Aktív témák
-
karib
addikt
Azért bevállalnék egy ilyen P10-es VPU-val szerelt kártyát :D
-
karib
addikt
Egyrészt még egyszer megemlítem, ahogy Parci is próbálta hangsúlyozni, hogy valszeg nem pusztán az oprendszer futtatásához kell majd ma elképzelhetetlen minimálhardver, hanem azért, mert olyan lehetőségeket támogat, amit ma PC-s környezetben egyszerűen nem tudunk megoldani. Tehát egy LEHETŐSÉGET ad neked.
Másrészt a Microsoft nem pusztán marketingileg van nagyon ott, sok értelmes ember is van ott. Más kérdés, hogy Gates filozófiájából eredően nem egy jótékonysági intézmény, pontosan tudják, milyen erejük van, és ki is használják.
Dennek egyébként igaza van: az antitröszt dolog sem a felhasználók érdekei miatt robbant ki elsősorban, hanem egyes konkurenseknek szúrja a szemét a Microsoft. Erre két dolgot tudok mondani: ad egy, amit egy szakmabeli, de a harcon kívülálló mondott anno, ''A Microsoft semmi olyat nem tesz, amit hasonló helyzetben a versenytársai nem tennének meg...'', ad kettő, az ilyen esetekre továbbra is csak azt tudom mondani, aki nyerni akar, csináljon jobbat. Nem csak egy jobban funkcionáló oprendszert (pl. Linux), hanem egy jobban használható komplett csomagot. Ha erre nem vagy képes, kár ugrálni.
Az integrálgatással nekem fundamentális problémám nincs, csak nem szabad kiszorítani a konkurens termékeket - azaz a felhasználó tudjon róla, hogy nem csak Windows MediaPlayer van a világon, másrészt az MS ne legyen olyan görény, hogy a másik cuccát ne lehessen telepíteni vagy futtatni... Ma már elég túlhaladott a téma, hogy egy böngésző beletartozik-e egy oprendszerbe vagy sem. Mindenki elvárja. Ha pl. a Netscape-en múlna, akkor vagy minden telepítéskor szaladhatnánk az ő cuccukért, jobb esetben ott figyelne az ő böngészőjük az oprendszer telepítőjében (szerintem ennek ők is örülnének - csak hát most épp nem ez a helyzet, mert minek, ha van egy-két szabad programozó az MS-nél)...
Az MS amúgy elég innovatív cég is, bár nem a klasszikus értelemben. De trendeket nagyon jól meg tudnak állapítani és gőzerővel ráállni. Még akkor is, ha esetleg lemaradtak az első körben: pl. az internet-boomról ugye lecsúsztak, amikor az MSN-t próbálták nyomni, pedig a világ a net irányába ment. Egy éven belül viszont ledolgozták a hátrányukat. Tény, hogy nem olyan látványosan innovatívak, mint pl. az Apple, de ki is él meg (jobban)? -
-
karib
addikt
Lehet, de anno a rendes protected mode-hoz is ki kellett hajigálni a 386 alatti gépeket. Aztán a ''GUI gyorsítók'' voltak a menők (VESA BUS, 1 MB, húú), a mezei VGA kártyák eltűntek. Nem látom okát, hogy a 3D gyorsító Windows alatt is csináljon valamit, ne csak játék alatt.
Egyszerűen fejlődünk. Nekem semmi kifogásom az ellen, hogy végre valami épkézláb szülessen ebből a PC platformból. Mostani állapota leginkább egy régen elavult technológia agyonpolírozása.
Mondjuk az ablakos GUI is már lassan túllépi-túllépte a második X-et, ami a számítástechnikában matuzsálemi kor. Vajon mi jöhetne helyette? -
karib
addikt
P10? Mit szól ehhez az majd az Intel :D
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest