Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
Az IMEI-nek az volt a nyitja, hogy a lementett /data/nvram mappát visszamásoltam ROM-csere után a helyére. Viszont újabb probléma jelentkezett, a microSIM foglalatban nem megy a 3G. Erre a problémára modem cserét javasoltak többeknek is, ami van akinek bejött, nekem sajnos egyikkel sem sikerült működésre bírni. Kár, mert piszok gyors ez a ROM és működik benne az ART is
-
Thrawn
félisten
válasz
cappa72 #1132 üzenetére
Babrálták a boot.img-t, teljesen új az egész. Azt nem tudom, hogy mit szólna a 4.4-es ROM ha alávágnám a 4.2.1-es boot.img-t. Egyébként a jelenlegi 4.2.1-es rendszer alatt is egy új boot.img-t van és tökéletesen működik. Nincs "akksimegzuhanás" és hasonló hibajelenségek, mint a gyári boot.img esetében
"Megint furcsa, hogy SP flashtool-lal hogyan szeretnél visszaállítani imeit."
Kínomban egyszer visszaraktam vele az MTK Droid Tools-os mentésből a protect_s , protect_f, nvram, sec_ro fájlokat/partíciókat, úgysem veszthetek vele semmit alapon. Nem jött be természetesen.Ma talán lesz rá még időm, hogy újra nekiveselkedjek a műveletnek, de ha nem jön össze akkor maradni fog a 4.2.1-es Android.
-
Thrawn
félisten
válasz
cappa72 #1130 üzenetére
Ez az új 4.4-es ROM ami már módosított partíciókkal dolgozik: [link]
Plusz van hozzá egy másféle partíció kiosztás amit fel kellene valahogy tenni: [link]Google translate ajánlott, hacsak nem vagy jó oroszból
Egy dologra már rájöttem, de hogy miért történik az ami, az nem világos. A leírás alapján feltettem az új ROM-ot, szépen elindul, van IMEI meg térerő, módosul a partíciókiosztás is. Van viszont két SD-kártya (SD-0 és SD-1). Namost ezt a 4. pontban leírtak szerint meg lehet szüntetni azzal, hogy a Beállítások -> Kisegítő lehetőségek menüpontban bepipálom a Disable phone memoryt. A G4 Advanced esetében a belső memóriát meg is kell formázni, hogy elérhető és használható legyen, jelen esetben ez nem érdekes. Ez meg is történik újraindítás után, de a reboot során elszáll az IMEI, amit nem lehet visszaállítani se MTK Droid Tools-szal, se SP Flash Tools-szal, se a Jiayu.es alkalmazással sem pedig az Engineering menü AT parancsainak használatával.
Tehát már az alap 4.4 ROM flashelése és beállítása után rögtön elhasal az egész móka -
Thrawn
félisten
-
Thrawn
félisten
Nem lett jó.
A Flashtool sírt, hogy nem elég neki csak a Download, megpróbáltam a Firmware Upgrade-t. Ehhez persze kellett találnom neki cache és userdata img-t is. Lekopogom, de egyelőre úgy néz ki minden oké, visszajöttek az IMEI-k is, egyeznek az akksi alatt lévőkkel. -
Thrawn
félisten
Van egy bekapcsolásra nem reagáló, de SP Flash Tools-szal még kommunikáló telefon. Átpartícionálást kíséreltek meg rajta, ami állítólag sikerült. Először nem volt vele baj, de az első újraindítás után elszállt az IMEI száma. Van hozzá komplett MTK Droid Tools mentés szerencsére. Hogyan lehet ennek minden egyes darabját visszavarázsolni a telefonra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest