- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robitrix
senior tag
Az ASUS is bejelentette, hogy frissen éppen mit nem lehet kapni a boltban...
-
Mumukuki
aktív tag
Azert ne hasonlitsuk ezeket a cikkeket Rejtohoz, basszus
Soha nem arrol volt szo, hogy nem ertheto, vagy tenylegesen kellene hozza magyarazat, hogy atjojjon a jelentese. Az, hogy magyartalannak gondolom (inkabb hibas hasznalatnak) annak semmi koze ahhoz, hogy mennyire lehet megerteni a mondanivalojat.
A szandekot ertem es meg egyet is ertek vele. A megvalositasba csuszik bele neha hiba. Ertem mit akar, de olyan kis bena lesz:
Nekem az ilyen szohasznalatokrol ez az analogia jut eszembe.ui: Pistat negativ peldanak hoztam fel, mielott valaki felre erti.
-
Szerintem meg ebben a hozzászólásodban több dologban sincs igazad, feljebb sem értettem egyet már veled.
Én egyből értettem mire gondol Synthwave, átkötöttem némi irodalmi vénával, de simán tetszett és érthető volt az egész és bár kis fantáziát igényel több ilyen típusú megjegyzése. Pont ez teszi egyedivé és mint annyiszor, újra csak arra kérném, hogy ezt ne hagyja abba. Kifejtést és pontosítást vársz egy ilyen mondat után és magyartalannak gondolod miközben én azt gondolom, hogy pontosan azok értik meg ezt a dolgot elsőre ,akik otthon mozognak a magyar irodalomban esetleg anno Rejtő könyveken nőttek fel vagy fene tudja,de én pont ezért gondolom ezt a típusú fogalmazást magyarabbnak mint bármi mást, mert ezt egy nem ide született ember soha vagy nehezen érti meg.Szerintem Vályi Pistának nem ez legnagyobb gondja a beszédjében hogy nem ide született, az ízes beszédjét is elnyomta az igénytelensége magával és a nézőivel szemben és az "adnák" és társai nem táj jellegű hozomány..
Amilyen jól állt neki eleinte, amikor bekerült a médiában és odafigyelt magára, ma már az egész beszédstílusát az ízesség jellemzi a legkevésbé és előtérbe került az igénytelenség magával és a nézőivel szemben a trágár beszéddel megspékelve és a laza vagyok stílus is átcsapott " bazdmeg jampi" stílusba. Szépen el is engedtem a kezét és helyette megnézek két Draskovics Andris bemutatót. -
Mumukuki
aktív tag
válasz
Synthwave #15 üzenetére
Amúgy hidd el, nem a stílussal van gondom .
Úgy gondolom , hogy "újságíróként " felelősséggel tartozol az olvasóidnak , és nem "magyartalanul" (hibás jelentéssel) írni néha szinonímát. Tipikus negatív példa a volt totalcaros Vályi Pista aki az ízes tájszólása mellett "adnák" és társait használta . Neki valahol elnézzük, hiszen határon túli magyar és ott azért sajnos előfordulnak ilyenek.A példánál maradva , ha hiányzik a mondatból hogy ki előtt és miért (érdem ) emeli a kalapját , az már némileg sántít . Innentől lesz olyan , mint amikor a nagyon vidéki ember beszél egy társaságban , majd megkérdezik , hogy te hova való vagy ? :-)
(Érdemes pl ráguglizni hogy "emeli kalapját" és a cikkek közt látni , hogy normál esetben ezt hogy használjuk )Amúgy baszki nem "bántásiból" írom , hanem ugyan olyan hülye makacs és öreg vagyok mint te
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Aha. Többtucat. Jó lesz az néhánynak is, és éredekesmód mindig ugyanazok az emberek, de hála az égnek közel sem olyan rendszeres, mint ahogy azt sugallod (és akad köztük olyan is, akivel már jóval korábbról nem komáljuk egymást, és csak azért ír, hogy belém köthessen, teljesen mindegy, hogy mit csinálok, mert egyszer régen egy topikban nagyon nem volt igaza – ami fact). Viszont mondok egy vadat: olyanok is akadnak, akik kifejezetten kedvelik a stílusomat, bár gondolom, az ő véleményük/ízlésük fabatkát sem ér.
Viszont te sem nagyon gondolkodtál el a #11-en vagy azon, hogy a te készülékedben is lehet hiba, nem csak az enyémben, szóval még a legjobb esetben is eléggé bagoly a verébnek aromája van a dolognak.
-
Mumukuki
aktív tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem arra kerestem. Igazából nem kerestem semmit, fluid jött. Viszont ha már ennyire belemélyedünk a dologba, a kettő összemosható (és össze is mosták), hiszen a köszönés is egyfajta tiszteletadás. Az 1800-as évekre már nem sok militáris/vallási/végtelen respekt zöngéje volt a dolognak, hiszen boldog-boldogtalan fején ott virított a kalap, és alternatív köszönési módként emelték/érintették meg.
Aktuális példánál maradva meg jelen idejű létigét vált.
-
Mumukuki
aktív tag
Mondjuk nem derul ki belole, hogy ugyan miert nem eleg neki "koszonni" (gondolom erre kerestel szinonimat) , hanem kalapot is emelni (tisztelegni/elismerni) a feltetelezett banyasz elott.
Szokas szerint megint rosszul hasznalsz kifejezeseket, mikozben kinlodva probalod kerulni a szoismetlest.
-
joey04
titán
Mennyi jó cucc amit nem lehet majd kapni.
-
Mumukuki
aktív tag
"A FanConnect II headerek persze ezúttal is megemelik kalapjukat."
es ugyan ki/kik elott tisztelegnek ezek a szerencsetlen headerek?
-
szabeska
addikt
"A TUF-os duó példányait izzasztó, 144 órás tesztelésnek vetik alá a csomagolás előtt"
Használt bányász vga eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- További aktív témák...
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest