- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibcee
tag
válasz
Bluerainbow #1 üzenetére
Boldog születésnapot és sok erőt, sikert kívánok a magánéletedhez és a Bluegift közösséghez egyaránt!
Hidd el nagyon sokan vannak, akiknek ilyen-olyan okokból nehéz az élet. Nekem szerencsére megadatott, hogy 25 éves koromig tanuljak, mellette csak diákmunkáztam, mert azért nekem is voltak igényeim. Most 28 vagyok, dolgozom, öt éve van párom is, de lehetőségünk sincs, hogy külön lakásba költözzünk, mivel ahhoz mindkettőnk fizetése kevés, így hitel felvétetéről nem is álmodunk...
Van egy szám, amit ha meghallgatok mindig erőt és hitet ad a jövőre nézve.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Bluerainbow #37 üzenetére
A kaliforniai Berkeley Egyetem által fejlesztett BOINC programot telepítve számos olyan kutatást szponzorálhatsz számítógépeddel, amit ha úgy veszünk lehet az élet egyfajta értelme, mint jótékonykodás. Ahogy írtad - "Nyomot hagyni a világban", ill. "Beírni magunkat a történelembe."
Személy szerint én azzal, hogy felajánlom számítógépem erőforrásait kutatásra, jó érzés tölt el, hogy támogatok olyan korszakalkotó tevékenységet, amivel hozzájárulok az emberiség jólétéhez.
CERN-ről biztos hallottál, ők egy a sok kutatóintézet közül, akiknek nagy támogatásra van szükségük ahhoz, hogy feldolgozzák, kielemezzék az adatokat. A világ több egyeteme és kutatóintézete csatlakozott a BOINC projekthez, melyben rendelkezésre bocsájtják a számításigényes kutatásaikat. Eldöntheted, hogy számodra mi a fontosabb, pl. gyógyászati, fizikai, matematikai vagy csillagászati kutatások. Kezdetnek javaslom olvasd el az IBM által szponzorált WorldCommunityGrid projektjeit.
A közösségépítés, amiért a PH-n fáradozol becsülendő dolog! Nagyon sok időt, energiát emészt el. Elismerésem hozzá! Születésnapodra kívánom, hogy családodtól, barátaidtól kapj meg minden támogatást a célokhoz amiket kitűzöl magadnak! Ők azok, akik jó dolgokra inspirálnak.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Bluerainbow #29 üzenetére
Klassz konfiguráció! Ilyen VGA kártyát tervezek vásárolni. Ezek szerint az 520Watt-os táp elég hozzá. Gondolkoztál azon, hogy az erőforrásokat tudományos kutatásra is használod?
-
Raucher
tag
válasz
Boldog születésnapot!
-
Jhonny06
veterán
válasz
Értem. Nem akartam a zsebedben turkálni, csak ez így feltűnt (általában mindenkinek megnézem az adatlapját).
#19 anevemearl: Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy valaki fiatalon drága okostelefonnal járkál. Nyilván te sem taszítanád el magadtól, ha olyan helyzetbe lennél, innentől kezdve pedig bárkit megítélni emiatt.. gáz.
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Bluerainbow #12 üzenetére
1st of all: elgondolkodtató írás.
#12:
Az, hogy ha valaki csak azért nézi le embertársát mert szegény (vagy fordítsuk meg - mert éppen gazdag!) az saját magáról állít ki ezzel szegénységi bizonyítványt. Emiatt Te (vagy a szomszédod) ne érezzétek rosszul magatokat.
Azt mondják az élet mindig próbák elé állít. Ha egy próbának nem tudsz eleget tenni, vagy kikerülöd, akkor küldi a "sors" a következőt. Lehet meg kell barátkoznod magaddal és akkor más is el tud fogadni.A világ olyan, amilyennek látjuk. Ha egy fostengert látsz magad körül, akkor abban is fogsz élni sajnos. Tudom sokkal egyszerűbb a rosszat észrevenni, de ha akarod és szánsz rá energiát hidd el, hogy meg fogod látni a szépet és jót is.
Hozzám hasonlóan rengeteg ember tartozik Neked hálával és köszönettel ezért az oldalért és a tevékenységedért. Hiszem; tudom, hogy ez a sok feléd áradó pozítiv energia egyszer jobb belátásra bír.
Egy a lényeg - ahogy a Galaxis Útikalauz Stopposoknak című könyvön is olvasható - NE ESS PÁNIKBA!
-
Crystalheart
őstag
válasz
Bluerainbow #15 üzenetére
Az anyagi javak nem azért vannak, hogy a hiányuk depresszióba sodorjon, hanem hogy a meglétük örömet okozzon. Ha vannak, az remek, de ha nincsenek, azon nem szabad fájdítani a szívünket. (Persze egy bizonyos határ felett, hiszen ha például az életünk múlik rajta, az már más tészta, és joggal okoz kellemetlen gondolatokat.)
Mi lenne, ha mint én, megpróbálnál aktívan részt venni a település életében? Jó és társadalmilag hasznos időtöltés, ami megbecsülést és bizalmat eredményez. Bár ha jól vettem ki a szavaidból, külföldön élsz, valahol határon túli magyarként, és ez egy idegen nyelvű önkormányzatnál komplikált lenne.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Megmutassam a kerítésünket?
[link] (Ez egy régi kép, azóta kicsit jobban szétesett.)
Nem dicsőség, hogy ilyen, de még a ~20 ezer Ft-nyi lazúrra sem telik egyelőre (most fűzöm anyámat jó ideje, hogy szorítsunk rá ki), anélkül viszont inkább nem építek újat. A szomszédoknak eléggé a bögyében van a dolog. Pedig ők sem gazdagok, de hát azért ennél jobb kerítésük van, mint szerintem kb. a településbéli családok 99,9 %-ának. De hát ez van. Mit kell vele foglalkozni? Aki csak ezzel törődik, arra tenni kell. Engem mindentől függetlenül még így is elhívnak az iskolába a versmondó verseny zsűrijébe, vagy megesett, hogy a falunapokon én helyettesítettem a betegség miatt kimaradó színművész konferálót. És tudok őszintén mosolyogni, az anyagi helyzetemből, a kidőlő kerítésből, vagy a fürdőszobai 0°C-ból pedig remek viccelődést lehet kerekíteni.
-
Huma
addikt
válasz
Ez általános jelenség. Mindenhol fellelhető. Az emberek imádnak klikkesedni és kiutálni azt aki különbözik tőlük. Ez a viselkedésforma valószínűleg a régmúltba vezethető vissza. Szerintem már illett volna az emberiségnek túllépni ezen, de hát a többségnek úgy tűnik nem sikerül. A viselkedésük még most is gyakran a kőkorszakot idézi.
-
Crystalheart
őstag
válasz
Bluerainbow #3 üzenetére
Nem tudom, mennyi tehetség kell hozzá. Inkább csak érettség, szellemi érettség. A legtöbb ember persze boldogtalan, ők nem jutnak el eddig. Ami engem illet, nem élünk valami fényesen, nem élünk nagy szeretetben, nincs társam, sem olyan barátaim, akikkel rendre találkozom, minden bedőlni látszik, mégsem vagyok emiatt boldogtalan. (Egyesek szerint ez csak az őrület jele.
) Édesanyám ugyanitt a mély depressziótól szenved. Hozzáállás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest