- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Köszönöm szépen...ha megérem a holnaputánt akkor megértem a 32 évet is
Szatmár messze nem ilyen gazdag , de itt is megvan az a réteg aki megengedheti. Le vagyunk maradva szinte mindenben. Nincs iparunk , nem termelünk semmit , nincsenek különösebb látványosságaink , szórakozási lehetőségek igen korlátozottak , üdülőhelyek semmi. Szatmár szép város amúgy. Tiszta , a nagyvárosokhoz képest csendes.
Romániában úgy álltalában sokan gazdagodtak meg egyik pillanatról a másikra. Ezek az új gazdagok uralják az országot. Virágzik a korrupció , a maffia kézben tart sok mindent (beleértve a politikusokat) aki csak tud lop. Ami engem érint úgy mondanám hogy az alsó közép réteget képviselem. Ez az a réteg akinek , a mindennapi megélhetés nem jelent gondot. De ezen kivül semmi. Nem akarnék részletekbe menni,mert szégyellem. Ami a kereseteket illeti , kalapot emelünk a béka seggének. Csak egy példa : édesanyám vagy 10 betegséggel van lenyugdijazva és kemény 22000 ft-ot zsebel be havonta.
Pár dolog olcsóbb nálunk mint Magyarországon , de az alapvető élelmiszerek ami az itteni keresetekhez kellene legyen igazitva , még drágább sok esetben mint nálatok. -
Bluerainbow
Közösségépítő
Biztos voltam benne,hogy meg lesz emlitve. Nem vagyok templom egere szinten , de gazdag sem vagyok. Ezt a konfigot 32 évesen ugy tudtam összehozni , hogy ebben benne van a családtagjaim házassági évfordulóra , születésnapomra és majd a karácsonyra megkuporgatott pénze + a régi konfigot eladtam + vállaltam délutáni munkát + összeszedtem minden létező vackot a házban és azzal piacolok hónapok óta. Hidd el csak én tudom mibe került az hogy új gépem van. Nem nyaraltunk (most sem) nem iszok , nem dohányzok , nincs más hobbim csak a játék. Azon kivűl pedig csak én tudom mennyit vaciláltam rajta hogy meg merjem-e tenni ezt a lépést? Mindig attól félek hogy ha valami komolyabbat veszek , megharagszik rám a Joisten vagy mi lesz ha hirtelen állás nélkül maradok stb... Van úgy (gyakran) hogy egy kg gyümölcsöt is sajnálok magamtól mert félek a holnaptól.
De nekem is vannak vágyaim , én is elcsábulok , mikor játszom , megfeledkezek az életről , magába szippant a táj és olyankor minden rendben. -
Bluerainbow
Közösségépítő
"Hozzám hasonlóan rengeteg ember tartozik Neked hálával és köszönettel ezért az oldalért és a tevékenységedért. Hiszem; tudom, hogy ez a sok feléd áradó pozítiv energia egyszer jobb belátásra bír."
Nem a belátásommal van a baj szerintem , egyszerüen elmélkedek az életutam eddigi részén. Nagyon sok remek embert ismertem meg itt részben a BlueGift álltal , egyesekkel jóbarátok lettünk azóta. Én is sokat köszönhetek a BG-nel. Nekem ez a közösségem amiért teszek valamit.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
Crystalheart #18 üzenetére
Olyan vezetők , akik még a Partiuma magyar Napok rendezvénysorozatot istiltanák a rajtuk állna. Olyanok , ahol ha anyanyelveden magyarul szólasz meg , hazazavarnak hogy takarodjunk onnan ahonnan jöttünk. Pedig mi otthon vagyunk...
Köszönöm szépen mindenkinek
-
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
Crystalheart #14 üzenetére
Örülök az őszinteségednek és köszönöm. Talán egyszer én is tudok majd igy gondolkodni. Egyenlőre sajnos nem megy. Nem vágyom nagy luxusra , ne értsen senki félre , de szeretnék egyet s mást . 17 éve dolgozom és szinte semmit sem tudok felmutatni. Ez fáj nekem. Persze az is valami hogy eltartottam édesanyámat , meg nem engedtem hogy elsüllyedjen a család. De ennél többet szeretnék , viszont egyenlőre nem látok semmilyen megoldást.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
A másik nagy gond , hogy nemcsak előjogai vannak a gazdagoknak , de egyesek a jómodubbak közül lenézik a szerencsétlenebbeket. Nem egy olyan esetről tudok pl,hogy a 10-12 éves gyereknek csak azért kell a szülő megvegye az iphone-t , mert a többiek lenézik ha neki nem az van , és kiközösitik. Nem számit hogy részletre vagy kölcsönből kell megvenni , de meg kell.
És ez hasonló az élet más területén is. Volt egy szomszédunk aki azért költözött el , mert az összes barátja a tömbházból lecserélte idővel a bejárati ajtót meg ablakokat hőszigetelős-re , meg felujitották a lakásukat. Neki nem jutott erre , és elkezdtek eltávolodni , nem beszélni vele. Lenézték mert szegény. -
Bluerainbow
Közösségépítő
válasz
Crystalheart #2 üzenetére
Ha igy van , akkor akár csak a művészet (tehetség rá) , nem adatik meg mindenkinek.
-
Bluerainbow
Közösségépítő
Jó olvasgatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Reverb G2
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest