- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Annó az egyetem második felévében kellett csinálni esszét Számítógépes hálózatokból, én a BoPL -t választottam. Gondoltam megosztom, hátha elolvasná valaki: [BoPL] Az infók amik benne vannak már több mint 3 évesek, másrészt nem hiszem hogy minden pontosan úgy van ahogyan leírtam, na meg kicsit túlontúl optimista voltam ezzel az egésszel. De azért érdekes lehet annak aki még nem hallott erről az egészről. Egy mondatot kiragadnék a szövegből: "Nem kétséges, hogy amennyiben ez a technológia elterjed, akkor a számítógépek tápegységébe alapból beépítésére kerül az ehhez szükséges vezérlő, illetve más háztartásbeli és szórakoztatóelektronikai eszközökben is be fogják építeni a BoPL támogatást."
-
DarkByte
addikt
Csillagpontos elektromos hálózattal működik (tehát pl. lakásnál villanyóra és arra az egyes ágakon a konnektorok). Feszültség transzformátorokon nem jut át a jel. A sebesség pedig amikor utoljára néztem közel sem 100Mbits, talán 10Mbit -et tudja stabilan. Erősen függ a kábelezéstől és azok illesztéseitől (talán ezek egy új építésű házban adottak, de megnézem hogy egy 20 éves panelházi lakásban hogyan működnének).
#42: ez csak magán hálózat, habár a technológia használható internetszolgáltatók számára internet osztásra, lásd BoPL (Broadband over Power Line).
-
DarkByte
addikt
válasz
WilliamGhost #5 üzenetére
Feltalálták azt amit már jóval ezelőtt kellett volna és akkor esetleg lett volna időszaka ennek a konnektoros hálózatnak amikor jó alternatíva lehetett volna pl. a házon belüli "jaj nem akarjuk szétfúri a falakat akkor már inkább WiFi" problémának. Most már szerintem halva született dolog és egyébként is jócskán túl lesz árazva egy ilyen táp sejtésem szerint. CM tápok egyébként is elszállt árúak az alsóbb kategória kivételével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged