Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hobizsolti

csendes tag

válasz MrSealRD #66 üzenetére

ennek a példának szerintem nincs értelme. két osztályt létrehozni csak azért, hogy legyen egy ugyanolyan nevű különböző szerepű függvény? legyen a két függvénynek különböző neve. +: öröklődés a kettő között? öröklődést a hasonló, egy családba tartozó osztályok összekapcsolására, az ős implementáció újrahasznosítására használunk. nem erre. itt nincs semmi közös, csak egy függvény neve. remélem nem gondoltad komolyan.

• hobizsolti

csendes tag

válasz Jester01 #30 üzenetére

a dupla interpretáció egy név, nem jelenti azt, hogy ténylegesen interpretálni kell. csupán arra utal, hogy a program VM-ben futó VM-en fut. ettől még lehet JIT-elni.

ugyanakor hiába a JIT, ha a JIT-elt kód is tökrözi a virtuális utasítás jellegzetességeit. akármilyen jó is a JIT, egy virtuális utasítás kifejtése más nyelv virtuális utasításaivá, majd annak natív kódra fordítása, hosszabb és lassabb kódot eredményez, mint az eredeti virtuális utasítás azonnali natív kódra fordítása. overhead van dupla interpretációkor, ez nem kérdés.

IL hardver: nem az a kérdés, hogy lehet-e csinálni, hanem az, hogy az hogyan működne. ha jól tudom, akkor az ARM, Java bytecode-ot futtató processzorai belül dekódolják a bytecode-ot, ami által egy Java utasítás végrehajtása több processzor utasításba kerül. akkor lenne az ilyen jó, ha 1 IL utasítás végrehajtása ugyanannyi időbe kerülne, mint 1 "normál" gépi utasítás.

de asszem ezt nem itt kéne megbeszélni, tekintve, hogy ez egy kezdő cikk, topic.

• hobizsolti

csendes tag

Valami elfejetettem:

Szerintem sok egyetemistának (évfolyamtól függetlenül) tanácsos lenne elolvasni ezt a cikket!

• hobizsolti

csendes tag

assembly - c++ - c# és Java ???

jelenleg egy open souce virtuális gép fejlesztésében veszek részt, a fenti 3 szintről a következő a véleményem

assembly: a szóban forgó VM tud JIT-telni, ami azt jelenti, hogy gépi kódot kell generálni, tehát ismerni kell az architektúrát. itt erre van szükség

c++: a VM c++-ban van írva. teljesítmény kell, mese nincs. ha C# vagy Java lenne, akkor a programkódot egy olyan VM értelmezné, ami maga is VM felett fut. ezt hívják dupla interpretációnak. nyilvánvaló, hogy ez teljesítményveszteség. ide nem jó a C# és Java, natív kód kell

C# és Java: marika néni a postán vagy katika a bankban ügyviteli programot használ. grafikus alkalmazás, kattintgat, pötyög egy keveset, kommunikál a központi szerverrel. itt a C# és Java teljesítménybeli hátránya nem érdekes, de a biztonság, gyors fejlesztés, hibamentesség (nem kell manuálisan memóriát foglalni/felszabadítani) nagyon fontos.

végül: Quake II .NET http://www.vertigosoftware.com/Quake2.htm
    anno volt egy videó is róla, sajnos nem találom. P4-en vagy Centrino-on asszem teljesítménye az eredeti játékéval pariban volt.

• hobizsolti

csendes tag

http://www.libri.hu/konyv/microsoft-visual-c-2005-lepesrol-lepesre-cd.html

én ezt a könyvet olvastam először, és szerintem kezdőknek elég jó. bemutatja a nyelvet is, a windows form-os programozást is, van benne adatbázis programozás, és némi asp.net webes programozás.

• hobizsolti

csendes tag

hello!

szerintem is szükség van arra, hogy ez a cikksorozat folytatódjon, hasonlóan vélekedek a c++-ról is. ez a cikk szerintem szakmailag magasabb színvonalú, mint a c++-os. ennek ellenére nem gondolom, hogy a c++-os rossz lenne. végzett programtervező matematikus vagyok, amivel azt szeretném csak mondani, hogy amit írtok programozás kapcsán, azt simán megértem. de aki kezdő, annak talán a számomra színtiszta szöveg zavaros lenne, ezért szerintem a c++ -os cikk nyelvezete talán éppen megfelelő a cikksorozat szándékához mérten.
    2 évig programoztam .net/C#-ban, jelenleg 1 éve c++-ban. több kurzust is tartottam .net kapcsán egyetemen, úgy érzem állíthatom, hogy profi vagyok a témában. mindenesetre, ahogy tőlem telik, követni fogom mindkét cikksorozatot.
    érdeklődök esetleg elvetődhetnek a dotnetszeged.hu oldalra, ahol .net-el, C#-pal (és microsoft-os termékekkel) kapcsolatos blog bejegyzések, fórumok vannak. a blog-ok egy részét jómagam írtam. egyet kiemelnék, ami a jelen cikkhez is kapcsolódik: Hello World program írása IL használatával, C#-ból generálva). csupán érdekesség, gyakorlati haszna csekély.
    (az oldal ma, júl. 29-én nem érhető el karbantartás miatt, ezért sem tudtam linket adni az említett post-ra)

sok sikert kívánok a továbbiakban és bocs a hosszú hozzászólásért

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés