- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zalkatti
tag
Egy egesz vilag omlott ossze bennem most, hogy nem lesz fustarnyekolasom ;(
-
nuke7
veterán
nagyon "aranyos" szituació ...
(#82) Abu85: +1
-
kpal
nagyúr
Kár az Intel belerondított...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ami semmit sem ér úgy, hogy még a Haswell termékek 99,9%-át is kizárják belőle. Sokat kell még itt tanulniuk. Főleg abból a szempontból, hogy a hardverhez kötött effekt nem elég jó. Ezt már a PhysX is bebizonyította, hogy a tesztekben nem kapcsolják be. Ezt sem fogják. Számokban kimutatható eredményekkel jobban jár a cég.
Az Intel ebből a szempontból rosszul értelmezi a kiterjesztéseket. Tudod mi lenne, ha erre az effektre lenne szabványos megoldás is. Az Intel Haswell IGP 2x gyorsabban megcsinálná a hasonló kategóriába sorolt a GCN-nél, és legalább 5x a Keplernél. Ez már értékes, mert az opciót bekapcsolnák. Most így csak egy effekt az éterben, amire senki sem fog figyelni, ahogy a PhysX-re sem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Elsősorban az a gond, hogy az Intel rossz sorrendben csinálja a dolgokat. Először kell egy driver, ami legalább felkínálja a Catalyst és GeForce driverekben található funkciók fontosabbik részét (AA, AF, valamilyen PPAA megoldás, esetleg tesszellációs csúszka, mert az IGP-knek ez nagyon hasznos). Kell egy új fejlesztési politika, vagyis nem csak az a játék számít, ami bekerül a tesztekbe, hanem az is, ami esetleg nem. Visszamenőleg profilozni kell a programokat, ehhez nem árt hozzálátni, mert az AMD és az NV már 15000 profillal dolgozik, míg az Intel 300-nál tart. Alapvető szükség még, hogy a játékos hosszútávú termékként tekinthessen az Intel IGP-re, vagyis meg kell változtatni azt a felfogást, hogy egy friss hardvert csak egy évig kell támogatni. Legalább 4-5 év mainline támogatás kell. És utána jöhet a legacy majd a long legacy. Ha ezek megvannak, akkor egy játékosnak valós alternatíva az Intel IGP és lehet gondolkodni az extrákban.
-
Zso2
őstag
válasz
omnitronik #76 üzenetére
Azért a hírben szereplő füst szebb, a tied pont ugyanolyan ,mint az első kép.
Valaki megnézhetné Ivy-vel,hátha...
Nekem sajna nincs feltelepítve.
Bocs az új hsz-ért (5 perc, i)
(#79) radi8tor1 Olvastam a cikket,azért írtam oda a hátha szót... Európában nincs ,de lehet vannak köztünk amerikaiak,mint omnitronic barátunk
Meg ugye lehet egy fél árnyékot kisajtól belőle az Ivy is -
Zso2
őstag
Ne haragudj meg, de te túl betegen látod ezt, semmivel nem gusztustalanabb,vagy rosszabb az intel marketingje,mint a többié.Nem kell mindjárt ráharapni egy ilyen hírre,mint vadkutya a koncra.
Inkább bíztatni őket,hogy grat,legalább fejlődnek, elkezdtek igp-ben gondolkodni... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
omnitronik #72 üzenetére
Képet vagy el sem hisszük!
-
kzaabox
tag
Egyetértek, minek a sok API (főleg a DirectX), ha a gyártók saját megoldásaikat erőltetik rá a szoftvergyártókra. Ez egy rossz marketing stratégia... Ma már nem egy haj effekt, vagy egy füst effekt ad el egy vga-t, hanem sokkal inkább például az egységnyi számítási erőre eső fogyasztás.
-
omnitronik
csendes tag
Hello mindenkinek.
Szerintem meg nem is olyan nagyon lényeges ez az efekt bele. Nekem egy AMD procival és egy GTX580-al gyönyörű szépen megy, és mikor füstöl a kerék, így sem teljesen fehér. Van árnyéka, meg ha töményebb a füst, akkor szürkébb
-
siti
őstag
lassan oda jutunk, hogy lesz játék xboxra, playstationre, AMD-re, intelre-re, apura, igp-re, win8 exklúzív és a többi... még jó hogy megvan a dos-os gép és fut rajta a monkey island. füst effekt nélkül is jó...
-
zseniális irány. fizix, intel effektek, miközben ott a közös API ...
-
Dikk
tag
válasz
SajtosKuszob #24 üzenetére
Ne legyél buta..
Valóság:
Ez is a valóságban készült..
Nem mindegy hogy honnan esik rá a fény mert mint írták fölöttem önmagára is vet árnyékot.
-
Lacccca87
addikt
Speciel a két effekten én is meglepődtem, de nem oszt nem szoroz. Manapság elfogott a retro és az NFS PS -el játszogatok, hát abba szerintem messze jobb a füst és még spec igp se kell hozzá.
Ami viszont meglepett hogy a játék még max beállítások mellet is megy mint a vízfolyás. Sehol egy lassulás vagy valami ezt pedig nem mondhatom el 1080p-n a HD7770 el minden játékról. Jól sikerült ez az EGO(?) motor szerintem, itt ott annyira jól néz ki főleg a sziklafalas táj fogott meg eddig (na nem ütközés ügyileg : D ), játék közbe egyből az ugrott be hogy mennyire jól kinéző CM Rally hoz hasonló rallys játékot lehetne már ezzel a motorral készíteni (és remélem is hogy fognak mert ez a DIRT nagyon rossz irányba ment el ...)
-
Cathulhu
addikt
látom nem értitek. itt az intel már rég nem azt akarja demózni ezzel, hogy az igpje erősebb mint az asztalik és hogy játssz inkább ultrabookon, de már látom magam előtt, ahogy az intel standján ezzel demozzák, hogy mennyivel fejlettebb az ő apujuk mint a konkurens AMD, hiszen az még rendes füstöt se tud. Elkeseredett és gusztustalan lépés lenne az ilyen, ami totálisan félrevezeti a vásárlót, de tőlük nem lepődnék meg. Egyszerűen túl jól sikerülnek az AMD apuk manapság.
@bacsis: trollkodásod sajnos teljesen értelmetlen, mert a doom3at úgy toltam ultran a 128-as 6600gt-vel, hogy ihaj. átlag 50-55 fps. Szóval be is lehetett állítani a max részletességet és még jól is futott.
-
Attilakirály
csendes tag
ez akkora reklám a processzornak hogy kiveri az ablakot is
semmiből nem tart más igp nek is ezt megjeleníteni persze nem a legrégebbinek
ez olyan mint a direct x
hardveresen bele lehet égetni egy dx8 as kártyába a 9-et, de erre normál fogyasztónak nincs lehetősége
miért lenne? akkor nincs marketing -
Indy69
aktív tag
Engem nem hat meg ez a füstös dolog,ha jó a játék ez a legkevesebb.Akinek viszont félmillás meg drágább gépe van az most megszívta
-
brumi1024
veterán
AMD Enduro a neve az Optimus piros változatának.
(#56) huskydog17: A másik probléma, hogy az igp megjelenésekor sem valószínű, hogy lesz olyan konfig ami maxon, élvezhetően fogja futtatni a játékot. Mert az igp-n nem hiszem, hogy ez menni fog, minden máson meg ugye ez az effekt hiányzik.
-
törölt tag
válasz
eclipse006 #50 üzenetére
Hát de nem ?
Egyébként maga a játék jó, ma volt szerencsém játszani vele -
pakriksz
őstag
ezzel a dologgal az intel szerezni fog pár "rajongót"
-
Hunpriest
senior tag
Az ilyesmihez előbb nem illenék egy játékra értelmesen használható GPU-t letenni az asztalra?
-
tombar
senior tag
azért ugye te is látod h kikapcsolt állapotban lévő füst saját árnyéka mennyivel közelebb áll az első képhez, mint bekapcsolt állapotban. viszont ha már itt tartunk fánkos képet kellett volna berakni vagy az egészről egy videót készíteni, lehet h mégis van némi köze a valósághoz.
evolvedGI + nVphysx + intelShadow. mi lesz itt? -
huskydog17
addikt
Itt Abu nagy valószínűséggel arra gondolt, hogy a játék megjelenésekor lehetetlen lesz olyan konfigurációt találni, amelyen egyáltalán be lehet kapcsolni az effektet, mert a Haswell csak júniusban fog megjelenni, a játék pedig már ma megjelent a tengerentúlon és 3 nap múlva itthon is.
A maximum ugye azt jelenti, hogy minden effekt be van kapcsolva a maximális részletesség mellett. Ezt viszont az új füst effekt miatt lehetetlen lesz kivitelezni Haswell nélkül.
Ha teljesen szabványos lenne a kód, akkor minden DX11 GPU-val/IGP-vel rendelkező játékos kipróbálhatná, hogy neki mennyire tetszik az új effekt, mert minden DX11-es GPU-n/IGP-n működne, de az Intel (és CM) miatt a játék megjelenésekor senki sem tudja megnézni működés közben, mert nincs a piacon Haswell IGP.Ha ezt a korlátot utólag feloldják egy javítással, akkor talán a játékosok hajlandóak lesznek elfejteni a CM eme malőrjét.
-
steven84
tag
Sok értelme volt belerakni a játékba ezt az effektet...
-
Chaser
legenda
Nem. Esetleg AMD megoldásnál meghatározott AMD vga mellett. Intel igp az annyiban működik együtt - legtöbbször - hogy átvált rá a rendszer, ha nincs 3D igényes alkalmazás. Vagy manuálisan állítható melyik menjen. NV vga-nál ezt optimusnak hívják, AMD-nél hirtelen passzolom.
-
D.Va
őstag
Ja és ha már témánál vagyunk...
Itt a világ legnagyobb gumifüstölése, a jelenlegi guinness rekord burnout! -
eclipse006
őstag
Ideje lesz beszereznem egy ilyen IGP-s terméket, csak emiatt a füst effekt miatt. Enélkül élvezhetetlen a játék.
-
-
MCBASSTION
aktív tag
válasz
itt nem ezen van a lenyeg, a fust tenyleg feher, viszont ha a nap a masik oldalarol sut, akkor arnyekot vet a fust onmagara, tehat szurke(bb) lesz. Persze itt nyilvan tuloznak egy kicsit, de egyebkent nem latszodna kulonosebben.
-
-
MCBASSTION
aktív tag
az egy dolog, hogy a azon az igp-n az az effekt gyors, de a jatek tobbi resze nem fog szaggatni? Azert megiscsak egy igp-rol van szo... Nemhinnem, hogy 1080p-n akadas nelkul vinne a jatekot.
-
slayer006
addikt
válasz
Bekapcsolva úgy néz ki, mint egy gőzmozdony füstje.
-
Zso2
őstag
Mi a kakit hőzöngtök egy effekten,amit csak + intel dolgozott, dolgozzon ki Nv meg Amd is ilyeneket és akkor lesz a ti vga-on is. Eztért miért kell szapulni az intelt,ez az effekt olyan reklám,vevőcsalogató,mint amikor valamelyik vga gyártó felsorolja a különböző hülyeségeket a dobozán.
-
Sondi1986
addikt
-
mickemoto
őstag
Atya ég, most mi lesz!
-
Chaser
legenda
Nem, csak gamernek
akkor jogos, én ezekbe szerencsére nem merültem bele ennyire. Bár, még mindig lehet mondani, hogy 6xx felbontáson talán mehettek fullon, attól még fullosak
Ez a gép meg semmilyen felbontáson semmilyen hw-rel nem tud maxi módban működni. Végül is tökmind1, csak egy
hülyejáték egy újabbhülyeeffekttelszerk:gép_game
-
ripla
addikt
"Irányítást elcseszték. Van egy tapadáspontja az autónak amin ha túllépsz, hirtelen és a fizika törvényeinek ellentmondó erővel csúszik meg az autó fara, de pont ilyen agresszíven reagál az ellenkormányzásra is. Nem is értem a CM-et. Dirt2 irányítását annyira de annyira eltalálták h a játékosok csak dicsérni tudták. De azóta...
(Logitech Formula Force-al tesztelve)
Szerk:
Azóta rájöttem h minden kanyart gyorsabban lehet bevenni ha driftelünk. WTF? Irreális kanyarsebességet és tapadást lehet elérni vele. Az agyam eldobom. Ki a faszom tervezi ezeket a játékokat? Hogy adhatnak ki évről évre igénytelenebb munkát a kezük közül? Mintha olyan emberek tervezték volna meg akik nemhogy versenyautóban, de utcai autóban sem ültek volna soha. Hihetetlen..."
next...
-
-
zoltanz
nagyúr
Azért ezt ne hasonlítsuk össze sztem a fizikás Api -kal, azokban több perspektíva volt (talán van is).
-
-
Chaser
legenda
Nem az igp-re célzott, hanem bármilyen hw-re. Ahogy én értelmeztem, a fentebb említett ok miatt semmilyen hw nem alkalmas arra, hogy maxon vigye ezt a játékot. Az igp azért mert kicsi a kraft, egyéb vga meg azért, mert nem tudja a spéci effektet megoldani. De ha tévednék majd kijavít a szerző.
-
Móci
addikt
Már megint melyiknek gurult el a gyógyszere?
-
ViZion
félisten
Szerintem lebecsülöd a fejlesztőket! A multiplatform azt fogja jelenteni, ha driftelni akarsz, akkor vedd meg tabletre, ha szürkefüstöst, akkor ultrabook, ha meg blur és giga AA, akkor Titan... Persze lesznek DLC-k és ha mindent unlockolni szeretnél, akkor kell hozzá majd egy Viccbox is
Ez a jövő, törődj bele és VÁSÁROLJ. -
Low Noise
senior tag
Ezek az intel Igp-k nem is valòk játèkra 1024 minimumba nem ez az effekt fog hiányozni.
-
-
zoltanz
nagyúr
Ki fogja megvenni ezt egy játékban lévő effektért (de közepes részletességű grafikán SD-ben)?
Gondolom már sokan olcsón szabadulni is akarnak a Titan SLI-ktől stb.-től. -
Chaser
legenda
Sztem csak arra célzott, hogy van egy effekt ami csak bizonyos intel igp-n lesz elérhető. Viszont ez az igp édeskevés ahhoz, hogy maxon tudj játszani. De hiába van egy csúcs pc-d, abban meg nem lesz a csoda effektet tudó intel igp. Ezért az első game, amit lehetetlen maxon tolni, ha nem akkor sorry
-
GRID 2 az első olyan játék a történelemben, amelynél konkrétan lehetetlen olyan hardverkonfigurációt találni, ami képes maximális grafikán tökéletesen futtatni a programot.
Ez így tudomásom szerint nem igaz... A Doom3 megjelenésekor maximális részletességhez 512MB Vram volt szükséges, hogy be tudja tölteni a játék az összes textúrát, persze egy 256MB-os Radeon 9800XT-vel is ment csuma grafikán, csak éppenséggel voltak berángások, mikor kifogyott a játék a Vramból -
SajtosKuszob
tag
-
Freiherr
őstag
válasz
szcsaba1994 #17 üzenetére
Ennek fuss neki mégegyszer,mert kevered gizikét a gőzekével.
-
Cassi
őstag
Izé, mit nem lehet ezen érteni? A funkció nem működik megfelelően (nem készültek el vele, nincs idő a befejezéséhez, nincs teljeskörűen kitesztelve stb.), viszont az Intel kipengetett egy kis zsét, és a Haswell-alapú top ultrabookok véletlenül pont ezzel lesznek demózva a szalonokban. Mindenki jól jár (ahol mindenki = Intel és a szoftverfejlesztő).
-
SkyS1gn
félisten
válasz
SajtosKuszob #19 üzenetére
Fail
-
haxiboy
veterán
válasz
SajtosKuszob #19 üzenetére
attól szürke mert árnyékolja önmagát.
-
SajtosKuszob
tag
Jobb is, hogy nem lehet bekapcsolni, a gumi füst amúgy is fehér (mint kikapcsolva), nem pedig szürke.
-
KAMELOT
titán
válasz
huskydog17 #7 üzenetére
Magyarul csináltak egy nagy semmit!
IGP-t senki nem használ főleg nem ilyen GPU igényes játékoknál.
-
szcsaba1994
tag
AMD: Never Settle
Intel: Elérhetetlen effektek.Melyik is a vásárlócsalogatóbb?
-
satz18
őstag
Ez kb olyan, mint amikor annó reklámoztak valami hülye effectet a borderland 2 ben, ami csak NV gtx 680-nál működik. Asszem a phisX-el volt kapcsolatos. Nem tom végül meglépték e a dolgot, a megjelenés előtt egy fél évvel láttam csak róla videót.
-
peter9228
aktív tag
Szerintem kikapcsolva jobban néz ki
Amúgy Amerikában nem jelent még meg?
-
atti_2010
nagyúr
Legközelebb jön a Crysis Intel támogatással tabletre fullosan, netopon már hiányoznak a vízfolyások, óceánok,stb laptopon épületek kigyomlálva , ultrabook már nincs dzsungel, PC nincs fegyver csak a katonák szaladgálnak valamint az online verzió Intel konzolokra amiben ellenség sincs, jó játékot.
-
moonguru
őstag
Végre egy kifogás hogy miért nem veszek játékot! (nem alkalmas rá a gépem)
Ui:
Amúgy is csak BTC-ért veszek játékot...
Kivéve a Pinball FX II asztalokat Windows 8-ra (nem, nem veszek Xboxot)
-
ViZion
félisten
B@sszus, ez nem konzol. Had döntse el az user, hogy több fps vagy több effekt. Utálom, ha nem én dönthetek... Mondjuk a Grid sztem nem az a játék, amit sokan fognak IGP-vel játszani, de akkor is, húzzák a f...fékcsíkot.
-
brian1987
tag
Idióták.
Csak gratulálni tudok.
-
atti_2010
nagyúr
Játéktámogatás Intel módra, no comment.
-
huskydog17
addikt
válasz
->Raizen<- #6 üzenetére
Te tudod mi a legszebb az egészben?
Az Intel és a CM beleöltek valószínűleg nem kevés pénzt, munkaidőt és erőforrást ennek az effektnek a kidolgozására, beépítésére és optimalizálásra és kizárólag egy olyan termékcsaládon lesz csak aktiválható, amely még meg sem jelent, sőt ha majd megjelenik (ki tudja a játék megjelenése után mennyi idő után), a termékcsalád csak egy kis részén lehet majd aktiválni.
Ha ez valóban így van és így lesz, akkor az Intelnek és CM-nek csak gratulálni tudok a minden idők legértelmetlenebb szoftveres korlátozásáért.
Ezt nevezem én igazán nonszensznek! -
->Raizen<-
veterán
válasz
huskydog17 #4 üzenetére
Furcsa ösztönzési mód. Hogy az emberek vegyeknek haswell alapú ultrabookokat.
-
Normi™
őstag
Olyan őrülten nem ér nagy kár,maga a dolog tetszene,de közel sem akkora durranás,hogy bármitől megfosztva érezzem magam
-
huskydog17
addikt
Ennek a lépésnek az Intel és a Codemasters részéről tényleg teljesen érthetetlen. Az még viszonylag logikus lenne, ha csak Intel IGP-ken futna, de hogy az Intel minden asztali termékben letiltja ezt a funkciót, ebben keressen valaki logikát.
A hírt egyébként ezzel a hírrel egészíteném ki. Ebből itt a lényeg:
"Mit Grid 2 halten zwei weitere Effekte Einzug, welche sich laut heutigem Kenntnisstand aber nur auf einer Intel "Iris Pro 5200" mit Embedded-RAM aktiviert werden können. Diese Grafikeinheit ist für kommende Haswell-Notebooks respektive Ultrabooks angekündigt und in keinem Desktop-Prozessor enthalten. Die Optionen "Intel Order Independent Transparenz" und "Intel Rauchschatten" lassen sich im Grid-2-Grafikmenü zwar einsehen, aber nicht aktivieren – auch nicht per Konfigurationsdatei."Tehát még konfigurációs fájl módosítással sem lehet bekapcsolni és a németek szerint Haswell alapú notebook és Ultrabookok esetén lehet bekapcsolni majd.
Abszolút nem értem, hogy mire jó ez a lépés, ezzel szerintem túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a játékosok 99%-ánál lehetetlen lesz bekapcsolni. Nem hinném, hogy jót tesz egy friss AAA címnek egy ilyen negatív reklám, ezért sem értem többek között a két cég e döntését.
Ezek után azt hiszem újra kell értelmezni a mestersége szoftveres korlátozás fogalmát, sőt ezek után az NV PhysX-nél egy "rossz szavunk sem lehet", mert az legalább a legtöbb NV VGA esetén működik.#1: Nem, teljesen jól érted. Se AMD, se NV GPU-k és IGP-k esetében sem lehet majd bekapcsolni.
-
Zodicus
senior tag
így az alkotást
aélesben is -
nV vagy AMd hardveren sem fog működni ezek szerint?
Vagy valami felett elsiklottam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest