Új hozzászólás Aktív témák
-
hatragyi
tag
válasz
cappa72 #1267 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy nem lesz egyszerű a dolog. Ez cat /proc/dumchar_info tényleg jónak tűnik, bár csak este fogom tudni kipróbálni a szűz telefonon, is jót ad e.
Három kérdésem volna:
1.,
Akkor ebből kiindulva kézzel kreálhatok egy readback mentést SPFTools-al, majd kézzel csinálok egy scatter filet, amivel visszaállítható mindenestől a telefon ugyanúgy SPFTools-al?
Mondjuk másik már MIUI-s készülékről MTKDT-vel csinálok egy scattert fájlt, amit a másik készülékhez igazítok.2.,
Az alábbi képen, a felrakandó Gionee stock rom látható, van olyan rész ami elől kiszedhetem a pipát, hogy ne rakja fel, és így megmaradna a imei, serial number, stb..., de a rom működőképes lesz?3.,
Van ötleted a készülék gyári számának visszaállítására, ha nem volt előtte mentésem? A Birda SN Tool, SN &IMEI Write Tool nem tudta megoldani. Valami kézzel a romba átírós megoldás volna érdekes. -
Benhill
senior tag
-
Benhill
senior tag
válasz
cappa72 #1246 üzenetére
Olvastam ezt a hozzászólásod:
"...Mincs más teendőd, mint az auto installerből elindítani a becs fájlt, és települ.
Utána egyszerűen rádugod a telefont kikapcsolva (akku ki/akku vissza akció után), ekkor lesz kapcsolat...."Nos olyat, hogy auto installer, találtam is, fel is tettem, de ez csak egy .inf fájl amit az eszközkezelőbe telepít fel. Ezt fel is tette.
Próbáltam az usb vcom drivert is, ezt is felteszi, de ? van a kis ikonon az eszközkezelőbe.
Próbáltam rájönni, mi az a becs fájl amit írtál, de nem jöttem rá. Ez lehet nekem is segítene.Hardware : MT6592
Model : JY-G4S
Build number : G4S 20140609-211642
Build date UTC : 20140609-131642
Android v : 4.2.2
Baseband v: MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V21.P24, 2014/04/22 20:07
Kernel v : 3.4.39 (user@linux-user) (gcc version 4.6.x-google 20120106 (prerelease) (GCC) ) #1 SMP Mon Jun 9 21:15:03 CST 2014
Uboot build v : -----
LCD Driver IC : 0-hx8394_lg47 -
Benhill
senior tag
válasz
cappa72 #1244 üzenetére
Akkor most mehetek ki a kacsázni a tóhoz?
Vagy életre lehet még kelteni valahogy?Ez a flashtool?
[link]Jelenleg ugye a scatter fájlt betöltve, próbáltam így futtatni, de fél óra után se történik semmi.
Probltam Formal All+Download, de itt se történik semmi. Ki-be kapcsolgat folyton. (akkor is ha az akksit kiveszem)Nem értem hogy mire jó a biztonsági mentés, ha most egy laza kiválaszt + OK kombinációval nem tudom rá visszatenni?!
-
Benhill
senior tag
válasz
cappa72 #1242 üzenetére
Elolvastam nem is egyszer, nehogy elrontsak valamit.
Hogy érted hogy recovery-ből zip fájlt? Oda csak .img-t lehet csatlakoztatni.
Olyan egyszerűnek tünt a leírás alapján, és most elkezdte ezt az ujraindítást.
Factory mode, az nekem nem jön elő egyébként: power gomb+hangerő le gombokkal.
-
Benhill
senior tag
-
Benhill
senior tag
válasz
cappa72 #1236 üzenetére
Ezt láttam:
[link]
Ezután ide kattintottam:
[link]Majd megkerestem a boot.img fájt, és OK. (CM_PROJECT-G4S-20160106)
Kérdezett 2 kérdést, hogy akar-e létrehozni recovery fájlt, meg scatter fáljt, rányomtam hogy igen.Szépen elkezdte, majd olyan 1 perc után leállt a teló. Lent írta hogy húzzam ki, majd dugjam rá ujra, Ezt megtettem, és azóta ki-be kapcsolgat.
(biztonsági mentésem van) MTKDT-al csináltam
-
mtibi55
tag
válasz
cappa72 #1225 üzenetére
Van egy másik CWM mentésem egy másik telóról de annál a files mappa tele van fájlokkal olyanokkal hogy ebr1,ebr2 meg hasonlók ami meg ehhez van annál ez a mappa csak egy md5 fájlt tartalmaz. Az érintő cserén kívül milyen megoldás lehet még? Mert az nem éri meg egy 12 ezres telón 7 ezerért cserélni.
-
mtibi55
tag
válasz
cappa72 #1221 üzenetére
Most már szinte biztos hogy az érintő romlott el mert már vagy 5 féle romot rá próbáltam és mind ua. Az csak véletlen lehet hogy pont a fless után lett rossz. Egyébként találtam hozzá CWM-et, rá is tettem. Még talán meg kísérlem ezzel feltenni a mentést de valószinűleg felesleges.
-
mtibi55
tag
válasz
cappa72 #1213 üzenetére
Nem vettem észre semmi rendellenest. Simán lement a fless. Ez is kínai de hogy a saját mentésével sem jó. Bár most jut eszembe hogy lehet hogy nem is a sajátja mert két egyforma volt a családban és lehet hogy a másiké volt.
Ha bekapcsolom az érintés helyének mutatását akkor van hogy egyszerre két pontot mutat, azt ahol érintem és odébb egy másikat de van hogy egyet de teljesen máshol mint az érintés helye. -
bupemko
senior tag
-
carr
őstag
-
ÖregMackó
tag
válasz
cappa72 #1180 üzenetére
Vicces, de tudatosan nem használok wifi adb-t, nem is vagyok tisztában vele mi is az.
Flash tool ment az sd kártyára de nem kértem rá, majd megpróbálom ezt az opciót kikapcsolni.
Közben a supersu-t hozzásegitettem a su frissitéséhez ugy hogy bemásoltam a bin-be a su-t, igy megtalálta az általa keresett utvonalon, most viszont átalakitotta a daemon inditást ugy hogy egy daemonsu szolgáltatást indit el és a su-t el is tüntette, helyette az xbin-be egy daemonsu nevű file van ami byteszámban megegyezik a korábbi su bináris méretével. Ez normális? -
ÖregMackó
tag
-
ÖregMackó
tag
válasz
cappa72 #1163 üzenetére
Megcsináltam, de csak félsiker:
ADB root jog megvan
A feltöltött file-ok a helyükön vannak azt nem tudom a su indul-e mint daemon de valószínűleg
A Root_Checker szerint nincs root a tabon
A Supersu azt mondja a su binárist frissíteni kell de nem tudjaMost hogyan tovább?
Üdv
-
ÖregMackó
tag
válasz
cappa72 #1154 üzenetére
szia!.
első pofon: a tablet ugyan 3G-s de nincs tárcsázó mivel csak adatra használható, letöltöttem egy tárcsázós alkalmazást de "A hanghivás nem támogatott" üzenetet sikerült csak kicsikarnom a tárcsázás helyett.
második pofon: letöltöttem az engineer mode MTK parancsikont, el is indult a program de az "User2root" menüpont nem kiválasztható.itt már elakadtam.
boot img-vel kapcsolatban kérdezném, a mentésemből származó boot.img-t kellene feltöltenem neked?
A wayteq programot letöltöttem ki is csomagoltam bele is néztem.
most azt kellene elérnem, hogy ideiglenes vagy adb-vel elérhető root jogot szerezhessek? Mert gondolom az kellene.
-
ÖregMackó
tag
válasz
cappa72 #1151 üzenetére
Readback-es mentésem van, mtkdt-vel nem sikerült ideiglenes root jogot szerezni hozzá, most, hogy lett factory mode még ezt megpróbálnám. Aztán ha az sikerül, akkor persze, hogy érdekel. Ez előtt egy GoClever m713g tabletem volt, ott egyszerű volt, Framaroot-tal egy kattintás és kész volt. Köszönöm előre is, hogy segítesz. Fastboot eddig volt, most nem tudom ezt váltotta-e fel a factory mode a frissitéssel.
-
Thrawn
félisten
válasz
cappa72 #1132 üzenetére
Babrálták a boot.img-t, teljesen új az egész. Azt nem tudom, hogy mit szólna a 4.4-es ROM ha alávágnám a 4.2.1-es boot.img-t. Egyébként a jelenlegi 4.2.1-es rendszer alatt is egy új boot.img-t van és tökéletesen működik. Nincs "akksimegzuhanás" és hasonló hibajelenségek, mint a gyári boot.img esetében
"Megint furcsa, hogy SP flashtool-lal hogyan szeretnél visszaállítani imeit."
Kínomban egyszer visszaraktam vele az MTK Droid Tools-os mentésből a protect_s , protect_f, nvram, sec_ro fájlokat/partíciókat, úgysem veszthetek vele semmit alapon. Nem jött be természetesen.Ma talán lesz rá még időm, hogy újra nekiveselkedjek a műveletnek, de ha nem jön össze akkor maradni fog a 4.2.1-es Android.
-
Thrawn
félisten
válasz
cappa72 #1130 üzenetére
Ez az új 4.4-es ROM ami már módosított partíciókkal dolgozik: [link]
Plusz van hozzá egy másféle partíció kiosztás amit fel kellene valahogy tenni: [link]Google translate ajánlott, hacsak nem vagy jó oroszból
Egy dologra már rájöttem, de hogy miért történik az ami, az nem világos. A leírás alapján feltettem az új ROM-ot, szépen elindul, van IMEI meg térerő, módosul a partíciókiosztás is. Van viszont két SD-kártya (SD-0 és SD-1). Namost ezt a 4. pontban leírtak szerint meg lehet szüntetni azzal, hogy a Beállítások -> Kisegítő lehetőségek menüpontban bepipálom a Disable phone memoryt. A G4 Advanced esetében a belső memóriát meg is kell formázni, hogy elérhető és használható legyen, jelen esetben ez nem érdekes. Ez meg is történik újraindítás után, de a reboot során elszáll az IMEI, amit nem lehet visszaállítani se MTK Droid Tools-szal, se SP Flash Tools-szal, se a Jiayu.es alkalmazással sem pedig az Engineering menü AT parancsainak használatával.
Tehát már az alap 4.4 ROM flashelése és beállítása után rögtön elhasal az egész móka -
Thrawn
félisten
-
KTU
addikt
válasz
cappa72 #1110 üzenetére
Ha jól értem,
factory reset után készített MTKDroidTools mentést megoszthatok,
ha a flashtool opcióval megcsinálom a flesselhető romot,
mert ez az utóbbi "kiveszi" az IMEI számot.Még valami,
"A secro.bin fájlt valami miatt nem másolja át a !Files_to_Flashtool könyvtárba, ez magunknak kell megtenni!
Ha ez megvan, akkor már neki lehet állni a visszaállításnak."Ezt is meg kell csinálnom?
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
cappa72 #1097 üzenetére
Köszönöm! Elolvastam...
Tehát akkor ne is nyúljak inkább a ROM-hoz? Nem érdemes cserélni, mivel klón...
Picit átvertek vele, mert külföldi vásárlású telefonként adták el (azt mondták, ezért nincs rajta magyar nyelv). Tökéletes I8190 másolat, az akksin is helyes Samsung felirat, a rendszernél is 4.1.2 verziót ír ki, de valójában 4.2.2 van rajta, csak ugye a gyári I8190-re 4.1.2 az utolsó gyári verzió és ez se legyen feltűnő...Azért magyar nyelvet lehet valahogy applikálni a kütyüre? A menükre gondoltam, mert én ellennék vele, de mivel van egy gyári S3-am, így ezt odaadom anyumnak, viszont ő nem tud angolul, ezért lenne jó a magyar nyelv...
Az megoldható valahogyan, hogy esetleg feltenni valahogyan plusszba a magyar nyelvet a rendszerre?
-
mtibi55
tag
válasz
cappa72 #1079 üzenetére
Azt hogy lehet kideríteni hogy melyik feltétel van meg és melyik nincs? A playról letöltött OTG teszt programok azt írják ki hogy a telefon host módban van, de még sem. Ha a ROM-ot felteszem valahova akkor meg tudod nézni hogy az alkalmas-e az OTG-re? A készüléknél a 4-5 ös lábat nem maga a kábel kell hogy össze zárja?
-
mtibi55
tag
válasz
cappa72 #1077 üzenetére
Szia!
Van mtk tools mentésem meg volt flash tools is de az nem jó mert amikor tettem egy próbát a vissza írásra akkor nem működött. Találtam a neten egy leírást hogy ha nem működik az OTG akkor engedélyezni kell ezt szeretném kipróbálni.[link] Szerinted igaz lehet ez a dolog? Írd le légyszives hogy tudom megcsinálni. -
gargatel
csendes tag
válasz
cappa72 #1053 üzenetére
4.4.2 van rajta, és megnézem azokat, amiket javasoltál.
(Bár nem hiszem, hogy a jelenlegi tudásommal meg tudnám csinálni úgy, hogy működjön is.)Ne haragudj, ha a kérdést nem itt kellene feltenni:
Meg lehetne-e oldani azt, hogy az eredeti launcher3-at rendszerileg lecserélni, akár a Nova launcherre?És köszönöm a fáradozásodat!
-
gargatel
csendes tag
válasz
cappa72 #1051 üzenetére
Sikerült.
Kész a ram_disk file (1 637 632).Ilyet találtam benne:
- /system/xbin/libmnlp_mt6582 ubject_r:libmnlp_mt6582_exec:s0
- # For mt6582_phone_qhd, the sd slot is blocked by battery. So we need to specify SECONDARY_STORAGE.
- on early_property:ro.hardware=*
setprop ro.mtk.hardware mt65826592 egyáltalán nincs, tehát úgy néz ki, hogy 6582-es a kicsike.
Lehetne hozzá CWM-et kreálni?
-
gargatel
csendes tag
válasz
cappa72 #1047 üzenetére
A boot.img-t kicsomagoltam Image Kitchen-nel.
Lett egy üres ramdisk könyvtár, meg egy split_img könyvtár:
boot.img-base 9
boot.img-board 11
boot.img-cmdline 1
boot.img-kerneloff 9
boot.img-pagesize 5
boot.img-ramdiskcomp 5
boot.img-ramdiskoff 9
boot.img-tagsoff 9
boot.img-zImage 4 859 224
boot.img-ramdisk.cpio 830 621Ezek a file-ok semmiféle utalást nem tartalmaznak a proci fajtájára.
Rendesen megoldották, hogy ne lehessen azonosítani a procit.Az lshw parancs nekem igencsak magas.
Kérdés:
- lenne rá valami megoldás, hogy meg tudjuk állapítani a proci típusát?
- a proci ismeretlen fajtája miatt inaktívak az IMEI/NVRAM, ill. a "create scatter" gombok?
- elméletileg lehetne CWM-et kreálni hozzá? (ez csak elméleti kérdés, mert semmi kedvem tönkretenni) -
gargatel
csendes tag
válasz
cappa72 #1034 üzenetére
Helló cappa72!
Rászántam magam, és megnéztem MTKDT-vel az információs adatokat:
Hardware : MTK
Model : i6
Build number : ALPS.KK1.MP1.V2.13
Build date UTC : 20141030-075425
Android v : 4.4.2
Baseband v: MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V37, 2014/04/01 12:52
Kernel v : 3.4.67 (ellery@alps-desktop) (gcc version 4.7 (GCC) )
#9 SMP Thu Oct 30 15:40:20 CST 2014Ami érdekes, hogy nem írt ki semmilyen proci adatot. (csak símán MTK)
Valószínű, hogy nem tudja azonosítani, és talán ezért inaktív az "IMEI/NVRAM", ill. a "create scatter" button.
(tudom, hogy nem ide tartozik, de az akksi probléma megoldódott olyan szinten, hogy most közel 6 napig bírta egy töltéssel, de a kijelzés nem lineáris most sem - egye fene!) -
gargatel
csendes tag
válasz
cappa72 #1036 üzenetére
Végül is az a lényeg, hogy amilyen célra vettem, arra megfeleljen.
Megnézném a log-ot, de igazából nem tudom hol keressem.
És persze attól is tartok, hogy a fejlesztői lehetőségek kikapcsolása után újraindul, meggondolja magát, és majd nem bootol be..
Tehát nem háborgatom.Viszont a jelenlegi problémám az, hogy 2 nap alatt lemerül, és nem túl sokat használom.
1,5 hónapon keresztül viszont 1 hétig is bírta töltés nélkül.
De nem lineárisan mutatta a töltöttséget.
Ez alatt azt értem, hogy 1 nap alatt is csak néhány %-ot esett a töltöttségi szint.
És ez így ment mindaddig, amíg 38%-ra ért.
Onnantól viszont pár percen belül 7-8%-ra zuhant.Egyik nap 40 %-on volt a töltöttség, amikor kiesett a kezemből a telefon, lejött a hátulja, az akksi kiugrott a helyéből.
Visszatettem, és a 40% helyett 2% volt.
Feltöltöttem, és azóta 2 nap alatt lemerül.
Nem tudom az okát, és golyózok azon, hogy mi történhetett (batterystats.bin ?).Ettől eltekintve meg vagyok vele elégedve.
-
gargatel
csendes tag
válasz
cappa72 #1034 üzenetére
Az eredeti Antutu-t ledaráltam, s ehhez kellet root jog is, mert előre fel volt telepítve, és nem tudta googleplay-ről frissíteni.
A legújabb Antutu (v5) szerint 6592.
Sajnos most nem tudom megnézni MTKDT-vel, és nem emlékszem arra, hogy mit írt ki, mert ha kikapcsolom a fejlesztői lehetőségeket, mindig újraindul úgy, hogy a SIM-kártya PIN-kód kérését kihagyja.
Ez mitől lehet?Biztos, hogy fake (Jiaju G5S+), viszont ZLR i6 a build.prop szerint.
A lementés így néz ki:
boot.img 16 777 216
EBR1 1 024
EBR2 524 288
files.md5 1 116
firmware.info 1 463
logo.bin 3 145 728
MBR 524 288
mount.info 574
nodl_custom.ext4.img 57 671 680
nodl_custom.ext4.tar 5 331 456
nodl_expdb 10 485 760
nodl_misc 524 288
nodl_pro_info 3 145 728
nodl_protect_f.ext4.img 10 485 760
nodl_protect_f.ext4.tar 6 656
nodl_protect_s.ext4.img 10 485 760
nodl_protect_s.ext4.tar 5 632
nodl_seccfg 131 072
nvram.bin 5 242 880
phone.info 358
preloader_and_dsp 1 048 576
recovery.img 16 777 216
secro.img 6 291 456
system.ext4.img 943 718 400
system.ext4.tar 561 605 120
uboot.bin 393 216
userdata_nvram_only.tar 3 640 832Igazából nem akarok semmit se frissíteni rajta, csak ismerkedem az MTK-s dolgokkal.
Van nekem ZTE GrandX In-em is, TAB-om is, és kellett egy olcsó 5 collos, mert apró kis programocskákat készítek androidon, és a kíváncsi voltam, hogy hogyan néznek ki más-más felbontásokon.---
Köszönöm ,hogy szánsz rám időt ! -
gthomma
senior tag
válasz
cappa72 #1015 üzenetére
Visszatelepítem a Windows 7 x64 Professionalt. Az megvan legálisan
Akármivel próbálkoztam (usb debug engedélyezve) az össze rootoló progi azt mondja: Device offline.
A W8.1 YunOS ACB interfcae-nek ismerte fel a készüléket. Az ADB drájverekre köp egy nagyot.
A telefon hardveréről root nélkül nem fogok sokat megtudni igaz?(Az antutu 5.5 alatt elért 35.700 pont erősen meglepett.)
-
gthomma
senior tag
válasz
cappa72 #1012 üzenetére
Erről a telefonról van szó: KINGSING T2 Dual Sim 5.0" MTK6592 Android 4.2.2
Most jött meg
64 058 Ft volt.
[link]
A rootolás sem megy még, próbálkoztam, framaroot, oneclick root, root genius, a frama elhasal, error9, a másik kettő azt hazudja : device offline, pedig usb debug engedélyezve. -
Cyborg
őstag
válasz
cappa72 #1001 üzenetére
Szia,
köszi a választ,
lehet, hogy nem fogalmaztam rendesen. Szóval eleve custom rommal kértem/kaptam a telefont, egy Coolpad F1-et vettem pont a nagy közösség miatt, első MTK-s telefonom, és igazából szeretnék mentést csinálni róla, amit mindig javasolsz Te is, meg mások is.
Szóval akkor nekem igazából ebben az esetben elég lenne egy TWRP mentés, vagy tegyek fel egy gyári romot, és abból csináljak mentést? TWRP-ből nem tudtam csak a system/data-t lementeni, de gondolom jó lenne egy nv ram mentés is. -
EasyKnight
tag
-
phorosko
csendes tag
Szia Cappa.
Megint segítségre lenne szükségem. Sikerült életre keltenem a téglásított telefonom,szerintem a system.img
volt rossz, mert a backup mentésembe 299344kb volt a mérete, amiket letöltöttem pedig általában 517120kb
volt a mérete.A problémám a következő találtam egy original backup rom-ot, sajnos a benne lévő scatterrel
nem tudtam visszatölteni hibaüzenetet dobott az sp flashtool. Ezért a sajátomat használtam. Nem alakítottam
rajta semmit.Beraktam a flashtoolnak a saját scattert aztán külön külön beraktam az original backup-ét.
A gondot szerintem az uboot jelenti,mert a letöltött uboot-tal nem jön be a kép a telefonon,csak becsíkosodik
a képernyő,de ha kicserélem a backup-osra akkor minden jó mindaddig amíg le nem zár a billentyűzár,mert bekapcsoláskor megint csíkosodik a képernyő.Van valami megoldás a problémára szerinted,
Üdv Peti. -
Ereshkigal
őstag
Ah, akkor van ilyen.
Gondolom az img után még egy tar-t is készít belőle, na azt nem tudom kivárni. Természetesen ez a mentés megy a kukába, majd máskor nekiugrom megint. Ez a 2.5.3-ös verzió egyébként, mit ajánlasz helyette?
Köszi.Lelőttem a programot feladatkezelőből, aztán a kábelt húztam le, a factory mód menüje be is fagyott, de akksikiszedés után megy rendesen.
-
csubuka
addikt
Akkor szerintem kihagyom a CWM felrakást, ez a Vinus elég ismeretlen cucc, semmi sem garantálja, hogy találok jót. Egy sima mentés elég MTKdroidtoolsból akkor nem? Az minden visszaállításhoz elég elméletben? Én alapvetően csak annyit akarok buherálni a telón, hogy a mindig dumáló kínai progik eltűnjenek... (kínai opera böngésző jellegű ikonnal rendelkező valami - lehet opera böngésző is akár
pl.)
-
phorosko
csendes tag
Igen működött minden rajta, csak factory reset után akár hányszor próbáltam resetelni bekapcsolás után mindig 96% volt a proci teljesítménye, kb két program után kiírta hogy nincs elég hely a telefonon.Ekkor gondoltam rakok rá másik rendszert ami nem fake. Más samsung telókon már cseréltem rendszert de clone-on még soha (most sem kellett volna)Az egyik videón láttam hogy format all+downlod-al rakja vissza a rendszert,ezért vettem ki a kártyát nehogy leformázza azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Diablo IV
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged