesz az eladásod, de kisebb a hiteled és márkanév ereje. Ha csak prémium termékeket gyártasz, akkor meg kevesebb emberhez jut el a terméked, mert drágább és óhatatlanul "belengi" majd egyfajta sznob köd is, viszont cserében erősebb a brand és több hűséges visszatérő vevőt tudhatsz magadénak...
-
imisomogyi
aktív tag
Ezen a kijelentésen mindig elmosolyodom. Nyilván van olyan ember akit a tudás érdekel csak, de amikor a tudást egy gördülékeny kezelőfelülettel karöltve kapod, az azért mégis jobb. Persze egy iPhone4,4S, egy SGSII is rendben van ebből a szempontból, semmiképpen se hasonlítsuk őket össze egy [45k:75k] árkategóriájú telóval. Hidd el egymásmellé téve őket, ég és föld.
-
darkpower
aktív tag
Szép számnak szép, viszont bizalom a gyártóval szemben?? Bocs de ez a valóságban abszurd. Lehet bízni egy szintig, de hogy látatlanban megvenni sok száz dollárért valamit(pár száz magyar ezresért), amiről kb semmit nem tudnak, na az az elvakult fanatizmus(birka nép effektus) inkább...
-
Xero
nagyúr
Persze, hogy nem. Miért tennék?
Anno a 3G-t elhoztam 30e-ért, most pedig a 4S-t elhoztam 70e-ért. Közben pedig vidáman használom az előfizetésemet.Tőlünk nyugatra, mondjuk egy 16-os modell független ára egy normálisabb fizetés 20%-a maximum.
Nekem speciel teljesen mindegy, hogy mennyire fogy a 4S, de van egy olyan sejtésem, hogy a Q1-nek még piszok nagy lökést fog adni a karácsonyi időszak!
(#24) darkpower: Szemellenzőt le és akkor tessék most kicsit átgondolni a dolgot. Más iparágakban is jelen van ez a szemlélet. Én is azért ragaszkodom az Apple termékekhez, mert 10 év után tudom hogyan kezelik ha gondom van. Fel tudok mérni egy átlagos minőségi szintet, ami elvárható az irányukból. Ez ilyen egyszerű. Hajlandó az ember több pénzt kiadni egy bizonyítottan jó minőségű termékért.
-
Lumos
csendes tag
Hát persze, hogy csúcsot döntött mert mindenkinek az alma kell mert drága menõ. Persze szerintem sokan elõfizuban veszik meg mert horibilis ára van. Nem hiszem, hogy sokan csak ugy közel 220 ezret pikk pakk kifizetnek.
-
talamasca
senior tag
És akkor a felesleges flame-keltést be is lehet fejezni....
-
talamasca
senior tag
válasz
imisomogyi #14 üzenetére
De ha nem kell akkora tárhely, amennyivel nem is árulnak más mobilt, akkor ennyi:
-
Gadgetfun
tag
" A DigiTimes állítása szerint a valós számok ennél jóval gyengébbek lesznek, hiszen az Apple nemrég épp a vártnál gyengébb kereslet miatt csökkentette a rendeléseit."
Az össze többi szakújság/blog stb. szerint meg inkább a készletezési gondok miatt fogták vissza a termelést, mert a kereslettel nincsenek gondok, fogy rendesen. Persze nekem tök mindegy, mert nincsenek Apple részvényeim, sajnos
(#14) HunWarrior19
Mihez képest drága? Állíts szembe vele egy másik 64GB-os hasonló tudású telefont.
-
Angel1981
veterán
válasz
imisomogyi #14 üzenetére
Hát nem!
255 ezer egy telefonért?
Áhhhhhhhhh! -
imisomogyi
aktív tag
válasz
imisomogyi #12 üzenetére
Majd elfelejtettem:
Itthon ennyi most egy új, független iPhone 4S 64GB: 254 990 Ft
Nem olcsó -
Youri
veterán
kínai lap önmagát megnevezni nem kívánó forrása
Aha, hiteles...
-
imisomogyi
aktív tag
Hmmm... Így nem nagyon-nagyon, hanem csak nagyon gazdagodnak meg!
-
gerilee
aktív tag
Az érdekelne igazából, hogy ebből a 4M-ból mennyi a "valódi" rendelés és mennyi az operátorok/kereskedők készletezése.
-
joey04
titán
Már írták ugyan, de minden rekordot megdöntött a 4s, így más van a háttérben:
Sokkal inkább arról lehet szó, hogy egyes partnerek nem tudják tartani az ütemtervet, ezért az Apple arra kéri a többieket, azok is fogják vissza a termelést, ha nem akarnak hetekig raktározni részegységhegyeket.
-------------
egyébként a 40 millió nagyon túlzó becslés szerintem. nem is várhatnak ilyet.
az Apple általában a kezdeti készletek felhalmozása érdekében túltermelésre törekszik, majd a tényleges fogyasztás alapján később mérsékli a rendeléseit.
ezek alapján pedig az érvelés sántít. -
Sequoyah
tag
Ki volt olyan hülye, hogy a mostani 4 milliót szorozta fel? Nyilvánvaló, hogy azért volt ilyen erős a kezdeti kereslet, mert az elcsúszott megjelenés miatt az igények összetorlódtak, mindenki várt a megjelenésre. Nem lett több igény, mint eddig, csak azok hirtelen egyszerre jelentek meg.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kis pénz, kis foci. Kiadtak egy ráncfelvart modelt, ezért nem is várhatók olyan eladási számok, amik egy nagyobb modellváltáskor szoktak előfordulni. A piac így működik.
-
atike
nagyúr
válasz
Totheground #2 üzenetére
Milyen igaz...
Kíváncsi leszek milyen hozzászólások fognak ehhez a cikkhez jönni hamarosan...
-
-
Totheground
addikt
"piaci elemzők 40 milliós negyedéves forgalmat is kilátásba helyeztek"
Gondolom ezek ugyanazon zseniális elemzők, akik durván túlbecsülték Q4 bevételeit is (figyelmen kívül hagyva azt a "mellékes" tényt, hogy az Apple csúszott az új generációval és ezért a nagy boom is eltolódott). Néha komolyan azt hiszem, hogy egy másodéves közgázos jobban megalapozott várakozásokat tud kiizzadni magából, mint ezek. -
b4zsi-
őstag
"túltermelésre törekszék,"
Gondolom törekszik akart lenni!
Szerintem ez így is elég szép szám a 4 millió ilyen gyorsan. Ezt hívják bizalomnak a gyártóval szemben, hogy még nem is "tudják" a készülék minden funkcióját ,de már megakarják venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest