Hirdetés

2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) aelod


aelod
(PH! kedvence)

Hogy mennyi? :Y

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#2) dingdongkng válasza aelod (#1) üzenetére


dingdongkng
(kvázi-tag)

Ez nem ellened, de ahogy a cikkben is le van írva, ha nem tetszik, vedd meg máshol. Ja nem tudod.

A kávéautómata előtt mind egyenlők vagyunk...

(#3) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönjük a tesztet! :R

Ennyi pénzért azért én is elvárnék egy kicsivel izmosabb SoC-ot, AMOLED kijelzőt és gyorsabb / nagyobb háttértárat. De hát kvázi konkurencia nélkül vannak (ilyen téren a legközelebb talán a Samsung S8 Active van hozzá).

Viszont egy észrevétel, illetve hát bizonyos szintig tisztázásra szoruló részlet: a hőkép felbontása noha valóban 1440 x 1080 pixeles, de ahogy a korábbi Flir kamerás megoldásoknál is, itt is egy kisebb (pontosabban: nagyon kicsi) felbontású hőkamera és egy nagyobb felbontású valódi fotó képéből rakja össze a FLIR MSX szoftver - részben ezért tud ilyen kevés FPS-t videónál és ilyen lassú a képfrissítés amúgy is, de például ezért látjuk a tárgyak körvonalát vagy a TV képernyőjének tartalmát is a hőképen...

A hőszenzor felbontását amúgy sem a Flir, sem a CAT honlapján nem közlik, de az adatok alapján erősen valószínű, hogy Flir One Pro LT vagy a Flir One Pro modul kamerarendszere lett egy-az-egyben beépítve. Vagyis a hőkamera felbontása valójában mindössze 80 x 60 vagy 160 x120 pixel, ami azért nem sok, de persze hozzá kell tenni, hogy ennyi pénzért ennyi jár, egy 240 × 180 valódi hőfelbontást tudó kézi hőkamera ára több ezer dollár, a 640 x 480-asoké pedig már több tízezer dollár...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#4) atike


atike
(PH! nagyúr)

"Döbbenetes összeg ez egy tavalyi középkategóriás hardverrel szerelt mobilért"

Igen, ha mobilként tekintünk rá. Csak ez már nagyon nem az. Munkaeszköz, és abból is elég komoly. Nagyon jó ajánlat - annak a bizonyos rétegnek akinek nem csak dísz a hőkamera és a távolságmérés (bár a távolságmérés lehetne picit nagyobb hatótávú az tény).

(#5) prolad


prolad
(őstag)

Számomra semmi logikus érv nem szól a telefon mellett, az extra funkciókat csak nagyon ritkán használnám, az ár pedig nagyon magas, mégis erősen elfogott a nagyon kell érzés :C
Ennek ellenére lehet magyarázni, hogy nem fért bele csúcshardver, nem rendelkezik kiváló fotós képességekkel és még egy ujjlenyomat olvasó sem került rá (nem tudom ez mennyire fér össze a strapabírósággal), de a szoftveres hibákra nincs mentség ennyiért, gyors, gördülékeny, a végletekig optimalizált (gyári droid, korrekt hardverrel, hogy lehetett ezt elrontani) működés alap kell, hogy legyen. Egy munkásmobilnál vélhetően nem túl ideális körülmények között meg különösen annak.

OP6

(#6) darvinya


darvinya
(Jómunkásember)

Olvasva cikket próbáltam elhelyezni, hogy kinek készült.
Építési felmérőnek? -Nem, mert 8m nagyon behatárolja felmérést, s ráadásul magasság, stb. többi adat nélküli
Építkezési munkásnak? -Nem, mert a nagy és egyszerű kezelő ikon hiányában, csak nyűg kezelése
Hiba feltárónak? -Nem, mert komótos működés, akár életet is veszélybe sodorhat

Akkor csak felvágós kontároknak készült.

Xiaomi MI A1 v8.1 Piros…végre nem néznek temetkezési vállalkozónak!

(#7) Cifu válasza atike (#4) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csakhogy ez azért is munkaeszköz, mert okostelefon. Ha csak munkaeszközként tekintünk rá, akkor nem jó választás, mert bármilyen okostelefonhoz (akár iPhone vagy szinte bármilyen komolyabb Androidos) vehetünk Flir One Pro (LT) kamerát, és akkor ráadásul a hőkameránk megmarad a telefoncsere esetén is. Egy komolyabb kézi lézeres távolságmérő pedig 20-40e Ft, és az már 30-50 méterig tud mérni...

Szóval a CAT S61 akkor jó ajánlat, ha kell egy nagy aksival szerelt strapafon, amiben van hőkamera és legfeljebb kisebb lakásokban használható lézeres távolságmérő, mert nem akarod külön-külön cipelni őket. De ha sűrűn kell az okostelefont is használni, és valóban okostelefonként akarod használni (pl. NFC-s fizetésre is, illetve jó minőségű képeket akarsz), akkor lehet jobban jársz egy különálló strapafonnal, amiből van erősebb HW-val szerelt (ismét a Galaxy S8 Active-ot hozom fel), és veszel mellé egy Flir One Pro-t, meg egy lézeres távolságmérőt...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#8) atike válasza Cifu (#7) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Nem értek egyet.

Úgy gondolom, hogy telefonálni ezzel is tökéletesen lehet, azon kollégáim akik sűrűn dolgoznak terepen leginkább erre használják a strapafonjukat - a példaként felhozott NFC, vagy az erősebb proci, több ram éppen hidegen hagyja őket. Ennyi erővel a szelfivaku is felhozható lett volna, hogy miért nincs benne... :U

Igen, nagy akksi van benne - nem kell figyelgetni, hogy vajon lemerül-e (mondjuk a hőkamera azért fogyaszt rendesen az is tény).

Igen, a hőkamerája a használható kategóriában van - bár erről nyilván csak akkor lehet majd érdemben nyilatkozni, amikor valamelyikük használni is fogja és nem csak a cikket olvassa el (és a videókat nézi meg).

Igen, strapabíró - kis túlzással mindent kibír - úszás, eső, leesés...

A távolságmérés az kicsit kevés, tény, de nem ez az amiért ezt a telefont választja bárki, az csak egy kis extra, hogy ha kisebb méretet kell nézni akkor ezzel megtehető az is.

És ott tartunk, hogy egy kompakt eszközként meg tud csinálni vele több mindent - amihez eddig több különbözőre volt szükség - úgy, hogy a telefonja a legtöbb esetben az embernél van... :U

Szóval igen, telefonnak nem nagy tudású vagy gyors és nagyon drága. De munkaeszköznek nagyon is rendben van. Szerintem.

(#9) Maximus43


Maximus43
(kvázi-tag)

Én az elődjét (S60) birtokoltam így csak arról tudok véleményt mondani.
A mindennapi életben annak aki nem mhz, ghz huszár, pont jó a telefon.
Nem tökéletes, hanem pont jó! Maga az android felépítése egyébként is magában hordozza a lag jelenséget tehát ez friss hw esetén is előfordulhat. Valóban, igaza van annak aki azt mondja hogy dehát egy jobb hw-rel rendelkező telefon ennyi vagy olcsóbb. Igen ám, de van ennek a telefonnak vetélytársa? Ahogy a cikkben is elhangzik, illetve ahogy azt sokan tudják, nincs. Innentől kezdve az ár másodlagos annak aki megteheti és ilyet keres, vagy csak egyszerűen hosszútvára valami elegendőt és hangsúlyozom mégegyszer, nem tökéleteset.
Bár az én tapasztalatom siralmas volt az S60-al, ugyanis fél éven belül hármat is nyúztam ami vagy elhalt a kezem között, vagy a híres vizállósága ellenére kettő zuhany alatt\kádban beázott. A térerő mindegyik készüléken gyengébb volt mint bármelyik másik márkával, izzadt is a vas ha használtad ( Videó felvétel, hőkamera, stb) Majd ezek után a CAT-ig kellett vigyem az ügyet hogy kérem vissza a vételárat ami kb 4 hónapos tortúra volt.
Én például azért vettem, mert barkácsolok, felújítok, építkezem és untam a sablon telefonokat, iOS,Android fornton és azt gondoltam hogy na itt egy telefon amire nem kell vigyáznom, nem kell rá tok, csak van és használom majd min 5! évig. Amivel számolva egyébként máris nem sok az a vételár hiszen a legtöbb ember 1 max 2 éven belül cseréli a telefonját, és ezzel a new gadget árcsökkenéssel 50-100.000Ft-ot bukva az eladáskor. Tehát 5 éven belül az 250.000Ft.

Lényeg a lényeg, nem rossz a telefon, bár én nem bízom többé a Bullit-Cat fúzióban.
Itt sem véletlenül került le az S60 promociós és híres 5M! vízállóság badge.

[ Szerkesztve ]

(#10) jUUh


jUUh
(őstag)

Hihetetlen, hogy mire nem képes már egy telefon. Munkaeszköz. Svájci bicska.

Viszont ennyi pénzért olyan hardver és szoftver dukált volna, amivel gyors, gördülékeny, vajsima működés van.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64GB

(#11) Maximus43 válasza jUUh (#10) üzenetére


Maximus43
(kvázi-tag)

Ennyi pénzért én az alábbiak szerint váltottam:

iPhone 7 Plus 140e
Catalyst 10m vízálló tok 20e
Hect távolságmérő 40m 20e
Flir one 2gen 60e

Cserébe az iPhone mindig is sokáig bírta támogatottság és hw téren, a Flir mérföldekkel jobb a cat kisfelbontású kamerájánál és ugye köv gen. telefonhoz is tovább tudom vinni.
A távolságmérő meg mindent számol és 40m-ig alkalmas.

(#12) t72killer válasza Cifu (#3) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ott a pont, a Samoled különösképp az üzemidő miatt lenne fontos, a hasonló méretű s7edge-em simán hozza az itt írt üzemidőket - 2éves, 3500mAh-s akksival. És persze a szoftveres "dadogás" ebben a kategóriában nem megengedhető, még akkor sem, ha a végső árra rá kell dobni 100EUR-t.

A hőkamera meg így tényleg csak marketing, ennél kisebb már csak kb a multiméterem IR hőmérője az 1x1 pixelével...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#13) moleculez


moleculez
(PH! addikt)

El tudom kepzelni pl egy ingatlanosnál. Sacc/kb be lehet lőni értékeket, le lehet mérni mi mennyi, ház gyors hőtérképe (nyílászárók állapota), milyen a környék levegője. Ha valami kiemelkedő akkor ránézni célszerszámmal. Hasonló területeken dolgozóknak. Ja meg szellemvadaszoknak.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#14) Fred23 válasza Cifu (#3) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

80 x 60-ast kapott, pontosan azt, amit az előd, csak kapott még egy kis szoftveres reszelést, így tágabb lett a mérési tartomány.

Én még 150-ért se merném bevállalni ezt a mobilt, pedig tetszik. Annyira egyenetlen volt az elődöknél az összeszerelési minőség, hogy egyszerűen nem lehet tervezni a CAT telók strapabírásával. Vagy tényleg olyan jó, mint amilyennek lennie kéne, vagy enged a ragasztó, és leesik róla itt-ott valami attól, hogy a zsebedben van. :(

(#15) Eztis_Aztis


Eztis_Aztis
(lelkes újonc)

Nálam simán ajánlott kategória.
Tényleg kézzelfogható innováció van benne, nem a mondvacsinált marketing bullshitek.
Sokba kerül? Ja.
Tudtok olyat mutatni, ami ugyanezt tudja olcsóbban? Nem.
Szvsz, még jól is néz ki.

(#16) t72killer válasza Eztis_Aztis (#15) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Tudtok olyat mutatni, ami ugyanezt tudja olcsóbban? "

lásd #11.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#17) SkyLine3000 válasza prolad (#5) üzenetére


SkyLine3000
(PH! addikt)

Nyilván ezt a telefont nem neked szánták, meg nem nekem. Ez rétegeszköz. Akinek ilyen kell, megveszi. Átlagjúzert nem érdekli a hőkamera, meg a távolságvmérés. Ettől még nem olcsó és talán tényleg elfért volna benne egy combosabb hardver ezért a pénzért.

Lg G3 3/32 Titan, Siemens SL45i

(#18) ígyvanferi


ígyvanferi
(PH! kedvence)

Van arról az illékony szerves vegyület mérő egységről valami részletes leírás? Milyen elven működik? Pontosan miket mér? Csak mert ezekből a vegyületekből sok százféle van, és egyszerre a sok milliós berendezések is csak néhányat tudnak detektálni. Lehet szólni kéne a levegőminőség-mérőközpontoknak, hogy dobják ki az összes gépüket, vegyenek egy-két ilyen telefont töredék áron, a felszabaduló munkaóráikban meg ültessenek fákat.

(#19) t72killer válasza SkyLine3000 (#17) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A rétegfelhasználót se kéne 3évvel ezelőtti SoC teljesítménnyel szivatni, amikor a droid/normál alkalmazások hardverigénye egyre nő. Nekem nem elsősorban az árával van gondom, hanem azzal, hogy mindenben erősen kompromisszumos.

#18: ez a kérdés bennem is felmerült...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#20) joey04


joey04
(Jómunkásember)

Szerintem nagyon jó választás ez a készülék azoknak, akiknek ezekre szüksége is van, és az ár sem vészes így nézve. Ami gáz, hogy jobban optimalizálhatták volna a rendszert (nem kell erősebb soc), valamint használhattak volna a Motorola ShatterShield megoldásához hasonló kijelzőt. Na ezekkel lenne best buy a készülék.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#22) hajbel válasza Maximus43 (#11) üzenetére


hajbel
(őstag)

Ja, csak ez egy kicsit olyan, mint régen amikor azt mondták, hogy vegyél inkább egy kompakt fényképezőgépet + mp3 lejátszót drága telefon helyett, mert ugyanazt tudja.

[ Szerkesztve ]

Against mod€rn football

(#23) t72killer válasza hajbel (#22) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ja, csak ezek már alapban erősen kompromisszumos termékek voltak ÉS aki telefonra váltott, nem kellett egy újabb kompromisszumot hozzáadni (középgyenge telefon).

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#24) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Tessék mondani, ebben is olyan rossz akkumulátor lesz, mint az S60-ban volt? :(((
Egy kétszázezres telefonnál azért elvárható lenne, h a benne levő akku ne menjen tönkre mindössze egy év után... :((
Vagy a Caterpillar úgy gondolja, h egy 3800MAh-s akksinak másfél év után már csak alig ~fél napot kell kitartania átlagos használat mellett? :F

És tessék mondani, az S60-as botrányosan szxr gyenge működésű kameráját sikerült ebbe a modellbe is átültetni?
Egy húszezres belépőkategóriás telefon szelfikamerája is használhatóbb képet készít, mint amit alig két éve az S60-ba beletettek..
A Caterpillar S60-nál rosszabb telefonom nem volt még, a cég hozzáállása a világszerte felbukkanó hibás akkumulátorú készülékekhez pedig botrányos.
Se garancia, se szavatosság, se megvásárolható csere-akkumulátor.
Nem ezt vártam egy Caterpillar által kiadott készüléktől.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#25) juvegamer


juvegamer
(kvázi-tag)

Nevetséges hogy egy vacak telefonért 300e ft-ot kérnek. De hát mint tudjuk, amíg lószar van addig veréb is akad.
Amúgy is vicces ez a "hőkamera", az én munkahelyemen van igazi hőkamera de az 2 millió ft volt.

(#26) t72killer válasza Thunderzolee (#24) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

wow, inkább amatőr töltőáramkörre utal - a cellatechnológia eléggé kiforrott már. Viszont nem véletlen, hogy egyes gyártók (pl samu) picit kevesebb feszültségre töltik a cellákat, mint az elméleti max, mert így akár duplázódhat a kivehető ciklusok száma.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#27) atike válasza Fred23 (#14) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Ez az infó honnan van? Lepton 2.5 van benne ezek szerint?

(#28) hajbel válasza t72killer (#23) üzenetére


hajbel
(őstag)

Akkor is volt kompromisszum. Eléggé laggoltak a régi okostelefonok, a kompakt gépek pedig fényévekkel jobb képeket készítettek. Az innovációt meg kell fizetni. Nem mindegy, hogy három dolgot hordasz magadnál, vagy egyet. Egyébként ennek a telefonnak nem én vagyok a célközönsége, de teszik, hogy mertek újítani. A hőkamerát néha akár még használnám is. Talán majd lesz valaki, aki kiad egy jobb ár/érték arányú hasonlóan innovatív telefont.

Against mod€rn football

(#29) Fred23 válasza atike (#27) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Már csak erre emlékszem.

(#30) Thunderzolee válasza t72killer (#26) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Egy 2.0-ás QuickCharge töltő volt hozzá gyárilag.

Nekem konkrétan fel van púposova a készülék hátlapja, gondolom az akksi nyomta ki. Felháborító egy alig másfél éves a telefontól. Enyhén látszik csak, de attól még észrevehetően púpos. :(((
Garancia meg csak egy év volt rá, úgyhogy a catphones.com válaszra sem méltatott. :((
És ahogy külföldi fórumokban olvastam, sokan jártak hasonlóan a drága pénzen megvett telefonjaikkal.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#31) t72killer válasza Thunderzolee (#30) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Wow, ennyit a profi kiszolgálásról és a prémium árszegmensről:Y. Amúgy nem a töltőre, hanem a telón belüli áramkörre gondoltam, az csinálhatta ki az akksit.

#28: jó-jó, de fájt volna nekik egy MÁSODVONALBELI SoC-t belerakni? Nem mondom, hogy rongyoljanak SD845-el, de ott a 835 és a 710, klasszisokkal nagyobb teljesítménnyel, ami bizony még netes böngészésnél is előjön majd 1-2éven belül (ha ezekszt addig szét nem veti az akksi a kütyüt:U)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#32) hajbel válasza t72killer (#31) üzenetére


hajbel
(őstag)

Nem látok bele a cég pénzügyeibe. Mindenesetre drága a fejlesztés, a technológiák implementációja. Nem mellesleg gondolom, hogy jóval nagyobb haszonkulccsal dolgoznak, mivel igencsak rétegtermék, ebből kifolyólag kevesebb eladott példányból kell visszatermelnie a befektetett összeget. Majd egy kínai gyártó szétszedi, lemásolja, kiadja ugyanezt feleennyiből, vagy olcsóbban, jobb SoC-al.

[ Szerkesztve ]

Against mod€rn football

(#33) Thunderzolee válasza atike (#27) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Én is azt olvastam valahol máshol, h ugyanaz a szenzor van benne, mint az S60-ban volt. :K

A hőkamerával egyébként nekem nem volt gondom, elhiszem, h kicsi a felbontása, de én nem pro felhasználó vagyok.

Egyik barátnőm faterja valami villamosipari cégnél dolgozik, ő a cégétől kapta teszt céllal azért, h az általuk szerelt gépeket/berendezéseket le tudja ellenőrizni a hőkamerával pl. túlmelegedésre utaló nyomokat keressen hibakereséskor. Tökéletesen megfelelt a célra a telefon, végignézi a szekrényeket, már messziről megmondja akár azt, h a szekrények közül melyik melegebb a többinél, vagy csak simán hol van hibás kötés, hol melegszenek esetleg egy nem megfelelően meghúzott csavar miatt a vezetékek, vagy egy szivattyútelepen melyik a többitől eltérő hőmérsékletű (túlmelegedett) gép.
Persze a lakatfogót nem helyettesíti, de már megbeszélték a cégüknél, h a többi csoportvezetőnek is kiosztanak ilyen telefont, mert bevált.

A kazánhoz kijött gázszerelő a cirko kazánról csinált előtte/utána hőképeket, h dokumentálja az évek óta nem takarított berendezés rendellenes működéséből fakadó egyenletlen hőelvezetést, majd a megtisztított készüléken megmutatta, h hogyan is kellene működnie egy jól karbantartott készülék hőelvezetésének.

Én az általam szerelt szgépekről, szerverekről, laptopokról szoktam hőképet csinálni stressz teszt közben, majd takarítás után is, h lássa a megrendelő mennyivel optimálisabb a készülék hőtermelése egy-egy takarítás után.

Nyilván ahol fontos, h nagyobb felbontása legyen a hőkamerának, ott nem ilyen készüléket kell használni. Ahol meg lényegtelen a felbontás, ott jól használható ez is.

Én pl. egyik hazai autógyárban dolgozok, ezzel seperc alatt megtudom mérni egy hibásan működő berendezés hőmérsékletét - kizárva a túlmelegedést, mint hibafaktort.
De olyan is volt, h bxsztattak, h miért nem veszek már át egy autót (ellenőr vagyok) - mert nem tudok belenyúlni a futópadról lejárt autó motorterébe, mivel tűzforró pl. a katalizátor..

De a légtechnika befúvó nyílásait is ezzel monitoroztam végig, h hol fújnak be hideget/meleget télen pl. a dolgozók nyakába. Vagy melyik ablaknál jön be, vagy nem jön be a hideg. Vagy melyik légbefúvó nem működik a kapuknál télen, mert teszem fel ha a kapu fölötti 3 kaloriferből nem csak egy működne, lehet, h nem 12°C lenne a csarnok kapuhoz közeli területein..

Étteremben a pincérnek mutattam az éppen kihozott, de hideg levest, vagy szórakozóhelyen a melegen felszolgált sört.

Vonaton a túlságosan hideg klímát mutattam a kalauznak, este 10 órakor miért nem lehet ezt kikapcsolni.

Most nyáron a Duna vízhőfokát rendszeresen ezzel "mértem meg" strandoláskor. Jó, ez nem egy nagy dolog, az ember belemegy a vízbe, egyből érzi, h mennyire meleg a víz, de a kötekedőket le lehet szerelni vele. (ma is ugyanolyan a hőfoka, mint az elmúlt két hétben minden nap volt..)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#34) LeMiki


LeMiki
(tag)

Agm x2 teszt várható valamikor?

(#35) Thunderzolee válasza LeMiki (#34) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Már volt más tesztoldalon.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#36) noro79


noro79
(tag)

Összehasonlításból hová tűnt a xcover4? Mit keres itt az S9? Ennyire ne csaljatok,xcover4 eredménye mennyi? Jah verné,így egy más kategóriájú csúcs telefont raktok be. Szép! Kisautó tesztben pedig győz a Bugatti Veyron... Kb.

(#37) Juhaszatti válasza Thunderzolee (#33) üzenetére


Juhaszatti
(senior tag)

Tök jó dolgokat írtál, neked speciel tényleg nagyon hasznos ez a telefon.

"Étteremben a pincérnek mutattam az éppen kihozott, de hideg levest, vagy szórakozóhelyen a melegen felszolgált sört."
De ezt azért már túlzásnak érzem, biztos hogy hetekig fognak rólad sztorizgatni a pincérek :D

(#38) moleculez válasza noro79 (#36) üzenetére


moleculez
(PH! addikt)

Hát az árából lehet venni 2(akár 3?) S9-t, ami nyilván elveri minden téren l, mint nyári zápor a libafost. Szóval kb mint összehasonlítani egy Liebherr bánya dömpert egy Bugattival.

"Nem vagyok pesszimista. Az nekem úgysem menne...@abusalempictures

(#39) WinstonWolf


WinstonWolf
(senior tag)

Ami mindenre jó igazából nem jó semmire se...

Az S60 egy kifejezetten rossz minőségü telefon volt. Leeső burkolatelemek, púpos akksi, beázó szigetelések. Remélem ezen javítottak. Bár ez engem már nem érdekel, mint potenciális vásárlót az előd miatt elvesztettek...

WinstonWolf - A második farkas, aki sütni tud.

(#40) Maximus43 válasza hajbel (#22) üzenetére


Maximus43
(kvázi-tag)

Azt mondták. És volt telefonod, fényképeződ meg mp3 lejátszód.
Az utóbbi kettő nekem még most is működik. No meg a régi Symbianos nokia-im is.
Viszont a leírtakkal nincs kompromisszum, mert a kocsiban van a flir és a távolságmérő. A kocsi pedig mindig velem, tehát alapjába véve van egy erős hardverű vízálló telefonom, töredék áron.

u.i.: az i7 ip68 védett alapból is, mint ahogy rengeteg más droidos készülék.

[ Szerkesztve ]

(#41) noro79 válasza moleculez (#38) üzenetére


noro79
(tag)

Igazad van! De! Több alkalommal észre vettem hogy a kijelző tesztnél más készülék van mint a hardver tesztnél. Így nehéz dönteni . Illetve volt rá példa hogy középkategóriát teszteltek majd hardver tesztnél bedobtak egy felső kategóriás mobilt. Jah a szponzort istenesiteni kell...

(#42) hajbel válasza Maximus43 (#40) üzenetére


hajbel
(őstag)

"Viszont a leírtakkal nincs kompromisszum, mert a kocsiban van a flir és a távolságmérő. A kocsi pedig mindig velem, tehát alapjába véve van egy erős hardverű vízálló telefonom, töredék áron."

Ilyen alapon az asztali gépnek ugyanannyiba kéne kerülnie, mint a lapotopnak, mert van aki otthon dolgozik, így a laptop csak egy könnyebb, túlárazott fémdarab.

Against mod€rn football

(#43) PowerBuldog válasza hajbel (#42) üzenetére


PowerBuldog
(PH! kedvence)

Azért többnyire akinek ezek az extra funkciók kellenek nem otthon dolgozik és mint ilyen akkor kocsival jut el oda ahol használnia kell. :U

Shop.Builder - Mi arra gyúrunk, hogy Te izmos legyél!

(#44) prolad válasza noro79 (#36) üzenetére


prolad
(őstag)

Xcover4-nek nem sok keresnivalója van itt (az s61 árából kijön 5 darab), nem ebbe az árszegmensbe szánja a Samsung. Inkább a S8 Active (nem tudom s9 Active van-e már) kéne ide, csak az meg hivatalosan nincs a magyar piacon. Arra meg teljesen jó az s9, hogy lásd ennyiért mit kaphatsz egy normál telefontól.

OP6

(#45) Ringman válasza prolad (#44) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

szerintem az s* active usa only. sajnos

multifunkciós agárstadion épül

(#46) orangez


orangez
(lelkes újonc)

Az S60-at megvettem újonnan. Soha többé nem mernék ilyet tenni CAT telefonnal :(
Használhatatlan volt a kamera és a bluetooth. Soha nem jött ki rá 6 feletti android verzió.

Nagyon gyors proci, iszonyat videókari, végtelen vinyó...

(#47) pengwin válasza Cifu (#7) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Szóval szerinted 310 ezer forintért jobban jár az, aki vesz egy 400$-os FLIR hőkamerát, egy 20-40 ezer forintos lézeres távolságmérőt, és egy IP69-es strapatelefont?

Ezzel csak az a baj, hogy idehaza a FLIR hőkamera van vagy 150-170 ezer forint, ehhez jön a távolságmérő, és marad 100-140 ezer forint strapatelefonra... annyiért meg még inkább kompromisszumos lesz egy ilyen készülék. Vagy nem strapatelefont veszel, és szívsz az erősebb hardver miatt jobban merülő akksi meg az érintőgombos vagy on-screen keszelőszervek miatt.

Tetszik, nem tetszik, ez egy nagyon különleges készülék, aminek sokkal jobban magyarázható a 310 ezer forintos ára, mint egy felső kategóriás okostelefoné. Szerintem.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#48) Ringman válasza pengwin (#47) üzenetére


Ringman
(PH! addikt)

Tetszik, nem tetszik, ez egy nagyon különleges készülék, aminek sokkal jobban magyarázható a 310 ezer forintos ára, mint egy felső kategóriás okostelefoné. Szerintem.

egyrészt ez így van, másrészt meg a strapatelefonba nem kell a jó hardver is nehezen magyarázható.
ha meg nem fér bele a majdnem 1000€-ba, akkor adják 1100€-ért, de normális kamerával (ha valamit lefényképezek helyszínbejáráson, akkor azon legyen rajta a lehető legtöbb info = lehető legjobb minőségű kép leegyszerűsítve) meg legyen benne jobb soc.

multifunkciós agárstadion épül

(#49) Cifu válasza pengwin (#47) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A matekkal van egy-két probléma.

Ha megveszed a Flir One Pro-t, akkor az megmarad akkor is, ha lecseréled a telefont, tehát ha innen nézed, azt akár 2-3 telefon váltás között eloszthatod az árát. Ugyan ez igaz a lézeres távolságmérőre.

De legyen, én mondjuk inkább vennék egy Flir One Pro (130 plusz Áfa = 165 100 Ft), ami mellesleg 160 x 120 pixeles hőérzékelővel bír, tehát elvben jobb, mint a CAT S61-ben lévő szenzor. Veszek mellé egy Bosch PLR 30 C távolságmérőt, ami cirka 22 000 Ft, viszont ez is 30 méteres hatótávval bír, nem pedig 8-al. Ez eddig 187 100 Ft, vagyis marad cirka 124 000 Ft. Ebből lehet válogatni azért IP68-as telefonok közül (LG G6, LG Q7, Samsung Galaxy A8 (2018), S7, kicsivel feljebb már akár S8), hogy mi a fontosabb: kijelző, aksi, teljesítmény. Plusz veszel hozzá egy jó kis tokot...

És akkor teljesítmény ill. kamera terén jobban állok, plusz a hőkamera és a lézeres távolságmérés terén is. Igen, nem egy készülék, tehát ez továbbra is egy mérleg. Minden esetre én továbbra sem érzem úgy, hogy az S61 jól összeállított készülék. Ahogy korábban is írták - akkor már legyen 20-30 ezerrel drágább (ilyen árszinten ez már nem oszt, nem szoroz), de kerüljön bele egy komolyabb SoC és plusz egy normális kamera szenzor - mivel tippre a kamerás képesség gyengesége a Flir-től érkező hagyományos szenzorra vezethető vissza - segédkamerának megteszi az MSX-hez, de fő kamerának egyszerűen gyenge.

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#50) atike válasza Cifu (#49) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

...és lesz három eszközöd az egy helyett (igen, jobb távolságmérő, és lehet jobb hőkamera - még mindig nem láttam forrást arra, hogy pontosan milyen van az S61-ben amúgy)...

A hőkamera és a távolságmérő is ütés és víz és porálló amúgy? :U Komolyan kérdezem, nem tudom.

Én (is) továbbra is azt mondom, hogy ha a feladathoz elég inkább vinnék magammal egy eszközt, mint hármat. Még ha abban az eszközben nincs is csúcs proci vagy túl sok ram... :)

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.